icon

Nenávidím nevlastné dieťa

lupenica
26. máj 2016

Cauki, mam taky problem s priatelom zijeme spolu uz 2 roky ma ceru so vztahu predtym 3 rocnu a syna 2 rocneho, pocas tehotenstva sa dal dokopi so mnou ked bola jeho zena tehotna. bohuzial zena sa prestala one starat a ceru ma v starostlivosti uz pol roka a syna 2 mesiace. malu mam rada je to strasne mile dievcatko sikovne slusne. ale ten maly to je cisti satan neda sa na nho ani len pozret on vkuse vresti stale je zaveseni na priatelovi teraz mal kvoli nemu dovolenku. ked nieco chce hned mu to ide kupit iba abi neplakal je to s nim strasne. chapem ze mu chiba mama ja som toho maleho za ten mesiac ale tak znenavidela skusali sme po dobrom neslo to skusali sme po zlom ani tak to neslo naozaj na neho nic neplati. v obchode ked mu nieco nekupim zacne hned revat. ja studujem este stale tak bi som s nim rada bola doma a starala sa o neho pokial nepojde do skolky ale to sa neda. ukracuje ma o cas s priatelom viem davala som sa s nim dokopi a vedela som ze ma 2 deti aj ho lubim len uz som zufala ako si najst k tomu satanovi cestu. muz je z neho zufali a ja to iste neviem co s nim robila za tie 4 mesiace jeho zena kym on cera bola u nas. ja som neni slovenka preto sa ospravedlnujem za pravopis a gramatiku moj otec je vietnamec a nevidela som ho od narodenia tiez som vyrastala bez otca a viem ho pochopit ale preco je ten mali taki zly.

adsumus
1. jún 2016

@dusika11 mamina jasne napísala, že jej na detoch záleži a hlada riešenia, tak ju prestan očiernovať.

dusika11
1. jún 2016

@sardinka335 mozno ani zlyhanie bio matky nie je..ja skor tusim tatinek..mozno vplyvny..vies aky su chlapi...boh vie ako to je..co ked jej len proste odnali dieta..tiez sa mi nechce verit ze bio matka by pila a bla bla...muzi vedia nehrkutat do hlav svojim obetiam desne blbiny...preto ja som opatrna ked daco hovori milenka o manzelke 😝

adsumus
1. jún 2016

@dusika11 jasne ti napísala ako to bolo, bio matka pila a deti nechcela, klameš o vyjadreniach zakladatelky.

maciatkolulu
1. jún 2016

@adsumus pocuvaj, ale ty fakt nemas co robit, ja som este nestretla s takou osobkou, ktora ma cas vkuse vypisovat a vrtat sa a vrtat a ten kto ma iny nazor, tak je hned zly a neepaticky atd. Tvoj zivot musi byt jedna velka nuda...Inak by ta nebavilo sa takto zabavat a vkuse tocit o tom istom, ved predsa keby dotycna bola tak desne doktnuta a ponizena prispevkami, tak by dala zaknut a hlboko sa ti ospravedlnujem za tu maturitu a za ziranie, ale tak vies slengy sa pouzivaju, mala som tam dat uvodzovky, esta raz sa ti hlboko ospravdlnujem 😀

dusika11
1. jún 2016

@adsumus nehlada..ociernuje dieta..nenapisla pomozte mi nevychadzam s dietatom som mlada...netusim ako sa mam starat...ale napisla dievcatko anjelik..a on satan on toto a tamto a hento..a robi toto..ja som len na strane dietata...mysli si co chces..to sa nevie branit

maciatkolulu
1. jún 2016

@adsumus kolko ma toho maleho? Dva mesiace, ci styri? A to ako doteraz nevadilo, ze matka slopala, ale som rada, ze poznas jej zivot a zivot jeho zeny tak dopodrobna, asi ste kamosky 😀 Pekny vecer, idem sa venovat manzelovi, je to urcite prijemnejsie, papa

dusika11
1. jún 2016

@adsumus uz som ti napisala pojem na klamstvo..tak sa nauc a bud mile dievca

adsumus
Odpoveď bola odstránená
dusika11
1. jún 2016

@maciatkolulu tiez ma to napadlo..

