Nemôžme mať deti
Caute maminy. ani neviem kam zaradit tuto temu. S manzelkou nemozme mat deti. Kde je problem je irelevantne, jasne je len to, ze prirodzene nikdy neotehotnieme. Onedlho zaciname s in vitro procedurou a ja prestavam spoznavat moju zenu...zacala pit. Po jobovke, ze prirodzene deti mat nebudeme to zacalo flaskou vinka po praci, co mi nevadilo. No cim dalej, tym viacej sa to stupnuje. Vcera som mal vecer pracovne povinnosti a vratil som sa neskoro a ona uz spala. V kuchyni bola samozrejme prazdna vinova flaska. A dnes este nevstala. Furt spi. Lubim ju najviac na svete, je to najkrajsi clovek akeho som kedy stretol. Ale ten nas problem s babatkom ju taha ku dnu a neviem ako jej pomoct. Uz ani s kamoskami nikam nechodi, lebo tie bud maju babatka alebo su tehotne. Neviem si predstavit, co sa stane ak umele oplodnenie nevyjde....
@dm2 a s kým mám deti porovnávať? ved jeho manželka kupuje darčeky pre ne. poznám viaceré páry ktoré nemali deti a venujú sa napr. neteriam a synovcom. A niektorí sú šťastní aj s adoptovaným dieťaťom. No aj ja som mala problémy s otehotnením, ale nesilila som to. Čo má prísť, príde.
poznam velmi blizku osobu ktora nemoze mat deti a nepije.myslim,ze tento vas problem s otehotnenim len vytiahol napovrch to co v nej bolo-sklon k alkoholizmu..mozno len pochlipkava,mozno sa to vystupnuje,neviem,ale kdesi to v nej driemalo a teraz prisiel impulz-to si myslim z toho co pises.....potrebuje podporu a liecbu,zrejme
@umelko som si precitala tvoj prispevok a normalne som sa lakla ze to pise moj manzel...😀...uprimne,uz som absolvovala 2xKET...po druhom neuspesnom som sa na chvilu zosypala.(taktiez je problem v manz.spg).a tiez som si depku poriesila flasou vina....ale ono to preslo...Skratka...kazda zena je ina..u mna alkohol posobi ak odburavac emocii,ked som "triezva",nedokazem prejavit ziadnu emociu,plac,skratka,vsetko berem chladne,z rezervou,prakticky....ked to potrebujem zo seba dostat,vypijem 4deci vina,poriadne sa vyplacem a fungujem dalej..pozn.:nie som alkoholicka..:-P..ano,obcas pridem z roboty a dam si vinko,alebo pivo...nie kvoli depke,ale pre to ze mam proste chut po dlhom dni....mame ist na tretie ketko,ale po mojich skusenostiach,to odsuvam,aspon o mesiac...momentalne na prehru nie som nastavena..o adopcii vazne uvazujem,aj manzel s tym suhlasi,ale mam pocit ze ma strach,ze ho raz opustim prave preto,ze nemoze mat vlastne...neopustim..a uz kvoli nemu,a vsetkemu co pre mna robi, som to schopna podstupovat znova...na tvoju otazku nenajdes odpovede tu vo fore...jedine ona ti dokaze povedat,co sa s nou vlastne deje...a pravda je aj v tom,ze nemala by pit prave kvoli tej kombinacii s injekciami a vsetkymi tymi hormonmi..a hlavne,neist do toho s presvedcenim,ze to urcite NEVYJDE...(ja som bola strasny optimista na zaciatku..podla mojich vypoctov by som o dva mesiace mala rodit...😀...no nevydalo)....drzim vam palce,hlavne v tom,nech to vyjde hned na prvy krat!!!...
a ešte dodam že poznam aj pár ktorý tiež nemôže mať dieťa, su spolu už roky a nič, a nemaju ani prachy na umele oplodnenie.... viete čo by dali zato oni,keby to mohli aspon skusiť??? počitaju každe euro(ich životnu situaciu tu nejdem rozpisovať) a nema im kto finančne pomôcť.... ja verim že vam sa to podarí, a len treba myslieť pozityvne....a nie ty, ale manželka by tu mala sedieť a diskutovať, možno by jej to pomohlo, pokecať -popisať so ženami ktore su v rovnakej situacii.... tak toto len taky dodatok k mojim predošlim komentarom....držim palce
Mne sa podarilo IVF az na 3 pokus po 5 rokoch, bolo to ciste peklo, tiez mi obcas pomohol alkohol aby som sa nezblaznila, tiez som sa s nikym uz nechcela ani stretavat, nakolko sa mi nechcelo pocuvat kto je zase tehotny.Ale zaroven som si uvedmovala ze alkohol ani nic ine mi problem nevyriesi a neskor mi doslo ze s negativnymi myslienkami, zavistou atd. sa iba zbytocne psychicky vycerpavam a skodim sama sebe. Treba jednoducho bojovat, pripravit sa na to ze sa to nemusi podarit na prvykrat a maximalne sa sustredit len na svoj ciel a hlavne si tu situaciu celu este sama nezhorsovat. Mozno toto by si jej mal povedat.
