icon

Nemohla som rozhodovať o svojom vzhľade

noha_bolava
3. máj 2023

Ocitli ste sa v detstve v takejto situácii?
Trochu sa tu vyrozprávam. Odjakživa som nemohla rozhodovať o tom, ako budem vyzerať, kvôli mame. Nasilu ma strihala úplne nakrátko, podľa hrnca, alebo na účes krátke vlasy tesne pod uši a ofina. Doteraz tie účesy nemám rada a v živote by som si ich na seba nedala, práve kvôli tomuto.
Doteraz si pamätám svoj prvý školský deň, keď mi povedala, ako aj ostatné dievčatá budú ostrihané a nakoniec som domov odchádzala s plačom, keď som uvidela tie dlhé, krásne husté vlasy, aké malo doslova každé dievča v mojej triede, jediná som bola taká krátkovlasá.
Nemohla som sa ani trochu obliekať podľa seba, spolužiačky sa mi za oblečenie a vlasy smiali. Mala som aj pekné a normálne oblečenie, len mama to vždy tak spravila, že som vyzerala dosť blbo. Nevyčítam jej toto ohľadom obliekania, len je smutné keď sa so mnou nikto nechcel kvôli tomu kamarátiť a bola som terčom výsmechu.
Moja obsesia ohľadom vlasov bola taká, že som si písala zoznam dievčat v triede, kde boli zoradené od tých, čo mali najdhlšie vlasy po tie, čo ich mali najkratšie - čiže ja. Videla som dlhovlasé dievčatá na ulici a bolo mi do plaču. Keď už mi narástli aspoň po plecia a ofina aspoň trošku vyrástla, bola som nesmierne rada, ale vtedy znova zakročila mama. Tešila som sa, že povolila a predstavovala som si, aké účesy si budem robiť, ako sa o ne budem starať, ale radosť ma rýchlo prešla. Povedala, že mi dá iba podstrihnúť končeky, a keď som sa bránila, zbila ma a dotiahla ku kaderníčke. Celý čas ma mala otočenú chrbtom k zrkadlu. Po otočení som kričala a plakala, a za to som si vyslúžila ďalšiu bitku. Každý jeden raz čo som vzdorovala stiahla na mňa ruku.
V jedenástich som to už nevydržala, strhla sa poriadna hádka a v deviatom ročníku som už mala vlasy po pás. Krátke účesy mi vôbec nesvedčali, vyzerala som s nimi strašne, decká mi hovorili aká som škaredá.
Čo ma ďalej mrzí je, že mladšia sestra si toto prežívala tiež. Našťastie si to tiež vybojovala a má v tomto tú svoju voľnosť.
Ako sa k tomuto staviate vy, ako rodičia? Nezakazujete to svojim deťom?

sidicek
3. máj 2023

Ja som tiež mala otrasne účesy, ale žeby sa so mnou kvôli tomu niekto nekamaratil , ci mala z toho traumu je pre mňa sci-fi.pochybujem že to bolo preto, asi si im nesedela aj povahou.A riešiť to teraz po toľkých rokoch, nie si nejaká precitlivela na svoj vzhľad? Podľa mňa dobrý zábavný človek môže mať aj holu hlavu a priateľov ma dosť.

