icon

Nemám rada svokru

nk599
14. dec 2015

Ahoj baby chcem sa spytat ako berete svoje svokry . No mam mensi problem tou mojou . Ked som bola tehotna mala stym problem to nebudem rozoberat pokaslala si to na zaciatku . Pozname sa len tak tak dva roky ale nesadla mi . Mame dve deti nechcem jej ich davat lebo stale mam pocit zly ze sa nieco stane . Neverim jej moc . Je az premila ochotna atd . Ale ja ju proste nemam rada a necitim sa dobre v jej spolocnosti . Od kedy sa narodila prva dcera tak sa zmenila k lepsiemu. Skusala som si najst k nej cestu ale nejde mi to . Mate podobny problem ??

fidorka7
18. dec 2015

@nk599 no myslím si že tvrdky ako hrom nespôsobil mobil, snáď len za tie poprehadzované písmenká môže, nie?
na ukážku: hlúpi, ubehly, pochibujem, kvoly ...oj ani by som sa nechválila nejakým vyznamenaním 😀 😀 😀

nk599
autor
18. dec 2015

@fidorka7 nejaka hlupa ucitelka . Och pozor pani dokonala . Nechce sa mi rozmyslat na slovami . Ked ti nievo vadi chod pisat inde . A pis si co chces keby som mala hodnotit inych bab pravopis tiez to nieje nejake vitazstvo iba tolko

yollanda
18. dec 2015

k teme: nie si sama, je nas tu takych 99 percent

fidorka7
22. dec 2015

@nk599 čo si to dovoľuješ niekoho nazvať hlúpym, keď sa tu prezentuješ tak, ako sa prezentuješ? A teraz nemyslím len na Tvoj pravopis, za ktorý si bola, ako píšeš, vyznamenaná 😀 ...
Ty sama si neskutočná HLUPAŇA. Mmch, učiteľka nie som...stačí trocha IQ a EQ, čo Tebe asi nič nehovorí.

nk599
autor
Odpoveď bola odstránená
fidorka7
22. dec 2015

@nk599 si naozaj INTELIGENTNÁ , v Tvojom prípade ľutujem Tvoju svokru, nie Teba. Ak doma nemáte WC tak pre mňa za mňa povedané Tvojimi slovami "ser" aj do svojej postele , alebo ak chceš, tak aj na ten placatý kameň. Si jasne predviedla, kto je tu "CHUDERA"

malepivo
22. dec 2015

@fidorka7 dneska sa s nimi roztrhlo vrece? Jedna mi napisala ze robi hrubky lebo ma android a slaby procesor na telefone 😂 a mozno je to ta ista len z ineho nicku.

fidorka7
22. dec 2015

@malepivo netuším, ale to predsa technika nemôže byť za toto zodpovedná... a zrejme ani nie je, to jej ďalšie primitívne vyjadrovanie nespôsobí žiaden mobil sveta ale to, čo má v hlave, nie? 😉 Mňa len pobavila tá výhovorka o mobile /na úrovni mojich detí/ a pokiaľ by nedala ten "vtip" o tom, aká bola vyznamenaná v škole 😀 😀 😀 tak by som na to nereagovala.

penn
22. dec 2015

@kakajkova to mnohi si rozumeli, kym neboli skutocne nevesty, a kym neboli vnucata.

kakajkova
25. dec 2015

@penn to je mozne, ale to by si musela tuto pani poznat. Za nu jedinu dam ruku do ohna. Tak cisty, uprimny a dobry clovek sa len tak lahko nenajde..az jej je ta jej povaha v jej zivote na skodu..bohuzial ☹ (a som si ista, ze sa za tych 7 rokov nepretvarovala)

bodka13
25. dec 2015

@mamulka211 tlieskam ti za príspevok o 22:37 (14.12)....

