icon

Nehoda s otcom dieťaťa

zaneta19
8. júl 2022

Ahojte. Viem určite že sa to tu už preberalo, ale aj tak by som sa chcela spýtať či sa už niekto stretol s podobnou situáciou keď ste mali s partnerom dieta. Ide o to ze on pracuje v zahraničí a Chodil domov tak raz za dva mesiace na týždeň. Čiže som bola na malého sama. Malému som nastavila režim, ktorý sa veľmi dobre uchytil a som rada ze to tak je nastavene, lebo malý nieje urevany, neprosi sa na ruky, chodí pekne za ručičku, vie keď je obed, raňajky atď atď keď je poobedny spánok a vie ze večer kúpeľ a spánok o 19tej. Malý ma dva roky. Ide o to, že odkedy je doma častejšie cca každé dva týždne, Malého otec, môj "priatel" sa mi snaží podryvat autoritu pred malým, ničí jeho režim, neumyva mu zuby, nevie ho prebalit(plienku ma už len na spanok), nevie kedy malý potrebuje ist na wc, dáva mu jest len blbosti, niči jeho spánok tým ze ho nedodrzuje a malý je pritom na ten spánok o takom a takom čase naučený. Potom je maly nervozny a place.On ho vytiahne z postieľky o pol desiatej ked sa napr malý prebudí ze je smädný alebo niečo a začne sa s ním hrať a nosí ho a pestuje a malý si na to veľmi rýchlo zvykol. Keď som s nim sama, všetko klape. Ja sama viem ze tento režim nebude trvať donekonečna a raz pride ten bod kedy ho už nebude chcieť dodržiavať. Ale proste sere ma ze maleho podnecuje k tomu ze nemusí jes t obed, k tomu aby neposluchal, aby za každú blbosti plakal a ja vidím ako sa moja snaha rúti. Včera to spravil znova a už som to proste nevydrzala a vybuchla (pred malým co ma mrzi) a povedala mu svoje. On mi povedal ze ja si nezasluzim byť mama a ze som pi.. a ku... a mam vypadnut a ze zavolá policiu ... ja neviem už ako ďalej s nim. Nič nerobí ked je doma . Navyše keď mal malý 2 mesiace tak si našiel inú a ja som musela ísť do prace a malý do jaslí... neviem všetko sa to vo mne bije a je toho veľmi veľa a cítim ze už to nedokážem utiahnuť znova. A preto by ma zaujímal vás názor, ja som na rodičovskej ešte stále chcela by som požiadať o zverenie malého do mojej starostlivosti. On sa mi stále vyhráža ze mi nebude platiť, a ze mi vezme malého a ze mi spraví zo života peklo. Ja by som len chcela kľud pre seba i malého lebo tieto hádky sú není na nič dobré a akurát tak traumatizuju naše dieťa. Ako mám začať sama s dieťaťom od nuly? Nemám ist kam s malým, nemám prácu, iba rodiscovsky. On pracuje vo Švajčiarsku a predtým sme tam aj spolu žili. Ale povedal ze keď ho dám na súd, že on sa vráti na sk a povie súdu ze on nemá z čoho platiť alimenty. A pritom viem ze po súde by sa hneď vrátil do Ch. Viem ze si musím nájsť prácu, byt, jasle a začať od nuly. Len neviem ako a preto sa bojím ze ak ho dám na súd ze mi malého vezmú a vtedy sa mi zrúti celý svet. Prešla ste si tým niektorá? Co mam vlastne robiť? Ďakuje.

viestta
8. júl 2022

@zaneta19 v prvom rade je to chudák, ktorý sa ti vyhráža, lebo si na neho odkázaná. Ale to už vieš. Za druhé, sú to len silacke reči. Sam by sa o dieťa nestaral, obzvlášť také malé. Za tretie o tom ci bude alebo nebude platiť nerozhoduje on.
Začni hľadať možnosti ako odísť, na súde podaj o neodkladne opatrenie o úprave styku. Ostatne dáš aj bez idiota na krku. Len treba nabrať odvahu.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
zaneta19
autor
8. júl 2022

