Neľutuje, že máte jedináčika?
Dobrý deň, viem že tu tato téma bola 100 x omieľaná, aj to že rozhodnutie je len na mne. Som šťastne vydatá. Svoj aktuálny život milujem. Ale je tu jedna téma, ktorá je mi nepríjemná. Všetci dookola riešia kedy budeme mať druhé. Ja sa naň necítim, aj keď mam tesne po 30 tke. Chcem sa spýtať hlavne Vás mamičiek, ktoré ste sa dobrovoľne rozhodli mať jedináčika. Neľutujete to?
este som citala viacero podobnych nazorov, ze jedinacikovia to maju v zivote tazsie aj preto, ze tym, ze pozornost rodica je len na jedno dieta, je na jednej strane super, dopraju mu vsetko, na druhej strane to ale moze mat aj efekt, ze kedze je len jedno, rodicia maju vysoke naroky a poziadavky a dieta tym moze neskor trpiet....ked je deti viac, kazde je ine, jedno viac na matiku, uzavretejsie, dalsie zas viac socialne,... tak rodicia sa snazia kazde viest podla toho, ake je... jedinacik si to musi cele odniest sam a ocakavania su vacsie, ako pri viacerych .... “dat mu vsetko” v celkovom pohlade moze byt aj na skodu
Ja som zila len pre jedno, pokial sme nemali druhe...teraz uz nie som tak prehnane ustrachana...mala by som aj dalsie...ale len vtedy keby mi ma kto pomoct....a to nema...no aj by sa nasiel,ale zaujem nie je.Ale podla mna naozaj mat jedinacika je sebecke...urcite aspon dve deti.Su dvaja,maju jeden druheho,sice sa budu musiet delit o dedicstvo😂ale urcite to je super....preto to treba rychlo sptavit,aby si mala v 35 uz klud😂a tuto otazku zodpovedanu a uz aj vyriesenu😂
Mne je akurat luto dcery ze nebude mat surodenca. Ale ja viac deti nechcem, pre mna bolo tehotenstvo a prve jej roky fakt hrozne obdobie, samota, extremna chudoba, ziadny cas pre seba (ano, taky bol svet slobodnej matky) som rada ze uz je velka, teraz si to konecne uzivam.
@zuzuliennka1 tak aj s týmto som sa už stretla. A deti potom zlyhávajú a sú nešťastné lebo sa nenaplnili ambície rodičov.
Ja ľutujem, že vôbec mám nejaké dieťa. Bude mať tri roky, keď mal rok aj niečo, zistili mi, že mám raka, posledné výsledky CT nič moc, Takže super, dieťa bude vyrastať bez matky. A keby sa stalo, že si ešte požijem, tak sa budem triasť, či dieťa mi takto neochorie, lebo v našej rodine som už tretia s týmto ochorením.
@anjika44 panebože, tak to mi je ľúto. Držím palce nech sa to ešte otočí tým správnym smerom.
@anjika44 toto je jedna z najhorsich veci co moze zena zazit😕trach o to, s kym moje dieta zostane...kto ho bude mat rad...ako to bude zvladat...kto sa mi on postara...aj mna niekedy prepukne ta myslienka,ze co ak...by sa mne nieco take prihodilo ...boze chran...je mi to luto,se to musite prezivat.. drzim palce ...majte svoje dietatko co najblizsie...nech citi vasu lasku...nad buducnostou nepremyslajte...mnohi zomru zo dna na den....nestihnu sa ani rozlucit...ani nic...a nezufajte.Mozno to bude inak....drzim palce☺
ja si tiež hovorim, že aj človek, ktorý nemá ani len nádchu môže zomrieť pri nehode ☹ a neviem, či mám dať dieťa do školky, lebo tam sú rozličné ochorenia a to neprospeje ani mne - skôr radšej občas do detského centra
@kvetinka75 a komu sa vyzaluje, s kym pozdiela nazory, problemy.... nema surodenca a neskor rodicia uz naplno v robote a dieta si to potom kompenzuje inde... nevravim ze je to vzor a tak vzdy, ale dieta jedinacik a dieta so surodencom su uplne ine a urcite vzorce spravania sa daju aplikovat
@zuzuliennka1 to asi nemalo byť mne. Či?
ja mam sice deti dve, ale povodne som chcela len jedno, nasledne ako mala rastla som si uvedomila ze surodenca jej treba a nelutujem je to super, sice sa dost casto hadaju robia zle ale maju sa velmi radi a to im aj prizvukujem ze ked sa nam nieco stane budu mat jeden druheho...
nie nadarmo sa hovori ze najlepsie darcek pre dieta je surodenec ale tretie by som uz nedala
staci
a ty uvidis, neviem ako mas stare prve dieta ale mozno to pride hormony ta zlomia a mozno nie, kazdopadne je to tvoja vec
My sme štyria súrodenci a vždy som túžila byť jedináčik 😊
Urcite surodenca ..ked tu my nebudeme budu mat jeden druheho....alebo tretieho😉
@zuzulkazu a kolko maju rokov? lebo ako deti sa hadaju vsetci surodenci, ale ked budu starsie, este budu radi, podla mna, ze maju jeden druheho....ja mam troch surodencov, z toho jednu sestru, mladsiu o 4 roky a veruze to boli zvady ked sme boli male, som si myslela ze my si nikdy nebudeme rozumiet, aj mi to bolo luto; ale teraz sme obe dospele a skvele si rozumieme, ten vek. rozdiel sa casom medzi surodencami straca
@zuzuliennka1 moje deti aj kedy si robia zle(starsia tazka povaha) sa zas velmi lubia a staraju jeden o druhejo aj strachuju, nezhody su normalbe to neriesim vobec... Maju 2r7m a obedlho 5r...stale im hovorim ze keby sa nam daco stalo budu mat jeden druheho a musia si pomahat... Ma mam mladsich bratov 2 ale kazdy sme iny uplne, long story s jedny sa nestretavam vobec, a s drihym obcas lebo on je bohem nezodpovedny a zivot=uzivat si a zurovat a to je hrubo dospely takze asi tak...
