icon

Nekontrolovateľná nadváha vo vzťahu

smutnychlap
7. dec 2021

Zdravím Vás, nikdy som nedôveroval na písanie sťažností do nejakého fóra, ale už si neviem pomôcť. Potrebujem radu hlavne od nežnejšej strany populácie, ako už nadpis diskusie napovedá tak mám problém vo vzťahu s nadváhou, ale začnem odzačiatku. Pred cca 8 rokmi keď som sa stretol s mojou polovičkou bola nádherná, bola takmer dokonalá, váhu mala podľa kalkulačky VÝPOČET BMI (od NIVEI) na hodnote 20 - to znamená že nebola úplne chudučká, ale mala podľa mňa úžasnú postavu (60kg). Ako plynul čas začala postupne naberať. Pred pôrodom keď sme sa začínali snažiť o naše bábätko mala 72kg (24 BMI) čo znemená menšia nadváha. Váha 72 kg mi vôbec nevadila, bola to váha s troška plnšími bokmi a dodávalo jej to dokonca aj na kráse. Hlavná zmena nastala po pôrode, manželka vážila 85kg, čo mi tiež nevadilo keďže som vedel že každá žena po pôrode má pár kíl navyše. Plne som ju podporoval a dával som jej najavo že mi to nevadí a že to chápem. Po uplynutí 6 mesiacov po pôrode bola váha mojej manželky cca 86kg, nezaznamenal som žiadne zlepšenie postavy a osobne mi už začala vadiť jej nadváha, tak som zobral odhodlanie a rozhodol som sa o tom porozprávať. Vysvetlil som jej veľmi jemne že či nejdeme spoločne cvičiť a zmeniť stravu, ale nezobrala to veľmi dobre, rozplakala sa a ja som sa cítil ako človek ktorý ranil svoju lásku. Na druhú stranu začala cvičiť, plne som ju v tom podporoval, pomáhal som jej, dokázala ísť na váhu 79kg za 4 mesiace, čo bolo super, nikdy som nechcel aby chudla rýchlo, ale chcel som aby chudla pomaly lebo som vedel že rýchle chudnutie je zlé na zdravie a psychiku. Počase vzdala cvičenie, jej aktuálna váha po 14 mesiacov po pôrode je cca 92kg...... Mám chuť sa s ňou zasa porozprávať, ale keď si uvedomím ako som sa po poslednom rozhovore o nadváhe cítil tak už na to odvahu asi nenazbieram. Niečo o mne: moja aktuálna Váha je 74 kg, pravidelne cvičím a dokážem si udržať zdravú a športovú postavu aj keď mám kancelársku prácu a odrobím cca 220 hod mesačne. Nechcem povedať že výchova dieťaťa je ľahká, ale viem že určite sa dá pri tom cvičiť, poprípade variť zdravé jedlo. Hlavný problém je že náš sexuálny život v posledných 3 mesiacov je biedny a ona si začína myslieť že ju podvádzam a tvári sa ako keby som jej klamal. Ďalší problém s nadváhou je že nechce chodievať dakedy ani von, z dôvodu nedostatku dobrého oblečenia. Je veľký problém si kúpiť krásne oblečenie pre väčšie ženy. Manželka má 24 rokov a už v takomto mladom veku a iba po prvom bábätku nevie kontrolovať svoju váhu..... čoto bude po 3 deťoch a v 30 rokoch? Moju manželku milujem, ale sexuálni život je pre mňa dosť dôležitý. Neviem si predstaviť žiť bez sexuálnych zážitkov a neviem si predstaviť žiť bez mojej manželky. Viem že niekedy príde situácia keď začne somňou flirtovať nejaké krásne dievča ktoré ma bude sexuálne priťahovať a neudržím sa. Som chlap ktorý nikdy nechce podviesť svoju ženu ale chlapské pudy sú neuveriteľne silné. Potrebujem radu čo mám robiť. Ďakujem.

jankalukasova
8. dec 2021

@stanulienkat s tými kilami si mimo. Neskutočne záleží na výške. Nemôžeš porovnávať babu, ktorá má napr. 165cm a babu, ktorá má 175cm..prípadne ešte viac. Ďalší rozdiel sú svaly a tuk. Tuk je pomerne ľahký, takže aj 165cm vysoká žena, ktorá má medzi 60-65kg môže byť pekná knedlička... Kdežto vysoká a vymakaná môže mať aj 75kg a bude mať super figúru. Špecifikovať paušálne ženskú váhu medzi 60-65kg je kravina jak mraky. Ja mám momentálne 66kg, pri výške 174cm sa pohodlne oblečiem do veľkosti 36. Keby som schudla na 60kg, budem kosť a koža. Najmenej som mala tuším 63 a to už ma muž haltoval, že dosť, že to nevyzerá zdravo.