@cocolino234 ono nejde o to ze si ho držím pri tele. Mne šlo o to ze som chcela aby mal maly pri sebe aj mamu aj otca. Ja som z úplnej rodiny a neviem si predstaviť aké to musí byť vyrastať bez otca. Tak som mu dala šancu. No asi zbytočne pravdepodobne.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
ada_alica
8. júl 2022

@zaneta19 na každé rozhodnutie musis dozrieť ty sama, ja som tiež z úplnej rodiny aj keď dosť na hovno, pardón za výraz a rozviedla som sa keď mala malá 4 roky, tiež bol prvý môj nápad však to budeme pred ňou hrať ale našťastie sa to vyriešilo samo, prichytila som môjho manžela a to bolo posledné.....bolo to ťažké ale dá sa to a nikde nie je napísané,že s malým nebude otec tráviť čas, teda ak bude mať záujem

zaneta19
autor
8. júl 2022

@cocolino234 sak vravím tak ako to je. Chcela som to. Povedala som si ok stalo sa ideme ďalej. Ale vidím ze to nemalo zmysel.
@ada_alica hej presne. Tiež už kašlem ja to a idem ďalej. Len je to strach ze to nezvládnem a hlavne nevie človek ani kde ma začať. Najradšej by človek hneď ušiel lenže potom rozmyslas kam a ako... lenže viem ze ani zotrvávat nieje dobre.

valeri80
8. júl 2022

@zaneta19 a rodina ti nevie aspoň zo začiatku pomocť? Neviem či máš niečo ušetrené ked si robila aj ty vo Švajčiarsku? 2 ročné dieťa už nie je také maličke, moj najmenší bude mať koncom augusta 2,5r a od septembra začina školku. U nás ale jasle nemáme. Aj ked začiatok je vždy ťažky po pár mesiacoch prideš na to, že to bez tvojho priatela máte ovela lahšie a klud je na nezaplatenie. Deti sa velmi rychlo prisposobia.

dilino
8. júl 2022

Vo Svajčiarsku robi a nemá na výživne moja ON je na súd kratký .Súd s nim urobi kratký proces a ked nebude platiť tak skonči v base za neplnenie výživovacej povinnosti vôči maloletemu dieťatu.Len ešte aby si nebola prekvapena koľko mu určia.To sú len jeho reči taľafatky takých ako je ON hrdinov že nebudu platiť deťom tu na MK už bolo.Ked sa začne súd vrtať čo robi koľko zarobi cudzine tak uvidiš potom.Za vyhražky a nádavky ho údať zbierať dôkazy.Ved tu na MK bolo toľko múdrých hrdinov a po súde sklopili uši zavreli ústa a platiť musia.Tak ten tvoj nech nevyskakuje bude TI lepšie bez neho s malým synom ako mať takého debila otca tak nežiť s nikým.Bude vám dvom oveľa lepšie systém svoj už máš vytvorený tak zvladneš to.Aj bez neho sú aj mamičky čo majú 3 deti muža zlého a odišli a sú spokojne.Určite niesi sama v takej situáci ved možno tu do fora priespeje nejaka mamina čo odišla s viacej detmi a sama zvladla pomaly všetko s detmi.

bluka2
8. júl 2022

Och to je magor, jeho vyhrážky sú na smiech (samozrejme, keď to človek vidí s odstupom). Vidím, že ho najviac trápi, koľko bude platiť, to sa dá obrátiť na tvoju výhodu 😉
Keď ťa najviac trápi, ako to utiahnes, prečo? Pracujes? Výplata je ok alebo v čo ti treba v hlave a prakticky poriešiť, aby si ho poslala tam kam patrí?

