Nemám rada svoj život
Ahojte. Nejako sa mi moj zivot vymkol z ruk. Mam 40 r. S manzelom sme 15 rokov. Mame 2 deti,skolacku a skolkara. Snazim sa vychovavat deti najlepsie ako viem ale niekde robim chybu. Deti su lenive a maju nabeh na obezitu. Aj my s manzelom mame nadvahu. Mame sedave zamestnanie. Prideme domov okolo 16. aj s detmi. Najeme sa,ja sa s dcerou asi hodinu ucim. Potom idem robit domace prace. Manzel je na pc. Deti sa hraju alebo pozeraju tv. Ako mam varit aby sme jedli zdravsie? Ako ich mam prinutit sportovat? Ja viem ze deti sa ucia od rodicov ale ja nestiham cez tyzden sport.... a na kruzky? Zobrala som ich tam. A odsedeli si to so mnou na lavicke - tanecnu. Plavanie. Aj atletiku. Dcera ide do puberty a bojim sa ze sa jej budu posmievat za nadvahu. Co mam robit inak????
Ženy tu už toho popísali veľa, ale ešte si nenapísala, čo doma pijete. Ak tie "farebné" vody a sladené nápoje, tak toho by som sa zbavila ako prvého - hoci aj postupne. A pridala ten pohyb na začiatok. Ak sa aj dcérou musíš učiť, tak o tej 17-tej je ešte vidno, keď už by na to prišlo, a dni sa budú predlžovať - treba ísť von. U nás sa chodí takmer za každého počasia, pokiaľ niekto nie je chorý. So škôlkárom som sa dokonca naučila chodiť von aj v daždi, nepremokavé oblečenie, gumáky - to je u nás nevyhnutná výbava, či už v jarno/jesennom alebo letnom prevedení, a ideme. Dokonca aj ja som si na materskej kúpila v dospelosti svoje prvé gumáky. Deti fičia na bicykloch, odrážadlách, korčuliach, teraz dcéru nadchol pennyboard... Naši sú stále v pohybe. Síce sa občas staršej ísť von nechce (hoci obvykle sa hrnie celá bez seba), ale to ju doslova donútime s manželom, že musí - robí síce aj scény, aj plače občas, ale príde vždy vyškerená a spokojná a povie: Mami, ako dobre, že som šla.
Ak máš problém, že sa im nechce, skús deti motivovať nejakými kamarátmi - nemáte niekoho, s kým by ste mohli chodiť von spolu? Lebo verím, že deti asi moc obyčajné prechádzky nebavia.
Naši chodia ešte v čase núdze (tiež máme doma prváčku a škôlkára), keď nieto nikde nikoho a ihriská sú ešte zavreté v zime, ku potoku, čo máme na sídlisku - kŕmiť kačky, ryby, hádzať na jeseň listy do vody... U nás v meste je napr. indoorové ihrisko, to je tiež celkom dobrý spôsob na pohyb pre deti, tam sa vedia vybesnieť riadne 🙂
ja mam skusenost, ze prave z masa (cerveneho) sa fakt pribera. som jedina naozaj chuda v rodine a cervene maso nejedavam vobec. a este co najmenej polotovarov. cerstve veci, ku vsetkemu aj nejaka zelenina, vitaminy. inak ja fakt viem zjest vela, ale tychto veci sa drzim a som rovnako velka uz 20 rokov.