Nikto ma/vás nenúti mať svokru rada... Akceptujem a tolerujem ju ako matku môjho manžela a babku našich detí teda jej vnúčat, na ktoré má právo tak ako moja mama a deti tiež predsa majú právo mať starých rodičov z oboch strán. Zamysleli ste sa nad tým,ako by vám bolo keby sa takto negatívne správali naši muži k našim mamám.lebo veď ani tie nie sú dokonalé a bez chýb, Inak v podstate závidím mužom ich "schopnosť " neriešiť blbosti a nechuť/nezáujem riešiť dokola to isté.
Mám dvoch synov a už teraz mám strach z "boja" s nevestou...

timea7
25. dec 2015

@penn my sme si rozumeli, aj keď som už bola nevesta, aj keď sme bývali u nej, aj keď sme mali dieťa. A rozumieme si, aj keď som s jej synom vyše desať rokov rozvedená. Stále sme v kontakte, navštevujeme sa. Možno takých svokier nie je veľa, ale sú, poznám takých viac.

adusased
25. dec 2015

Ja len raz nepochopim,ako su vsetky svokry zle a Vase mamky najlepsie na svete asi alebo co,aj Vy raz budete svokry ,ja mam tiez svokru,co mi niekedy zdvihne tlak,inak si vela veci predstavuje!e,ale raz je to zena,matka co vychovala mojho muza,zboznuje nase dieta a tym si zasluzi slusne spravanie a respekt. Necitala som uplne vsetko ale uz zaciatok diskusie mi staci ako aj ta co diskusiu zalozila...strasne prizemne....

pips
2. jan 2016

ahoj mam to podobne.ohovara ma kade chodi uz 10 rokov, deti k nej pustim kedy chce, vratia sa vecsinou s nejakou modrinou, odreninou, inou rozbitou castou, posledne najmensia doskrabana mackou na ulici.... a atd. najhorsie je,ze syn ku nej nechce chodit, ponizuje ho. aj som jej to hovorila ,ale robi si po svojom. uprimne po tych rokoch je mi to jedno. pokial nerespektuje o co ju clovek prosil min 4x tak ma smolu. tiez z nej vyzaruje velmi zla energia a pretvaruje sa,pokial sa jej opytam konkretnu otazku, odpoved nepride. stazuje sa ze jej nedviham telefon, ale volava v case ked chodim do skoly a skolky a pri 3 detoch a rusnej ceste domov nebudem dvihat telefon popri hlavnej ceste ked staci minuta nepozornosti..ovorila som jej to, cas volania nezmenila.....h.pokial som jej zavolala spet neskor tak ganila...

petkovadanuska23
2. jan 2016

Len si skus predstavit,ci by sa Tebe pacilo ked by sa Tvoja svagrina tak spravala k Tvojej mame...

pips
10. jan 2016

mam na vas otazku kocky, ked svokru pekne poprosite aby napr.detom nerobila to a to lebo sa na to stazuju pripadne im skodi, ona to stale robi a popri tom sa smeje, ako by ste postupovali dalej vy?

timea7
10. jan 2016

@pips prerušila by som s ňou kontakt. Oznámila by som jej, že sa budeme stretávať jedine za predpokladu, že ma bude rešpektovať ako matku jej vnúčat. Ak u nej bývate, tak to máš ťažšie, mal by sa za teba postaviť tvoj manžel.

sisala
27. jan 2016

Tiez som so svokrou vychadzala perfektne, predtym, ako sa nám narodil syn...vtedy nastal zlom, zacali manevre, ze som len usta otvarala. Po porode som ju musela po 3 hodinach poslat prec, lebo som bola fakt unavena, a povedala som, aby na druhy den nechodila, na co sa ona urazila. Kazdy den telefonaty a dozadovanie sa pomahat s vnukom, ja som chcela mat pokoj, zase bola urazena..ona je fakt dobrá zena, ludia ju maju radi, ale všetky tri nevesty sme sa zhodli, ze doma to je ine, niekedy to vyzera ako u nesvojpravnych- svokra vie vzdy vsetko najlepsie 🙂

amelian
27. jan 2016

ja mam doma jedneho syna a cakam dalsieho a teda - budem tiez svokra
urcite je to tazka uloha, krehky vztah a sama som na tu moju neraz velmi prisna
ale co jej mozem najviac vycitat (a sebe najviac prizvukovat do buducna) - neurazat sa za kazdu malickost
sama neraz radsej nepoviem nic akoby som mala byt ustipacna lebo viem ze zranit je lahke ... ale aj tak nam to vobec neklape a s detmi jej neverim
mozno ani nemam dovod, ale tym ze mi nie je blizka a je velmi vztahovacna ju nechcem ani okolo svojich deti