kazdy nech ma tolko deti, kolko chce, kolko sa” podari”, je kopec rodin, kde sa v dospelosti surodenci rozvadili, ani na meno si nevedia prist, ja s takymi nazormi, ze deti si v 2-5 apod rokoch pomahaju, hraju sa spolocne, ved ano, su v takom veku, ved takisto sa hraju aj s rovesnikmi, ale mat viac deti kvoli tomu, ze si budu v dospelosti napomocni, je podla mna smiesne a smutne zaroven, lebo bohuzial dnesna doba je uz ina, nie je to len samotnou vychovou ale aj celou spolocnostou, vsetci sa so vsetkymi len porovnavaju, nemozne si byt ale vsetci rovnaki a rovni, to bohuzial nejde, takze ak niekto chce jedinacika, nech ma jedinacika, ak chce niekto 4 deti, nech ich ma, ked sa zadari, vie sa o nich postarat, to nemyslim len financne, nikto nema pravo posudzovat a odsudzovat ostatnych
@bobulka109 nemyslím si, že by tu boli príspevky, ktoré posudzujú a odsudzujú..autorka sa radí, tak každý napíše svoje názory a skúsenosti na danú vec..😉
@lacibo ale ja som to tak nemyslela, lensom chcela prispiet svojim nazorom, kedze autorka v uvodnom prispevku uvádzala, že veľa ľudí dookola rieši kedy bude druhé, mimochodom tema bola neľutujete, že máte jedináčika? , a gro píšu mamičky s viacerými deťmi, ale mne to nevadí, len proste to je moj názor, ďakujem za rešpektovanie
Som jedinacik. Urcite surodenca. Partner ma 4surodencov. Paci sa mi, ked sa vsetci stretnu. Druhu dceru.som mala po necelych 13rokov. Ta starsia sa uz spravala, keby jej patril cely svet. Vsetko bolo.jej. Nemusela sa s nikym delit. Bola uz aj dost rozmaznana. Ta mladsia je uplne ina. Je priebojnejsia. V obchode, ked jej.nieco kupujem, hned mi.hovori, ze aj pre starsiu mam kupit.
Pisem nazor jedinacika. Mam 25 rokov, manzela a 4 rocnu dceru. Otec mi zomrel presne tyzden do zadu. Ked zomrie aj mama (ja verim ze bude zit este aspon 30 rokov aj viac) kto mi ostane? Len manzel a jeho rodina, s ktorou nevychadzam najlepsie. Ako decku mi to bolo jedno lebo boli sesternice, bratranci ale to sa rozliezlo po svete a ja uz mam len mamu, dceru, manzela a jeho rodinu. Ja toto svojej dcere neurobim. Samozrejme ak to nejde chapem, ale preco nechat svoje dieta dobrovolne do buducna same?
@rybkoava necitala som odpovede, aj tak viem, ze 90% z nich bolo o tom, ake je super mat surodenca a mat viac deti. Uz som to pisala velakrat. Sme rodina zlozena zo samych jedinacikov. Ja, manzel aj dcerka. Nikdy nikomu z nas surodenec nechybal. Nie sme neschopni ani citovo vyprahli. A sme spokojni. A na druhe som nikdy ani nepomyslela. Teda nelutujem, ze mam jedinacika.
Ja som jedinacik a urcite surodenca. Moja mamina tiez jedinacik a ocino mal len jedn sestru, ale s nou sme sa nestretali....velmi casto som byvala sama......nie je to dobre v tomto smere....na druhej strane, ja som teda vobec rozmaznavana nebola, skor som bola dospelejsia a samostatnejsia ako ine deti, lebo nasi mi davali dost vela aj co robit , ked som byvala sama soma a starala som sa o zvierata napriklad....urcite surodenec aspon jeden
@bobulka109 no veď áno, aj ja som to možno zle pochopila, že autorka sa rozhoduje, možno chcela len potvrdenie svojho rozhodnutia aj od iných mamičiek..😉
@caelley dieťa po 10 rokoch sa už zo psychologického hľadiska berie ako jedináčik.. my tak máme teraz najmenšiu ( 2 ) po dcére (19) a synovi (14).. dokonca staršia dcéra ju už berie ako "dcéru", ale zase majú sa veľmi radi všetci traja súrodenci a mňa to vrátilo znovu do mladých čias, akoby som bola opäť na materskej s tou najstaršou a cítim sa výborne..je pravda, že už sa s ňou veľa nezahrajú a máme preto veľa kamarátov - jej rovesníkov, stretávame sa tak aj s rodičmi rovnako starými ( a je ich teda dosť 😉 ale aj mladšími, čo nás tiež inšpiruje a omladzuje, takže je to super..🙂)

@rybkoava môj názor : nie kvôli druhým, ale kvôli vám a kvôli vášmu dieťaťu by som odporučila mať ešte minimálne😉 jedno dieťa..je to lepšie z mnohých hľadísk..bohaté viacročné skúsenosti z okolia - my máme tri a neľutujem..konečné rozhodnutie je samozrejme len a len na vás..🙂