stanulienkat
8. dec 2021

@jankalukasova No baba ktorá má 165 cm a 65 kg teda knedľa určite je a 75 kg je hodných chlapa. Ja mám 172cm 53 až 55 kg moja postava je úplne normálna. Takže tých 65 kg som uviedla ako priemernú váhu aj pri žene ktorá má 175cm. Poznám ženy, ktoré majú 175 cm a 75 kg, ale teda štíhle nie sú. Ty máš na svoju výšku celkom fajn váhu.

jankalukasova
8. dec 2021

@stanulienkat ak má 165/65 a je vymakaná, svalnatá, tak kledla nebude. Nehovoriac o kostre... Ja som napr nikdy nebola, také to chudunke, útle dievčatko. Vždy som bola pevná. Mám širokú panvu, a mám aj ramená. Preto, kedy som šla na 60 a menej kg, bolo by to nepekné. Toto sa proste z môjho pohľadu paušalizovať nedá.

simca06022011
8. dec 2021

@stanulienkat nemas ani len potuchy na ulici ktora zena kolko vazi, by si bola riadne prekvapena. Podla seba alebo par pripadov to nemozes ani nahodou hodnotit. Ja som v 65kg/170cm hrkala kostami a to doslova, myslim, ze prve co by moj chlap urobil, by mi dal najest. Moja sestra 65kg bola ako bublina. Rozdiel je v tom, ze ona je cela ako z makoveho kvetu, teraz ma 45kg, vyzera super a ledva zdvihne nakupnu tasku, ked ma na jeden raz uprata byt tak je z toho dva dni KO, ked pribrala tak toto nic obalil tuk. Ja som vzdy mala rit aj prsia a kopu svalov, sport, fyzicka namaha ziadna mi nerobila problem a teda ziadna namakana alebo svalnata muzatka som nebola :D A je otazne co je podla teba "stihla zena", lebo ak je to kost a koza, tak ano.. vtedy je ok mat 175cm a 50kg... ak je normalne tvarovana zena "nie stihla", tak ano, tiez mozes povedat ze 65kg je tucna. Fakt je ze je to uplne individualne. UPLNE. Aj ten nazor na postavy je rozny.
A je mi smiesno od zien co ich najvacsi problem bol ze pribrala som 2kila som tucna tucniga, a pritom maju 60kg aj s topankami, pocuvat mudrosti o tom, ako sa kto preziera a ako kto kolko ma vazit. Treba sa starat o seba :D kazdy sme iny, kazdy mame iny zivot, ine telo...

dadis
8. dec 2021

@stanulienkat Mas to riadne pomylene. A este k tomu sa o niekom vyjadrovat, ze je knedla 🤦‍♀️

rawmamka
8. dec 2021

@dadis @simca06022011 @jankalukasova Súhlasím s vami vo všetkom, rozumné ženy 👏.

tramtada31
8. dec 2021

@juliet86 podľa mna je to možné odhadnúť podľa toho, či si po porode chudla alebo priberala. Ja som z normálnej stravy(to znamená žiadne tu spomenute tri horalky denne, ale 2x za deň normálne jedlo maso s prílohou a to bolo všetko) priberala. Ešte som sa gynekologicky pýtala, že čo mám robit, že tie kila idu hore a vôbec nie dole a ona len tak jemne mi povedala, že ženy majú tendenciu po porode jest ako počas tehotenstva za dvoch a keď prestanú kojiť, tak priberú, ale ja som vedela, že nejem veľa. Syna som kojila veľmi intenzívne a aj to priberanie bolo kilo za mesiac hore. Po prvom dietati som tiež schudla 10 kil za 3 mesiace, keď som prestala kojiť, tak pri druhom som mala nadej. Po novom roku skusim začať chudnut a cvicit, lebo by som chcela ist na tých 57kil, ale teraz si viem udržať tých 63kg v podstate “bez roboty”, čiže to priberanie bolo spôsobené určite kojenim.

dadis
8. dec 2021
terezkaa22
8. dec 2021

@cippi čiže žena si nikdy nemože byť ista? má ratat s tym ze ak náááhodou priberie hopla kvázy bude normálne ze si chlap najde inu? lebo chudacik chlap? má narok len na pekne zeny?

stanulienkat
8. dec 2021

@dadis máš pravdu. Tá čo má 186cm vyzerá štíhla aj keď má sedemdesiat kil, ale zas je dosť vysoka.

