Nemám rada svokru
Ahoj baby chcem sa spytat ako berete svoje svokry . No mam mensi problem tou mojou . Ked som bola tehotna mala stym problem to nebudem rozoberat pokaslala si to na zaciatku . Pozname sa len tak tak dva roky ale nesadla mi . Mame dve deti nechcem jej ich davat lebo stale mam pocit zly ze sa nieco stane . Neverim jej moc . Je az premila ochotna atd . Ale ja ju proste nemam rada a necitim sa dobre v jej spolocnosti . Od kedy sa narodila prva dcera tak sa zmenila k lepsiemu. Skusala som si najst k nej cestu ale nejde mi to . Mate podobny problem ??
JA mam so svokrovcami taký normálny vzťah. tiež občas reaguju inak ako by som očakavala.. Svokor pri oznámení že som tretí krát tehu bez slova odišiel z miestnosti, čo si myslel radšej nechcem vedieť 😀 Ale čo ja viem, ja na nich nemám zlé srdce, svojim spôsobom ich mám rada. Aj ked svokor vie pekne odpáliť a o svokre ani nehovorím... KEd som bola tretí krát tebu mi hovorí : A ja si myslím, že to bude dievča, lebo si tak oškaredela. Že vdaka 🙂 Ona je vždy tak krásne uprimna...
Ale k téme svokrovci su tak isto starí rodičia mojim deťom ako moji rodičia a moc nechápem taký prístup, že nech si k nim chodí muž ale bez detí. Ako ved tie deti su aj mužove a predsa je na hlavu aby žena zakazovala mužovi brať deti k jeho rodičom. Ja som tiež často krát doma, ked ide muž k rodičom ale staršie dve deti vždy bere so sebou.
Mám syna a dúfam, že aj moja nevesta ma bude akceptovať, aj ked určite bude inak naučená zo svojej rodiny a možno jej nebude uplne prirodzené to čo je prirodzené pre mna. Ale rešpekt a akceptácia by tam mala byť z oboch strán. Niekedy je dobré si tak veci nepripušťať 😉
@vejula no ku mne si tiez dovolovali ale stym bol koniec zacala som ja . Nanas nadaval svokor ked som bola tehotna prvy a druhy krat . Aj tak ho vnucata nezaujimaju a nechodi sem . Starsia sa ho boji a mladsia nie . Nechodim k nim muh sem tam . Rozmyslala som nad tym vsetkym ale nepozvem ich na chatu ideme iba s mojimi rodkami . Mam svoju hrdost nechcem aby tu boli na silvestra chcem byt iba s muzom doma nie tu mat tisic ludi .
Je vela zien ako vidim co nemaju radi svokry . No moja mama sa snou skamaratila to ma rozculuje este viac . Su zakerne a falosne . No keby na mna skusala kricat no konecna ja som agresor nemam rada ked niekto po mne krici , dovoluje a fozkazuje aj tak spravim si po svojom a montuje do vychovy . Inak som kludny clovek a dobry .
@nk599 tak mne zas nikdy svokrovci nevynadali, to proste väčšinou len boli také poznámky, že oni si podla mna ani neuvedomili, ako zneju. A preto sa na nich ani nehnevám, lebo proste nikdy mi nechceli naschvál ublížiť, len im nedoplo, že ma tým vlastne môžu uraziť. 🙂 Ale ako hovorím, ja svokrovcov berem takých akí su, a moje deti lubia, to je pre mna najdôležitejšie. Preto som rada, že sa stretávaju a preto aj prekusnem ak zareaguju inak ako by som ja.
@nk599 ja sa priznam,ze svoju svokru nemam rada.Nemame teraz ziaden kontakt a je to najlepsie tak.Manzel zrusil totiz kontakt so svojimi rodicmi.Svokra rozsiruju dodnes klebety o nas a zvysok manzelovej rodiny s vynimkou svagra zrusil s nami kontakt .So svokrovcami nechceme ziaden kontakt,aj keby o to raz prosili,jednoducho narobili dost zleho a nebudeme si nikdy rozumiet ani to nechceme s nimi znovu skusit.
Svokra bola na zaciatku mila a ochotna,az prilis.Snazila sa so mnou travil cely moj volny cas a montovala sa do nasho vztahu s manzelom.Rozhovory nepomohli,svokra so svokrom nam chceli riadit cely zivot.Na nase dieta sa boli pozriet jediny raz,to mal syn 5 mesiacov a cely cas sme byvali v jednom dome a dverami presne naproti.