srnka79
3. máj 2023

@noha_bolava v prvom rade ucim dieta, ze nie obal je dolezity, ani nazory inych ludi. Ze clovek sa ma mat rad taky, aky je a pracovat na sebe, ale nie vsetko podriadovat vzhladu a nazorom ostatnych. Zdrave sebavedomie je zaklad. Povzniest sa nad veci, ktore niekedy nevieme ovplyvnit alebo zmenit. Su nepodstatne. Ak nam to ublizuje, nezotrvavat v tom. Mat vlastny nazor je ok. Ak clovek nema ine moznosti, ako dosiahnut svoje, aj ked povie svoj nazor, tak sa snazit vyrozpravat inde, uces clovek vydrzi (aj kadernicka sa sekne) a ked sa neskor da, uz si kde podla svojho. Ludia sa vzdy budu za nieco vysmievat, ale nebrat si to k srdcu (mam odzite, neriesim, nie su to podstatne veci ako zdravie, spokojnost, laska)... toez synovi striham ofinu, aby mu nesla do oci, ale nenutim mu nasilimsvoju predstavu ucesu. On ma 7 a nic este neriesi, ak bude mat casom svoj nazor, akceptujem, predebatim, ak sa nepodari, ostrihame, prezijeme a pockame, druhy pokus vyjde lepsie😉... strasne som ho dokatovala, lebo mal uz dohsie vlasy, tak ideme na opravu ku kadernicke. Ak nevyjde, ostrihame nakratkp a dlrastie.... ak sa mu niekto bude smiat, vysvetlim, ze blbec je ten, kto sa smeje. Ak nasilu striha matka dievca so zamerom ublizit, to je ina kapitola. Nechapem sice sutaze o najdlhsoe vlasy, ale nasilu proti voli dietata strihat, ak mu to ublizuje, je podla mna hlupost... to uz nie je o vlasoch, co lezu do oci, ale o tom, niekomu spravot naprotiven, dohe vlasy je najlahsie upravit - za usi, do cóu, sponky, gumivky, celenky. S kratkymi neposednymi vlasmi je vacsia starost a ak nepristanu, to uz je cele zle... raz sa stat moze, ak sa to schvalne opakuje, uz je to o robeni naprotiven, aj dieta ma pravo na nazor, svoj styl, na sebavyjadrenie (s usmernenim rodica, kadernika)... co s tym? Kaslat na minulost a minule krivdy. Spravot hrubi ciaru. Ak je uz clovek dostatocne zrely, dospely - nech si ma vlasy, ake chce, ak je s tym stotpzneny a stastny a kazdy mu moze byt u... to je moj nazor... su aj horsie problemy... rakovina... chemka a nasledne ziadne vlasy, alopecia, atd... pripominajme si to - budme vdacni, ak sa nemame horsie... minulost nezmenime, sucansost a buducnost mozme. Drzim palce a tesi. Sa na to, ked budem stara a sediva (ak sa dozijem staroby, lebo sediva uz som😂) a budem skusat farebne tony ako ruzova , fialova atd. A vsetkych budem mat s prepacenim u zadku. Ak nebudu vlasy, prasknem si parochnu. Aj si porevem, ak bude treba. Ale fakt si vazme hlavne zdravie. Viem, o com hovorim...

srnka79
3. máj 2023

@srnka79 sorac, ale viac na mobile nepisem, to sa neda citat, tolko preklepov, ospravedlnujem sa🤦😂

janulik2008
3. máj 2023

@simca06022011 práveže hej ale prd platné to bolo. My sme potom ani nechceli tam chodiť a ona furt že mama nás hucká proti nej

simca06022011
3. máj 2023

@janulik2008 :D no ved ja som tiez bola za psychiatrickeho pacienta... do teraz to vytahuje, ze co mi na tom prekaza.. :D vytiahne to pred synacikom, lebo slusnost mi nedovoli ju poslat do **** :D a to su uz roky. vzdy ked tam dcera isla, potom tak prisla s vlasmi zachlpenymi, dentalnu hygienu som hned objednavala.. ona ju brala strihat vtedy, lebo ju necesala, tak to ostrihali s kadernickou...
Popravde ak by sa to opakovalo, nedam ju tam vobec.

zorkahorka
3. máj 2023

Aj moj tato trval na tom, ze ma treba ostrihat. Vzdy som isla od kadernicky s placom, lebo som chcela dlhe vlasy ako princezna. Paradoxne teraz, ked mam maleho syna, mi hovori, aby som mu nechala dlhe vlasy 😀 aj rodicia musia niekedy dozriet 😁
Aky je dôvod strihania? Niekedy rodicia daju ostrihat dceram vlasy, lebo ich mavaju neupravene a nechcu si ich zopnut do copu...

janulik2008
3. máj 2023

@simca06022011 preto sme k nej prestali aj chodiť. Tam aj iné bolo, napr mama s ňou skončila keď dala deda rozsypať, keď trebalo zaplatiť za hrobové miesto. Mama vravievala, že keby dedo žil bolo by to iné. Babka nás aj kúpala pritom som jej nie raz hovorila že som veľká už. Keď sme prestali chodiť k nej, tak ma raz stretla a mi hovorí aké krásne dlhé vlasy mám. Paradox je, že asi tri roky dozadu som sa dala ostrihať na kratšie 😀 a odvtedy mi dlhé vlasy vadia ... nás dávala strihať vždy nakrátko. Raz mi kamoška spravila po celej hlave vrkoče a jej odpoveď? Preboha čo to máš na hlave? Už aj to daj dole, pamätám si že som aj plakala vtedy

ada510
3. máj 2023

@noha_bolava mojej mame robila nebohá babka toto isté potom si kompenzovala na mne a nikdy mi pre zmenu nedovolila sa ostrihať vlasy som mala po zadok a túžila som po krátkych k džem ráno ma cesal otec a bol to horor dovolila mi ostrihat sa až po 1 svätom primani 🙈 potom už to bolo niako voľné a už sme to neriešili čo sa týka mojej dcéry uvidím čo vymyslí ale nasilu jej nič vnucovať nebudem ...