cacianka
8. júl 2022

Nedaj sa manipulovať, vydierať, zastrašovať. Neukazuj mu ze sa obavas ako vyzijes, ako si poradiš.
Už si to raz zvládla, že syn išiel do jasiel a ty do práce, tak to teraz zvládneš opäť a ešte lepšie, lebo už vieš ako na to.
To že si z úplnej rodiny nemení nič na fakte, že v prvom aj 350 rade si ty matka, svojmu dieťaťu dáš všetko čo pre svoj vývoj a rozvoj potrebuje, ale takéhoto "geroja" tvoj syn za vzor nepotrebuje. A hlavne v 1 spoločnej domácnosti.
Naplanuj si osamostatnenie, odkladaj € do rezervy, keď nie je doma prelustruj mu všetky doklady o práci a príjme, výpisy z banky, urob si kópie,
napíš zoznamy čo drahé a značkové si dopraje, kam chodí na dovolenky, koľko vráža do koníčkov,
Nájdi si bývanie - teda neviem aké máš možnosti a ako si to riešila predtým
Požiadaj o podporu a pomoc rodinu, priateľov, ! komu veríš že ťa nebonzne čo plánuješ !
Tak ako si ty matka, on otec zostáva aj keď sa rozidete, a bude iba na ňom aky postoj zaujme ku svojmu synovi.
Hneď požiadaj o zverenie, navrhni termíny stretnutí, pár hodín cez týždeň, pár cez víkend ,
! iba v tvojej prítomnosti!
využi kým je syn maličký a súd nerozhodne styk na celý víkend, navrhni aj výživné primerane k platu o akom vieš že má, dokonca by si mohla žiadať aj príspevok na seba - nevydatú matku maloletého dieťaťa, aspoň mu to šprihni do ksichtu keď bude vyskakovať. Tisíce gerojov sa kasali že "zoberú ti dieťa, nedajú ani halier cent, zničia ťa, si ku.., pi.. neschopná " a sami sa nevedia postarať o svoje rite nieto o dieťa !
Ja s mojou hubou, vekom a skúsenosťami by som mu odsekla že kok.. je on a korunovaný, že sa vie len trápne vyhrážať, nadávať , že on je ubožiak úbohý, o platení rozhodne súd a nie on, a ak nebude prispievať tak využiješ všetky zákonné možnosti, všetky ! A to mu hrdo a tvrdo povedz do očí. A ak ťa bude znova napádať, neváhaj volať políciu ty.
Fakt porieš osamostatnenie, takéhoto bula debilneho nepotrebuješ ani ty ani syn, netuším čo ťa na ňom tak fascinuje a čo na ňom miluješ, keď sa k tebe a hlavne ku synovi správa ako dement, je to kurevnik a debil.
Drž sa 🍀🍀🍀

martinka13
8. júl 2022

Je to ťažké, ale čo poznám podobné situácie, zabrala jedna jednoduchá vec. Nech si ho teda berie do výlučnej starostlivosti. Nepoznám ani jeden prípad (obzvlášť keď pracuje vonku), aby s týmto súhlasil. Pracujuci chlap sa proste sám o dieťa nepostara. Všetko sú to len kecy, aby psychicky likvidoval matku dieťaťa. Vezme si decko, keď mu to vyhovuje a ešte pinda. A ženy to trpia....

mogaa
8. júl 2022

a z čoho chceš žiť? nemáš bývanie, nemáš príjem....zisti si ceny jasiel ak pôjdeš do práce....čo sa týka malého, aj ak ti ho zveria do osobnej starostlivosti, otec má určený styk s dieťaťom.....obvykle každý druhý víkend a neskôr sa delia aj sviatky akoVianoce, či prázdniny....samozrejme dieťa potom bude s otcom, takže tvoj problém ohľadne režimu to vôbec nevyrieši.....
a teda ako matka samoživitelka to budeš mať sakra ťažké....tým netvrdím že sa to nedá, keď inej cesty nie to, tak vyžiješ aj z minima....len teda veľa krát to bude skôr prežívanie ako žitie....najskôr sa musíš osamostatniť a až potom dávaš návrh na zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti, byt kde bývaš je priateľov, tam ťa nenechá, takže poriešiť bývanie a príjem, pre dieťa jasle....ak nemáš rodičov, zohnať si niekoho kto povaruje dieťa v čase choroby, lebo nikde si ťa nenechajú aj budeš v skúš.dobe na OČR a dieťa po nástup do jasiel/škôlky môže byť choré ob týždeň....ty si nebudeš môcť dovoliť ostať bez práce a bez príjmu, RP ti pokryje ledva náklady na dieťa a výživné na tak malé dieťa tiež nebude ani na prenájom bytu či stravu....