luciade
Autor odpoveď zmazal
djubka
1. jún 2016

@adsumus videla som to na vlastné oči, pri sesternici, pred pár rokmi: teta, čo robí na onkológii sanitárku, ukludnila týmto spôsobom malého besňocha, nevedel sa spratať do kože, matka naň jačala, no nepomohlo. Teta ho rázne ale jemne stisla a šepkala mu aký je dobrý a aby sa už nehneval a ukľudnil, chlapec sa spočiatku trepal , ale postupne sa ukľudnil, a verte, že ja by som mu pár na zadok priložila, ale toto bola škola! Teraz keď sa moja dcéra vzpiera a hnevá sa, tak ju tak potichu chytím bez slov a len ju hladkám, ono to funguje. Podotýkam, teta nemá deti, je už vo veku, že deti mať určite nebude, ale o nich vie naozaj veľa, mamička je mladá, aj ja som bola, tiež som mala malého besňocha, už má 18 , kopu vecí robím inak, a aj ona si niekedy uvedomí, že kde robila chybu, ono sa to dobre kecá, však?😁

lupenica
autor
1. jún 2016

@dusika11 Nepomohlo naozaj? 🙂 Ja ťa preklínam? No dobre teda kľudne klam ďalej, ja ťa nepreklínam vráti sa ti to samo. Nechcela by som pre svoje dieťa takú pedagogičku jak si ty, možno máš vedomosti ale emocionálne nie si vyzretá, možno tak sa vieš zastať názoru že dieťatu dať treba lásku. Keby ma nemal rád tak sa ma neopýta či ja neodídem. Ale nejdem ti to tu rozpisovať lebo aj tak som zvedavá čo z toho zase spravíš. 🙂

@admusik máš pravdu prekrúca a strašne... teraz som si čítala poštu a nikde som ju neprekliala a napísala si úplnú pravdu ako sa cítim a ako som to všetko myslela ale to by si trebalo prečítať aj ostatné ale to je na nu asi veľa. 😀

Ja som potrebovala naozaj pomoc, ale asi vám to nevysvetlí nikto, naozaj si neviem rady, bitkou nič nevyriešim, my si musíme získať malého dôveru a zázemie, ani tresty mu nedavám ani nebudem lebo si toho dosť prežil chudák. No naozaj tu nemáte niektorá overené nejaké liečitelky alebo nejakú naozaj dobrú psychologičku? Ako tu napísala jedna slečna aj ja mám z neho pocit že je naozaj nadaný, alebo nadpriemer nad ostatnými deťmi, lebo pekne rozpráva plynule celé vety, vie počítať farby sa sám naučil, to je všetko v poradku ale on vždy chytí záchvat na 3 hodiny a vtedy je naozaj jak to čo som tu napísala lebo nič nepomáha vôbec nič. A objatie on sa ku nám kolkokrát túli a plače a nehovorí nič. Ja chcem aby toto prestalo.
Baby prosím vás čo ste tu normálne viete mi poradiť aspon tú psychologičku alebo hodiť link na nejaké forum?

A tie čo si myslia že som mu ukradla matku, ona má partnera a mala ho aj predtým a je tehotná znova takže iba deti vie robiť.

eva8
1. jún 2016

@lupenica máme ti odporučiť liečiteľku na malé dieťa? Kúp si radšej knihu.
Rád si tu mala hodne. Reagovala si len na tebou vybrané.Čítala si ich vôbec? Alebo ťa zaujímali len príspevky, ktoré vystihovali tvoje pocitz? Kde sa stratilo dieťa?
Chceš link na psychológa? Dám ti, býva v Amerike 🙂 Teda ak chceš pscyhológa v tvojom okolí, musela by si udať aspoň kraj. Môžeš si nájsť i na internete podľa recenzií. A skúste navštíviť aj neurológa. Ty navštív tiež psychológa, nie je to hanba. Ten ti poradí viac ako my tu na fóre.
Toť moje rady. Ale aspoň iné diskutérky predtým zareagovali.
A aj mne sa zdá, akoby prvý príspevok písala iná osoba - prvýkrát narážam na tvoj pravopis.. Gratulujem k maturite - tiež ju prvýkrát spomínam.

