Nemanželské partnerstvá
Keď mám chvíľu čas v práci, tak si čítam. Síce toto je viac menej babské fórum, ale stále mi nejde do hlavy jedna vec.
Prečo si ľudia robia deti a nezoberú sa?
Veľakrát to tu baby popisujú že žijú že majú takéto vzťahy a nakoniec sa divia, keď to zlé dopadne.
Veď existuje aj civilný sobáš, ktorý stojí pár eur. A keď budú mať na to nech si robia aj druhú honosnú cirkevnú svadbu.
Stále mi uniká podstata a výhoda takéhoto vzťahu. Veď predsalen ak sa zoberú a jeden má hypotéky, je poistený a aspoň ten byt by zostal partnerovi/potomkovi.
@magmolatus ty si robis nejaku studiu? lebo nechapem, preco ta to zaujima....kedze si muz...ani nechapem, aky mas z tych odpovedi osoh ci priadnu hodnotu
@magmolatus , no len potom je zle zvolený názov - lebo ak sa niektorá žena ako ty hovoríš dá nabúchať nejakému blbcovi ( i keď i to je otázne, sú všelijaké osudy a nie každý sa hneď od začiatku správa ako blbec), tak to je potom slobodná matka s dieťaťom nie nemanželské partnerstvo - to jest zdieľanie spoločnej domácnosti s partnerom poprípade deťmi, kde sa obaja podieľajú na chode domácnosti, financiách atď...
Isteže dá sa to "poistiť" tým, že žena nebude spávať, poprípade sa bude chrániť až dovtedy, kým sa nezoberú, faktom však je, že čoraz viac párov žije spolu určitú dobu "bez papierov", niektorí sa potom zosobášia, niektorí nie, niektorým to vyjde a niektorí sa rozídu či už s deťmi alebo bez... o tom je život, má viacero možností a každý nech si vyberie čo jemu vyhovuje... 😉
@magmolatus
ale ked sa zena necha zbuchat ako Ty hovoris debilom a potom si ho najviac aj vezme, tak si zivot moze skomplikovat este viac 🙂 Tam je predsa uplne jednopotom ci su manzelia alebo nie. Riesilo sa to tu x-krat. Ale ako tu uz spravne niekto podotkol. Otazka je prilis vseobecna a manipulativna.
Iste ideal je. Ak sa najdu dvaja, ktori chcu hned od zaciatku vztahu dieta, takze ak sa im smyknu kolena, tak nemaju do konca zivota problem.
Zivot to vsak pise inak.
Pokial sa ti dvaja nenaucia spolu zit, tak cisty fakt, ze sa vezmu to nikomu neulahci.
Ani nikoho nedonuti, aby v tom vztahu dospel.

@bodka70 otázka bola moc všeobecne napísaná a to potom zvádza k roznemu výkladu užívateľov čo nerobí dobrotu a potom je tu z toho len zmätok.