Do športu sa nedá nútiť, musíte byť príkladom vy rodičia. Teraz začína jar, je to ideálne počasie na rôzne typy športov. Nepoužívajte auto, chodte pešo, všade kde sa to dá. Vo volných chvílach, chodte von, do prírody, na bicykel. Nájdite si v okolí nejaké zaujímavé miesta, kde sa dá ísť. Schudnúť sa nedá hneď, ono to príde časom, ale nesmiete polaviť a stále sa hýbať, spoločne ako rodina. A strava ? Skúste variť zeleninu, polievky a lahšie jedlá, žiadne sladké vody, len obyčajnú vodu. A vôbec, mali by ste naučiť, mať sa rada, taká aká ste, aby ste boli spokojná. 🙂
@juliana1326 mas to vo svojich rukach, ty si ta, ktora to moze zmenit, muz by ti mal byt oporou. Ak mu teda na zdravi deti zalezi. Zacni s ranajkami, aj ked vstavate skoro, predpokladam, ze idete aj skor spat. Nasypat do misky ovsenne vlocky, naliat na.ne jogurt, pridat banan, mandarinku je otazkou piatich minut. Zjedene za tri minuty. Desiata by bola vcelku ok, nevsimla som si tam zeleninu. Deti sa v skole nestravuju? Ak maju obed, na olovrant ziadna sladkost, ale tmavy chlieb s natierkou, zelenina, ovocie. Natierku pripravis den vopred, moze byt aj na veceru, k nej nakrajana zelenina. Slaninu od dnes nekupis. V chladnicke budu len syry, sunka, jogurty. Chlieb je najlepsie piect doma v pekarnicke, vies, co do nej das. Na pitie len voda, doma nebudu ziadne sladke napoje, caj len ovocny nesladeny. Maso je v poriadku, len obmadzis bravcove na minimum, budete jest hydinu, ryby, hovadzie. Ziadne omacky, knedle, hranolky, ale zemiaky, cestoviny, ryza, kuskus. Ano, chce to od teba naucit sa varit ine jedla, preto som pisala, ze je to v tvojixh rukach. Jest naposledy o piatej je nezmysel. Kludne si dajte veceru o siedmej, pol osmej aj osmej vecer, ak idete spat po jedenastej. No nie kacicu s loksami, ale salat s kuracim.masom, zapekanu brokolicu, platok cueneho chleba s natierkou, sunkou, zeleninou. V sobotu vyrazite cela rodina na turistiku, na vylet na bicykloch, v nedelu plavat. Kludne aj doobeda. Priprava zdravych obedov je rychla, zaberie maxinalne hodinu, nie ako svieckova alebo salat a rezne. Je fajn, ze sa nad tym zamyslas teraz, kym je vasim problemom len obezita, ked sa pridaju zdravotne problemy, budes to mat ovela tazsie. Nezacinaj so vsetkym naraz, narazila by si na odpor. Zacnite s tou turistikou s ranajkami, postupne men jedalnicek a pridavaj sportove aktivity.
@juliana1326
Narazovo a vela....zakladom je pravidelna strava a hlavne RANAJKY....vsetci! Povinne pred odchodom privstat a spolocne sa naranajkovat. Iba tak mozes ist prikladom....co tak po skole vziat bicykle a spolu sa previezt aspon hodinku? Nie je cas, to je iba vyhovorka. Co robievate cez vikend?
@juliana1326 tú pohybovú aktivitu by si mala poriešiť čo najskôr, lebo deti v takej plnej puberte už s rodičmi väčšinou nechcú chodiť nikam, dávajú prednosť kamarátom.
Inak ten názov témy znie príliš dramaticky, pritom je to záležitosť, ktorá sa dá ľahko ovplyvniť, len treba chcieť.
@juliana1326 problem.bude aj vo velkych porciach a narazovom jedeni a plus aj v neranajkovani.
A neviem,kto chodi nakupovat, ak nekupis slaninu,parky,hovadiny,nebudu mat.
Niektori robia lievance z alternativnej muky ci kupuju taky chlieb. Skus robi viac natierok a menej tych slanin a salamov. Polievky zahustuj zemiakom,ovsennymi ci inyni vlockami,cervenou sosovicou...
Maso skor dusene,ak je chude,ja problem nevidim. A hlavne si to upravte na viackrat denne mensie porcie. Vratane ranajok,radsej skor vstante..ja vstavam do 5:30,budim deti,do 5:50 su hore a 6:35najneskor odchadzame..mali obdobie,co som sa hnevala,ze nechceli ranajkovat,ale uz opat ranajkuju. Treba sa to naucit. Prosto vstante po pol hodku skor, na lacno si dajtr vodu s citronom,zachvilu sa otvori zaludok a mozete ranajkovat. Staci nieco drobne - jogurt ci aspon pol krajca chleba ci pol rozka s niecim.
Skus zacat od seba,prip.mladsieho dietata, chlap a dievca pred pubertou je tazsi oriesok...
Máš 40, nie 70.. šup, treba pohnúť zadkom - doslova!
V prvom rade zmeniť jedálniček - urob generálny poriadok v kuchyni, špajzi, skrinkách s jedlom, mrazáku, chladničke. Všetky údeniny, slaniny, čokolády, pašteky a podobné chujoviny bez milosti do koša. Keď nebudú doma, nebude ich nikto jesť. Dokúpiť čerstvú zeleninu, ovocie, ovsenné vločky, namiesto cukru si ten čaj osladiť medom napr. Desiata z chlebu je ok, treba energiu, do večera sú tie sacharidy aj tak fuč. Ale netreba už croissant či keksíky a iné bludy.
