icon

Nekontrolovateľná nadváha vo vzťahu

smutnychlap
7. dec 2021

Zdravím Vás, nikdy som nedôveroval na písanie sťažností do nejakého fóra, ale už si neviem pomôcť. Potrebujem radu hlavne od nežnejšej strany populácie, ako už nadpis diskusie napovedá tak mám problém vo vzťahu s nadváhou, ale začnem odzačiatku. Pred cca 8 rokmi keď som sa stretol s mojou polovičkou bola nádherná, bola takmer dokonalá, váhu mala podľa kalkulačky VÝPOČET BMI (od NIVEI) na hodnote 20 - to znamená že nebola úplne chudučká, ale mala podľa mňa úžasnú postavu (60kg). Ako plynul čas začala postupne naberať. Pred pôrodom keď sme sa začínali snažiť o naše bábätko mala 72kg (24 BMI) čo znemená menšia nadváha. Váha 72 kg mi vôbec nevadila, bola to váha s troška plnšími bokmi a dodávalo jej to dokonca aj na kráse. Hlavná zmena nastala po pôrode, manželka vážila 85kg, čo mi tiež nevadilo keďže som vedel že každá žena po pôrode má pár kíl navyše. Plne som ju podporoval a dával som jej najavo že mi to nevadí a že to chápem. Po uplynutí 6 mesiacov po pôrode bola váha mojej manželky cca 86kg, nezaznamenal som žiadne zlepšenie postavy a osobne mi už začala vadiť jej nadváha, tak som zobral odhodlanie a rozhodol som sa o tom porozprávať. Vysvetlil som jej veľmi jemne že či nejdeme spoločne cvičiť a zmeniť stravu, ale nezobrala to veľmi dobre, rozplakala sa a ja som sa cítil ako človek ktorý ranil svoju lásku. Na druhú stranu začala cvičiť, plne som ju v tom podporoval, pomáhal som jej, dokázala ísť na váhu 79kg za 4 mesiace, čo bolo super, nikdy som nechcel aby chudla rýchlo, ale chcel som aby chudla pomaly lebo som vedel že rýchle chudnutie je zlé na zdravie a psychiku. Počase vzdala cvičenie, jej aktuálna váha po 14 mesiacov po pôrode je cca 92kg...... Mám chuť sa s ňou zasa porozprávať, ale keď si uvedomím ako som sa po poslednom rozhovore o nadváhe cítil tak už na to odvahu asi nenazbieram. Niečo o mne: moja aktuálna Váha je 74 kg, pravidelne cvičím a dokážem si udržať zdravú a športovú postavu aj keď mám kancelársku prácu a odrobím cca 220 hod mesačne. Nechcem povedať že výchova dieťaťa je ľahká, ale viem že určite sa dá pri tom cvičiť, poprípade variť zdravé jedlo. Hlavný problém je že náš sexuálny život v posledných 3 mesiacov je biedny a ona si začína myslieť že ju podvádzam a tvári sa ako keby som jej klamal. Ďalší problém s nadváhou je že nechce chodievať dakedy ani von, z dôvodu nedostatku dobrého oblečenia. Je veľký problém si kúpiť krásne oblečenie pre väčšie ženy. Manželka má 24 rokov a už v takomto mladom veku a iba po prvom bábätku nevie kontrolovať svoju váhu..... čoto bude po 3 deťoch a v 30 rokoch? Moju manželku milujem, ale sexuálni život je pre mňa dosť dôležitý. Neviem si predstaviť žiť bez sexuálnych zážitkov a neviem si predstaviť žiť bez mojej manželky. Viem že niekedy príde situácia keď začne somňou flirtovať nejaké krásne dievča ktoré ma bude sexuálne priťahovať a neudržím sa. Som chlap ktorý nikdy nechce podviesť svoju ženu ale chlapské pudy sú neuveriteľne silné. Potrebujem radu čo mám robiť. Ďakujem.

bona_dea
7. dec 2021

A teda, ak by som bola pomaly o 20 kg ťažšia než manžel, to važne nie 🙈.

ckatka
7. dec 2021

😂 😂 😂 nie si ty náhodou môj muž?
Ale nie...môj muž má 93 a svalovec je to ako hora.
Ale teda- ja ti napíšem ako je to z pohľadu tej tucnej zeny po pôrode, chceš? 😉