@jahodka8 Toto je uplne mimo podla mna. Moja zena ma fakt nadherny vztah so surodencami a teda aj s ich detmi a to, ze ich "rozmaznava" darcekmi neznamena, ze ju to naplna ako zenu. Na vianoce sme boli u jej sestry, ktora ma dve dievcatka, moja zena sa im venovala non stop ale vianoce presli a museli sme sa vratit do nasej bezdetnej reality.
@gagik Dakujem za nazor. Nemozem tvrdit, ze sa to zlepsilo, ale vratili sme sa z welness vecera, kde sme si to pekne uzili a slubili si, ze budeme chodit castejsie. Dnes nas dokonca nas veterinar pozval na lyzovacku 😀 Manzelka sa sice netvarila nadsene (veterinar ma rocne dvojicky), ale povedala, ze pojdeme. Tak uvidim.
@kiki68 Moja zena je z velkej rodiny a je jedina zo 4 surodencov, ktora nema deti. Ostatni dvaja maju po 2, jeden ma 3. Ja som jedinacik a vzdy som si myslel, ze budem ako dospelak egoista, ktory sa nebude chciet s niekym inym delit o lasku. Ale oni su taka uzasna rodina a vzdy ked ideme na nejaku oslavu k nim, tak tam je brutal vela ludi, k tomu 7 malych deti, strasne vela hluku, skaceme si po hlavach, furt nejake dieta reve, ich mamy behaju hore dole a nevedia kde im stoja hlavy, ale ja napriek mojmu jedinacikovskemu syndromu si tak strasne uzivam vzdy tuto atmosku a s manzelkou tuzime po takej velkej rodine. No vzhladom na nasu situaciu budeme radi, ak bude aspon jedno babo.
@umelko ahoj,my ideme tiez na IVF,problem je manzel.Mame spolu uz 2,5 rocneho syna a nedari sa druhe.IVF mame naplanovane na april,mesiac predtym mame predpripravu,ja budem brat antikoncepciu.
Chodte na IVF a myslite obaja pozitivne,je to zaklad uspechu.My s manzelom bereme celu proceduru odteraz veselo a pevne verime,ze sa podari na prvy krat 😉
@stellamaris Drzim palce. Aj my sme v podstate dobre naladeni, ale superplodni surodenci mojej manzelky a x tehotnych kamosiek s mudrymi radami ako netlacit na pilu a uzivat si, nam na pohode moc nepridavaju. Cez sviatky to uplne zabila moja mama (nevie o ivf), ze na co cakame, ze aj ona chce byt babkou konecne, ze preco jej to robime, ze este nema vnucata. A to povedala na plnu hubu ( s prepacenim) pred celou rodinou a uz som len videl na mojej zene, ako jej pri tej zmienke prestalo chutit a kacka nesla dole krkom, ledva dojedla...este mne hadzala maso do taniera, ze to nedokaze zjest. Den na to dostala vysoku horucku a povedala, ze chce ist domov (ku nam domov)..tak som ju hodil do auta a sli sme domov.
Je nadherne, ze tvoja manzelka ma v tebe taku oporu a verim, ze ju nesklames. Tak ju skus pred ivf drzat od premudrelych ludi a uzivajte si jeden druheho. Vezmite havka a chodte na vikend do nejakej strasnej samoty, vyznavaj jej lasku. Ani pre teba to urcite nie je lahke, ale ocividne to prezivas racionalnejsie a to je dolezite, ze aspon ty sa drzis pri zemi. Hlavne ju prosim ta nelutuj, urob jej program pri ktorom nebude mat moznost mysliet na blbosti. Ak nevyjde vikend, tak ju vezmi napriklad po praci do kina, do divadla, a preco si napriklad nezahrat nejaku spolocensku hru doma....hlavne sa k nej nespravaj ako ku nejakej chudinke. Skus ju vratit do zivota.
