Nemám rada svokru
Ahoj baby chcem sa spytat ako berete svoje svokry . No mam mensi problem tou mojou . Ked som bola tehotna mala stym problem to nebudem rozoberat pokaslala si to na zaciatku . Pozname sa len tak tak dva roky ale nesadla mi . Mame dve deti nechcem jej ich davat lebo stale mam pocit zly ze sa nieco stane . Neverim jej moc . Je az premila ochotna atd . Ale ja ju proste nemam rada a necitim sa dobre v jej spolocnosti . Od kedy sa narodila prva dcera tak sa zmenila k lepsiemu. Skusala som si najst k nej cestu ale nejde mi to . Mate podobny problem ??
No po prečítaní týchto príspevkov asi môžem byť rada, že nemám svokru. Aj keď mi je ľúto, že som nemala možnosť ju spoznať. Ale myslím, že by bola fajn. Manžel o nej hovorí malo, ale viem, že mu veľmi chýba.
@mamulka211 no ono pocit nenahraditelnosti je vzdy len na skodu ;)
@mamulka211 nie tak som to myslela. Svokra od ženy je vždy lepšia ako od muža......
@mamulka211 ja som to tymto rokom vzdala.nemam chut.....á nicit si s takou áko ona nervy????nie dik....mam len 1zdravie.je mi ukradnuta....svokor je fajn....povdala som,ze pokial zije on trpim to ,ze deti tam chodia ale akonahle pominie,neexistuje aby decka videla...stym nech sa rozluci......ja mam svokry dve....nevlastnu a vlastnu.vlastna je fajn.mam ju rada,tesim sa za kazdym ked pride,nemam problem jej deti dat kedykolvek ale tej druhej nie....nikdy v zivote
ano najlepsie je svokru nemat, ja nie som ani za svokry, ani za nevesty, lebo uz teraz sa bojim byt svokrou, viem, ze iste nebudem dobrou 😀 😀 😀 😀 , je to tazke, uplne hrozne pre obe strany. Z pozicie manzelky si myslim, ze manzelka by mala nahradit matku muza a byt dolezitejsou a svokra by sa mala stiahnut a akceptovat to, z pozicie matky si myslim, ze vzdy budem pre synov ich oporou a utociskom a ziadna nevesta mi nesiaha po clenky 😀 a este ked mi bude nesympaticka...juuuuj 😀 , chuda...
ja zas neznasam svoju svokru, lebo stale stoji na strane svojho drbnuteho syna 😀 , ale vzdy jej dam vnucata a aj ked jej vzdy viem vynadat ako si syna vychovala, potom zas jej viem podakovat, ako sa stara o vnucence...proste tak to striedam...viem, ze raz budem v jej kozi proste 😀
Ved sa rozved a mss dve muchy jednou ranou, klud od svokry aj od manzela. Idylka...
@jolly84 nie je lepsia, to len muzi su menej konfliktni a skor akceptuju protivnu svokru ako zeny. Ked ma zat hnusnu svokru, kvoli manzelke ju bude akceptovat, ked ma zena hnusnu svokru nebude ju ani kvoli manzelovi akceptovat a prave jej muz musi byt ten, kto prestane hoci s vlastnou matkou komunikovat, akoby mala zacat nevesta akceptovat zlu svokru..je to boj zien...zeny su mrchy
@mamulka211 uz ma neirituje.....karma je zdarma ako sa vravi.....povedala!som,z ja tam chodit nebudem...co tam mam robitb3h????ja sa nudim tam.radsej si doma poupratujem a chvilu mam ticho....a slovo mama sa odo mna nedocka....tej druhej sem tam cez mobil ked spolu volame poviem maminka 😊 .je mi viac ako moja mama
@mamulka211 preboha! Zvlastna uvaha o tom kto je zena, ktoru si tvoj syn raz vezme....Nemyslis, ze aj tvoj syn bude raz pre nejaku matku nevesty len cudzi chlap? Pacilo by sa Ti rovnako zcestne zmyslanie o tvojom dietati? Ty si pre neho jedina? No amen tma. Ak budes takt opokracovat dopadne tvoj syn ako 35 chlap co bol dnes u mojem dr. Sestricka neodolala a poelila sa so mnou o zazitok: chlap prisiel so soplikom. Ano, so SOPLIKOM. Tak to pomenoval! Vraj mu tecie soplik tuto aha, z jednej dierky. Na otazku odkedy ma teda ten soplik, odpovedal, ze od vecera! 😝 Nuz, to je asi tiez chlapec, pre ktoreho je maminka jedina..... 🙄
@mamulka211 ciastocne s tebou suhlasim v tom, ze zeny su mrchy, ale nezabudaj, aj svokra je zena a vie nechutne zavarit vlastnemu dietatu na konflikty vo vztahu! Presne, pre ten boj, ktora z ktorej a najcastejsie su to mamicky, ktore chcu byt pre synov tie jedine.... Je to smiesne a absurdne, aby matka syna povazovala jeho manzelku za nejaku konkurenciu! Je to trapne.
