icon

Nemôžme mať deti

umelko
10. jan 2015

Caute maminy. ani neviem kam zaradit tuto temu. S manzelkou nemozme mat deti. Kde je problem je irelevantne, jasne je len to, ze prirodzene nikdy neotehotnieme. Onedlho zaciname s in vitro procedurou a ja prestavam spoznavat moju zenu...zacala pit. Po jobovke, ze prirodzene deti mat nebudeme to zacalo flaskou vinka po praci, co mi nevadilo. No cim dalej, tym viacej sa to stupnuje. Vcera som mal vecer pracovne povinnosti a vratil som sa neskoro a ona uz spala. V kuchyni bola samozrejme prazdna vinova flaska. A dnes este nevstala. Furt spi. Lubim ju najviac na svete, je to najkrajsi clovek akeho som kedy stretol. Ale ten nas problem s babatkom ju taha ku dnu a neviem ako jej pomoct. Uz ani s kamoskami nikam nechodi, lebo tie bud maju babatka alebo su tehotne. Neviem si predstavit, co sa stane ak umele oplodnenie nevyjde....

silvikam
10. jan 2015

@umelko A ešte odkazujem Tebe a Tvojmu "trdielku" ako ju nazývaš, že ja osobne poznám manželský pár kde on bol tiež takmer neplodný. Mal tak 5 živých spermií v ejakuláte. A teraz majú dvojičky dievčatká chodia do 4 ročníka ZŠ. Ak je manželka zdravotne ok, je vyššia šanca , že sa to podarí.

umelko
autor
10. jan 2015

@jahodka8 hehe, to si ma pobavila. Nie, hovoril som o byvalych, babach pred tym ako som spoznal moju manzelku 🙂 Chcel som tym povedat, ze napriek tomu, ze som na VS stretol vela kociek, po tom, ako som stretol uz teraz moju manzelku som na ziadnu inu ani len nepomyslel.

lu17
10. jan 2015

@umelko Berie nieco manzelka, co sa týka vitaminov. Hlavne Kyselinu listovu . Nech skusi pit alchemilkový caj . Ty si kup zinok,selen(Zinkosel) . 😉 Hlavne pozitivne mysliet 😉 Drzim palce 😉 Urcite tomnazelku trapi,len alkoholom nic nevyriesi....

umelko
autor
10. jan 2015

@silvikam Dakujem krasne za povzbudenie. Moja zena je v absolutnom poriadku, vsetky vysetrenia v centre mala paradne, problem je u mna zial. Ale ked ju vidim s detmi tuzim po tom, aby sme uz aj my mali babatka.

silvikam
10. jan 2015

@umelko Budete, neboj. Držím palce.

mata95
10. jan 2015

@umelko mam 2kamaratky ktore na umelom boli a nevyšlo to na prvy krat ani jednej, tiež boli smutne a nešťastne, jedna otehotnela nejaky čas na to tiež cez IVF a tá druha už ani neverila, pretože prognozy lekarov jasne hovorili že normalne nema šancu otehotnieť...a aha, maju doma 2mes. drobca bez akeho kolvek ivf.... netreba sa vzdavať a treba myslieť pozityvne... tiež poznam pripad kde ženka viac krat podstupila ivf a vždy potratila, bola nešťastna, nakoniec sa im podarilo, a hned nato bum další krpec.... manželka by si mala najsť nejake hobby ktore ju zamestna kym je sama,niekedy je dobre zamerať sa na niečo ine a prisť na ine myšlienky.... daj jej prečitať všetky tieto prispevky, možno ju to povzdbudí.... takych ako ste vy je strašne vela, a zo srdca vam prajem aby vám to vyšlo, aj verím že víde.... len netreba zufať, a manželka môže byť šťastna že ma doma takeho chlapa.... krasne............a to ešte dodam že moje kamošky sa snažili nieže 2roky, ale jedna asi 4r. a druha ovela viac, a presne u tej druhej bol "problemom" on .... bude dobre uvidiš

jahodka8
10. jan 2015

@umelko no ale ten tvoj predchádzajúci život s frajerkami mohol ovplyvniť tvoju plodnosť. Ked si to tu spomenul v tejto súvislosti, tak sám si si aj možno odpovedal čiastočne. Aj ked to bolo predtýmto vzťahom.

mata95
10. jan 2015

@jahodka8 blbosť....zbytočne si chudak chlap bude niečo vyčitať...

umelko
autor
10. jan 2015

@mata95 len ja ju neviem do nicoho donutit. Pride z prace, ideme na hodku s nasim havkom a potom sa tvari ze cita knihu, ale vidim, ze stranky neodbudaju. Vidim, ze do knihy len pozera a tvari sa ze cita. Teraz prisla do obyvacky a lahla si ku mne, samozrejme celom ku stene...tak strasne by som sa chcel s nou milovat, ale som rad, ze po tolkych liekoch sa na mna vobec usmeje.

