icon

Nemám rada svokru

nk599
14. dec 2015

Ahoj baby chcem sa spytat ako berete svoje svokry . No mam mensi problem tou mojou . Ked som bola tehotna mala stym problem to nebudem rozoberat pokaslala si to na zaciatku . Pozname sa len tak tak dva roky ale nesadla mi . Mame dve deti nechcem jej ich davat lebo stale mam pocit zly ze sa nieco stane . Neverim jej moc . Je az premila ochotna atd . Ale ja ju proste nemam rada a necitim sa dobre v jej spolocnosti . Od kedy sa narodila prva dcera tak sa zmenila k lepsiemu. Skusala som si najst k nej cestu ale nejde mi to . Mate podobny problem ??

jolly84
15. dec 2015

@mamulka211 myslela som mamy mužov, nie ženy, samozrejme, ja nie som nato, aby som partnera vychovavala.

natalym
15. dec 2015

@nk599 Ani ja moju nemám rada. Nedá sa to. Snažím sa byť slušná a to je všetko.

nk599
autor
15. dec 2015

@natalym som stastna ze nie som jedina

nk599
autor
15. dec 2015

@alizee17 no to by si sa divila ake vedia byt zakerne a rozbit manzelstvo . Neverim ani jednej ze je dobra kazda jedna robi chyby ze nema rada od zaciatku nevestu a potom sa stazuje ze ju nema rada . Keby sa nechovali tak ako sa na zaciatku chovaju a vtieraju sa aby videli vnucata otras . Ja ked raz budem mat syna nebudem nenavidiet svoju nevestu . Iba tolko to je otras

agiagi
15. dec 2015
Používateľ agiagi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agiagi.

Takych zien co nemaju radi svoju svokru je velmi vela 🙂

natalym
15. dec 2015

Nemám ju rada z viacerých dôvodov, ale vždy si poviem, že je to matka môjho muža, kojila ho, nosila, láskala, vychovala ako najlepšie vedela aj keď to teda nie je bohviečo 😀 , lebo musím naprávať. Ja som si ho vybrala, tak sa musím správať ku nej slušne, s úctou a hotovo.

alexanotbad
15. dec 2015

@alizee17 dost prizemna reakcia, druhym zelat zle...

alizee17
15. dec 2015

@alexanotbad prečo? ved kazdá druhá sa tu oháňa nejakou karmou, ktorá je zdarma, čo je vlastne tiež želanie tým druhým zle

klavesnica1
15. dec 2015

Pridam cosi aj ja. Mam 3deti 17 rocne manzelstvo. Moja svokra prave naopak mi vobec nebrala ani jedno dieta na prechadzky, pokocikovat iba vtedy postrazila ked sme jej to povedali, pretoze som potrebovala ist ku doktorke. Teraz mam 2r. dceru vsetko som jej to vykricala. Tak brala mi malu 2x do tyzdna pretoze som musela ist do prace a to od maja do augusta. Povedala ze sa jej nechce a ze jej je zima. Manzelovi som povedala ze ak ona jedneho dna zostane chora ja jej tiez nepozem. Skoda ze moju maminu mam 200km vzdialenu.

sardinka335
15. dec 2015

@alexanotbad nemyslím si ze tu ide o to ,,zelať zle,, skor si uvedomiť že za nejaký čas bude takmer kazdá z nás svokrou - a budu nadávať na nas presne takto ako my nadavame na nich...nebude to inak, lebo z mnohých prispevkov citiť neodpustenie, krivdu, neochoto dať tu X tu šancu...mna moja mama včera tak vytočila - zdula sa preto lebo som nechcela dať malej ,,kojenecku vyživu,, zial..nie som ziadna bio matka, ani nemam nič proti hippkam, aj tie dam primerane veku, ale moja mama by dala 5 mesačnej snad aj rezen....a to nevysvetlíš - tak to len na dokreslenie situácie čo musím prekusnuť a odpustiť lebo inak by som sa zdula na dlhu dobu ja. Ešte ofučana odpochodovala sledovať seriál, radšej som išla domov lebo napätie sa dalo krajať a to sa desím viacnoc ked tam prideme....furt niečo ma, ked nema naladu. Tiež citim krivdu, ale furt davam šancu...aj ked som ,,nasrata,,. Proste taketo veci sa dejú, ale nikdy mi nenapadlo sa odvratiť od nich a ignorovať ich, nestretavať sa, nedať šancu...aj ked je to velmi ťažké niekedy.