No keby si vedela ako reagovala ked sa dozvedela ze som prvy krat tehotna urazilo a ublizilo mi to . Necakala som taku reakciu reakciu vsetci sa tesili ona nie. Potom az . Mam svoje hranice . Ked mi raz ublizi clovek skonci u mna na plnej ciare . Skoda ze nemam normalnu svokru a svokra . Aj tak deti by som im nedala su malicke a su pre mna vsetkym keby sa im nieco stalo pri ich neschopnosti zabijala by som. Nikto si na ne netrufa su moc dive staci len 1 sekunda a nieco znicia alebo ublizia si su moc hyperaktivne . Ja ich nedokazem ustrazit a nie stary clovek viem ze mam svoje chyby
@stellamaris to hej katastrofa . No ja si riadim zivot podla seba a muza a nikto sa do nas nemontuje lebo vefia ze aj tak bude po nasom . Len ma trapi jedna vec ked svokor zahlasil ze sme obaja jjeb... a budeme ako cigani 2 deti po sebe . Nemenila by som moju druha dcerka je uzastna smejko a vacsia je posero a zloduch . Muz sa mi prisposobuje lebo vie ze su mu proti srsti . Viem ze ho to trapi ake vedel co si vzal .
@nk599 presne tak,zite po svojom a snaz sa nad taketo reci povzniest.My sme s manzelom riesili svokrine ohovarane aj cez sud,svokra musela platit pokutu.My si tiez zijeme po svojom a bez svokrovcov je nam dobre.
nemám chuť čítať tvoje kydanie na svokru, lebo nie je pekné, čo píšeš. Žeby dokonala nevestička ? 🙂 Vychovala ti predsa človeka, ktorého miluješ. tak daj bacha, že o neho kvôli tvojmu správaniu neprídeš.
@oli18 len vies ked niekto si nezazije peklo a nevie si ani predstavit co obcas ta zla svokra dokaze tak to je tazko potom. Moje starsie deti plakali a nie raz,najviac im bolo luto ked im otravene maciatko nechala pred dverami ,alebo som sla do nemocky s mladsou a tak som ju pekne poprosila ze nech nam da pozor na akvarko ,mojej mame som dala syna a kedze to mala daleko tak moj muz poprosil pekne svoju mamu ze nech da rybam,a ona prisla vypla nam kurenie - bola zima ,samozrejme ani im nedala zradlo takze ked sme po tyzdni prisli domov tak nielen vychladnuta domacnost ale aj ryby hore pupkom.Vies ako sa potom deti tazko ukludnuju ked vidia ze ich zvieratko je vdaka babke mrtve? Alebo ked dojdes s vysvedcom a mas tam same jednotky a ona miesto toho aby ich pohladila a pochvalila tak im surovo do oci ze co prisli zobrat? Deti zostali stat ako obarene vo dverach. No a keby som mala pisat o vsetkom ako ich vedela ranit tak by si normalne nechapala ako to jedna zena dokazala.Ja by som tiez nikomu neverila keby som to nezazila
@natalym uctivo????ja isto nie...tiez mam svoje hranice darmoze je stara.....tiez musi vediet kedy drzat usta
@zajko_usko Niekto musí mať rozum a keď ho nemá ona???
Mne to bolo tiež zaťažko, aj som jej nabrýzgala, priznám sa pomohlo, mám pokoj a odstup. Teraz sa snažím len udržiavať dostatočný odstup.
@alizee17 moja mama j svina.... Ano je..vidi deti tak raz za pol roka.s mamou mm si vychadzam je to dobrzy clovek ale s nevlastnou svokru nie.....jdnoducho nie....ked decko napchavanudenym a slanym napriek mojim zakazom lebo mam na to dovod to uz je co????ne.som rada ze je tam kde je...a cim menej ju vidim tym lepsie...a okrem toho ona nema co dat ci naucit moje nase deti...jedine panovacnosti...a to nechcem
@natalym uz som vcera pisala,ze kaslem na nu.....nemam chut uz vobec o nej nic vediet...a nezaujima ma.....ani keby prislapytat pohar vody ci nebodaj sa onu starat.NIKDY!!