Keď sme spolu začali chodiť, bola som sumna 70kilova maturantka. Taka, nie drevená, ale akuratna, tanečnica, športovkyňa. Na vysokej, stres, nespavosť, rožky s pastekou a vifonky, pripadne školská strava (keď máš rozpočet 300sk na týždeň a 200 z toho je cesta, na veľa ti naozaj nezostane) a za 5 rokov som mala 80. Dve kilá pribrať za rok, nie je až tak moc, človek to ani nezbadá. Akurát z prvej výplaty som si musela kúpiť nejaké tie nove gate.
Keď sme sa po výške nasťahovali do svojho, keďže som stále neotehotnela, začali sme riešiť dieťa, neplodnosť, hormóny, IVF. A kolečka, stres, cyklus, injekcie, necvicim lebo som po odbere, necvicim lebo som po vklade, necvicim, lebo som možno tehotná, necvicim, lebo som v depresii ze nie som.... Ďalších 5 rokov....A ďalšie 2 kila za rok. Takže už sme na 90tke. Seriem na všetko, dieťa si adoptujeme, mame šťastný krásny život a začnem cvičiť ako šialená lebo ma to baví. Pravidelným cvičením a zdravou stravou priberám ďalších 6 kíl 😂😂😂 nepýtaj sa ako. Som fakt svalovec, trénujem na spartana, chodím behať a cítim sa vo forme ako nikdy. Akurát že som dobre tepelne odizolovaná. Nechápem ja ani tréner (manžel). Sex mame ako nikdy predtým 😂
Po ďalších rokoch....konečne otehotniem. S touto váhou....chápeš?
Vravím si, okej, po pôrode schudnem, budem kojit, musí to ísť konečne dolu...
Po pôrode (akútny cisárak) 6 týždňov sa desim aj kychnut....pol roka mam problém podskocit. Boli to ako sviňa a ten mentálny blok ze sa ti hýbe rozrezana a zošita maternica je naozaj otras...
Pol roka po pôrode začínam reálne cvičiť.

Lenze. Cvičením nechudnes. Naozaj nie.
Chudneš jedlom. Keď máš menej kalórií ako pottebujes.
A to ja nemám. Lebo bojujem o každú kvapku mlieka takže diéty nehrozia. Mam dve deti a zavretu škôlku a muža co robí 220-300 h mesačne. A keď menšie konečne zaspí, od samej radosti neviem co skôr. Ci sa konečne vycikat, alebo nedajbože stihnem sprchu...alebo konečne staršiemu prečítam knižku o ktorú ma už týždeň prosí...alebo rýchlo spracem po ich jedle a nachystám im ďalšie jedlo, vylozim práčku a umývačku, poplatím šeky a niečo zjem...kuaa nezjem, už je hore. Chápeš? Takto funguje deň ženy na materskej. Nie si pán svojho času a priestoru...
A keď konečne príde môj muž domov (niekedy ani nepríde keď ma službu), som vyčerpanejsia ako predtým po celodennom dni v práci na stavbe keď sa hadas s tristo dodávateľmi a hasis prusery.
Objednám si donášku alebo zjem kus chleba, banán, horalku....čokoľvek je rýchle a da sa to jest jednou rukou za pochodu.
Môj muž nepovie ani slovo. Bol rok na materskej. Pribral tiež 😂😂😂 a to ani nevaril ani nepral len sa s deckom hral a všetko ostatné bolo na mne keď som došla z roboty.
Vyskúšaj si to. Chod na materskú na pol roka, posli ju do roboty a uvidíš.
Za tie roky môjho neustáleho "chudnutia" ti môžem zodpovedne povedať, že najväčším nepriateľom chudnutia je stres, nesodtatok spánku a nepravidelne jedlo (a malo jedla). Plus navyše ženy trpia niečím, čo sa nazýva "emocionálny hlad". Keď sme smutne, nešťastne a necítime lásku, jeme. Je to slastny pocit a kompenzuje nám nedostatok lásky 🤷‍♀️
Buďte vďační za zdravé dieťa...A skúste mu dat dobrý príklad a stravovacie návyky. A kľudne jej daj toto prečítať ze ju pozdravujem a držím palce. Je to ťažká cesta.
Jedine obdobie kedy som naozaj chudla, bolo keď som cvičila s Tomášom Jehlickom Vyzvu21dni a Jidelnickovu výzvu. Skúste ísť do toho spolu. My keď cvičíme, dieťa je pri nás a pozerá sa/hra sa. Je to taky náš spoločný čas.

