Nemá nás stará mama rada?
Ako by ste sa pozreli na situáciu,keď stará mama da všetkým vnučatam na Vianoce po 50€ (ma vnuciek a vnuka dokopy 7) ale dvom (mne a sestre) neda nič?Keď ju stretneme sa ulici slušne pozdravime všetko.Ale mojej mame,jej dcére vela krat povedala že nedostaneme od nej ani euro.Nejde tu o peniaze ale o ten princip.Myslim,že nás neznáša a neviem prečo..(mám 18 a sestra 14 rokov)Vo vašej rodine maju babky rady vsetky vnučata rovnako?
Naša babka robila rozdiely. Dokonca mala vnucata rozdelené na tri kategórie podľa toho, od koho pochádzali. Vnímali sme to už ako malicke deti, keď sme dostavali horsie cokolady(alebo nič), keď zomrel dedko, niekoľko rokov nás ignorovala. Potom jej jedno vnuca z kategórie A zomrelo a druhé vyrástlo a nevenovalo sa jej, tak si zrazu spomenula aj na nás-vnucata kategórie B. Potom sme sa začali stretávať, ale to stretávanie s nou, či telefonáty nás obťažujú, nemame k nej proste vybudovaný vzťah, mame svoje rodiny, svoj volny čas, ktorý chceme tráviť príjemnými aktivitami a nie stretavaniu s nou a počúvaním nevyziadanych až nasilnickych rad(aj keď na 2 stretnutia ročne sa dáme prehovoriť a par telefonátov). Ešte aj medzi nami robi rozdiely. Samozrejme má aj vnucata kategórie C, jeden bratranec býva pri nej a s nimi sa nestretava absolútne vôbec. Takze mila autorka, za vzťah vnuca/babka môžu len dospeli, ty nie si na vine. Kto si ako ustelie, tak bude spat. Keď bude stara a osamelá a zrazu vyzadovat vašu prítomnosť a pozornost, tak jej to zúročte.
@mihula Ona to nerieši,ona sa pýta,ako to funguje v iných rodinách.
Ja mám tiež dcéru a ak by mi náhodou nedovolila stretávať sa s vnúčatami, určite by som vzniknutú situáciu riešila hneď. Autorka píše, že babku normálne stretávajú na ulici,takže možnosť má, pokiaľ by chcela. Ale ona ich vyslovene ignoruje,tak tam bude nejaký iný problém...
Našťastie naša babka nebola trafena, tak začni od seba - neubližili ste jej, nema na vas ťažke srdce, vy na ňu myslíte, chodite za ňou? Nepohadala sa vaša mama s ňou alebo otec ohladne dedičstva, tam su najlepšie hadky..inak 50eur pre 7 vnučať z platu dôchodcu je dosť, ja som babku milovala, stale som bola na ňu nalepena, keby sa mi niečo nezdalo, tak sa s ňou porozpravam..a vam ide len o tie peniaze či vcelku vaše vzťahy ochladli ? MOj otec sa raz pohadal s najlepšim kamaratom, predtym nonstop bolo spolu a potom sa 3 roky nebavili, našťastie dostali rozum a všetko sa vratilo do starych koľají...možno aj u vas sa zmenia časy na lepšie, su Vianoce, tak máš príležitosť sa pričiniť o zmenu vyšlapanych chodničkov, však upeč koláče a chod za ňou. podľa toho či ťa vyhodí a či nie, uvidíš, ako sa veci majú...
@jaja20 Ano, je to sila. Ja si to dnešného dňa pamatam, že sme prišli dve rodiny na navstevu a vnucata kategórie A dostali kopec sladkosti, vrátane takých čokoládových zajačikov na palicke, čo bola vtedy vzácnosť a my nič. Mali sme 8 a 10 rokov. Boli sme take smutne, aj sme závideli tým druhym vnúčatám. Pritom im tie sladkosti mohla dat v iný deň, stretavali sa casto, keďže bývali blizko. Nerozumiem, ako dospelý človek môže takto konat, robit rozdiely, veď to neskutočne zranuje male deti. Teraz zrazu mi do telefónu vyčíta, že jej mám volat častejšie a potesit ju, ale keď ona nás v detstve zranovala, tak prečo ja ju mám potesit a volat jej každé dva týždne?
Nemôže to byť preto, že to mohol byť nápad napr tvojej mamy/rodičov požiadať starých rodičov, aby vám nedávali darčeky? A nemuselo v tom byť nič zlé, ja som tiež si napr neželala, aby mi ostatní rozmaznavali deti a slušne požiadala, aby nedávali nikto veľa darčekov ... Dokonca som musela aj darček nedať, keďže som jasne požiadala, aby na Mikuláša dostali len sladkosti, a miesto toho im poslali veľké nadrozmerné hračky, čo sme s manželom si neželali takto viesť deti, tak som ich upozornila a tie veľké im ani nedala. Možno tvoji i rodičia podobne požiadali, pýtaj sa prvé ich, a nemuseli to ani mysliet zle.. Skus sa opýtať
@lula313 inak toto je strašne, to by som nedokazala, jednemu plnu tašku a druhemu do smutnych očiek pozerať a babka vaša ešte vysmiata a nechape čo sa deje,,,take babky nepochopím, deti su deti a tak sa treba k nim správať
A vy babke zagratulujete na jej narodeniny,meniny,ci len ona sa ma ozvat vam?...poznam taky pripad..mozno zacat od seba

Ked ju stretneme na ulici, slusne ju pozdravime. A za to cakate peniaze ako darcek? Mozno ma k tym druhym lepsi vztah ako iba to, ze vy ju iba slusne pozdravite na ulici. Ber to tak, ze niekto ti bud chce dat a vtedy fajn, alebo nie a vtedy tiez fajn.