@zajko_usko No tak Ti poradím: Ani o nej nepíš. 😉
@fidorka7 co mozem tak nevydrzi a co . Ja som neni presvedcena len by bolo skoro na to aby odisiel . Nemyslim ze by bol taky hlupi vie co by to odnasalo a to by nechcel . Uz nam ubehly dva roky sme spokojny mam dokonaleho chlapa . Vsetko raz sa moze zmenit ja viem premyslim nad vsetkym a pochibujem ze by opistil este dve male deti co su na neho naviazane a ma ich rad nadovsetko . Moje chovanie je normalne nezakuzemjem mu tam chodit ani nic podobne . Na navstevu chodi svokra chovam sa k nej milo . Vies trapi ma ked si nemozem najst k nej cestu ale to je jedno .snahim sa aby neboli s muzom hadky kvoly nej a pokoj mame dlho . Tebe by nevadilo prides domob s porodnice po druhom dietati si cela ubolena tazky porod a na druhy den navsteva svokra , svokor , svagor a jeho babo co som v zivote nevidela a bola som na brusena ze chcem klud s muzom sme sa chytili od vtedy k nam moze chodit raz do tyzdna ani to niekedy . Iba tolko k tomu
@mamulka211 presne pre toto som neskutocne rada ze mam dve dcery, lebo vztah svokra-zat je ovela jednoduchsi ;) ono to je vsetko o uhle pohladu... ja mam napriklad vynikajucu svokru, napriek tomu ze ju vidim minimalne 3x do tyzdna nemozem na nu krive slovo povedat, je to skvela zena. Naproti tomu moja svagrina ju aj svokra neznasa a snazi sa jej oblukom vyhybat, navstevy su cisto zdvorilostne. cize jedna svokra, dve nevesty, dva uplne odlisne nazory 🙂
@nk599 Diagnoza svokra. Aj moja svokra ma svoje muchy. Pofrfle, niekedy je vztahovacna, vsetko s kazdym prebera, tak sukromie ziadne, par x neustriehla nase bejby,ked strazila a skoncilo to urazom... Ale jej dobre vlastnosti daleko prevysuju tych par "nedostatkov". Vzdy mi pomoze, ked potrebujem. Uz je na dochodku a byva kusok, tak ma cas. Ked nestiham navari aj pre mna. Pracujem z domu a casu mam pomenej. Nase dietatko bezhranicne miluje a pod stromcek dostane dalsie. Je to mama mojho manzela a spravam sa k nej s uctou. A aj, ked dojde k nedorozumeniu co sa stava, neriesim to pokial nejde o zivot. Dufam bude medzi nami este dlho. Deti maju super babku 😉
@alexanotbad som to brala všeobecne a len to hovorím, čo vidím vo svojom okolí. Nikdy žiadny vzťah nie je ideálny ani medzi manželmi, ani v rodinách. Hlavne treba stále začať od seba, a asi sa porozprávať otvorene. Každá sme mrcha tak trochu, a teraz ked Ona je hnusná ´, tak ja budem ešte viac? My sme sa tiež nedávno pochytili so svokrou, sadla som do auta a odišla.. .od vtedy je pokoj ...Nikto sa do ničoho nemieša a sme v pohode 🙂
@natalym no musim sa niekde odventilovat,lebo mi vyhodi dekel 😁
@sophia2606 ja rozumiem, ale jednoducho niekedy sa neda a nepomozu ani rozhovory, nic. Ja ked som bola mladsia, tak som si vzdy myslela, ze dospeli ludia sa vedia vzdy dohodnut. 😵 Ako velmi som sa mylila 😀 . Skoda reci.
Aká matka, taká Katka, aký otec, taký syn. Takže zbytočne tu nadávate na svoje matky, ste také isté, ako ony. len to samé nevidíte. Ak nie teraz, tak rokmi sa iste prejavíte rovnako, ako vaše matky. To isté platí o vaších dokonalých manželoch, raz budú , ako ich otcovia, ak už nie sú. Gény nezaprieš. Aj vy všetky ste matky a budete svokry, ak budete ešte schopné a budú existovať takéto diskuzie, možno si prečítate, čo píšu o vás vaše dcéry a nevesty! Fuj, ako niektoré kydate. A teraz ma zožerte na celej čiare! Ale máte smolu, viac neotvorím túto tému, idem grcať.
@oli18 joooj dakujem ti za nadej,som stastna ked budem ako moja matka a moj muz ako jeho syn. Moj chlap hovori ze lepsiu svokru si priat nemohol a ze maloktora sadne na lietadlo ked je to potrebne a pride na otocku ;detto ja sa tesim ze moj bude ako jeho otec lebo to bol dobracisko od kosti a neskutocne trpezlive storenie aj ked po nom jeho manzelka skakala;Len ako som mala spoznat babku mojho muza tak fakt netusim po kom moja svokra je. Lebo babku sme milovali vsetci a aj ona nas,ako vravela ze nam da lasky aj za svoju dceru ktora nevie lubit nikoho ineho len svojho syna a na nic a nikoho jej uz nezostane.

@taty no ved by ma drblo svokor je taky ze ohovara kde sa da . Som dobra manzelka a muz vravi upratane je , postarane o deti tiez , navarena a postaranie u muza . Len niekedy je go vela na mna . Mama s mojim ocinom nam pomohly najviac . Otec pomahal na dome manzelovi a svokor miesto toho klucky na aute si lestil . No nemala som slovou . Mne je lepsie ked ich nevidim . Este nikoho som nemala tak rada ako ich . Ostatny su normalny s rodiny