@mamulka211 akoze otazka Kto je dolezitejsi, je samozrejme blbost 🙂 to si povedzme otvorene. Prinajlepsom to bude 1:1. A to si mozeme gratulovat, lebo sak maminka je maminka 😉 Skor by som povedala, ze v urcitych veciach ma vediet drzat hubu jedna a v urcitych druha. Vychova deti, rodinny rozpocet...- rozhoduje zena. Veci tykajuce sa rodiny muza- surodenci, dedictvo, vztahy.... rozhoduje svokra.
U nas to bolo tak, ze moja svora sa pchala do vsetkeho. Keby ste videli nasu svadobnu fotku s blizkou rodinou. My dvaja s muzom v strede, ja donho zavesena z jednej strany, svokra z druhej, ale on je tak pootoceny k nej, takze to vyzera, ze sa beru oni dvaja a ja som sa pridala 😀 a tak to aj cele vyzeralo. Cely ten cas, som sa ale snazila. Byvame daleko, takze sa vidame obcas, zato intenzivne 🙂 Vikendy, 3-4 dnove navstevy. Obcas sla s nami na vylet, niekolko krat sme ich pozvali stravit s nami Vianoce, Silvestra... Vzdy na moj popud. V tomto trojuholniku som si ja najviac uvedomovala, ze by pre moje deti bolo lepsie, aby sme vychadzali dobre. Predtym, ako sa mi narodilo prve, sa bezne stavalo, ze mi telefonovala, vyhadzovala na oci, aka som a ze bude najlepsie, ak sa nebudeme stretavat. Prvy krat som ju uhovorila, ze to predsa nie je riesenie, ale neskor som pochopila, ze je to manipulator tvrdeho kalibru a presne o toto moje prosikanie jej ide. Do toho sa mi narodila dcerka a ona sa tvarila, ze sa nic nedeje. Nejako to zmietla pod koberec, ale od vtedy sa ako tak kontroluje. Obcas ju to este chyta, ale ja uz mam prehlad a nenechavam sa do jej psychohier vtiahnut.
No, uzavriem to tym starym, morbidnym vtipom, ze:
Aka je najbezpecejsia vzdialenost od svokry?... Staci ked je od teba 2 metre....
Ale pod zemou 😉
Ahojte, ono to moze byt aj jednoduchsie. Keby sa vsetci riadili jedinecnou knihou - Bibliou, netrebalo by vobec riesit taketo (ani ine) problemy. Pretoze Pan Boh nam v nej dal aj tieto uzasne odkazy:
"1.Moj. 2;24 Preto muž opustí svojho otca i svoju matku a priľne k svojej žene a budú jedným telom."
Z coho vyplyva, ze rodicia maju dat svojim detom najprv zaklady do zivota a potom slobodu, aby si vybudovali svoju vlastnu rodinu.
Na druhej strane v desatoro prikazaniach najdeme aj toto (piate prikazanie):
"12 Cti otca svojho i matku svoju, ktorú ti dáva Hospodin, tvoj Boh aby si dlho žil na zemi!"
Co zasa znamena, ze az do konca svojho zivota si mame ctit rodicov. A tym, ze u Boha sme si vsetci rovnocenni, povazujem mojich rodicov rovnocennych s manzelovymi rodicmi. Nemusi to znamenat, ze mame rovnako hlboke alebo rovnako dobre vztahy, ale ze si ich mame ako ludi napriek okolnostiam vazit.
Koniec koncov, svojimi myslienkami a rozhodnutiami si kazime len svoj charakter (pokial nas nezacnu kopirovat aj prave tie nase vlastne deti).