@zuzkavladko Cez vikend nam hlasia nadherne pocasie, tak plan na vikend uz mame. Pojdeme aj s psikom na turu, riadne vyvetrat hlavy. So svagrovcami, aj s mojou mamou sa uvidime az niekedy v lete, tak snad uz budeme mat brusko...
@umelko drzime palce aj vam.Tie reci a debaty o detoch nam s manzelom rovnako lezu na nervy.Pritom vedia skoro vsetci,ze ideme na iVF a stale nam vykladaju,ze mame na to vhupnut a poriadne sa snazit.Niekedy je tazke,udrzat sa a nepovedat im nieco poriadne nahlas.S tehotnymi v okoli sa snad rozsypalo vrece.Zijeme na malej dedine a snad vsetci susedia maju babätka,snazime sa udrzat si pohodu a vyhovarame sa ,ze bocian nas ma na poradovniku 😝 V care nam lekar radil,aby sme sa na taketo reci vykaslali a verili v uspech.Mame aj velmi malinku sancu,ze sa zadari aj prirodzene,ak do aprila nic,ideme na to s pomocou mediciny.
Tlak mi dvihali najmä niektore osoby katolickeho viertovyznania,ze ak sa nam nedari,tak to mame akceptovat,ze nam dalsie deti Boh nenadelil.Ale hlavne,ze oni maju deti plny dom a vedia prd o trapeni,ak si ludia praju byt rodicmi a nedari sa.....................
@stellamaris tak teraz si vystihla moju mamu. Ked sme jej povedali, ze na babatku pracujeme, tak povedala, ze Pan Boh ma svoje plany a posle nam babatko, ked to uzna za vhodne (???!!!) .... pre ujasnenie, s manzelkou sme ateisti....To akoze aky plan ma ten jej Boh, ked da dieta neplnoletej pubertacke, narkomanke ci zene, ktora pojde radsej na potrat ako by sa mala starat o babtko....my sme manzelia, mame domov, pracu, lubime sa....preco si ho akoze nezasluzime prave my????
@umelko veru tak,nech mi to nejaky katolik vysvetli,aka je toto spravodlivost. 😖 Ked s tymi recami zacal aj svagor,tak dostal od nas hned upozornenie,ze toto sa ho netyka.On nam to IVF nezaplati,tak nech sa nemiesa.
@umelko Fuuuha, tak bud tvojej mame povedzte, ze babatko mat prirodzene nemozete mat, alebo kym neotehotniete, tak obmedzte stretnutia. Moja svokra ma podobne reci. Ale ak je tak velmi veriacia, mozno jej o ivf radsej ani nehovorte...mohlo by to narobit este vacsie napatie..
@stellamaris Moja svagrina (zena manzelkinho brata) tiez ma take mudre reci. Raz som na nejakej oslave s nou hovoril o deckach (vtedy este nemali deti, teraz maju 3) a ona sa tvari ako strasna hipisacka...a jej nazor na umele oplodnenie je, ze je to znasilnovanie prirody....no a jeden so svagrov raz v dost podgurazenom stave povedal, ze deti z ivf su roboti 😀 😀 😀 S rodinou jednoducho ivf vobec neriesime radsej...
@zuzkavladko Vie to len velmi maly kruh blizkych ludi. Nasim rodicom sme to preventivne ani nevraveli.
@umelko moj manzel ma uplne rovnaku diagnozu,ako Ty (OATz),ja som uplne ok...Urolog bol velmi-velmi skepticky (co MM velmi zle znasal),jednoznacne odporucal ivf a nam sa podarilo prirodzene.Takze vzdy je nadej...A ak by to nevyslo prirodzene,riesili by sme ivf.Drzim palce,aby sa vam vas sen splnil 🙂
@umelko neskúšal si nejaký poriadny detox tela? Sú rôzne detoxikačné kúry, dokonca pôsty, kto čo zvládne... poznám prípady, kedy si ľudia dlhšími pôstami vyliečili rôzne choroby. Ja osobne nemám veľké skúsenosti s dlhšími pôstami, ale roky som dodržiavala jednodňový pôst raz týždenne a vyliečila som si migrénu a chronicky choré priedušky. Telo má úžasnú regeneračnú schopnosť, keď mu dáš príležitosť...

@dm2
v pohode, len som vysvetlila ... 😀 😀 😀