Nemôžeme sa vziať, lebo na to nemáme
Tak po rozhovore s mojim druhom priateľom otcom mojich detí som sa dozvedela po mojej ponuke na sobáš. Ze sa nemôžme zobrať lebo nato nemáme. Najlepšie na tom je. Že je introvert. Nemusíte mi nakladať. Pochopila som to. Len som to potrebovala zo seba dať von. Prepáčte ale tie ço vás to otravuje. Zatvorte to a choďte ďalej. Nemusíme si furt ženy nakladať. Uvažovali ste niekedy nad tým keď odpisete niekomu. Ako sa cíti. Prečo tu píše také kraviny. Možno. Ale pre ňu to je jej svet. Zdôverila sa vám. Bud čaká podporu alebo oporu. Dá sa aj mierumilovne napísať dievča táto cesta tadiaľ nevedie. Prečo toto všetko. Uvedomujem si ako sú ľudia na seba zlý a neuprimny. Pekný večer vám žienky.
Sama vieš, že je to výhovorka, môžete sa zobrať na úrade s 2 svedkami hoci aj v teplákoch a potom si sadnúť na pivo.
Ak je byt/ dom kde bývate písaný na neho, domácnosť tahas z rodicaku a prídavkov, tak máš jednoducho smolu. Kedykoľvek ti môže povedať vypadni, ty ostaneš s holou sedacou časťou a on bude mať krásne zariadené udržované bývanie a pekne nasetrene.
Kto pri rozpade vzťahu obíde lepšie?
Kto má lepšiu šancu kariérne rásť?
Mat deti je pre ženu obrovské riziko z finančného a emocionálneho hľadiska. Zvlášť v našej patriarchalnej spoločnosti kde sa na matky detí pozerá ako na parazitov vyciciavajucich sociálny systém a prizivnicky ktoré sa zavesili na chudáčika chlapa.
To často omielane registrované partnerstvo by malo byť pre všetkých,
pre hetero páry čo žijú v jednej domácnosti a majú deti dokonca povinné tak ako je daň z príjmu.
Ako pisu vyssie, toto nie je argument..
obrúčky vám netreba, nič. Stačí ísť na matriku a zobrať sa. Nemusí ťa to nič stáť. Všetko ostatné sú len výhovorky
Navrhni mu,ze sa vezmete pri svedkoch s obruckami z chirurgickej ocele - co je za par eur. Aka bude jeho odpoved?
Kto chce, hlada sposoby.
Kto nechce, hlada vyhovorky.
Nic medzi tym neexistuje.
Je introvert, nemá rád ceremonie. Návrhmi mu tajnú svadbu na úrade, na začiatok symbolické obrucky z bižutérie. Nebude ho to stáť nič, teba zmenu priezviska, dokladov a deti budú mať komplet rodinu. A ooobrovske prekvapenie pre okolie. Aj s výčitkami môžte počítať.
Keď uvažujes nad odchodom len kvoli svadbe, neodchádzajú. Keď je v Tom niečo iné, pred svadbou to rozrieste
@zorkahorka Presne tak.
Aj my mame obrucky z chirurgickej ocele.
A sobas sme mali len s dvomi svedkami a okrem toho s dvomi priatelmi.
A ziadna hostina nebola, len pohostenie u nas doma a nikomu nic nechybalo a bola pohoda.
Takze, ked sa chce, da sa vsetko.
@autorka ❤️ nebudem ti nakladat, viem, ze si teraz smutna. ALE. Ty si sa ho tu otazku pytala, lebo si citila, ze nieco vo vasom vztahu nie je v poriadku a len ta svadba to nie je. Takze mas usetrene nervy a peniaze z rozvodu a pokojne sa mozes zacat obzerat po novom zivote, planovat si odchod a osamostatnenie. Najma, zacat si skreckovat peniazky, bez nich sa zacina tazko. Takze teraz tvojho priatela bude najblizsie mesiace cakat doma natiahnuta ruka - ci na deti, stravu, byvanie, snaz sa co najviac financnych povinnosti preniest na neho a svoje peniaze si starostlivo ukladaj. Nemas sa citit previnilo - ty sa staras o jeho deti, upratujes, varis, peries. Ked odides, stale bude prispievat na deti a plus si tieto prace bude vykonavat sam. Drzim palce
Autorka: Áno, cítiš to správne, je to výhovorka. Áno, veľká svadba je drahá, no ak ide naozaj "len" o áno, tak o nič drahé nejde. Vie ako na tebe na tom záleží? Problém môže byť aj v tom, že mnohým chlapom proste svadba dôležitá nepríde. My ženy zmýšľame inak.