alizee17
15. dec 2015

@sardinka335 pravda, ono ked si aj spatne precitaš prispevky zakladatelky, tak same, ja mam zly pocit, nedam deti, lebo ona daco povedala a bla bla, a ze muzovi dovoli jednu navstevu a bla bla, lebo ona ju nema rada a bla bla a neda a neda a neda.... pritom sama napise, ze sa aj zlepsila....
treba si uvedomit, ze tie deti by mozno aj radi boli s babkou, ze by si aj vytvorili pekny vztah, len nejaka namrzena mater im v tom brani, lebo je urazena....len aby si raz od nej nepotrebovala pomoc. nie, svokry vztah vacsinou nerozbijaju, vztah sa rozbije len vtedy ak je nepevny a skripe to v nou aj bez svokry.... ja doteraz nechapem tomu fenomenu, ze zla je stale len svokra z manzelovej strany, ale matka nevesty je stale hotovy anjel.... ktovie , co by pisali manzelia.... to by uz bol ale ohen na streche

sardinka335
15. dec 2015

@klavesnica1 vieš ale aj moja svokra postraži deti ked jej poviem ze potrebujem a čo je na tom? Nikdy neprišla ze ide kočikovať...tiež som jej to zazlievala, ale zase na druhej strane ja som to nejako nepotrebovala ved som bola RD inu robotu som nemala ako domacnost a deti..a aj mužovi som vykríkala že jeho mama je taka a onaka - našťastie on mi nevykrikal aka je moja mama lebo to tiež nie je anjel z neba, proste kazdy mame chyby. Vieš, ako prečo by sa jej malo chceť? Lebo to chceš ty? Ako v tejto kose sa 2 hodiny prechadzať to tiež nie je pre každeho - ved sa prechadzaj ty, tebe sa nechce a ona ma skakať od radosti a robiť niečo čo sa jej nechce. A to ze bola vobec ochotná 2x stražiť potom čo si jej to ,,vykričala,, no neviem ktora z nás by tak urobila - ze jej niečo vykričali a ona to aj tak urobí. Väčšina by sa zdula a ignorovala.
Niektoré dnešné zeny si tu pomoc vyslovene vynucuju ako v teme ,,mama, svokra mi nepoahaju,, - teraz nehovorím o pripade, ze zial ide sa skor do prace a treba hladať možnosti atd. ale to nie je ich povinnosť nám strážiť deti, kočíkovať, variť, prať, piecť a podobne a mnohé to beru ako samozrejamost ze to tak bude a ak to tak nie je tak je ohen na streche.

timea7
15. dec 2015

@nk599 asi si si ma zmýlila. ja som ti nič o viere nepísala, zrejme si myslela príspevok vyššie. Ja som toho názoru, že ľudia sa môžu správať ako ľudia aj bez biblie.

alexanotbad
15. dec 2015

@sardinka335 ved ja som reagovala len na ten jeden prispevok. k ostatnemu som sa nevyjadrovala 🙂 .

segga
15. dec 2015

@klavesnica1 Akoze...co prosim? Svokra Ti nechce postrazit dieta, lebo sa jej nechce behat v zime s kocikom a Ty sa o nu "tiez nepostaras, ked bude chora?" Chora si Ty, ale na hlavu... V prvom rade si uvedom, ze dieta je Tvoje....to, ze Ti chce svokra pomoct je jej dobra vola, nie POVINNOST!!! Ak nezvladas starostlivost o dieta, nemala si si ho robit...