Doma máte internet, šup navštíviť fit stránky, rád je tam po milú jarmilu, ako sa zdravo a vyvážene stravovať, vrátane receptov. Priškrtiť sacharidy, namiesto knedlí a zemiakov spraviť zeleninové prílohy (grilované, na pare, pečené, dusené, čerstvé).
Raňajky stíhate len taký fukot. Počula si už o ovsennej kaši, ktorú si spravíš večer do chladničky a ráno vyberieš a zješ? Za 3 minúty nemáš čo robiť a nejdeš do roboty hladná. Ani netreba privstať 🙂 do manžela to nedostaneš? Môže si dať banán cestou k autu či autobusu. Nič zložité.
Dcéra ti ide do puberty, čo takto 2x do týždňa ísť s ňou na zumbu? Kludne aj na aerobic, pilates, či iné skupinové cvičenie. Je toho teraz v ponuke dosť. Manžela vyhoď od počítača, pokial práve nerieši odvrátenie nukleárnej vojny či armageddon, prípadne nezarába navyše peniaze pre rodinu. Ak sa tam hrajká, nemá tam čo sedieť. Kým vy s dcérou tancujete na zumbe, oni so synom majú behať po ihrisku, bicyklovať sa, korčulovať, kolobežkovať,... čokolvek!!! Nesedieť na riti doma. Je už vonku krásne.
A netreba ani žiadne krúžky. Príchod z roboty o 16 je ozaj super. To sa dá stihnúť habadej. Vychádza mi, že doma ste v tom čase plus-mínus obaja, dcéra je už velká. Rozdeliť domáce práce, nech neni všetko na tebe, lebo potom sa ti už jasné, že nič nechce. Šalátu sa dá spraviť na dva dni, aj tej zeleniny, a na panvici ogrilovať kuracie prsia či rybu je záležitosť pár minút. Večera je na stole. Nevieš sa vzdať koláčikov? Nevadí, kopa zdravých receptov je tiež na internete. Vymeniť bielu múku za celozrnnú, za vločky, ... inšpirácií je habadej.
Deti samé športovať neprinútiš, ale môžeš ich vziať von a ukázať im aktívne ako na to - nie z lavičky. Držím palce, nech máš odhodlanie a hlavne výdrž, pevnú vôlu a neodradí ťa nič!
@juliana1326 Okrem zmeny stravy by som odporucala pre starsiu dceru najst nejake hobby, nieco co ju naozaj zaujima a nemusi to byt iba sport. Niektori ludia proste nemaju na sport talent, tym padom ich to nebavi, a ked su nuteni, este viac ich to depta. Je dôlezite, aby si dcere pomohla najst nieco, co ju nadchne, bude bavit a bude sa na to testit...moze to byt aj hudobny nastroj, kreslenie, cudzie jazyky, cokolvek... kazdy ma na nieco talent, len to treba objavit. Ak bude pre nieco zit, odputa sa od jedenia a pozerania TV.
najlahsie je zmierit sa so stavom a vyplakavat
@juliana1326 pokial sa neda vylucit pecivo uplne, kup si pekaren na chlieb. Ja peciem celozrnny spaldovy. Aj to hlavne kvôli deckam na desiatu, my ho jemem minumalne. je to nieco uplne ine ako kupovane biele pecivo. A deti ranajkuju vzdy ovocie alebo cerálie s nastruhanym jablckom, vynimocne s jogurtom. ja ranajkujem vzdy ovocie, to by sa malo jest doobeda, vtedy lepsie metabolizuje cukry. Obedy pripravujem doma a nosime si do prace / v 95 % zeleninove salaty, naparena zelenina, strukoviny, syry atd.../ vacsinou salaty pripravujem rano. Vecere rozne, ak mam cas tak nieco rychle navarim, meso len cez vikend, aj to vacsnou ryby. Deckam kupujeme zdravsiu variantu sladkosti, nejake ceralne tycinky - nie vsetky su OK, treba citat zlozenie...tiez pripravujem doma kokosove a mandlove mlieko. Neda sa to vsetko naraz, je to proces, islo to postupne, tiez sme sa niekedy stravovali klasicky. Ale uplne najdolezitejsi je pitny rezim. Len cista voda, alebo voda s citrónom a nesladeny bylinkovy caj. Decka uz ani nic ine nechcu. Pri takomto stravovacom systeme nemusis riesit vôbec nejaky pohyb navyse, pokial Vas to nebavi. Ja viem ze deti to budu spociatku odmietat, preto musite zacat od seba, oni sa potom chytia. Drzim palce !!!
