icon

Nemôžem mať deti

iffushka
27. aug 2025

Prepáčte, že píšem anonymne.
Mám 34 rokov, za posledných 8 mesiacov mi krachlo asi 5 začínajúcich vzťahov. Proste veľmi som sa snažila si niekoho nájst. Žijem na východe na dedine s rodičmi v dvojgeneracnom dome.
Vždy som bola výborná študentka, skončila som veľmi náročný odbor.
Problém je v Tom že nám vážnu diagnózu a do toho ešte ťa informácia, že nemôžem mať deti. Je to čerstvé, ani rodičom som o Tom nepovedala.
Mala som v živote jeden vzťah, ktorý bol pre mňa vážny, chcela som s tým človekom prežiť život. Vzťah trval 4 a pol roka, rozišli sme sa pred šiestimi rokmi, potom boli ešte nejaké návraty a pokusy ale nič vážne, stále som nejako dúfala, ale teraz sa priznal k tomu že je vlastne gay.
Rada by som odišla od rodičov ale nedá sa. Som jedináčik, musím sa starat, otec je ležiaci mama pracuje. Po dlhšej dobe , po dvoch rokoch som skúsila znova randiť no a dopadlo to tak ako som písala vyššie.
Buď neprijali moju diagnózu, alebo trvali na Tom aby som sa presťahovala.
Prosím vás o nezainteresovaný pohľad. Lebo ja sa len trápim a motam v kruhu a som nešťastná. Ďakujem.

Strana
z2
tokio22
28. aug 2025
@anonym_1ed697

Velmi ma mrzi, ze ti je tak tazko. Vztahy zneju ako dobra vec, ale prichadzaju aj s problemami a bremenami. Skus zacat so vztahom k sebe, uc sa mat voci sebe empatiu, urobit si cas pre seba, dopriat si vselico, co chces, aj trebars kratku dovolenku niekde iba sama so sebou, ak je to mozne, aj u rodiny, alebo niekde na chate.

Rodicom nic nedlzis, mozes odist a ak chces, posielaj im peniaze na opatrovatelku, ak otec potrebuje pomoc. Si profesionalna opatrovatelka? Ak aj ano,
pre psychicke zdravie je dolezite od rodicov odist, a kym su dvaja, a mozes im prispievat, tak by sa to malo dat. Ty si prvorada.

Spravny chlap ta neodmietne kvoli diagnoze, ale clovek musi vela ropuch stretnut kym bude princ. Lepsie by bolo asi randit vo velkom meste. Ale prvorady je vztah k tebe samej.

Mrzi ma zistenie, ze nemozes mat deti, ak to bol tvoj sen a plan. Neviem detaily - mozno si to over aj u inej doktorky v inom meste, ci ozaj je to tak. Mozno to nie je naisto. Ak ano, je moznost IVF, alebo nahradnej mamy?
Ak nie, adopcia je tiez moznost. Alebo muz, ktory uz ma dieta a hlada partnerku.
Ak by si mala deti, ake potreby a tuzby by ti to naplnilo?
Urcite si daj cas sama preseba zistit viac o sebe a venuj si vsetok sucit a empatiu ktoru len potrebujes. Najlepsie sa poznas ty sama, ale musis aj objavit v sebe niektore riesenia a odpovede, ktore este nevidis. Prajem ti nech sa ti podari co najskor vybavit nejaky klud a pokoj, miesto, kde sa budes moct sebe venovat.

@anonym_1ed697 s tebou by som sa raz chcela stretnúť a porozprávať sa o živote.Vyzeras keď píšeš tak vyrovnané a upokojujúco.Ked som si prečítala tvoju odpoveď tak som si povedala že takéhoto človeka by som pri sebe aj ja potrebovala.

anonym_1ed697
29. aug 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_1ed697 uz tuzba po vztahu je "vydajchtivost" - nemusi vobec riesit tuzbu po manzelstve. Kazda zena co nahana chlapov, lebo nechce byt sama je vydajchtiva. Tento pojem sa pouziva pre tzv. zufalky. Rozumies pointe? Pre pricetnych muzov su take zeny odpudive - "si tento rok v poradi č. 6" 😀 No diky... papaaaa

Dalsia vec - nikdy tu nikomu nepis ze ma vymyty mozog. Pises to a anonymne, lebo pod nickom sa nechces prezentovat taka aka si. Ale ja ta upozornujem - zvazuj aj co pises annonymne.

@zmrzlinka2021 omyl. tuzba po vztahu je aj vela inych veci. tuzba nebyt osamely. pocit, ze potrebujem byt milovany. vydaj je podpis zmluvy. Vydaj je spojenie dvoch bankovych uctov dokopy, spojenie mojich penazi a penazi s niekym inym.

Vela ludi , aj vela zien, chce vztah, lasku, a pritom vobec nechce manzelstvo. su to dve rozne veci.

Strana
z2