lenkasarka
7. dec 2021

@simca06022011 to máš pravdu, keď prídem domov z prace som unavená ako šľak. Už necvicim 4x do týždňa, ale nezeriem 🙈🙈 nemám problém zjesť aj sladké , zjesť aj chlieb o 20:00 , ale všetko s mierou

dadis
7. dec 2021

@vevesh Presne mi prislo divne, ako eviduje presne jej vahu 🙄

vevesh
7. dec 2021

@ckatka 🤣🤣🤣mam to takmer narovnako- najdolezitejsie,ze sa to da dat do ruk a zjest za pochodu🙈🙈🙈

vevesh
7. dec 2021

@dadis ze?🙄🙄moj chlap eviduje, ze som pribrala alebo schudla (ale nejakych 5-6kil, nieze kilecko hore dole...). A moju vahu by ani vo sne nevedel povedat🤨🤨

avanka
7. dec 2021

@smutnychlap ťažko povedať..manželka musí chcieť sama,aby niečo dokázala..ja som mala rok po porode druhého syna 90 kilo..predtým 78..bolo to hrozne,hanbila som sa,nemala som si čo obliecť..keď som pozerala fotky z dovolenky pri mori..bolo mi do plaču a to bol ten zlomový bod..za 2 roky som schudla na 62,5-63 kg pri výške 176 CM..veľkosť oblečenia S..cítim sa výborne,manželovi sa páčim..ale...keby bol do mňa stále hustil,aby som schudla,asi by som sa zaťala a nerobila nič..sama musí chcieť a nie uspokojiť sa s tým,že mám dieťa,tak môžem vyzerať akokoľvek..
@jana_eyre_2 no ja neviem,či pri 1 dieťati nemá čas pripravovať zdravé jedlo a nehybat sa..veď ma len 1 dieta a manžela,ktorý,ako vidno z príspevku,je ochotný,pre to,aby schudla,urobiť všetko.....stačia dlhé prechádzky, zacvičiť si,ako sa dieťa hra..my sme napr prepadli cyklistike a od malička,keď mal syn asi 8 mesiacov a usedel v sedačke,jazdili sme s ním..prípadne jazdili na odrážadle ja som s nimi behala..teraz jazdíme na bicykli spolu..aj s deťmi,ja denne,aj teraz v zime jazdím 12 km do práce..manžel cyklistikou schudol 7 kg za pol roka

simca06022011
7. dec 2021

@lenkasarka ani ja nezeriem a nechudnem ;) a nejem ani ten chlieb vecer. za 4 roky sa mi vaha nepohla ani hore ani dole, ani o gram. Je to velka hlupost mysliet si ze zeny co maju nadvahu do seba laduju jedlo. Bohuzial. Velakrat praveze jedia uz v tom cykle chudnuti/priberani tak malo, ze by bezna "zena" na tom fungovat nevedela a priberaju dalej. To je proste fakt. Hra v tom rolu viac veci, nie len ten stres, ale hormony, a kadejake drobnosti. Tu ale samozrejme nevieme ako to ma autorova manzelka doma, co robi/nerobi.. ci proste to tak neciti, alebo ma iny problem.
@bona_dea no tak teda k 75kg chlapovi by som sa vahou ani neporovnavala, to je sparatko tintitkovske... keby som riesila vyzor, tak ja osobne cby som si o chlapa pod 180/85kg ani bicykel neoprela, aby som mu neunlizila - o tom, ze moj chlap ma idealnu vahu pre mna takych 92-kludne aj nieco 100kg ani nehovorim (ma 192cm). Ziadne tintitko nema sancu a teda aj po 20r by som na neho skocila ci mam nadvahu alebo nie :DD neublizila by som mu nijak :D

avanka
7. dec 2021

@smutnychlap a 92 kilo na 24 ročnú ženu je fakt moc😕mám za sebou x diét, naj je mačingova,pomocou nej som dala dolu 10 kg za mesiac..a pri prejedania sa,lebo ja milujem zeleninu..surovú,aj varenú..

