icon

Nemám žiadne práva. Mám len povinnosti

lvandrealv
11. apr 2015

Dnes rano som sa chcela osprchovat, tak som mu dala deti. Po chvili pocujem plac, doniesol mi ich do kupelne a odisiel... (1 a 3 roky), tak mi tam revali kym som sa neosprchovala. Nie je schopny sa zahrat na otca ani na 10 min. nevie to s nimi. Ze sa mam sprchovat vecer a naco sa sprchujem kazdy den. Neovladla som sa a strelila mu facku.... Samozrejme ostala som ta najhorsia, blazniva, chora na hlavu.... Nemozem nic bez deti, som matka tak sa mam starat. To ked pracuje tak je pan boh a ja nemozem nic?! Ja uz som z neho zufala. Ja nespim, lebo maly zle spi, ale pravo spat do 11 cez vikend ma on.... (vstava o pol osmej, kebyze vstava o 6, tak mu doprajem) atd atd
Dakujem za precitanie

Strana
z5
jvlo
12. apr 2015

To co je za chlapa? Moj je rovnako rodic ako ja, odvtedy, co nekojim sa vieme na 100% zastupit. Moja dcera mala extremne problemy po narodeni trvajuce niekolko mesiacov.Keby mi nebol pomahal skolabovala by som, pretoze sme jej drzali flasu pri ustach 20 hodin z 24 za neustaleho placu. Teraz som bola 11 dni v nemocnici a zvldal vsetko, dokonca aj zehlil, chodil do prace, za mnou kazdy den, nakupoval....a to nie je ziadny "superman" , len normalny manzel. Moja kamaratka sa snazila byt supermatka, ale ked porodila druhe dieta, tak to prestala zvadat a jej manzel sa zacal burit, proti jej poziadavkam, ked potrebovala pomoc, ved dovtedy to zvladala.... Vela chyb si robime same...na menej povinnosti sa lahko zvyka. Zahajila by som strajk a nalozila by som sa do vane aspon na hodinu+ sluchadka na usi a zamknut kupelnu, nech sa tatino zacne zapajat...

maminuska
12. apr 2015

@ivivaiveta povedz mu pravdu , mne sa to u môjho 15 ročného syna osvedčilo . Nevidel 5 rokov svojho otca, potom ho videl na pohrebe babky, potom mu asi trikrát zavolal otec a zas nič.

ivivaiveta
12. apr 2015

@timea7 skusim...aj ked asi neuspejem, lebo moj syn ma pre neho tritisíc ospravedlneni...(asi ako ja som mala na svojho otca)......

ivivaiveta
12. apr 2015

@maminuska ved on tu pravdu vidi, fakt o neho ani nezakopne...ale keby som isla co len najmenej na exovu adresu povedat, maly mi zacne spominat uplne nepodstatne "super krasne"veci...alebo ze"mami,nechaj tak,neries"

maminuska
12. apr 2015

@ivivaiveta vieš možno ja mám tu výhodu oproti tebe že som druhýkrát vydata a môj syn má mužský vzor vo svojom nevlastnom otcovi a musím povedať že naozaj dobrý . Ale predsa len otec je otec, ked sa syn pýtal ak som mu vždy odpovedala pravdivo a veru pýtal sa všeličo ...napr. prečo mi otec nekupi kopačky ?
No lebo jednoducho nechce, prečo ma nikdy nikam nevezme... jeho druhá manželka nechce... , jednoducho krátke odpovede, od mala bol konfrontovaný s pravdou a dnes v takmer 16 rokoch je z neho vyrovnaný mladý muž , ktorý sa nerúti z toho že mu otec nezavolá alebo o neho ani nezakopne. Berie to ako fakt .

maminuska
12. apr 2015

@ivivaiveta a chlapec postupne dozreje , vyrastie a pochopí .
Ja som na exa nikdy pred deťmi nenadávala ale nikdy som im neklamala, vždy som povedala pravdu nech bola akákoľvek surová ak sa pýtali , ak sa nepýtali žili sme si svoj život.

ivivaiveta
12. apr 2015

@maminuska ano....novy tatino je ten liek...tesim sa s tebou, ze ta stretlo to stastie....aj ja cakam na toho praveho nového tatina a vsetko tomu podriadujem...zas cele zle,lebo takých je malo...pre moju rodinu aj priatelov som cudna v tom, ze chcem v prvom rade dobrého ocina...ale pre mna to je fakt dolezite, ved si zober, ze dieta vychovavas, posielas do zivota a to je snad prvorade....a sklbit muza pre mna, otca nielen naoko je dost zlozite...cim si sa riadila?...niekto povie, ze ved co,dieta vyrastie,odide, ten chlap ti ostane..