tarniah
15. dec 2015

uf precitala som si prvu stranu prispevkov a teda mate to vesele ja sa na svokru nemozem stazovat je to podla mna idealna svokra :D nemontuje sa nam do nasich veci ale ked treba ochotne poradi a pomoze mam ju dokonca rada je to taka spravna zenska tak vam teda prajem aby ste to vramci moznosti nejak zvladli a u tych u ktorych je este nadej na zlepsenie aby ste nasli k sebe cestu. vztahom so svokrou zdar ;)

timea7
15. dec 2015

@segga ja sa tiež divím takýmto názorom....prečo sa automaticky predpokladá, že svokra bude strážiť deti? Ako to robia mladí s deťmi, ktorí žijú od rodičov a svokrovcov stovky, tisíce km? ja si myslím, že vzťah svokry a nevesty by mal byť založený na niečom úplne inom, ako očakávať z neho nejaké výhody 😒 .

alexanotbad
15. dec 2015

@alizee17 tym som nechcela povedat, ze ja suhlasim s ostatnymi babami vo vsetkom. S tou karmou je to skor tak, ze co vysielas, to prijimas.
Ja mam pohlad z dvoch stran, lebo som zazila chovanie mojej exsvagrinej, ktora si nenavist k mojej mame liecila tym, ze jej branila vidat vnucku, hoci vedela, ze mama ju zboznuje. Proste jej primitivne ublizovala. Ale aj svojej vlastnej dcere, lebo ta moju mamu zboznovala. Casom dostala rozum, lebo jej dcerka uz vyrastla, ma vlastny rozum.
Na druhej strane, ja som svokrovcom nikdy nebranila vidat deti ( oni sa o vnucata nikdy netrhali ), ani to robit nebudem ( hoci sa s nimi uz rok nerozpravam ), lebo nie som taka hlupana, aby som ublizovala svojim detom. Ja tam nechodim, ale deti a muz tam mozu ist kedykolvek. Problem je, ze moj vlastny muz tam chodit nechce.
Toto je len jeden priklad. rozpisovat sa tu nema vyznam. 🙂 😉

taty
15. dec 2015

tak ja som svojej kontakt stopla a to teda po dlhom a fakt dlhom premyslani co bude lepsie;Ja a deti s nou kontakt nemame ale muzovi vzdy pripomeniem ze dlho jej nevolal, ci ked sme na SK tak nech ide a vzdy nieco zabalim ze to ma od neho aj ked to kupim ja-keby to vedela tak to vyhodi. Skratka mne ten pohar pretiekol ked svokra povedala tomu najmensiemu ze jeho tatko nie je jeho a ze boh vie kde ten jeho je. A pritom to jedine sa podoba do ich rodiny a to rovno cisto na svokru. 😝 Este aj jedine on ma hnede oci ako ona,ale ona usudila ze ked vsetci mame zelene tak toto je snad od postara alebo co. Nuz bolo toho vela co som prekusla,to ze som prizivnik,zla manzelka,ze upratovat neviem - a to som uz tu raz pisala ze ked ma raz takto dozrala tak pred jej prichodom som si zavolala profi firmu nech upracu a ked prisla tak hned spustila ten svoj monolog ako vsade bordel a pod. jedlo som objednala donasku takze tiez varil profi kuchar a to este z hotela ktory ma 5***** no ked skoncila ten monolog tak jej vravim ze teda ci si trva na svojom ,tak ona hned ze chudak jej syn toto musi trpiet ze teda trva na tom co povedala .Tak som doniesla fakturu a jej vravim ze teda super ked je vsetko zle tak ideme spisovat reklamaciu nech to da na papier. No skoro ju svaclo o zem. Ale tak ja som mala tento teror dlhu dobu a ako pisem pohar pretiekol az ked to tomu malemu povedala. A to vlastne co som sa dozvedela ze stacilo ze budem do kostola chodit a prestupim ku katolikom-verim ze keby som to urobila tak sa nic nezmeni. Ale adoptovali sme si novych svokrovcov co sme si tu nasli a to je uplna bomba;Takze moji adoptovny svokrovci su suprovy a ja sa na nic nemozem stazovat a deti tiez nie.Maju dedka a babku ktory ich lubia a hoci maju uz 80 rokov tak fakt ze super vychadzaju spolu. Deti vzdy sa pytaju kedy pojdeme zas k babke a dedkovi a to este spolu aj skypuju cez tyzden.