jankalukasova
8. dec 2021

@stanulienkat Podľa mňa sú úplne normálne ženy aj "2", "4" a "5". Tá šiesta je vyložene štíhla. Jednotka a trojka sú také buchtičky. Obézna nie je ani jedna.

vroni
8. dec 2021

@jankalukasova, no, ta prvá podľa mňa veru je obezna. Nie chorobne, ale nadváhu ma slušnú.

jankalukasova
8. dec 2021

@vroni čo Ti ja viem... ako áno, nadváha tam určite je a značná ale obezita neviem.. možno je to na hrane, ale to samozrejme uhol pohľadu.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
8. dec 2021

@dadis super obrázok, to si uložím 😁.. sranda je ako vidno medzi 2 a 5tkou sú dva cm rozdiel a predsta tá, čo má vyššie BMI vyzerá trocha chudšie ako tá čo je vyššia.. ja mám tiež 70kg a 163cm a predsa nie som nejaká strasne veľká (aj keď ani už chuda to je jasné)
Na každom vidno kg úplne inak a tento obrázok to úplne vystihuje..

Mám kamarátku čo má 180cm a 85kg a máme úplne rovnako široké postavy, hoci ja som o dosť nižšia.. také presné sledovanie bmi a váhy mužom mi príde veľmi prehnane z jeho strany..

bilancia
8. dec 2021

"Viem že niekedy príde situácia keď začne somňou flirtovať nejaké krásne dievča ktoré ma bude sexuálne priťahovať a neudržím sa. Som chlap ktorý nikdy nechce podviesť svoju ženu ale chlapské pudy sú neuveriteľne silné. " no práve ma odje...o milé dámy. no comment

taga
8. dec 2021

Necitam komentare, ale:
Ty pracujes 11 hod denne? Alebo nebodaj 9 denne a vikendy k tomu? A po praci si ides zacvicit a venujes sa svojim zalubam, sem tam prevazis manzelku a prepocitas jej bmi? A ty si akoze milujuci manzel? Sa divis, ze zajeda samotu a cele to zatazenie, lebo teda neviem kedy jej pomahas s dietatom, ked pracujes 220 hod mesacne!? Takze, ked sa citi sama, ak jej nepomahas, si viac prec ako doma, tak ja neviem, kedy a kde ma brat nejaku energiu na seba a chudnutie?

standusina
8. dec 2021

Ako tvoj presny popis s bmi mi pride trocha pritiahnuty za vlasy. Kolko zien sa pasuje po tehotenstve s vahou a proste im to nejde. Telo sa tehotenstvom neuveritelne meni a ty jej isto tymito svojimi recami k pohode nepridavas

dadis
8. dec 2021

@jana_eyre_2 Aj ja mam 170cm/ 70kg Postavu mam normalnu, nie som knedľa :D Ja teda aj dost sportujem. Niekedy som sa hanbila, ze kolko to je 70kg vela 🤦‍♀️. Ano, stihla nie som. Ale mam peknu zensku postavu, aj cici aj rici 😉

panelacikova
8. dec 2021

@jankalukasova absolútne súhlasím, ja som totiž štvorka 😀

dadis
8. dec 2021

@panelacikova Aj ja som cca 4ka...po porode nejaky cas asi aj 3ka. Ale ked muz lubi, tak nejake to kilecko na nejaky cas decentne prehliadne 😂. Ja som si sex uzivala aj vtedy, aj muz..dolezitejsie ako bmi, ci miery je spokojnost so zivotom ❤

panelacikova
8. dec 2021

@dadis tak aj ja mám za posledný rok nárast asi o 5 kg.... ale chlapovi sa páčim 🙂 bola som o málo chudšia. ale keby som mala 90, schovám hlavu do piesku asi 😀

derdia
8. dec 2021

@smutnychlap ahoj poradim ti len jedno, ber dieta ber ju a chodte kracat do prirody... Vzdy pri kazfej ptilezitosti a zacne chudnut... Ale musi sa hybat. Musi aj ona zmenit system... Ale ja som sice zena ale chapem... Ja niekedy pozeram na chlapov, ze ake zeny maju pri sebe velke, a to au este bwz deti... Ze ako to bude potom neviem si predstavit😒