umelko
autor
10. jan 2015

@jahodka8 tvoj muz nemal frajerky pred tebou? Aj moja zena mala jeden vazny vztah predo mnou , o ktorom viem a neriesime to. Sme spolu takmer 10 rokov a umrel by som za moju zenu, a lame mi to srdce ked vidim ako sa trapi.

laila22
10. jan 2015

@umelko mat takeho chlapa 🙂 😉

maznacik007
10. jan 2015

@umelko zena to znasa zle to je uplne normalne, osobne by som ti odporucila snazit ju naladit pozitivne ... zacni si davat ty vitaminy aj ona zacnite spolu cvicit ... v cim lepsej forme budete pred IVF tym lepsie ... pozerajte detske veci planujte... a osobne by som sa s nou pobavila i o osvojeni .. o tom ake mate nazory ... aby proste boli otvorene viacere moznosti ...

umelko
autor
10. jan 2015

@maznacik007 berieme potrebne vitaminy kazde rano a kazde rano vidim to jej nevyslovene zufalstvo....Q10, omera 3, 6. Becko , Ecko, Zinok, Andrositol....sportujeme pravidelne

mata95
10. jan 2015

@umelko nechaj jej otvorenu tuto stranku a povedz jej že ak bude mať naladu nech si to prečita.... a tu na MK je vela takychto diskusii, nech vidi že nieje jedina.... jednoducho jej vystvetli, že sa nemôže teraz zamerať len na dieťa, že aj ty ju potrebuješ a ona potrebuje hlavne žiť.... ja mavam často depky, a vôbec mi nepomaha ked ma muž mojka a laska, lebo ma tym len utvrdzuje vmojch pocitoch, prave naopak ked namna nakriči a da mi nejake požiadavky tak sa skorej spamätám... ale to ja mam taku povahu asi blbu.... znaša to zle a chapem ju, mna dokažu takto zlomiť kadejake maličkosti nie to ešte byť v jej koži, a ženy to znašaju omnoho horšie ako muži, aj kamošky boli take, na verejnosti to vedeli ustať, akože su vpohode ale doma nie... musiš byť ty ten ktory nanu zatlači lebo tym škodi najmä sama sebe.... prajem vela síl tebe aj manželke....

kiki68
10. jan 2015

pocuj ja Ta uplne chapem,ja som tiez taketo veci zapijala whisky a revala kdesi v kute,aby to nikto nevidel. Psa mame ako decko, do postele moze atd. Ale je to slusna nahrada za decko.

Pozri pojdete do IVF a podla mna sa podari, stale je moznost keby to neslo,tak darcovske spermie a bude stale Vase babo, iba teda nie uplne. Ale ked uz, tak lepsie mat manzelku s deckom v kocari ako mat doma trosku,co sa pojde zrutit pri kazdom pomysleni na temu dieta. Vies pre zenske je to dost tazke nemat decko, casto zavidime tym,co ich maju aj 4 ani nevedia ako. A my nic. Neni to lahke, ale zase netreba sa tomu poddat az prilis.Drzim palce!

jahodka8
10. jan 2015

@umelko no ja ťa nepoznám, napísal si to tak ako keby ich boli zástupy a hádzal ich cez palubu. nepochybne minulosť človeka ovplyvňuje a vracia sa mu to čo sám robil v určitej podobe. Tak ked máte synovcov a netere, tak sa môžete tešiť z toho aj ked nie sú priamo vaše. Ani vlastné dieťa by s vami možno neostalo navždy. Niekto má veľa detí, niekto veľa peňazí, niekto má veľa spermií a nemá partnerku ktorá by chcela dieťa, nikto nemá všetko. Keby ste vedeli koľko roboty je s dieťaťom, možno by ste sa nad tým ani netrápili.

kiki68
10. jan 2015

@jahodka8 naco riesit minulost kolko mal kto frajeriek a frajerov, proste to je pase a ja som tiez nestretla toho praveho po prvom kuse s ktorym som sa vodila minimalne za ruku. On ma svoju vyvolenu evidentne rad je u neho nad vsetky zenske,co kedy behali po planete. Takze len im drzat palce nech sa im to podari. A okrem toho nie su jedini,takych je....to by sme museli byt vsetci strasne svine ak ne v minulosti tak minulych zivotoch,aby sa nam karma takto vracala 🙂 a to pochybujem,ze by tak bolo. Dnes je taka doba, chlapi maju spermiii casto ako safranu, zeny tiez na tom nie su vzdy o nieco lepsie. S detmi je robota a nie vzdy je to super,ale ked niekto velmi po tom tuzi,tak vidi prazdny kocarik a rad by aby bocian cosi doniesol

aknaj
10. jan 2015

@jahodka8
jéééémine, to čo mu píšeš !?!?!?!? veď on potrebuje podporu a nie ešte podkopnúť mu nohy ...
ja som síce pesimista, ale toto čo píšeš ty, by som ani svojmu nepriateľovi nenapísala 😲

a vôbec jeho príspevok nepôsobil, že by mal zástupy frajeriek a ešte k tomu počas vzťahu, bolo to len normálne konštatovanie ....
no a komentár "Ani vlastné dieťa by s vami možno neostalo navždy. " ... tak k tomu fakt nemám slov 😨 😨 😨

jahodka8
10. jan 2015

@aknaj ja myslím, že on to pochopí, ved tu môže ešte napísať. Ja som mu nechcela podkopnúť nohy, len som chcela napísať, že proste človek nemôže mať vždy všetko.