sophia2606
15. dec 2015

Sa mi páči veľmi tu, že všetky sa tu sťažujete, že Vám svokry samé neprídu zobrať deti a súhalsím s timeou7 .... Načo ste ich mali tie deti? A tiež by ste chceli aby Vás svokry na rukách nosili. Každá sme nejaká.... A treba si uvedomiť, že to nikdy nebude mama pre nás, že je to manželova mama. Ja svojich svokrovcov volám mama a otec, vykám im, snažíme sa ich navštevovať ako často sa dá, pomôcť a tiež si pýtame pomoc. Svokra môjho manžela tiež nie je ideálna a tiež sa snažíme navštevovať...bývaju od seba 7 km, stretávame sa na všetkých oslavách... Nie stále sú vzťahy ideálne, generačne názory sú rozdielne, pohádame sa doma koľkokrát raz pre jednych, raz pre druhých. Moja dcéra babky má veľmi rada, na svokru je dokonca viac zvyknutá.... Aj keď nie všetko schvaľujem čo malej dovolia. neriešim to. SOm rada ked tam môže ísť na prázdniny, keď je chorá nikdy nie je problém. A dohodli sme sa na začiatku, keď je dcéra u svokry sama nech robia čo chcú ( šak vychovala tri deti, snaď jedno ešte zvládne 😉 ) Ale keď je u nich s nami, mňa musí počúvať a v pohode to funguje. A ja som povahovo riadny nervák, ale vypočujem, prikývnem, keď nesúhlasím poviem, aj hádky bola a ide sa ďalej. Nemyslím si že jedni alebo druhí rodičia chcú svojim deťom ubližovať.

petulda333
15. dec 2015

@sophia2606 ja si neprajem aby mi svokra brala syna!!nemam ju rada a bohuzial kym sa ona nezacne spravat inak nezmeni sa to..na druhej strane jej nezakazem vidiet maleho,chodime k nej a ona chodi k nam ale samych ich nenecham.vidim ako robi s vnuckou a mam dost a stala sa jej jedna vec pre ktoru jednoducho si nezelam aby bola s malym osamote!mne sa nepaci ked k nam pride a sprava sa akoby to bol jej byt a rozkazuje a vrieska po nas a ked jej mm nieco povie tak sa oduje a ohovara nas kde sa da..je toho vela a ona je ten typ co inych nerespektuje a neakceptuje nazor inych!len ona ma pravdu ona vsetko vie a robi vsetko najlepsie!a pritom to na zaciatku bola super zena s ktorou som chodila na kavu a debatovali sme o vsetkom-bohuzial sa to zmenilo ked sme uz s mm zacali spolu zit.ja som cakala ze bude rada ze jej syn ma konecne vazny vztah ale ona opacne-zrazu sa nevedala ozvat ani pozdravit a len same intrigy aby sa syn vratil domov..no hroza

mamulka211
15. dec 2015

@petulda333 vy asi so svokrou budete podobne tipy, nie? To tak byva, ze podobne si lezu na nervy

petulda333
15. dec 2015

@mamulka211 prepac ale nie...my si nelezieme na nervy..my sme si rozumeli perfektne a ja som bola rada ze si rozumieme..lenze ked som s mm zacala zit tak sa to zmenilo...zrazu akoby som jej vadila a snazila sa nas rozdelit len aby sa jej syn vratil domov..urobila xy veci ktore ublizili mne a aj mm ale pravo na urazenie ma vzdy ona..ja sa aj napriek vsetkemu snazim vychadzat s nou..je to matka mojho muza a babka mojho syna...nikdy jej nebudem branit prist sem a aj my tam budeme chodit-ideme tam len tak aby bola s malym ci ked jej treba pomoct..alw maleho s nou osamote nenecham-mam nato vazny dovod!a nepaci sa mi ked k nam pride a kritizuje vsetko-ako mam upratane,co varim,zle obliekam syna,preco chodim vonku s nim atd atd a ked jej mm povie ze to je nasa vec a ze to nieje jej domacnost aby rozkazovala tak sa urazi a odide-predtum na nas nakrici aki sme atd!