Dakujem za rady. Vsetko som si pozorne precitala. Ten nazov nie je dramaticky,mne sa uz takyto zivot hnusi. Mam z toho depku. Ale asi si zacnem pisat jedalnicky,lebo ak si to nenaplanujem,idem po praci do obchodu a taka hladna nakupim hovadiny. Maso mame domace,teraz momentalne mam bravcove. Len moja rodina ma najradsej rezne... minule som v nedelu spravila maso na prirodno,ryzu a zeleninu a muz so synom sa natlacili reznami na navsteve u svokry.... no s muzom sa chvalabohu vieme na stravovani dohodnut. Rozmyslala som ze na ranajky budem robievat smoothie... a aj ta pekarnicka na chlieb nie je zly napad. Moje deti su skor na jazyky a kreslenie, chodia do ZUS ky. Na sport velmi nie su. Ale prechadzky snad zvladneme...
@juliana1326 moje deti zboznuju tortily. Robim domace a das tam maso a kopec zeleniny. Ak nerobievas, odporucam zaviest do jedalnicka.
@juliana1326 Odporúčam ti zorientovať sa trošku v oblasti zdravého stravovania, s dôrazom na nízkoenergetickú stravu. Aj tu v diskusii odznelo kopec dobrých rád, no niektoré by veru neboli dobrou voľbou... Napr. nejedenie po 17. alebo 18. hodine je akurát spôsob, akým si znížiť metabolizmus a navodiť stav nechudnutia.
...Smoothie - nie je vhodné na redukciu hmotnosti. Zdravé síce, s prižmúrením jedného očka je, ale zároveň do seba dostanete tak vysokú dávku rýchlych sacharidov, energie, že až. Rýchlo po ňom vyhladnete a energia z ovocia sa aj rýchlo usadí v podobe tukových zásob. Pre predstavu uvediem, že v stravovaní nastavenom na redukciu hmotnosti môže byť ovocie zastúpené tak v počte 2 kusov na deň (resp. cca 200 - 300g/deň v dvoch porciách). Napríklad jablko s bielym jogurtom na desiatu a pár bobúľ hrozna s tvrdým syrom do 30% t.v.s na olovrant.
No vážne, bez potrebných informácií sa, žiaľ, ďaleko nedostaneš.
Držím palce!
A dlhšie prechádzky - spoločné výlety, turistika, možno aj nejaké to plávanie v lete, bicyklovanie sú skvelá voľba.
Co robia deti do 16:00?
Od 17:00 - 20:00 by si stihla polhodinovu prechadzku kazdy den.
Navrhujem zmenit stravu. Cez vikend turistiku. Je zadarmo. Zacnite niecim nenarocnym.
Pozor. Nedaj sa stiahnut tvojim muzom na sedenie doma. Jeho bavi PC, doma je rad.
Deti maju nadvahu zo sladkosti a chipsov? 😉
Fitneska nemusis byt. Kondicka je super vec. Okna mam umyte raz dva a aj nakupne tasky hadzem do auta ako Rambo 😀
@lorela co sa tyka smoothie, tak som ho uviedla, ako sposob, ako dostat do deti ovocie/zeleninu, napr. ja robim smoothie z 1 ks banan, 1 ks hruska/jablko, najviac je spenatu, vsetko doplnim asi 0,5 l vody, a toto mam na ranajky aj desiatu, teda rovne 2 ks ovocia za den, z tohto sotva niekto priberie
ale osobne odporucam smoothie len ako desiatu
- začať raňajkovať, aspoň mlieko, dvakrát zahryznúť do niečoho, alebo kúsok ovocia, aj to smoothie je dobrý nápad
- pečivo a chlieb nahradiť celozrnným, tmavým, špaldovým, príp. piecť. Ak budeš piecť, tak experimentovať, hľadať si recepty a kombinácie osvedčené, prizvať k tomu aj dcéru
- pečivo ak podávam doma (ako príloha k niečomu), tak prekrojiť vodorovne na polky a tie ešte na polky, to sú 4 kúsky a opticky to vyzerá, že je toho „veľa“ a nevyložiť to všetko na stôl alebo k tanieru, dať 2 kúsky z toho na osobu, len v prípade, že by to nestačilo pridať
- pečivo a chlieb doma obložené, alebo s nátierkou nezlepovať a rozkrájať ho ako píšem vyššie
- pečivo do školy zmenšovať, odkrojiť takú 1/3, pridať zeleninu
- variť polievky, kľudne podľa chuti, kľudne aj výraznejšej chuti, alebo s mäsom, ale tekutina v polievke vyvolá pocit sýtosti a vyzerá toho veľa na tanieri
- do polievky nepridávať pri stole kupované krutóny, smažené perličky a pod., nepridávať pečivo-chlieb, posúchy k polievke (napr. namiesto závarky do celej polievky rozbiť a rozhabarkovať vajce, spraví vaječnú „hmlu“ vyzerá napr. zeleninová polievka hustejšie)
- polievky aj jedlá nezahusťovať zásmažkou – zátrepkou, ak naozaj treba zásmažku, spraviť bez tuku, na sucho opražiť múku, zaliať vodou, rozvariť...
