Nemám rada priateľovu mamu
Prišla som to tu naplno povedať, aspoň niekde, keďže doma to povedať nemôžem, proste ju nemám rada. Podľa mňa je to zlomyseľná osoba, a vie naozaj nepekne rozprávať na druhých ľudí. Prečo ju však naozaj nemám rada je - ako vychovala/nevychovala svojho syna. Ja ho milujem. Je vtipný, šarmantný, spoločenský, obľúbený, milujúci. Ale maximálne nesamostatný človek, nepraktický do života. Chlapec sa nenaučil nič, nevie plávať, nevie jazyky, nemá ani školu poriadnu, ani remeslo, nie je manuálne zručný, nemá ani vodičák. Absolútne z neho urobila nesamostatného tvora - nevie doma sám existovať - prať, žehliť, upratovať, niečo opraviť, aspoň zohnať niekoho na opravu. Ja ale toto všetko dávam za vinu jej, nie jemu. Nemal sa to ako naučiť, keď ho k tomu nikto neviedol. On videl, že všetko doma robí mama. Všetko. Aj nákup, aj upratovanie, aj varenie, aj starostlivosť o deti, o chod domácnosti. OK, toto očakáva odo mňa. V poriadku, nie je problém, ale v tom prípade on musí zastávať rolu muža a postarať sa o rodinu. Lebo ja nosím domov 3x toľko peňazí ako on. Nemôžem aj pracovať x hodín denne, aj zabezpečovať full servis, aj zháňať opravára, aj variť a prať, aj nás všade voziť a chodiť s autom do servisu. Keď doma neoperiem, zoberie cestovnú tašku a odnesie to mame oprať. Pritom je doma, hovorím mu, zapni práčku a oper to = práčka perie sama. Cestou domov z práce sa zastaví u svojej mamy najesť a ona mu nabalí aj domov. Lebo ja vraj nie som schopná doma nič poriadne uvariť. OK, toto je možno pravda.
Zároveň doma neboli zvyknutí na fyzický kontakt - u neho neexistuje pohladenie, objatie len tak, pomojkanie. Oni si doma lásku vôbec neprejavovali. Ak ho na ulici ja nechytím za ruky, tak on mňa málokedy. Za toto všetko sa hnevám na jeho mamu. Prosím ženy, ktoré vychovávate synov, urobte z nich použiteľných tvorov prosím. Ďakujem.
@anonym_autor nieje to chyba svokry, ale tvoja.
On sa nezmení a nikto na svete ho už zmeniť nedokáže.
Iba ty sama vieš ovplyvniť s akým mužom žiješ, o koho sa staráš.
Proste ho posli preč zo svojho života.
Načo ti je ďalšie decko, a navyše cudzie decko?
Waaaau, čistá lotéria tento chlap. 🫢 🤣
Prosím, napíšte mi niekto v skratke, čím autorku oslnil tento "borec"? nechce sa mi čítať celú diskusiu. Vďaka. 😃
A prečo si vlastne s ním? Si po rozvode, tak predpokladám, že máš dosť rozumu na to, koho si k sebe opäť pustíš a koho nie. Buď beriem celý balík tak ako je , alebo nechám tak. Ja Vám ženy niekedy nerozumiem, sama som rozvedená a teda si sakramentsky rozmyslím, s kým a či vôbec chcem ešte s niekým byt. Radšej sama ale šťastná a spokojná, ako riešiť veľké neschopné decko 🙈
@anonym_autor To bude len bomba, keď.zistíš, že ona ťa nemôže ani len vystáť🙈🙈
@viestta zisťujem postupne a vrátim tovar do obehu alebo ku výrobcovi. Každopádne tento vzor mal doma, inak bola tu otázka, či nemal otca. Mal, umrel iba nedávno. Ale otec zarobil peniaze a doniesol ich domov. Zase on bol ten typ, čo doma viac nebol ako bol, často bol na záhrade, v práci, na futbale. O všetko sa starala mama a tak ich aj doma naučila. Tento vzorec správania má zaužívaný. Aj keď sme u nich doma, on by sa aj chytil riadu, hneď ho odbije, že to on nebude robiť Čiže áno, hnevám sa na ňu a jej výchovu. On nedostal elementárne základy samostatného fungovania muža. A potom to, že ona neobjíme ani syna, ani mňa, ani deti, nikoho. Nepohladí. Čiže pre neho je logicky žena, ktorá má rada fyzicky kontakt zvláštna. Vraj oni na to doma neboli zvyknutí. No celé zle. Podľa mňa opičia láska. Aj jedlo by mu predžula, keby bolo treba.
Vsimla som si, ze u mamy doma chcel poumyvat riad a ona ho stopla. Teda nech zacne umyvat aj doma u vas. Mozno staci len povedat, poprosit. A ukazat. Saty nech si nosi k mame, usetris, jedlo nech prinesie od mamy pre celu rodinu, usetris cas. Ostatne ho nauc. Napis zoznam, nech nakupi. A za svoje. Spolocnu kasu asi nemate, na domacnost nech urcite prispieva
@anonym_autor
@anonym_autor uvidíš ako dlho to vydržíš ešte no.
