Nehoda u budúcich svokrovcov. Ako reagovať na ich správanie?
Veľmi vás prosím, venujte mi chvíľu a pomôžte mi svojím názorom. Som z tejto situácie smutná. S frajerom som pár dní trávila u budúcich svokrovcov a stal sa mi príšerný trapas. Prisnil sa mi sen, že som na WC a skončilo to nehodou. Doteraz sa mi to nikdy nestalo. Alkohol pijem zriedka, vždy s mierou, u nich som pila len nealko, preto mohli pochopiť, že to bola naozaj nehoda. Ich reakcia ma riadne zaskočila. Boli doslova nepríjemní, neustále mi opakovali, že (citujem) „Pošťať sa na návšteve je strašná hanba.“. Situáciu hrotili aj napriek tomu, že som sa im ospravedlnila a videli, že sa za to nesmierne hanbím a trápi ma to. Chvíľami som mala pocit, že si to užívajú. Bola som z toho smutná, bola som viac-menej ticho, nechcela som sa hádať. Matrac som vyčistila, ako to len šlo, ale aj tak sme sa dohodli, že im kúpim nový. Nemám s tým problém, výrazne ma to nezabolí, no ich správanie ma bolí doteraz. Pravdou je, že skoro nový matrac som im pocikala naozaj veľmi, ale dalo sa to vyriešiť aj slušne. Takú snahu však nemali, naopak, vyslovene do mňa rýpali. Dá sa nejak inak vnímať svokrina požiadavka, nech si v noci nechám zapnuté zvonenie, lebo mi bude volať, aby som sa nezabudla zobudiť a ísť sa vycikať? Priateľ, s ktorým sa už vážne bavíme o svadbe, sa ma ani jediným slovom nezastal, len sa ma potom opýtal, „Čo si čakala? Mali sa tešiť, že si im prečúrala matrac?“. Aby toho nebolo málo, kade-tade to o mne šíria, už to vie frajerova sesternica a dosť silno pochybujem, že si to nechá pre seba. Podľa vás, je takáto reakcia budúcich svokrovcov a frajera s ktorým sa chceme onedlho brať, normálna? Podotýkam, do tohto incidentu sa ku mne správali vždy milo a veľmi slušne. Napriek tomu, začínam sa báť, čím ma ešte prekvapia. Budem úprimná, napadlo mi, či zo svadby nateraz nevycúvať. Zľakla som sa. Frajer ich najnovšie ospravedlňuje tým, že predo mnou trpia pocitom menejcennosti, keďže som oveľa vzdelanejšia. Vraj vie, že ten pocit ich zožiera a týmto si ho, dosť nešťastne, kompenzovali. Nedala som im na to ani najmenší dôvod, vážila som si ich a stále som sa k ním správala úctivo a slušne. Tiež si myslíte, že to bol dôvod ich hnusných reakcií? Ospravedlňuje ich to? Nebolo by vám ľúto, keby po obyčajnej, ľudskej nehode, sa váš partner ani len nepokúsil zastaviť svojich rodičov, ktorí sa do vás, viac ako dva dni, navážali a zneužívali túto citlivú záležitosť? Aj vy si myslíte, že za ich reakciu môžem iba ja, keďže ja som sa pomočila, a že je úplne prirodzené, že návštevou premočený matrac, natoľko vytočí aj najchápavejšieho a najmilšieho hostiteľa, že sa to nedá vyriešiť slušne a bez negatívnych emócii? Keby sa u vás návšteva pomočila do postele, veľmi by vám premočila matrac, ale nikdy predtým sa jej to nestalo a preto jej nemohlo napadnúť, že by sa jej zišiel chránič matraca, ako by ste sa zachovali? Ďakujem!
Autorka, nič som toho nerob, je to chorá rodina. Mne sa stali napríklad, že bola u mňa veľmi dobrá kamarátka, ale nie sa pocikala, dostala menštruáciu v noci a necítila. Bohužiaľ som nemala chránič matraca. Ale poťah sa dal odzipsovať, dala som do práčovne a pekne sa to vyčistilo. 2x sa to stalo bratovi, ale po prvej skúsenosti už máme chrániče aj na matracoch pre návštevy. V diskrétnosti sme všetko vyriešili a nikomu som sa nevysmievala. A keďže sa to dalo vyčistiť, nikto žiadny matrac nekupoval.
@anonym_be1f11 Áno, riešila si to empaticky a rozumne. Poťah z toho matraca sa nedá odzipsovať, a tak hneď som bola rozhodnutá, že im nový matrac kúpim. Ako som písala, to ma nezabolelo, no ich správanie ma bolelo a partnerove bolí doteraz. Ďakujem.
@natalia987654321 neverím, že dospelá, zdravá, triezva, nezdrogovana žena sa v spánku počúra tak, že premoci matrac. Neexist.
Pozerala si film Trainspotting a inšpirovala sa pri vytváraní príbehu tým, čo sa tam stalo Spudovi, že?
@beronsche Tiež som si to nevedela predstaviť. Možno k tomu dopomohla aj večerná rehydratácia po behu. To už je jedno, stalo sa.
@beronsche Tiež som si to nevedela predstaviť. Možno k tomu dopomohla aj večerná rehydratácia po behu. To už je jedno, stalo sa.
@natalia987654321 teraz čítam, že o tom píše viac žien..
Tak sa ospravedlňujem, ze som neverila..
Fakt, sa mi to zdalo nemožné..
Fuuu nepríjemná situácia..