- kde je základ cibuľa na oleji pri mäsovom jedle (napr. pri guláši, mäso na šťave), tak cibuľu robiť na kvapke vody, nebude tak krásne voňať ako smažená, lebo sa v podstate len podusí, ale na konečnom výsledku to poznať nebude, ak je to mäsové jedlo pustí tuk i šťavu
- zmenšovať porcie, ak vieš, že dcéra si rada pridáva, tak s tým rátaj a daj jej aj prvý krát málo a keď si potom pridá, tak tiež daj málo a to bude vlastne jedna porcia
- obmedzovať prílohy, variť zdravšie prílohy (do ryže pridať napr. krúpy, pšeno dať ako kuskus), dať dusenú zeleninu, alebo pečenú v rúre ako časť, alebo celú prílohu, pridať šalát
- nič typu keks a pod. na popoludnie do školy
- piť vodu a neochutený čaj, čaj s medom čaj v prípade turistiky alebo veľkého výkonu
- odhrýzať menšie kúsky, dobre prežuť, jesť pomalšie, nehltať
- dopriať si medzi jedlami dosť času na trávenie
- jesť 5x denne u detí
- chodiť von, veď so škôlkarom si neviem predstaviť, že ste od 16.00 doma, dcéru brať so sebou
- dcéru zapojiť do tvorby jedálnička, posledovať aj trošku moderné trendy, že je in jesť šalát a také jemne motivačné rady, ale nie radikálne, jemne hlavne pri dievčatku pred pubertou
A je super, že to riešiš!!! Nemaj depku a teš sa na novú etapu vašej rodiny, choď do toho s elánom, strhni aj ostatných členov rodiny!!! Držím palce!
Ospravedlňujem sa, nevedela som to skrátiť.
@liz_lemon Problém smoothie, keď sa už aj vpraceme do spomenutého "2 ks ovocia denne" spočíva v jeho vysokom glykemickom indexe. Ten môžeme znížiť práve pridaním bielkoviny, nejesť ovocie samotné; ako som spomenula, ovocie je vhodnejšie pri chudnutí konzumovať s bielym jogurtom alebo tvrdým syrom.
@moni244 podľa tohoto receptu, veľmi dobré cesto na prípravu, výborne sa s ním pracuje, ale rozdeľujem na 8 častí. Treba piecť na silnom ohni veľmi krátko, aby neboli lámavé. Potom po upečení a vychladnutí ich treba prikryť alebo dať do igelitu, aby neoschli:
http://www.mimibazar.sk/recept/24011/domace-tor...
nechci zmenu zo dna na den.
ak ste nauceni na rezne, necakaj, ze v nedelu budu rezne a v pondelok ryza, maso na prirodno a zelenina a bude vam to chutit. skus postupne, napr. zmensi rezne a daj viac zeleniny.
to iste so vsetkym, proste postupna zmena dlhsie vydrzi a ma vacsiu sancu na uspech.
prvu zmenu odporucam - zacnite ranajkovat a uvidis, popoludni nebudes taka hladna. ranajky su zaklad.
nahradit biele pecivo tmavym
pridat viac zeleniny hlavne popoludni
pit cistu vodu a caje, nie sladene napoje
ak chces, napis mi ip, ja som schudla 20kil. tiez som mala rada jedlo, velke porcie, sport som nenavidela..
aj teraz mam rada jedlo a sport nemam rada, ale uz su tie porcie mensie a sportova aktivita ma niekedy dokonca aj tesi.