PS: tiez som vydata a mam maminu a od svadby uz dve, nech sa dialo cokolvek. Je to muzova mama a kedze ho milujem, ucim sa k nej mat uctu ako k mojej mame (netvrdim ze je to vzdy lahke alebo ze to aj citovo tak vzdy prezivam, ale ucime sa cely zivot a je to o tom, ako si to nastavime v nasej hlave).
Pekny vecer vsetkym.
@nk599 tvoje deti sú maličké, nemusíš ich svokre dávať, ak nechceš, nemusíš jej ich dávať aj keď budú väčšie a nemusíš to nijako zdôvodňovať. Jednoducho chceš byť s nimi a bodka. Moja svokra je mojou kamarátkou, človekom, ktorý mi v živote nesmierne pomohol, mám ju veľmi rada, ale ak ty to cítiš tak, ako si napísala, nie si povinná sa pretvarovať. Nemusíš ju mať rada, mala by si k nej byť slušná, je to matka tvojho muža , ale rada ju mať nemusíš.
Ako , ja sa tiež hlásim k ženám ktoré maju relatívne dobrú svokru , ako má svoje muchy a su chvíle kedy radšej mlčím , ale zas na druhej strane má rada jednak moje deti a jednak naše deti s manželom . Ale jedna podstatná vec ...manžel ju dokáže pekne s kľudom uzemniť, žiadna vulgarita, pekne jej povie aby prestala.
Ja svojmu synovi hovorím , do svadby som prvou ženou v tvojom živote , po svadbe sa role otáčaju a na prvé miesto nastupuje manželka a tá tam zostane až do mojej smrti .
@nk599 rozhodnutie je na tebe aký postoj k nej zaujmeš, ale na druhej strane chapem, že nie kazdy si sadne zo zaciatku. To ze sa zmenila by si mohla, ozaj mohla brat pozitivne, u nas napr. moja mama moju manzelku nemusi od zaciatku. Malá má rok a v zivote u nas nebola. Malú vidí ked tam prídeme mi. Čo tiež nie je uplne správne. Tiež by sa nám niekedy hodilo aby nám niekto sem tam prisiel pokocarovat malú, alebo sa s nou proste len tak zahrat. Svokra ta zavola manzelke, ale u nas bola raz, ked sa mala narodila, odvtedy tam chodime len mi.
Na jednej strane je to dobre ze ti do výchovy nikto nefrfle a nediriguje ta, na druhej strane by sa hodinka len pre seba hodila aj nám. Tak si vyber čo je vlastne správne. 😀
Ked tu citam niektore prispevky a predstavim si, ze by sa takto vyjadrovala bratova frajerka o nasej mame, tak by som jej jednu utala...potom sa necudujte, ze vas nemaju v ucte vase svokry, ked ich "neznasate"... nie vsetky su uhlavne nepriatelky synovej nevesty...
@nk599 ked mas tak neprisposobivych svokrovcov, tak sa najme dohodni s manzelom ako to budete riesit. Ja si s mojou tiez nemam velmi co povedat, ale to ani manzel, chodime tam dvakrat do mesiaca na hodinku posediet a to je vsetko. Iste ze je pre deti lepsie ked mozu chodit k babke, no ty ako mama rozhodujes o tom s kym sa budu/nebudu stretavat...teda dokial nebudu v puberte :D
@mamulka211 absolútne nesúhlasím......ženy si nevedia chlapcov vychovať a preto sú konflikty.........
@nk599 moja je tiez slizko premila. Deti jej nezverim nikdy. A je mi skor lahostajna, ak sa s nou nemusim vidiet, ani s nou hovorit, tak mi to vyhovuje.
@jolly84 zena nie je vychovavatel, ale partner, co by si mala niekoho vychovavat 😀
@stratenanajdena suhlasím s tebou, muž by sa mal vedieť odputať, ale zaroven tam ma ostať ta ucta k rodičom. Svokrovci su pre mna tiež velmi dolezití. Mnohé si to predstavuju tak, ze muž sa sobášom alebo spolužitím ma odstrihnuť od mamy a ideálne tam ani nechodiť - lebo ma manželku. So svokrou sme tiež nie vzdy vychadzali skvele, bolo aj napätie, nezhody, blbe pohlady...a bola som prva nevesta a svokra ma 3 synov takze my sme boli takí prví pokusní králici, ostatní bratia to mali uz ovela lahšie a čo svokre vadilo na našom vztahu, tak nad tým teraz radšej prižmuri oči pre pokoj v rodine. Takže krivdy som si tiež užila, ale ani ja som nebola vždy dobrou nevestou - urazlivá, domýšlavá, ked nebolo po mojom tak beda!! Po 10 rokoch manzelstva musím povedať, ze sme obe zrelšie a hlavne viem ze ked niečo tak mozem svokre povedať čo sa mi pači a čo nie - slušne a viem ze sa vzdy dohodneme, nebolo to tak vzdy. Ale v prvom rade to chcelo hlavne z mojej strany prestať si domyšlať, uražať sa za všetko a komunikovať. A uprimne vam poviem ze moja vlastna mama je často protivnejšia ked nema naladu ako svokra....