timea7
13. apr 2015

@ivivaiveta keď to syn nechce riešiť,nehovor mu nič, on si vytvoril ideu svojho otca, je to pre jeho psychiku dobre, je strašné si priznať, že môj otec na mňa totálne kašle pre dospelého, nie ešte pre dieťa. A otca pre syna nehľadaj, zrejme iného muža nikdy za otca neprijme,hľadaj partnera pre seba, ktorý mu bude kamarátom.

ivivaiveta
13. apr 2015

@timea7 ved tak som to myslela...napisala som novy tatino, frazeologicky, ale to uz sa neda...presne ako pises, kamarat...
inak, neskutocne to boli...niektori ludia by deti vôbec nemali mat...skoda, ze to nemaju napisane na čele...

timea7
13. apr 2015

@ivivaiveta netráp sa tým, už to nevrátiš späť, chyby robíme všetci, synovi dávaš lásku ty a verím, že raz stretneš človeka, ktorý ťa bude mať rád a jemu bude fajn kamarátom. Držím palce 🙂

sopkape
13. apr 2015

Velmi sjatulkujete co je dobre a co zle, mne muz brusko nehladkal ani nebozkaval, tesil sa na utz, malinke postrazil, ale radsej urobil pracu kolo domu, domacnosti, mohla som ist von, aj ich kupkal obcas, ked som bola s dvojkami v nemocnici tak sa sam staral 6 tyzdnov o chlapcov, no sam povie, ze jednoducho mu mimino nebolo take blizke ako ked vyrastlo trosku...on je ozaj taky ,,chlap,, taky tvrdas, no viem ze deti lubi, ale vztah si vytvorili neskor, neviem to dobre opisat, aj ich kupal aj ich prebalil, obliekol, ale zeby sa v tom vyzival to nie...no ked sli lyzovat, tyzden mi tu spieval ovacie aki su uzasni..., toto som chcela povedat zakladatelke, tak neskatulkujte, aj maminy sme rozne, ja som 9 r doma a som stastna a chcem byt s detmi kym ma potrebuju, no ine by si to hodili lebo potrebuju pracovat...ja napr. by som nechcela aby moje deti strazili stari rodicia, aj ked su super, a pre ine je to prirodzene, tak co je to spravne? Chapete? Kazdy sme iny, v kazda rodina ma vytvoreny svoj system, ked im to vyhovuje v poriadku, nedovolila by som si tvrdit, ze ten nas je super a ostatne su zle....

timea7
14. apr 2015

@sopkape nečítala si zrejme celú diskusiu, jej zakladateľka si nemôže dovoliť byť desať minút v sprche, lebo manžel nie je ochotný postrážiť deti, doma sa ničoho ani nedotkne, tak si nemyslím, že škatuľkujeme. Tvoj manžel sa stará o deti, aj porobí okolo domu, to je niečo iné. Staral sa sám o dvojičky, čo má žena dosť, nie to muž. A to, s tým hladkaním bruška som písala ako reakciu na príspevok, v ktorom je opisovaný muž, ktorého napadlo až v ôsmom mesiaci sa spýtať, ako sa má žena a dieťa, dovtedy si asi nevšimol, že je tehotná a odvtedy sa o syna absolútne nezaujíma, čo považujem za extrém. Každá z nás je iná, to máš pravdu, aj muži sú iní, dôležité je to, aby to vyhovovalo obom, tak žene, ako aj mužovi v tom páre. Ak sa dohodnú, že manžel zabezpečí rodinu finančne a žena zostane v domácnosti, vyhovuje to všetkým, tak je to fajn, ak sa dohodnú, že žena pôjde od štyroch mesiacov veku dieťaťa do práce, dieťa bude strážiť babka a tiež im to vyhovuje, je to v poriadku. Každý pár si vytvára vlastný, originálny model spolužitia. Univerzálny recept na neexistuje, všetky tu chápeme, že je každý iný, ale máloktorá z nás bude súhlasiť s tým, aby bol muž doma ako ďalšie dieťa, nemal žiadne povinnosti, ani za nič zodpovednosť. Nikde nie je napísané, že muž, ktorý sa bojí dotknúť novorodenca, je zlý otec, jeho vzťah k žene a dieťaťu môže vyjadrovať inak, ale určite nie sedením za PC, alebo čumením na telku po celé dni....

fcchelsea
15. apr 2015

mame malého drobca 2 ročného ked bol bábo tak som vstavala ja teraz sa striedame aj ked manžel pracuje jednoducho som mu to oznámila a dovi to že som na md neznamená že som len ja rodič nenechaj zo sebou točiť žijeme v21. storočí

moni244
15. apr 2015

@ivivaiveta netráp sa a nerieš, syn pochopí, možno neskôr, ale pochopí, ja som bola taká istá, mama nikdy nepovedala krivé slovo na môjho otca, ale od 16 som si začala všímať veci a postupne som otca odstrihla od života, ale to je iná téma

natuska87
15. apr 2015

@lvandrealv Su ludia, ktori na ulohu rodica nikdy nedospeju...

Strana
z5