cecilia29
6. máj 2023

Mne moje vlasy pred mamkou bránil otec. A teraz moja mamka bráni vlasy mojich detí predomnou 😀

vanilka83
6. máj 2023

@noha_bolava ja som to mala podobne s mamou 🥲 no otec jej pritakal a stále ma presviedčali v tom ze som v tom pekná pritom som vyzerala furt ako chalan ,ako hovoríš presne som závidela aj ja všetkým dievčatám,ktoré mali dlhé vlnité vlasy ,stále som mala kvôli tomu veľmi nízke sebavedomie a stále som si myslela o sebe, ze som škaredá ,každé dievča ktoré malo dlhé vlasy mi pripadalo nádherné ako princezná, no naši to argumentovali stále tým,že som mala veľmi tenké slabé a riedke vlasy a ze na dlhych vlasoch to vyzerá zle 😪 až kdesi na strednej som konečne mala svoju vôľu. A o oblečení ani nehovorím, moja mama podnikateľka vždy nahodena elegantné v kostymcekoch šatách lodickach ma bohužiaľ obliekala ešte aj na strednej,nikdy som nešla s nou do obchodu vyberať si oblečenie, vždy mi to nakúpila sama,v 14tich ma obliekala ako nejakú 30tku elegantné a ja som revala do vankúša ze aj ja chcem biele tenisky konečne roztrhané rifle a čiernu mikinu a tričko s kurtom cobainom,čo u mojej mami neexistovalo,hlavne ona nemala absolútne ani paru co sa práve nosí v mojom veku, mala som kvôli tomu komplexy,žiadne sebavedomie, žiadny štýl a nasla som ho až konečne teraz na materskej 😍

candii
6. máj 2023

To ma mrzí. Aj mňa mamina strihala podľa hrnca 😁 moje deti majú svoj názor a rešpektujem ich názor ak sa im niečo nepáči, nenutim ich a tiež ak niečo nechcú robiť (okrem základných veci) tiež to rešpektujem. Sú ľudské stvorenia s vlastným názorom a mysľou a majú svoje práva aj keď som ich matka nenutim. Vysvetľujem a usmernujem ale nenutim

olimuc
6. máj 2023

Aj ja som bola vystrihana na kleopatru alebo viac na kazisveta … aby mi zhustli vlasy … nikdy nezhustli, ani nespevneli ani neboli lepsie … o obleceni nehovorim, donasala som veci po sestre, kt mala uplne inu postavu a hlavne o x rokov viac, takze sa nosili mrkvaky a ja som mala na sebe zvony. Bolo toho viac, ale nebola som dlho obet, pretoze som sa vedela branit.v dospelosti si potrpim na oblecenie a vlasy mam dlhe a stale riedke a je mi jedno, kto si co mysli … maly ma vlasy ostrihane “na blba” ja strihat neviem a do kadernictva ist nechce… netrapiho to, v obleceni mu nechavam volnu ruku kym to nejak nejde uplne mimo smerom. Takze ma aj dievcenske ponozky s mackami a cyklamenove tenisky. Ked sa mu pacia … nech ma

jaond19
6. máj 2023

Mne mama "pestovala" dlhe vlasy, az moc dlhe, zavadzalo mi to, ofinu mi strihavala tak na krivo ze som sa hanbievala velmi za seba, samozrejme posmešky okolia... kadernicke ma zobrala az v deviatej triede kedy som to uz ozaj nevydrzala a vydupala si normalny vzhlad kedze som nastupovala na strednú. Bitky som nezazila, ale lahostajny pristup ku vsetkemu co ma trapilo.... napr akné.... jej pomoc bola taka ze daj si na to alpu a neries to... samozrejme ze som to riesila "po svojom", rozskrabanim a podobne a vyzerala som este horsie. Nepomohla neporadila nic.Takisto co sa tyka velmi tmaveho ochlpenia, mna to trapilo, smiali sa mi, pomoct mi nechcela, lebo ved 12-13rocna sa nema co holit... tak som si natajno s tatkovou velmi ostrou ziletkou porobila akurat riadne jazvy lebo som to nevedela.... obocie som mala velmi husté cierne este aj zrastené, takisto nepomohla, tak som zobrala pinzetu a dopadlo to zle, akurat mi vynadala skaredo.. Dcera ma teraz podobne problemy, vo vsetkom sa jej snazim pomoct, poradit, chapem ze dievcata dospievaju skor, aj ked ma 11r tak uz riesi rovnake veci ako 20r zena... vlasy ma take ake si praje, vie ze vystrelky by netolerovali v skole, tak nevymysla. Co sa tyka nafarbenia, dohodli sme ze cez prazdniny povolim farebne pramienky (zmyvatelne). Vo vsetkom chcem pristupovat ako opora, ktoru som ja nemala. Samozrejme nie nechat si skakat po hlave, ale takisto nie viest s nou boj.