Ale skus ho viac " ukolovať", podrobne inštrukcie a uvidíš. Tiež nech si rieši dovzdelanie, dnes to nie je problém. Jazyky aspoň, môže z domu, hoc aj s chlapcami sa môže učiť.
Áno, svokra je iná ako by si chcela, ale on ma už 45!! Musí vidieť, že sa žije aj inak, ako mamka vraví. A pises, ze by sa riadu aj chytil, tak nie je všetko stratené. Skus s nim vážny rozhovor a hlavne u vás doma sa angažujte, nie u svokry. Tam to nechaj tak.
Moj muz tiez doma nevaril, neupratoval, nepral atd..a bez toho aby som s nim ja musela nieco riesit v spolocnej domacnosti u nas to robi a nemusim ho o nic ziadat..to len na margo, ze podla mna je ten tvoj aj lenivy a neni to pen vina matky..kazdopadne ak si s nim taka nespokojna tak je skor divne, ze s nim si
@anonym_autor takého človeka si zavesiť na krk na celý život??? 🤦🏼♀️ Ty sa nehneváš na jeho mamu, ale na neho, len sa ho, ktovie prečo, nechceš vzdať.
Mamičkára by som doma nezniesla. A ak keď je nemožný a ty sa mu snažíš niečo vštepiť a on o to nemá záujem... UTEKAAAAAJ !
Podľa mňa ste sa hľadali a našli 🤪jeden druhému nemáte čo vyčítať ...na každu p... sa záplata nájde ako sa vraví a našla sa vidíš 😆😅
Na to treba ist rafinovane...citala som o tom mudru knihu...pomalicky zapajat do cinnosti,chvalit chvalit chvalit...a tak aby si myslel,ze to robi dobrovolne. Pisali tam,ze jednej muz nikdy kavu neuvaril.kupila kavovar,mal rad take pristroje,a ked urobil prvú kavu,velmi ho vychvalila,cize tu kavu jejj robil stale.A orazky typu:milacik,co by si mohol ...umyt riad,alebo vyniest kos? ma pocit,ze si vybral, co je velmi dolezite...atd...atd
Na to treba ist rafinovane...citala som o tom mudru knihu...pomalicky zapajat do cinnosti,chvalit chvalit chvalit...a tak aby si myslel,ze to robi dobrovolne. Pisali tam,ze jednej muz nikdy kavu neuvaril.kupila kavovar,mal rad take pristroje,a ked urobil prvú kavu,velmi ho vychvalila,cize tu kavu jejj robil stale.A orazky typu:milacik,co by si mohol ...umyt riad,alebo vyniest kos? ma pocit,ze si vybral, co je velmi dolezite...atd...atd
@silviaab tak ja neviem , ale ja mám za partnera muža a nie psa , ktorého učíš klikačkou a chválením , odmenou kuskom maska.
Waaaau, čistá lotéria tento chlap. 🫢 🤣
Prosím, napíšte mi niekto v skratke, čím autorku oslnil tento "borec"? nechce sa mi čítať celú diskusiu. Vďaka. 😃
@evaachesa šarmantnosťou-to má vraj chlap mať..a tým,že sa vie hrať (s deťmi) kým ona riešila svoju zlu zivotnu situáciu..hrať sa predsa s deťmi vie hocktorý puberťák za peniažky..alebo aj susedka len tak dobrovolne.Podla mna autorka nevie čo je dolezite aby chlap dával a co je primitivizmus.
@evaachesa šarmantnosťou-to má vraj chlap mať..a tým,že sa vie hrať (s deťmi) kým ona riešila svoju zlu zivotnu situáciu..hrať sa predsa s deťmi vie hocktorý puberťák za peniažky..alebo aj susedka len tak dobrovolne.Podla mna autorka nevie čo je dolezite aby chlap dával a co je primitivizmus.
@popcorn2myska je dolezite, aby novy partner s detmi vychadzal. A aj ju podrzal, ked potrebuje

@mondolina dvoch, jeden je na strednej na gympli a popri tom brigáduje v odbore, v akom študuje. Druhý končí o chvíľu ZŠ, športuje, učí sa jazyky, hrá na hudobný nástroj apd. Obaja majú jednotky, dvojky a učila som sa a učím sa s nimi jedine ja.
@anonym_autor a to máš tie deti s týmto matákom??? Ak áno, očividne sú viac po tebe a svokre, samozrejme, ako po tatkovi. Už vydrž len chvíľu. Ten gymnazista si spraví v 17tke vodičák a s autom zbehne do servisu.
Ja by som s hentakým neschopným človekom nebola, ani keby ho mal zo zlata. Čo na ňom ako ľúbiš? To jak je neschopný?