Ziadna z nás tu nie je ideál - a tak ako sa spravame teraz tak sa budeme viac menej správať aj potom a mnohé budeme svokry a mnohé zažijeme presne to čo sami robíme, ak sa nepoučíme a aj neodpustíme.
Ked je premilá tak je slizká, ked nie je tak sa nezaujíma, ked nerobí niečo ako chceme my tak ,,tam nikdy nepojdeme,, a budeme ju ignorovať...pekny priklad pre naše deti.
@zajko_usko to iste mam ja ale my tam nechodime s muzom nastastie ona chodi sem deti tam nechcu byt ma tam same hovadiny co mozu zjest
@mammamiamiama ved to aj mne len kvoly muzovi jej dovolim len jednu navstevu nic viac . Manzel ustupuje lebo vie ze ju nemam rada
@mamulka211 do svedomia si mi nevstupila . Manzela nehuckam proti mame s otcom ma zly vztah a s mamou jeho dobry lebo mu pomahala stale v zivote . Ale u mna klesla na nulu ked mi ublizila . Nemusim ju a to sa nezmeni mam dve dceri a ziadneho syna vyhoda .
@nk599 chapem,ze starsi ludia zabudaju ale toto sa jej vravi stale...tu nejde o to ,ze by bol maly fajnovy.ale mava problemy s kakanim uz skoro 4 roky.vyslovne jej zakazem co nesmie a ona mu to da????dohliadam ,aby maly vela pil,nedavam mu udene,ci slane....len min.mnozstvo aby to bolo ok....ten maly potom strasne place ked sa nemoze vdaka nej vykakat.preto tam nechodim uz vobec.mna to nebavi 3h tam sediet a mlet stale to iste dokola.a deti tam chodia s muzom raz za cas....
@sardinka335 ja som si hladala cestu nesadla mi a ublizila mi . Moja mama je moja najlepsie kamaratka mozem jej povedat vsetko a vzdy pri mne stoji . Ja miluje
Svojho muza on mna robi kompromisi on aj ja len nechcem byt snou proste . Ona nikdy pre nic nebude znamenat ale uctu ako k jeho rodicom mam . Nemonguje sa nam do vztahu . No zabudla som dodat ked muz chodil na vykend domov po dvoch tyzdnoch na jeden den tak sa k nam dodrbali ale cely tyzden nic ked prisiel on to boli hadky lebo pol dna boli u nas . Vtedy som povedala a dost .
@nk599 nikto ta nemoze nutit hladat si k nej po xty krat cestu
Otrasná debata.... otrasná.... Ja verím, že ženy, ktoré sa tak správajú k svojím svokrám ( predpokladám, že 90 percent žien preháňa), dostanú také isté nevesty, a svoje vnúčatá uvidia raz za uhorský rok... a budú o nich po fórach šíriť takéto kecy.... a dúfam, že nevesty vaších mám toto isté hovoria o nich.

@mamulka211 vidis, ja som presne tak svoju svokru brala, mala som ju rada, akceptovala som jej dost silne puto s mojim muzom, pacilo sa mi, ako pekne sa k nej sprava... Akurat, ze ona ma od zaciatku nema rada a zacala mi ztrpcovat zivot. Mama je dolezita, ale muz pride do veku, ked si chce vytvorit rodinu, osamostatnit sa, mat pri sebe niekoho, vybudovat si vztah k zene, ktora mu da deti a bude tu s nim, ked tu uz mama nebude. Keby sa svokry pozerali na nevesty ako na tie, ktore sa budu o ich syna starat, ktore im budu vytvarat domov a podporovat ich, ked pri nich nebudu ony... bol by pokoj vo vela rodinach, chlapi by boli spokojni, vsetci stastni 🙂