wiccawicca
6. máj 2023

@noha_bolava Tak ja keď som išla do prvej triedy, už som mala vlasy po pás a mama nikdy nechcela ma ostrihať, až som mala asi 15 som si ostrihala vlasy, dva týždne sa so mnou nebavila, ona vždy chcela aby som mala dlhé, ja som nechcela úplne krátke ale niečo také po plecia alebo do pol chrbta aspoň, no ona ani počuť, takže u nás zas opačne.

euka210
6. máj 2023

@noha_bolava mna kvoli tomu nebila...to si musela mat veru hrozne...taky nepochopitelny pristup! 😥 Ale aj ja som ako dieta mala stale kratke vlasy...ako dospela som sa pytala, ze preco, lebo mama mala v detstve krasne dlhe vrkoce na fotkach...tak kvoli svokre...mala som 2 starsich bratov a ich dala ostrihat a aj mna. Ale to som az tak hrozne nebrala, len aj oblecko po bratoch a obcas si ludia mysleli, ze som chlapec...to bolo horsie. Hoci stale som hovorila, ze chcem byt chlapcom...ale to uz su zase asi ine dovody. Mama mala v oblecku hrozny vkus a v takych veciach mi normalnd poradit nevedela. V puberte som si postavila hlavu a od 7.roc.mala uz dlhe vlasy. Ale na strednej som sa dala ostrihat a tak aj celu vysku som mala kratke vlasy. Ale chcela som. Az mojmu terajsiemu manzelovi sa pacia dlhe, tak uz odvtedy mam stale dlhsie, obcas sa dam podstrihnut. Prakticke pri detoch...dam do gumicky a mam pokoj.
Mame 3 chlapcov, takze ziadne dievca, ktore by som mohla vycesavat a vyobliekat 🤷‍♀️. Ale aj chlapci...maly chcel mat chvostik, tak mal v skolke chvostik, jeden chce ofinu, tak ma ofinu...nemam s tym problem. Manzel mal dlhe vlasy ako pubertiak a mlady...krasne huste vlnite vlasy...tak cakam ktory tiez bude chciet 🤣

orangiiina
6. máj 2023

@noha_bolava ja budem teda za tu zlu. Ako dieťa som bola strihana na hribika, nechala mi mama dorast vlasy na 1. SV. prijímanie a potom zase ostrihala 🫢😀 ale aby som mala taku traumu z toho ako ty, to zase nie, aby som ešte kvôli tomu zakladala diskusiu. Ako dietatu ma trápili väčšie problémy, krátke vlasy medzi nimi veru neboli. Zjavne to bol tvoj najväčší problem v tvojom detskom živote. Bud rada.

marionete
6. máj 2023

@miadi víťazoslávne len tak mimichodom

ikuska27
6. máj 2023

V prvom rade, by som ťa ešte ako malé dievčatko chcela poľutovať....musela si to veľmi ťažko niesť, keď sa to s tebou nesie dlhé roky...ja sama mám 9-ročnú dcérku... stále jej opakujem aká je nesmierne krásna..až mi za to svokra nadáva, že bude namyslená 🤗... má dlhé husté vlásky...nikdy by ma nenapadlo urobiť jej s nimi čokoľvek s čím by ona nesúhlasila...vždy je pre mňa dôležitý ich názor v čomkoľvek...naopak keby mi povedala, že chce ísť na krátko, tak by šla...takže mi je ľúto hlavne teba 😔....aspoň vieš, že ty sa takto ku svojim deťom správať nebudeš ♥️

derdia
6. máj 2023

@noha_bolava ahoj vnutorne pocitujes velky hnev, pretoze si nemala silu sa branit. Nemala si odvahu zastat sa sama seba a ani nemohla. Bola si malicka
Nehnevaj sa, vypusti to a povedz ze jej ospustat. Hnev je ako jed. Ale nezabija toho na koho sa hnevame ale nas...
Teraz si dospela, mas samu seba v rukach, svoj zivot, vsetko... Zi ho ako chces a kazdu chvilu si uzivaj a tes sa. Na minulost nemysli..
Ta je uz daaavno prec. Ostala len bolest a spomienkami si to privolas spat do zivota... Nechaj to ist...