lara1507
10. jan 2015

@aknaj asi tak, ja som si to tu len prečítala, ale táto @jahodka8 má zjavne sama nejaký problém svoj osobný a preto tu hádže takéto bludy. Nič z toho čo tu trepla - netrafila sa ani do pointy jeho príspevkov.... a mňa zabila veta!!...... Keby ste vedeli koľko roboty je s dieťaťom, možno by ste sa nad tým ani netrápili........ To je gól!

aknaj
10. jan 2015

@jahodka8
ale môže, len si treba vedieť nejako takto zariadiť život ...

aknaj
10. jan 2015
ada274
10. jan 2015

@umelko ako ti uz pisala tixx a myslim aj mircala, uplne klucove bude vybrat si dobre centrum. Zeny, ktore to uz prezili a maju za sebou niekolko IVF neuspesnych vedia o com hovoria. Slovenske centra zaujimaju len vykony, cim vacsi pocet IVF absolvujete tym lepsie pre nich. Naozaj je velka pravdepodobnost, ze vam to nevyjde na prvy raz, preto by ste mali svoje sance maximalizovat vyberom dobreho centra. Tak ako to uz zaznelo, aj ja odporucam Reprofit Brno. Nejdu primarne po peniazoch a o klientov sa zaujimaju a hladaju riesenia. Urcite si na zaciatok porovnajte cenniky. Kazde centrum ich ma vyvesene na stranke, alebo vam ich poslu mailom na vyziadanie. Moja skusenost s Iscare a Helios Martin je, ze ani po mnohych neuspechoch nehladaju pricinu. Ta ich vobec nezaujima. Takze pred tym nez do toho pojdete, investuj cas do "investigativy" a prejdi si zopar diskusii, pripadne navstivte aj ine centra, aby ste si vedeli urobit nazor. Rozhodne nejst napr. do Iscare len preto, ze vas obvodny gynekolog ine centrum nepozna. Drzim palce.

trgypadl
10. jan 2015

@umelko no kazdopadne to netreba vzdavat,vzdy je sanca a treba verit,ze sa to podari.mozno nie hned na prvy krat,ale podari.drzim palceky.manzelke treba vytvorit program,aby nemala cas utapat sa v alkohole

kiki68
10. jan 2015

ja osobne ak nam to dalej nepojde,tak urcite reprofit Brno, tam mam same dobre referencie,ze dokonca robia aj neinvazivne IVF bez dopovania hormonmi, aj ked tam sa oplodni iba to jedn vajicko,co sa prirodzene podari uvolnit.

dm2
10. jan 2015

@kiki68 ta myslienka sa aj mne pači, je to tzv. nativny cyklus, a robia to aj v iscare ..tiež nad tym rozmyslam, že ak sa teda dame na ivf, tak minimalne jeden pokus bude nativ bez hormonov.....držim palce vsetkym 🙂

dm2
10. jan 2015

@aknaj prepač, ale toto sa tu podla mna nehodi, byť spokojny s tym čo mam, v situacii, ked najviac na svete tužim po dieťatku a nemôžeme ho mať, to sa jednoducho neda,..uspokojiť sa s tym....to pochopi len ten čo ma taketo problemy.... ☹

aknaj
10. jan 2015

@dm2
to bolo myslené k odpovedi pre jahodka8, zabudla som to priložiť k predchádzajúcemu príspevku, tak som to dala samostatne ... lebo ona mala komentár, že "človek nemôže mať vždy všetko"

😉 😉 😉
treba si prečítať moje predchádzajúce príspevky ...

dm2
10. jan 2015

@jahodka8 sorry ale ako môžeš porovnavať synovcov a netere s vlastnym dieťaťom?
my mame ešte važnejsie problemy ako umelko,...mame troch užasnych synovcov, skutočne su to nase zlatička, ale porovnať to s vlastnou krvou sa jednoducho neda...vlastne dieťatko je vlastne dieťatko....splodiť vlastne dieťa je pre nas ten najvacsi sen, aj ked velmi lubime aj deti nasich surodencov....
a to že nemôžme mať vsetko čo chceme....to je svata pravda, ale je krute povedať to v suvislosti s neplodnostou...
a ešte jedna vec, každy z nas vie kolko roboty je s dieťatom...su to velke starosti ale aj obrovske radosti,...vidim, že vy ste asi nemali problem otehotnieť...ved predsa každy par ktory tuži po vlastnom dieťatku by prijal aj neviem ake velke starosti s dieťatkom, len aby ho už konečne mal.....

dm2
10. jan 2015

@aknaj už som to zistila..prepaaaač...prečitala som len poslednych par prispevkov....ešte raz sa ospravedlnujem 😅