ckatka
7. dec 2021

@vevesh ale to bohužiaľ nepochopí chlap, ktorý má v robote teple menucko...A jediný jeho problém po príchode z prace je, ci pôjde cvičiť chrbát alebo triceps. Kur..A, ja ešte aj na záchod chodím s doprovodom 😂😂😂
Ale nesťažujem sa, je to.len obdobie. Mam nádherné zdravé deti a kopu lásky...takže..raz aj na mňa príde 😂😂 vravím si (už 15rokov), ze raz určite budem krásna chuda..
Zatiaľ,som len krásna 😂😂

simca06022011
7. dec 2021

@avanka inak presne, tiez robim presny opak toho co chlap chce a duplom ak ma s tym sekyruje. Myslim, ked sa pozriem na "ockvoaciu" kampan, bude to problem celej SK spolocnosti🙂 Ak nas niekto na silu do n iecoho tlaci, urobime bud presny opak, alebo nas to uplne emotivuje (tymto tu nechcem debatu o ocko zacat, len presne sa to da porovnat...). Mozno si jeho partnerka len uvedomila, ze ten jej princ ju ma len kovli vyzoru, bola mlada ked ho spoznala, mozno si to predstavovala inak a teraz je sklamana a psychika zariadila, ze sa zase "vyjedla".

lenkasarka
7. dec 2021

@simca06022011 to je v poriadku. Nemusíme mat rovnaký názor. Ja som napísala ten svoj a rešpektujem ten tvoj.

mirage
7. dec 2021

Pozri, ja na svojom muzovi tucnotu neznesiem. Neznesiem a nedokazem sa milovat s chlapom s pupkom a prsiami. Ale ty s tvojim meranim a dokumentovanim jej BMI mi prides ako freak z nejakeho serialu. Ked ale ma v skutocnosti vyse 90 kg, ja byt muzom, nemam chut na intimny zivot s nou.

ckatka
7. dec 2021

@avanka obdivujem. Ja v tehotenstve som mrela za cezar šalátom...po pôrode neviem surovú zeleninu dat do úst. A vlastne možno je to tým, že to treba umyť, očistiť, nakrájať...A to sú vzácne sekundy 😂🤦‍♀️
Jogurt alebo müsli tyčinku otvorím, hodím do seba, zahodim a vybavené...
Ráno nasilu zjem nejaký kaleráb keď ostane malému, ale pri inom ma naťahuje. Možno je to kojenim, ze telo si pýta tucnejsie jedla...syry, mlieko...neviem...

vevesh
7. dec 2021

@ckatka tak ja podla mojho usudku som v rade na krasu stala veeelmi daleko na konci, ja som sa predbehla v inych radach......ale raz budem chuda a vyspata, ked mi deti odrastu😀😀hlavne, ze sme vsetci ako tak zdravi🙂

julka828
7. dec 2021

@smutnychlap Moj manzel ma miloval ked sme zacinali a mala som 70 kg a bral si ma ako 115 kg a miloval ma stale vynosila a porodila som mu dve deti. Po nich som schudla na 80 kg no STALE VZDY. Za kazdych okolonosti a za kazdej vahy ma miloval rovnako a chcel so mnou byt po emociaonalnej aj sexualnej stranke a vzdy mi vravel ako sa mu pacim a vobec ani nepomyslel ze by ho nejaka ina zlakala lebo lubi mna

nominativ
Autor odpoveď zmazal
nominativ
7. dec 2021

Tak, keď sa niekto povahovo rapídne zmení, to je neprijateľné. Ale keď sa niekto rapídne zmení vzhľadovo, to je v poriadku, lebo deti a pôrody a hajzel chlap už ma miesto v pekle, že ma niečo proti. 😀

Som rada, že väčšina žien cíti k mužovi takú nezištnú lásku, že sú vzrušené z jeho srdiečka a je im jedno, či majú zrazu 130 kg a chrčia, keď vybehnú na poschodie domu. Mňa by porazilo. Samozrejme, starneme, meníme sa… môžu prísť choroby… ale treba sa udržiavať.

lenkasarka
7. dec 2021

@nominativ za tu prvú vetu pôjdeš do pekla 🙈😂

nominativ
7. dec 2021

@lenkasarka och, ja že to nepridalo, lebo mi ukázalo, že podstránka neexistuje. Tak som dala ďalší komentár :D

lenkasarka
7. dec 2021

@nominativ skoda že si zmazala. Bolo to výstižne.

jana_eyre_2
7. dec 2021

@avanka neviem na čo jeho manželka má alebo nemá čas, nepoznám ju, len vidím muža čo tu dopodrobna opisuje BMI a váhu ktorú mala kedy v akom veku, muza čo sa obhajuje že ju možno začne podvádzať, lebo pudy.. tak som mu podala otázky, na.ktore si môže odpovedať.. ale nemyslím že by sa kriticky zamyslel aj nad sebou.. tu stačí povedať, že žena je objemnejšia a už je v očiach mnohých tá zlá.. a pritom nevidíme čo sa skrýva za jej zmenami váhy..