nicicka
6. máj 2023

Ja som mala to iste so strihaním vlasov. Moja sestra o 8 rokov staršia mala vždy krásne dlhe vlasy a ja vždy na chalana. Tiež ma to stvalo, aj keď nie až v takom rozsahu ako teba. Myslím ze to bol začiatok našho nie veľmi dobrého vzťahu ktorý trvá doteraz. Doteraz rodičia vravia ze my sme boli iné deti ako sú teraz, ze sme neboli také vzdorovite...no neboli lebo sme museli poslúchať naslovo. A preto moja mama bude "len" mama a nemam a ani nebudem mat voči nej dôveru a nikdy nebude moja mama-kamaratka...

zuzikak
6. máj 2023

v tejto situacii som sa ocitla len raz - nosila som vzdy aspon po plecia vlasy ale v 4.triede ma vystrihali na chlapca lebo vraj riedke vlasy atd. Nenavidela som samu seba a radsej som sa do zrkadla nepozerala. Tesne zacinajuca puberta....no odvtedy vzdy len dlhsie. NIe extremne ale tak aby som sa citila dobre. Je mi luto, ze toto si z detstva pamatas. Mozno by nebolo zle mamy sa spytat preco to robila aj proti tvojej voli. Mozno ona ma tiez nejake zle skusenosti alebo traumu. Aspon by si vedela. To vsak samozrejme neospravedlnuje jej pristup vyziadat si vlastne presvedcenie bitkou. Na druhej strane vtedy iny pristup asi nepoznala.....No teraz, ked si mozes robit s vlasmi co chces, je to pre teba lepsie. Mam dceru a syna. Syn mal dlhe vlasky skoro do 2 rokov. Potom sme ho ostrihali lebo uz sa velmi potil a vadili mu. Vydrzalo mu to stihanie do 9 rokov. Odvtedy chce mat dlhe, tak to nosi tak, ze boky strihame a nosi to dlhe len na vrchu do skrateneho copu. Rozhodol sa tak a svedci mu to 🙂 Dcere podstrihavam len konce ale inak ma vlasy dlhe. Ak su vlasy pekne, huste, skoda strihat. Na druhej strane ziaden extrem nie je dobry. Co sa tyka oblecenia tak ked chcem nieco kupit vacsinou sa pytam lebo je zbytocne kupovat a potom mi to nebudu nosit. A to nastastie nemame problem, zeby boli nejake velmi vyberave. Len maju svoj styl (syn je samozrejme menej vyberavy- kym je to vhodne jeho veku tak ok). Co asi budem prisnejsia tak asi v case puberty (aby sa do skoly neobliekali nevhodne).

katkami123
6. máj 2023

@noha_bolava
Mne taka matka nepríde kompletná, ktorá vezme už 11 ročnú s bitkou ku kadernícke a tam ju ostrihajú proti jej vôli ako nechce a opäť doma bitka. Tvoja matka v tebe aj sestre naschval potláčala ženskosť, zaujimave by bolo vedieť kvôli čomu. Dcérka má 5 rokov a sama si rozhoduje dĺžku vlasov. Nežiarli až prehnane tvoja matka na pekne ženy? Ona ako vyzerá? Vie sa ako žena obriadiť, upraviť?

miadi
6. máj 2023

@marionete 18 rokov nezijem na slovensku mimochodom. Clovek zabudne , by si neverila Nie len gramatiku ale aj slova. + Moj phone meni slovenske slova. Pred na prd 😂hotovo na hovno atd . A nie nemozem si dat slovensky autocorrect to by som musela mat vsetky nastavenia v Sj a to koli MK nemam za potrebu . Vies o tom ze by si mohla korigovat gramatiku z domu za € ? Takto mrhas talentom zadarmo Ja si to zial nezapamatam 😅ale Dik 😘

marca12
6. máj 2023

@sidicek Mozno si mala stastie na spoluziakov. No u nas na zakladke sme boli 2 take hrozne obliekane a nikto sa s nami nebavil. Mali sme v triede 4 herecky,kralovne krasy,ktorym sa podriadovala cela trieda. Az neskor,ked sa kolektiv roztrhol,jedna isla na gympel,druha do ineho mesta do skoky,az vtedy sme sa nejako skamosili a kazdy si mohol slobodne vybrat kamosov v triede. Ale slabo oblecene deti boli vzdy outsideri a vzdy na smiech,tak to proste je. Aj dnes je to tak na skolach. Nemas znackive veci a nie si moderne obleceny,dostane sa ti posmechu a sikany. Aj preto sa v poslednych rokoch hovori o uniformach na skolach.