Nerobte hostinu a zoberte sa v tichosti. 🙂 Svadba je o Vás dvoch. 🙂
@zmrzlinka2021 a čo je, slon? Nazvala ho správne, je to muž, nie manžel. Tým evidentne byť nechce.
Takto, my zobrati nie sme. Ale my sme tak nastaveni obaja. O svadbe sme sa za tych 13 rokov vela rozpravali, ale nikdy sme to nedotiahli. No napriek tomu zijeme ako rodina. Deti su nase, domacnost je nasa, peniaze su nase, majetok je nas. Ziadne moje a tvoje. Vsetko je NASE (ano de jure velmi nie, to si uvedomujeme). A teda sa aj na fungovani domacnosti, starostlivosti o deti a financovani podielame spolocne …. Pre mna je dolezite, ze je skvely otec, partner a ze sa lubime a zijeme ako rodina (ano znovu, viem, ze de jure nie)
ALE, my sme takto nastaveni obaja. Ze svadba nie je pre nas az tak podstatna…
Ak to je pre teba svadba dolezita, moze to byt problem. Skus mu to vysvetlit. Ze ty by si chcela vas zvazok “posvatit” a nosit jeho priezvisko. Ze to chces mat “na poriadku”….ak mu na tebe zalezi a naozaj ta lubi, mal by pristupit. Ked vie, ze si na tom zakladas… skus mu svoje pocity a dovody vysvetlit bez emocii, kriku a pocitu, ze sa doprosujes. Ak bude argumentovat peniazmi, tak mu povedz, ze si kupute symbolicke bizu prstene a vezmete sa na urade o dvoch svedkoch… ako pisem vyssie, ak mu na tebe/na vas skutocne zalezi, mal by pristupit🤷♀️
@anonymous87 Ja osobne si myslim, ze ta ziadost z jej strany bol len test. U vas partnerstvo funguje, to je ine. Podla mna u ich nie, toto bolo len take utvrdenie sa v tom, ze jej pocity su spravne.
@anonymous87 ja si myslím, že ak si toto nevysvetlili na začiatku, tak teraz už s tým nič moc nezmení. Tá vyhovorka "nemáme na to" je viac než trápna a smiešna. Keby mal čo len najmenší záujem ich vzťah oficializovať, tak je to záležitosť 10 minút na úrade a správneho poplatku. To tu všetky vieme. On nemá ani gule na to, aby to priznal...
@dadis hej tiez si myslim, ze to tak asi bude 😏
@tiezjedna ano je trapna. S tym suhlasim. Preto je to problem, ze nie su na rovnakej vlnovej dlzke v tomto smere… a to je potom problem
ja som tiez introvert a tiez nie som za velku svadbu, zo zaciatku sme o tom stale diskutovali, co ako spravit, aby sa rodina nehnevala, lebo nie kazdy ma pochopenie..ked sme pocitali s najblizsou rodinou, co su rodicia a surodenci, vysiel nam pocet 14, pre mna extremne cislo, hned som z tej predatavy bola mimo, nakoniec budeme mat svadbu iba so svedkami, nejak sme sa casom odprostili od toho, co si kto mysli a ak to nepochopia, nie je to nas problem, zijeme spolu, mame spolu dieta a svadba je uz len bodka, ktoru kazdy ocakava a je to nieco, co sa tyka len nas dvoch, rodicov pozveme na obed v iny termin, aby to bolo take uvolnenejsie..argumenty tvojho partnera nemusia hned znamenat, ze ta nechce, ze si nechava zadne vratka a podobne hovadiny, ja som svadbu sabotovala, odkedy som otehotnela, ale nie pre to, ze by som chcela mat zadne vratka, alebo ze nestojim o mojho muza, pre mna je svadba ovela mensi zavazok, ako mat s niekym dieta, 50% parov sa rozvadza a je po vsetkom, dieta vas spaja cely zivot, podstatne je aj ako vyzera vase suzitie, to ze si ta niekto vezme neznamena, ze si "za vodou"..a ano, treba mat peniaze aj na sobas len so svedkami, ak nan chces spominat pekne a nie ze ste boli v teplakoch a vymenili ste si prstene z pupavy (co by mne nevadilo, ale moj partner chce mat ten den neobycajny) 😃 takze nas cakaju poplatky v podobe spravneho poplatku, poplatku za ine miesto konania ako na matrike, najom za priestor, kde sa sobas uskutocni, obrucky, novy oblek, kadernicka a vyzazistka, kytica, fotograf a dobra restauracia 🤷 a samozrejme by sme chceli najdolezitejsim ludom dat nejake zakusky a vino ako taku pozornost, ze sme na nich nezabudli a nech sa nehnevaju 😃 s dvojkou pocitam
Trošku ma prekvapujú odpovede, aby sa zobrali o dvoch svedkoch, aby mali obrúčky za pár eur, alebo žiadne atď. Ženy, ale tu v skutočnosti nejde o tie peniaze. Tu ide o to, že ten chlap sa ženiť nechce. Lacné obrúčky ho o svadbe nepresvedčia.