kukakaj
27. jan 2016

My sme so svokrou mali zly hned zaciatok, ona ma nechcela lebo som mlada (o 9 rokov mladsia od manzela) a podla nej zarucene neschopna. Je byvala ucitelka a neskutocny diktátor, lenze ja sa nedam a nesuhlasim so vsetkym co by nam ona nadiktovala a tak je zle. Nedoverujem jej lebo uz viac krat o mne klamala manzelovi, vyklada mu aku ma neschopnu zenu, ze sa neviem chytit roboty, pricom nasu domacnost vediem dobre. Dceru rozmaznavam lebo ju nebijem. Pritom je to uzasne a dobre vychovane dievcatko, bez plienok od 15mes, vela sa jej venujem, ale ani to nestaci, vzdy najde na mne chybu. Teraz je v obdobi vzdoru a svokra vyuziva kazdy jej vybuch zlosti proti mne ako moje zlyhanie. Ja tiez nie som najdokonalejsia, som tvrdohlava a vsetko si robim po svojom, ale snazim sa aj ked s chybami. Neverim ze nas vztah sa niekedy napravi, myslim ze to nechceme obe. Ja si ju po tom vsetkom uz k telu nepustim a nebudem jej doverovat a ona sa nezbavi predsudkov voci mne...snazime sa spolu rozpravat slusne akoby nic, ale je to uplne chladny vztah iba kvoli manzelovi a dcerke...

maruska24
31. jan 2016

ja svokrovcov z duše neznášam, nevedia sa zmieriť s tým že má manželku a že ja sa mám o neho starať. vymýšľajú si každý deň dôvod aby za nimi pribehol, krmia ho, zbierajú klebety a stále sa len sťažujú. Navyše muža zmanipulovali tak, že ideme stavať dom jednu ulicu od nich. Kamoška síce hovorí humorne, veď nebudú žiť večne, ale majú tuhý koreň, ani choroby ich nezlomia, takže ja umrem iste skôr než oni a nebudem mať od nich pokoja. Keby som vedela ako sa vyfarbia, v živote by som sa nevydala.

maslenka47
31. jan 2016

@maruska24 tak sa rozved ... si predsa dospela, mozes to urobit. Takisto ta nikto nenuti byvat jednu ulicu od nich.

Nuz a tvoj muz je tiez dospely. Ziadne ze ty sa mas onho starat, v prvom rade sa ma o seba starat on sam.

janinah
31. jan 2016

Poniektoré by ste zároveň so sťažnosťami na svokru mali písať sťažnosť aj na svojho mužíčka,ak by si chlap uvedomil,že má manželku a nebehal za maminou sukňou donekonečna,tak by sa vám ľahšie žilo.Manipuluje ho mama? tak ho "manipuluj" aj ty,čo ti bráni? Z vlastnej skúsenosti napíšem- zo svokry si treba urobiť spojenca a nie nepriateľa,diplomacia sa vyplatí oveľa lepšie ako ísť hlavou proti múru 😉

petulda333
31. jan 2016

@janinah tak moj chlap za nou nebeha aj ked ona by to chcela,boli casy kedy skakal ako ona chcela,ale ked sme odisli zit sami zmenil to a sam uznal ze odkedy tam nebyva je kludnejsi.moja svokra by najradsej riadila kazdeho a nik ju nezaujima.ja som s nou chcela vychadzat ale neda sa.nech urobim cokolvek vsetko je.donekocna len ohovara a uraza..takze nemam zaujem byt s nou v kontakte,ako pojdem tam alebo ona k nam pretoze chce vidiet maleho a ja jej branit nebudem ale kym nezmeni svoje postoje a spravanie ,,kamarit,, sa nebudeme

papricka33
31. jan 2016

@alizee17 ked je otrasna svokra, je aj otrasna debata 😉 o dobrom cloveku nepovies predsa zle. Bez vetra sa ani listok nepohne. Bohvie, aka svokra budem ja, ale zeby som svojej neveste vykricala "ze ju ohovorim po celej dedine" (v ktorej nebyva, nikto ju tam nepozna a nikoho nezaujima...) trapne 🙂 Nikdy nevies, ake veci niektore svokry navystrajali, a niekedy je zivot dost tazky a ked ti v nom ta, ktora by ta mohla aspon chapat nielen nepomoze, ale ta nici, cielene chce znicit vztah s tvojim muzom... asi by si k nej mila nebola a nebola az taka zhovievava )