zuzinka888
8. júl 2022

Nedaj sa zastrasit. Skusa na teba robit bu bu bu. Starat sa o dieta ked pride "na navstevu" zo zahranicia a starat sa 24/7 je celkom ine kafe. A tym jeho stylom vychovy by rychlo narazil na hubu. Stacili by 2-3 prebdene noci a sam by ti dieta vratil. Cim skor hladaj pravnika.

luccija
8. júl 2022

Takze za odmenu, ze si sa starala o dieta pokym bol vonku si p...a.Je samozrejme, ze ked bol tak malo doma nevie co s dietatom a len kazi co si si ty vybudovala.Sama vidis, ze to zvladas aj bez neho.Koho je ten byt?taky otec mu je k nicomu.Maleho Ti nezoberie to sa len vyhraza.Na sude nepracuju idioti tieto pesnicky, ze nema z coho poznaju.Ak mozes aspon si odfot pracovnu zmluvu, vypis z uctu...teraz by som to nehrotila zbytocne sa nehadala pojde zase prec, ale toto nevyzera, ze by sa to zlepsilo.Kde bol maly, ked od 2 r isiel do jasiel?ved take deti ani neberu?
Co rodicia vies u nich byvat?mas narok na nejake peniaze z byvania?

luccija
8. júl 2022

Od 2 m omyl

lujza123
9. júl 2022

@zaneta19 týmto sa vyhráža asi 99% chlapov. Vážne. Dieťa nieje nikoho majetok, nemôže ho vziať on tebe ani ty jemu.

mandzula
9. júl 2022

@zaneta19 radsej bez otca ako s hnupom, ktory mu do zivota nedava dobre vzory. A nedavas mu ich ani ty, ked s takym clovekom ostavas. O chvilu ti to dieta bude skakat po hlave rovnako ako jeho otec, lebo uz od malicka pozoruje, ze robis chlapovi handru. Nehovoriac o tom, ze tvoj syn sa potom rovnako bude spravat k svojej partnerke.

simca06022011
9. júl 2022

Pre tvoje a synove dobro si predstav to, ze vam bez neho bude lepsie. Vy nemate vztah, nebudujete rodinu, nie ste za jedno pri výchove syna, vzor spravania v otcovi asi nevidí. Teda nie je ziadna výhoda z toho ze zijete spolu. Sem tam. A

betulinka1
9. júl 2022

@zaneta19 neboj sa maleho ti nezoberie. Chod sa kludne poradit s pravnikom alebo požiadaj o bezplatnú právnu pomoc a pridelia ti advokáta z tvojho okolia. S jednym dietatom si v pohode najdes normalneho chlapa. Ked je priatel normalny, tak s malym sa bude stretavat a nepride ani o svojho otca. Ak nechces toho muza je lepsie ukončiť to skor, prave kvoli dietatu. Male dieta si zvykne skor ze rodicia nie su spolu ako ked sa rozchádzajú, ked ma dieta 6 a viac rokov.

tiika
9. júl 2022

@zaneta19 Ahoj. Vlastnú skúsenosť nemám, ta by ti asi najviac pomohla, ale..
- určite odísť, pokoj a bezpečie, pohoda sú viac ako hádky, naschvaly, nefunkčný vzťah
- odísť nemusíš zo dňa na deň (našťastie) takze si to pekne príprav a premysli
- skús poprosiť rodinu
- obrat sa na sociálnu pracovníčku na UPSVaR alebo zisti, kde
- skús požiadať o radu a pomoc nejaké organizácie, ktoré sa tomu venujú
- poobzeraj sa po jasliach
- poobzeraj sa po práci
- poobzeraj sa po nejakom ubytovaní
- ak sa dá, šetrí čo najviac, predaj čo nepotrebuješ
- výživné určí súd (ak nebude otec platiť, môžu mu vziať vodičský, môj bratranec dokonca skončil vo väzení)
- (a posledná vec…napíš Gizke Oňovej 😆😉)