mladena
8. dec 2021

podla mňa ten chlap vás už dávno nečíta a ľutuje že sem vôbec napísal

cippi
9. dec 2021

@terezkaa22 Hmm do velkej miery je to tak, ze muz sa diva ocami hlavne a zena ho pritiahne casto aj do vztahu tym, ze sa mu paci fyzicky, ostatok sa ukaze casom. Preco sa zeny stale fintia, maluju, drzia diety a chudnu? Podvedome to robia preto aby sa pacili, aj ked mnohe to nepriznaju samozrejme 🙂. Keby to tak nebolo, tak zenam by bolo jedno ci su tucne alebo nenamalovane alebo ake. Ale zvacsa aj tie pri sebe stale sa snazia chudnut. Same vedia podvedome, ze muzov mnoho pritahuje proste urcia podoba zeny. Tj. stihlost je akysi standard nech hockto hovori hocco, inak by sa zeny nesnazili stale chudnut a neviem co. Tj. ak zena sa zmeni drasticky, ze muz ju spoznal ako tu krasnu jedinecnu a zrazu sa stane z nej totalny opak, myslim si ze casom, ked neuvidi zmenu zacnu mu behat po hlave rozne myslienky. Lebo ta zena ho uz vobec nemusi pritahovat az tak. Muzom behaju po hlave niekedy myslienky na ine zeny, aj ked maju zenu sympaticku. Maloktory to vsak povie frajerke doma, toto si nechavaju pre seba, aj zeny to tak maju asi, ale menej. Preto sa musia viac krotit a maju problem byt odolnejsi.

dmk_1
9. dec 2021

@smutnychlap Nechcem povedať že výchova dieťaťa je ľahká, ale viem že určite sa dá pri tom cvičiť, poprípade variť zdravé jedlo ... Tak jej navar to zdrave jedlo. Prid z roboty, navar jej. Rano vstan skor, postaraj sa o dieta a nechaj ju, nech sa v klude naranajkuje. Nech nesape do seba jedlo dve minuty, co sa nevenuje dietatu.. vecer ju nechaj ist spat skor,v noci vstan aspon raz k dietatu, nech ma ona energiu uspokojovat tie tvoje pudy

vevesh
9. dec 2021

@cippi suhlasim len z jednou vetou- zeny sa chcu pacit, preto sa fintia. Ale poziadavka stihlosti je akurat poziadavka v europe a v dnesnej-aktualnej dobe. V inej doby boli ine idealy krasy. A v inych statoch v sucasnosti pozaduju ine parametre od zeny ako xs postavu z casaku. Napriklad taki africania maju dokonca dietu na vypasenie buducej manzelky. A cinania pozeraju velkost nohy a zapestia. A este stale sa najdu muzi, ktorym je vyzor jedno (chemia ucinkuje)

alison11
9. dec 2021

@cippi Mňa napríklad muž spoznal totiž to z 65kg pri výške 167cm a počas dvorenia som začala cvičiť a behať,diétu držať z cieľom byť štíhlov nevestou po svadbe z rokmi liečby neplodnosti som pribrala na 72kg po pôrode som schudla,nemala som čas jesť a potom som aj cvičila počas spánku syna už keď mal rok som výžila 62kg a v jeho 2rokoch 58kg a druhého rodila z 68kg následne sa spustila u mňa choroba pri ktorej som schudla na 54kg čo som bola kosť a koža ☹,čo sa ma každý pítal či som chorá.Následne nastalo obdobie priberania a zajedania depresií z potratov a pribrala na 76kg po vyliečení depresií som si našla prácu a scudla na 70kg snažím sa jesť zdravšie a najmä pravidelne a raňajkovať. A môj muž ma miluje takú aká som zvykol si že u mňa sa hmotnosť hýbe hore dolu ale nevyžaduje aby som schudla či vyzerala ako v 17cke z 65kg keď sme sa spoznali či 59kg ako počas našej svadby.Aj on starne a mal zo začiatku 83kg pri 183cm a dlho sotva 70kg až teraz v 38mich má 76kg.A maľovať ja som sa nikdy extra nemaľovala,takže si anto ani zvyknúť nemohol má rád prirodzenosť ako aj ja 🙂.

eva_eva
9. dec 2021

Ani tvoj postoj k tomu to celému nie je správny. Možno ju to aj trápi, a ak do nej takto hustíš, no neviem. Celé sa mi to nejakosi nevidi

bodka2213
9. dec 2021

@smutnychlap Ahoj ;)
Veľmi pekne si to napísal , viem čo cítiš.
No ver mi , že v prvom rade si to musí uvedomiť ,,ONA" nikto iný . Sama to musí chcieť. Môžeš jej to naznačovať , pomáhať jej no ak ona nechce nespravíš s tým nič.
Mám kamarátku , ktorá je dosť pribratá. Jej manžel je fitness tréner , pravý opak jej. Veľa krát jej to povedal , rozprávali sa o tom aby zdravo žila , cvičila a neprejedala sa. No stále je rovnaká a prečo ?? Pretože to musí sama ona chcieť aby to naozaj dokázala 😜🙃