sardinka335
15. dec 2015

@petulda333 zial najdu sa taketo extremy ako popisuješ - pevne verím, že taketo spravanie je extrém. Kazdá z nás si vybrala manžela, partnera dobrovolne a predpokladám nie s pištolou pri hlave - svokra je k tomu či chceme či nie, tu sme si nevybrali. Samozrejme ak ma ohrozovať deti tak beriem. Svokra ma rešpektovať to čo povie mama - či už v jedle, pití....moja svokra sa snaží - nemá to lahké - moja švagriná je zase ,,bio matka,, a tak vyhovieť kazdej je ťažký oriešok. ....svokra chcela zase na jednej strane dať kazdemu na rovnako aby si nikto nezavidel - napr. na Mikuláša...ale neda sa to, švagrina nechce sladkosti a ja zase nechcem plyšaky...tak sme jej kazda povedali ,,čo si prosime,, nech kupi a ona bola aj rada, ze budeme každá spokojná. Ja ked si to predstavím ze ja by som bola na jej mieste....vychádzať s tromi nevestami...fu...

ettel
15. dec 2015

čo svokra, ale švagriné, to je bonbónik.najhoršie je, keď má muž dve rozmaznané mladšie sestry, bez nich je svokra celkom fajn, ale spoločne sa teda menia na trojhlavého draka, nevieš odkiaľ príde kusanec.všade je niečo 😉

petulda333
15. dec 2015

@sardinka335 mas pravdu je to extrem-no napriek tomu jej nechcem branit v stretavani sa s malym.ona nie je zla zena len ma blbu povahu-vzdy musi byt vsetko podla nej a rada zhadzuje ludi a neviem ci to robi naschval ci si to len neuvedomuje naozaj neviem..keby sa kontrolovala mala by uplne iny vztah somnou aj s druhou nevestou...proste je to zle a je toho vela...dufam ze ja budem ina 🙂

alexanotbad
15. dec 2015

@sophia2606 vsetky sa tu nestazujeme. a je rozdiel, ked svokra nie je idealna a ked je to zakerna potvora, ktora sa neznesie s nikym a umyselne ublizuje. Este aj vlastnemu synovi.

taty
15. dec 2015

tak u mojej je to cista ziarlivost,ona nejak vzdy syna uprednostnovala aj pred vlastnou dcerou,takze syn bol vzdy ten naj a aj zostal ten naj clovek a zvysok uz neexistuje.No a ako nam pribudali deti tak ona jednoducho pochopila ze jej syn uz nevrati ku nej domov a ze je stastny s niekym druhym-a to sme fakt sa snazili nech netrpi tolko ale nedalo sa;Ako zacala ublizovat aj vnucatam a to fakt slovne aj psychicky tak inej cesty ako stopnut kontakt mna a deti nebolo . Ja som jej sestre povedala ze skoda ze ona nie je moja svoktra-lebo fakt super rodina inak ,len bohuzial svokra tam nezapada;a ona mi povedala ze ma chape,ze ona vlastnu sestru nechape ako to moze robit a dcera ta len povedala ze ona zas tomu rozumie lebo takto vyrastla ze ona vzdy pre vlastnu matku bola taka nula.Takze niekedy ta ziarlivost fakt dokaze znicit aj vztah babka - vnucata a aj svokra - nevesta ci matka -dcera. ☹

nk599
autor
15. dec 2015

@kakajkova vtipne manzela milujem a bez neho nechcem byt deti ho tiez zboznuju .

nk599
autor
15. dec 2015

@natalym ved aj ja sa spravam len ma to zere cestu k nej si nemam ako najst nejde mi to . Prezivam snimi som zmierena ze nebudem mat pokoj .