@natalia987654321 teraz su dost velke rozdiely medzi vecernymi a dennymi teplotami, staci ze si si pri vecernom behu mierne prechladila oblicky ci mechur a mas slabsie zvierace , plus hlbsi spanok so snom ktory mohol byt vysledkom tlaku mocu na mechur.
Ja som sa so sestrou narodila s vyraznou dysplaziou bedr. klbov, nosili sm take kovove strojceky, ktore nam nasilu drzali nohy siroko od seba. Aj sme v tom chodili jak take hrkotajuce transformery 😀 a tak sme sa ucili chodit.
neskor liecebni v tatrach nam dolova vykrutili nohy nasilu doboka a dozadu na cele mesiace.
dosledok bol, ze sme mali velmi oslabene zvierace a pomocovali sme sa velmi dlho, mozno aj do 10 rokov, cele detstvo som spala na sustavej plastovej podlozke. Nastastie sme sa vekom toho postupne zbavili, nemalo to nic s nasou vyspelostou, ci ovladanim.
viem preto uplne pochopit tvoju neprijemnu situaciu. nastastie my sme mali chapave okolie, rodicov atd.
@natalia987654321 teraz su dost velke rozdiely medzi vecernymi a dennymi teplotami, staci ze si si pri vecernom behu mierne prechladila oblicky ci mechur a mas slabsie zvierace , plus hlbsi spanok so snom ktory mohol byt vysledkom tlaku mocu na mechur.
Ja som sa so sestrou narodila s vyraznou dysplaziou bedr. klbov, nosili sm take kovove strojceky, ktore nam nasilu drzali nohy siroko od seba. Aj sme v tom chodili jak take hrkotajuce transformery 😀 a tak sme sa ucili chodit.
neskor liecebni v tatrach nam dolova vykrutili nohy nasilu doboka a dozadu na cele mesiace.
dosledok bol, ze sme mali velmi oslabene zvierace a pomocovali sme sa velmi dlho, mozno aj do 10 rokov, cele detstvo som spala na sustavej plastovej podlozke. Nastastie sme sa vekom toho postupne zbavili, nemalo to nic s nasou vyspelostou, ci ovladanim.
viem preto uplne pochopit tvoju neprijemnu situaciu. nastastie my sme mali chapave okolie, rodicov atd.
@negymama nic zdravotne v tom nemuselo byt... staci stres, divoke sny, poznanie, ze sa im az tak nepacim a hlava si ide svoje... Len akoby cakali na jej preslap a stalo sa... Keby stara mala empatiu, ked sa s tym uz nadejna nevesta vyzradila, mohla ju ukludnit, neboj sa, v hoteloch, nemocniciach, intrakoch tiez nikto nevyhadzuje matrace po jednej havarke, ale stara mozno v 1980om+- nieco vyviedla u svojej svokry a " vodka a pomsta, najlepsie chutia chladene😅"
Tiez mam trapas z praveku, dnes na zasmiatie, vtedy neskutocne mindraky.... Frajer mal volne miesto z roboty na veltrh do Brna, "pojdes k nam spat a rano pojdeme z Bajkalskej.." .. Lenze sa nam prihodil sex a pouzita pomocka skoncila pod kobercom... Vratili sme sa neskoro vecer a na jeho izbe v podkrovi otvorena vetracka... Zeny, oblial ma pot... Chcela som sa zavrtat do jadra🌍... Vylozili sme tuzexovy nakup, co si rozkazali a isiel ma vyprovadit, hovorim hybaj a zober TO, vyhodime to do kosa... Vratil sa a TO tam vobec nebolo... 🙆
Podľa mňa je to vymyslené. A ak je to pravda, ano, kúpila by som matrac a povedala, ze pôjdem na vyšetrenie, lebo toto sa už vymyká z normy. A nečudovala by som sa, ak by tlačili na priateľa, ze cuvnut ma on, ze mas nejaku poruchu. Lebo taka nehoda...no neviem, podľa mňa, v poriadku nie je.
@lukbe Jasnē, že taká nehoda v poriadku nie je. Story o tom, že sa jej snívalo o cikaní je vymyslená. Komu by sa niečo také snívalo. Bola napitá.
@natalia987654321 a cim ti chcel pomoct? ze to povie miesto teba?
Inak teraz sa mi vybavilo, bolo to uz velmi davno, vyse 20 rokov dozadu, ako sme este snubenci prespavali u svokrovcov, a ja som nieco vyliala, teraz neviem ci na paplon , ci na koberec. a moj chlap to vzal na seba. Svokra ho sice trochu zdrbala, no ale synacik mohol, to je ok.
@negymama Ja som rozdrbala svokrovcom elektrobicykel. Moj muz povedal rodicom, ze to spravil on a vtedy som sa utvrdila, ze mam skveleho muza, ktory ma nenecha v stichu.

Na tvojom mieste sa balim preč od takého chlapa.
Mne sa stalo niečo podobne boli sme spolu krátko asi mesiac, na kúpalisku som odpadla v šatni a pocikala som sa, môj vtedy ešte priateľ to hneď poutieral aby to tam nikto nevidel zavolal upratovačku a nikdy viac sme sa o tom nebavili ani mi to nepripomenul už je to hádam aj 6 rokov od kedy sa to stalo. Keby bol aj tvoj priateľ naozaj chlapom ututlal by to nejako čo najviac ako to by to išlo a riešil by to diskrétne.
@anonym_c9d8f5 Práve chlapsky sa nezachoval, to je fakt. Minimálne mal usmerniť rodičov, nech brzdia, lebo takéto správanie je riadne cez.