papricka33
31. jan 2016

@janinah ale co urobis, ked svokra sa nechce s tebou spojit? Chce byt pre svojho synceka vzdy ta naj a bojuje o svoje miesto s tebou a cely zivot aj s jeho otcom! Bez ohladu na to, ze to jej syna trapi... My ked prideme k svokre, na 2 dni, nevydrzi, aby nerypala do svokra, nezosmiesnovala ho pred synom, nestazovala si na neho. A podotykam ze uplne hluposti. Ako sa zas obliekol, alebo vytiahne nieco z minulosti... Jej vety obsahuju vela JA + superlativa. 🙂 JA neublizujem, JA sa nestaram do nikoho, JA to robim takto a hotovo, pricom nenapadne do toho tlaci aj ostatnych.... Ak je niekto panovacny, a vo vyssom veku, uz sa tam vela zmenit neda. Este aj u nas na Vianoce, som nechala muza predniest pripitok, ze sa potom pomodlime, a on pri nej ako ocarovany, hadam sa aj bal ozvat. A ona v NASOM dome viedla celu veceru, ako doma. Tu uz chyba zdravy usudok. Nechala som to cele vykvasit, prvykrat som na taketo spravanie nereagovala a vyznelo to cele trapne. Az potom si to asi uvedomila, ze ONA je HOST. takze tak, ako sa ja prisposobim u nej, ona by sa mala u mna. Nic viac, nic menej. Pri vsetkej ucte 🙂

timea7
31. jan 2016

@papricka33 to je ale problém v prvom rade tvojho muža a potom teba, že u vás viedla celú večeru. Buď si istá že u nás by ju neviedla. Zrušila by som ju, slušne, ale zrušila.

sardinka335
31. jan 2016

@papricka33 ved práve neurobíš nič...a podla mna je hlupost proti tomu ,,bojovať,,...lebo je to boj s veternými mlymni. Zhadzuje svokra ze je zle oblečený? Ty to mozeš nejakou vhodnou poznámkou odlahčiť...,,ale ved neni to taz také zlé,, Ja sice nemam taku svokru - moja mama je ,,pripad,, ako tvoja svokra - komanduje a ona vie furt lepšie ako sa ma vychovavať, čo maju ceti jesť atd...ale ja sa uz nesnazim nič meniť, ak som u nej na navšteve a ma svoju rypavu naladu, tak s umevom prikývnem aj na to ze čierna neni čierna ale biela a naopak....ze biela nie je biela....No budem sa hadať? A načo?
Ja si vo vysledku aj tak urobím ako ja uznám za vhodné len s tým ze sa vyhnem hadke alebo dohadovaniu a presviedčaniu. Je to umenie diplomacie...a ja sa ho učím, ine my ani neostava nakolko mama je len jedna. Podla mna sa to da aplikovať aj na svokru - ved ked ju vidiš z času na čas...

papricka33
31. jan 2016

@timea7 ja viem, ze je to nas problem 🙂 Ale u nej uz prave funguje moja pasivita. Aki sa k tomu postavi mm. som neriesila. Dopadlo by to tak, ze JA zase nieco hladam. Takto, som to pasivne agresivne nechala dozniet a trapnost sama ziarila u nas na 100 metrov. Ona sa ukludnila a ja som mala tep stabilizovany 🙂 ...ja uz veru mam inu taktiku boja...

timea7
1. feb 2016

@papricka33 no ty si tomu najlepšie rozumieš. Ja som zástancom toho - môj dom, môj hrad. Kým ju nepožiadam, aby večeru viedla, tak sa bude správať ako návšteva. A u nich by som bola pasívna zase ja, až na taký detail, keby zhadzovala svokra, tak by som si neodpustila poznámku, či si nevšimla, že je to len jej názor. Mňa by ale môj partner podporil, my toto máme nacvičené, u jeho rodičov to je ale opačne, otec má tendenciu zhadzovať mamu, ale keď zistil, že jeho slová nepadnú na úrodnú pôdu, tak je to čím ďalej menej. Inak niekedy nechápem, koľko zloby j v ľuďoch 😒 😒 😒 😒