marionete
6. máj 2023

@miadi tak to je smutné, že dokáže niekto zabudnúť svoj materinský jazyk ale to je typický Slovák....vedľa nás žil dlhé roky Grék a ten nielenže nezabudol po grécky ale neovládal poriadne po slovensky a to mal ženu Slovenku asi toľko k tomu

lacibo
6. máj 2023

@noha_bolava tak vlasy su aj symbolom zenskosti..v minulosti boli aj tresty take, ze ostrihat odsudenu do hola..strihaju si ich aj novicky pred zlozenim slubov..v domovoch sa strihaju dievcata kvoli vsiam casto..takze ano,.chapem tvoju traumu zo strihania vlasov..je to dokonca aj samostatna fobia v psycholog.obore..o vlasoch si ma zena rozhodovat sama, su sucastou jej telesnej integrity..a uz male dievcatko ma pravo na svoje vyjadrenie..toto nema nic spolocne s urcovanim hranic spravania sa vo vychove..ako to tu niektore pisali..ciel je predsa vychovat z dievčata jedinecnu osobnost s dostatocnou sebaláskou, sebadoverou a s respektom k inym ludom

matricia
6. máj 2023

Tak tvoja mama riadny psychopat, ja som si zažila to isté so starou mamou, vždy som plakala, chcela som dlhé. Ale má to aj svoju výhodu, aspoň ma nikto neukradol🤣.

lujza123
6. máj 2023

Toto je strašne, bohužiaľ takýchto matiek "ja som ta porodila ja budem absolútnym vládcom tvojho života" je celkom dosť. Pre mňa úplne nepochopiteľné, ja by som si nedovolila dcére ani strednú školu vyberať nieto ešte rozhodovať o ucese... Dokonca aj pre náušnice sa rozhodla sama, pre mňa nepredstaviteľné prepichovat uši babatkam
Rozumný rodic ma predsa milión možnosti ako dieťa korigovať, ako ho jemne presvedčiť, nasmerovať, aby robilo to co chce on ale tak isto aby malo dieťa pocit ze môže o sebe rozhodovať same.

lujza123
6. máj 2023

Napríklad s tými krátkymi vlasmi to chápem, tiež mi dcérine dlhe vlasy liezli na nervy ked mala cca 9 rokov... Kým bola menšia nechala si vlasy umyť, ucesat, zapliest, podstrihnut...
V 9 tich jej narástli nielen vlasy ale aj egíčko, že ona sa bude starat sama. Jasne ze si ich nerozcesala poriadne, nosila ich rozpustene, pri umývaní kaslala na kondicionér (podľa mňa ani šampónu moc nepoužila).
Výsledok bol že sa jej začali tvoriť dredy ktoré som musela rozcesavat ja, ona samozrejme plač pri tom ze šticujem tak som si povedala dosť a po lopate vysvetlila mladej slecne ze ja s cesanim končím aké má možnosti.
1. Podstrihnúť to po ramena alebo kratšie a mat pokoj, nosiť si rozpustene vlasy
2. Poriadne sa česať
3. Nechať si dredy

Zvolila si možnosť 2 ktorá sa po mesiaci premenila na 3 a sama prišla s tým ze ideme strihať. Nakoniec bola s kratšími vlasmi veľmi spokojná, nosí ich tak dodnes. Proste vlastná skúsenosť na nezaplatenie a bez traumy

scila
6. máj 2023

@noha_bolava aj mňa strihali podľa hrnca, že mi údajne vlasy zhustnú. Si pamätám, ako moja učiteľka v hudobnej mame prikyvovala, že áno áno, aj ju ako malú strihali a aké má teraz husté a pevné vlasy. A prdlajs, furt ich mám riedke a tenké. A moja dcéra ich má chúďa tiež slabé, ale strihať ju kvôli tomu určite nebudem. Stačí, že ja vyzerám na všetkých fotkách z detstva blbo 🙄 A teda taký prístup, aký mala tvoja mama to je otrasné, tak to ťa fakt ľutujem.