Ty si ponukla sobas jemu? Robi sa to naopak. Viac nemam co dodat. Je neskutocne, ako sa vedia zeny ponikzovat a drankat, aby si ich chlap zobral. Som slobodna, mam 2 deti. Nikdy by som sa k tomu neznizila.
Preco je pre teba sobas dolezitt? Kolko ste spolu? Ved ked do teraz ste spolu fungovali bez papiera co by na tom ten papier zmenil? Sobas ti predsa nezaruci stastny zivot.
@h2 ten chlap sa ženiť nechce. Reálne dôvody nie sú známe, podané sú 2 indície: introvert a peniaze (výhovorka + strach, otravovanie sa) A ostatné sú domyslania.
@autorka chces sa rozísť, lebo to nefunguje doma? A test bol len bodkou, aby sa sa v Tom utvrdila? Dôležitá je komunikácia. Porozprávaj sa s partnerom, čo sa ti nepáči a nie testuj ho. Ak ide len o sobáš, časom sa dá, poznám taký pár osobne. On - panika zo svadby.... Tak sa vzali na tajnasa, bez testovania. Ona bola najšťastnejšia, nakoniec aj on je rád. Ak sobáš nevyjde a fungovať to bude, čakaj, trpezlivosť ruže prináša.
Nehnevaj sa, 3/4 príspevku o tom ako zhadzuje ty iné ženy. Bojíš sa ze ti budu nakladať ale na to sa áno nedá nereagovať🙂) k tomu ze ba to nemáte. Spýtaj sa ho na čo konkrétne. Úrad, prídete aj dvaja a vezmete sa. Vybavené. Co je na tom drahé? To vieš aj ty doma zhodnotiť a reagovať. Jasne ze "introvert" sa do velkej svadby hrnut nebude, to sa da obist uplne. A popravde stretls som introvertov, kt introvert ani neboli, vyhovovalo im ale sa za toto ukrývať. Pohodlné je to pre niektorych. Čiže naozaj popýtaj co je dôvod. Deti tiež nie sú lacná zalezitost, a máte ich. Podľa mňa je to výhovorka, je pohodlný a nechce sa mu nič riešiť.
Ak nie su deti, tak dovi, ak su, tak uz len uprimnu sustrast. Zial veci nezmenis, ale ked dobre zaraba a obrucky su mu drahe… no co uz s tym, ja zit Tu nakladat nebudem. Ved sama vies, co mas doma, ci s nim chces zit aj takto. My za Teba ten zivot nezijeme a sudit nemame pravo. Ale sucitim s Tebou
Ja som bola v opačnej situácii. Nijako mi svadba nechýbala, ale môj muž je v tomto konzervatívny a svadbu chcel skôr ako sa začneme snažiť o dieťa. Povedala som "áno", ak mu na tom tak veľmi záleží, ale trvám na tom, že to nebude nič veľké a teatrálne (a teda ani drahé). Svadbu môžete mať v podstate s nulovými nákladmi. Nepotrebuješ svadobné šaty (ja som mala úplne obyčajné svetlé šaty, jedna známa mala svadbu v bežnom kostýme), nepotrebuješ 50 hostí a trojdňovú hostinu, stačia svedkovia, ktorých pozveš na obed u seba doma. Nepotrebuješ ani tie obrúčky (ja ich tiež nemám, lebo by som to aj tak nenosila a poznám aj iných, čo obrúčky ani po svadbe nemajú). Nepotrebuješ fotografa, nepotrebuješ video, nepotrebuješ limuzínu...
V prvom rade si vyjasnite svoje predstavy (ideálne sa to robí niekde v začiatku vzťahu, nie po deťoch). Naozaj nechce svadbu, alebo nechce drahú svadbu? Tebe ide o načančanú romantickú svadbu alebo ti ide len o status "manželka"?

V prvom rade nenazyvaj priateľa mužom. On ťa nechce za ženu.