Môj muž podľa mňa ani nevie koľko som kedy vazila..

marca12
7. dec 2021

@smutnychlap ani nejdem citat komentare,lebo verim,ze ti tu nalozia,aki si neohladuplniba ona chudiatko vypapkane. Do slaka neznasam taketo zeny,co sa nevidia v zrkadle a myslia si,ze ich chlapi musia lubit take,ake su. Taka zena sa musi potit ako kon,je nechutne mat taku nadvahu,ale co je najhorsie,ze je matka a nedba o svoje zdravie,to by mala byt priorita a nie sa urazat. Byt tebou znova sa s nou porozpravam a nech sa uraza kolko chce. A nech sa neospravedlnuje tym,ze je po porode.

alison11
7. dec 2021

@smutnychlap Aj si chválil svoju ženu v čase keď cvičila a schudla 14kg? Ak nie a nepomohol si z bábom za ten čas tak sa ani nečudujem že začala smútok zajedať a únavu tiež.Pokiaľ sa žena nevyspí a je unavená tak energiu anrýchlo získáva len z kalorických jedál či sladkostí a čím je deprimovanešia tým viac bude priberať,lebo sa spomalí metabolizmus a nebude spaľovať tak akoby chcela a nebude mať náladu cvičiť.Najlepšie by bolo keby si ty zanedbal fitnesko a chodil domov včas spravil zdravé jedlo postrážil bábo aby mohla kľudne bez stresu prežuť potravu a nie len nahádzať do seba narýchlo. A je otázne aj to ako rodila ak cisárskym tak cviky sú iné na brušné svaly a pozdejšie odporučené ako pre tie ktoré prirodzene rodili a taktiež od toho či kojí alebo nie ,ale zrejme nekojí,mne kojenie naštartovalo metabolizmus až príliž :-/.Ale zrejme každá je iná,keby si ju asi vzal k obvodnému na odobratie krvi na vyšetrenie cholesterolu a cukru,lebo môže mať aj cukrovku,prípdne problém zo štítnou žľazov a tá vplýva aj na hormóny,proste na riadku preventívku.

vroni
7. dec 2021

Chlap, ktorý "v pohode" robí 220 hodín do mesiaca, má čas na seba a ešte cvičiť do fitka, je zároveň chlapom, ktorý nikdy nie je doma. Matematika nepusti a dní nie sú naťahovacie. Keby môj muž robil pri malom dieťati cez dvesto hodín, chodil pri tom do fitka, mal čas na seba a ešte sa opovazil čokoľvek na mne kritizovať, by bol s veľkou pravdepodobnosťou mŕtvy muž. Nech nakluse geroj dvakrát do týždňa domov o druhej a da žene do večera voľno. To je jedno, či bude spať, cvičiť ci pôjde s kamoškou na kávu. Potom uvidí, či žena má ci nemá chuť niečo so sebou robiť.

selest
7. dec 2021

Ja napisem podla seba. Je dost mozne ze je sama nestastna z toho ako vypada a zrejme ani zivot doma na materskej jej nepomaha a zrejme ma potrebu "zajedat" tieto pocity. Ty pises ze pracujes 220hodin a este mas cas cvicit takze neviem kolko casu ti ostava na domacnost, dieta a na nu a na to aby si jej doprial cas pre nu samu na relax, nie na cvicenie ale na relax podla jej vyberu napr vybehnut von s kamoskami atd. Mozno potom by mala skor motivaciu chudnut nez byt pod tlakom ze by mala schudnut . Mozno je z toho vsetkeho frustrovana a ak ma nejaky volny cas tak nema na chudnutie chut. To s tymi pudmi a bmi je dost odveci, keby take nieco povedal moj muz tak ho asi kopnem do prdele nech nestraca cas a nech hlada tu mladu stihlu, krasavec..

elizabet173
7. dec 2021

@vroni a ešte ten trtko presne eviduje, kedy mala jeho žena koľko kg a BMI, choré, ale úplne. Myslím, že jeho žena zhodí kg raketovo, keď stretne ozajstného muža, ktorý ju bude vnímať ako celok, nie len jej kg

sante81
7. dec 2021

@smutnychlap ja mam 40, deti 2 a 55kg
Dá sa to, nežrat a hlavne stravovať sa zdravo

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
renata1405
7. dec 2021

Tak ja keby som bola chlapom tak taku 100 kilovu mangalicu vedla seba nechcem. Takze bud by schudla a ked nie tak sa rozvediem a najdem si inu.