Necitala som vsetky komentare, ale napisem len tolko. Ja som mala 10 kg navyse po 2 detoch, za rok a stvrt som to dala dole. Manzel aj deti sa tak namotivovali ze zacali cvicit so mnou. Maznel zacal cvicit, tak ako ja, doma, podla videii, programov, bez ciniek, schudol za rok 11 kg . . . .mozem napisat milioooon prikladov, ale bude to zbytocne ak TY SAMA NECHCES ZACAT A HLADAS VYHOVORKY!!! Ja prichadzam domov okolo 17-18 po nakupoch a kruzkoch s detmi, stiham navarit, nieco upratat, obcas deti osprchovat - niekedy sa sprchuju aj same a cvicim okolo 20-21 hod. 😉
Manzel z prace, domov, najest a taktiez cvici az vecer.
A HLAVNA VEC NA KTORU NEZABUDAJ: CIM BUDES MAT VECSIU NADVAHU, TYM BUDES UNAVENEJSIA, LENIVEJSIA, OSPATEJSIA!!!
Moj manzel a ja sme toho dokazom. Nevladali sme vobec nic. Ja som sa desila predstavy ze budem cez leto behat za detmi co budu predo mnou frcat na bicykloch - ani nahodou, som si vravela. Az som si na jar, ked mal syn 2 roky povedala: A DOST!!! Manzel mal problemy s chrbticou, bol unaveny a vycerpany. A teraz?? Behame s detmi, hrame sa s nimi na ihrisku, chodime na prechadzky, hrame fotbal, tenis . . . . SUPER!!! Ja by som nadvahu uz nechcela ani zadarmo!!!
Vsetko je len V TVOJEJ HLAVE !!! A tam si musis stanovit pravidla, dat ich na papier a na ladnicku, nech ich kazdy vidi a dodrziava! Ak nebudes mat system, nemas ciel, ak nemas ciel, ani sa nesnaz zacinat . . . . 😉 :-/
Ak chceš,aby schudli,skús im vyradiť sladké a trochu nech sa hýbu.Keď nemajú žiadnu kondicku,vyber im šport, ktorý ich hneď na začiatku neodradí,napr.bicyklovanie po rovnom teréne,aby vladali🙂.Už sa oteplieva.Pokukate si aj prirodu🙂
A ešte ma napadlo,pre dievča :nechcela by chodiť na tanečnú?Sú rôzne štýly, aj pre mladých, nieco moderné.Tam sa dá pekne schudnúť🙂.....Lebo.....vieš aké sú deti:(....Aby sa jej neposmievali za nadváhu.
Takze v prvom rade deti su obraz rodicov. V druhom co ti branilo / brani prihlasit deti na kruzky. Dcera mala chodit uz davno nech ziska urcite navyky. Moja dcera od 5r chodila na gymnastiku. S tou uz skoncila lebo vyrastla ale 6r chodi na balej ma 12r. Kym by boli deti na kruzkoch ty mas cas sama na seba. Co sa tyka stravy. Kludne urob vecer maso,ale priloha zelenina,zelenina,zelenina. Mam 5r syna a ten neprotestuje,lebo je zvyknuty. U mna ale knedľu v jedalnicku nenajdes. Ani biele pecivo . Nevarim klas.slovensku kuchynu tej sa najedia u mojej maminy ,ale to ako sa strtavujem ja,stravuju sa aj deti. Co nekupim to nezjedia-klasika. Takze TY urcuj AKO sa idete stravovat. Kup sebe a dcere pernamentku do fitka a chodievajte tam spolu aj ked len 2x do tyzdna. Koncis o 16h mas casu ako maku. Vsetko zalezi od Teba. Drzim palce.
*balet . Dcera chodi na balet.
@juliana1326 nemate doma nejaku hernu konzolu? Moja dcera rada tancuje doma zumbu cez xbox...aj cez youtube si niekto pusta a tancuje podla videi....zabavna aktivita aj pre kamosky ked pridu.....inak chodi 1xtyzdenne na hip hop, co sa jej velmi paci a 1xtyzdenne na detsku zumbu....vzdy je po vystupeniach velmi hrda😉 dcera ma 7 a chalani 3, minule leto som kupila knihu vandrovanie s detmi po bavorskok lese a teda nemali problem prejst ani 5 km....skus jednoducho vymysliet nieco, co ich bude bavit...spolocne vylety kazdy vikend?

Ja si myslim, ze mate ako rodina malo pohybu a to by ste mali zmenit, budete sa urcite citit lepsie🙂 🙂 🙂