To "prvýkrát" píšem ako prevenciu pred zbytočnými príspevkami niektorých diskutujúcich k mojej osobe 🙂

lupenica
autor
1. jún 2016

@eva8 aj ja navštevujem psychologa a nehambím sa za to dosť mi to pomohlo aj pomáha, čítala som ich ale ked sa tie rady opakujú sama musíš vedieť že sa nedá na všetky odpísať a popravde všetko skoro už vyskúšala, ale ono sa to stále opakuje. Nitriansky kraj a bratislavský kraj, neurologa som ešte neskúšala vyskúšam sa opýtať obvodnej to tam treba výmenný lístok asi či? Nikdy som ho nenavštívila tak neviem. Ale psycholog tiež ide podla knižky a toho čo sa naučil. Ja som myslela že niektoré tu máte skúsenosti so živými deťmi a s takýmito záchvatmi. Mne nemá kto poradiť ani mama ani svokra ani jednu nemám. Sme na to sami.
Príspevok som písala nahnevaná, preto taká gramatika kedže nie som zo slovenska od narodenia, a písala som to na mobile aj preto bolo mi jedno myslela som že gramatiku nebudú riešiť.

eva8
1. jún 2016

@lupenica v záchvate ho skús ty alebo otec objať, aj keď sa bude brániť. A držte ho dlho, kým sa neupokojí. Ale dieťa musí cítiť kľud od teba, či od otca. A dávaj mu pusu. Vrav, že ho ľúbite. Skús.

Keď rozkope kocky sestre, daj mu ruku a choďte sa spolu hrať s tými kockami.
V tomto veku okrem jeho problémov má aj obdobie vzdoru.
Vonku nechce vrátiť hračku pred odchodom? Nech ju vymení, ak mamička a jej dieťa s tým budú súhlasiť, alebo jednoducho ju násilne zobrať (keď nejde dohováraním), keď kričí, zlostí sa, znova ho chytiť a vysvetľovať a tíšiť, aby neublížil iným deťom. Ako mnohé pisateľky radili - predvídať a odviesť pozornosť od daného problému, u detí to zaberá.

prečítať všetky príspevky nezaberie až tak veľa času - nájdeš tam viac rád. Je len na tebe, ktoré čítaš a ktoré vezmeš do úvahy. Ako zakladateľka témy by si si ten čas mala na to nájsť.

lupenica
autor
1. jún 2016

@eva8 on sa pritúli aj sám ale nedokáže prestať plakať. Tam ide o to. ja sa snažím ich dať dokopy spolu nech sa hrajú, ale oni jak keby sa neznášali teda on malú. Chce všetkú pozornosť ale to bohužiaľ nejde, malá ma tiež problémy v komunikácií je moc tichá, všade sa hambí, na začiatku sa dokonca aj bála ludí aj nás.
Odviezť pozornosť to nezaberá, on je proste v amoku, a vtedy nepomáha nič on sa vtedy aj pritúli aj všetko ale popritom plače, doslova reve. A kolkokrát ani nevieme čo ho rozčúli tak neviem ani od čoho odviezť pozornosť. Keď ho to chytí doma, tak sa snažím do zobrať na ruky, a zabaviť ho tak že mi pomáha variť, alebo mu dám nejakú úlohu nech mi v kuchynke spraví kávu a niekedy zabere niekedy nie.

Dúfam že časom to prejde

eva8
1. jún 2016

K neurológovi potrebuješ výmenný list,pedieter ti odporučí. Mzslím si, že na koníku sú témy ohľadom rady dobrého psychológa - mamičkz majú skúsenosti. Daj si do okienka fórum pszchológ, Bratislava/Nitra a nájdeš. Vo fóre z príspevkov, či cez IP od danej prispievateľky , ktorá poradila zistíš, či ti bude lekár yhovovať

Je samozrejmé, že nemôžeš reagovať na všetky príspevky vo fóre

eva8
1. jún 2016

@lupenica nechaj ho, nech plače, ani on sám nevie prečo, je to klbko emócií
Musíš zistiť, kedy plače a vyvádza zo vzdoru a kedy má len podľa mňa "amok z tráum"
Samozrejme plakať môže i z únavy, alebo kvôli hladu, bolesti, rozčarovania, ale to sa musíš naučiť. Teraz už nervózne nemáš byť prečo, nemusíš sa učiť, tak kľud. A keď je taký bystrý, tak má aj väčšie prejavy po tom všetkom. Nenazývaj ho satanom, nenadávaj mu.
Nie som psychológ, moje rady môžu byť totálne od veci. Neurológ mu môže zistiť nejaké odchýlky,potom pozor s liekmi, pred nasadením by som sa poradila aj s iným odborníkom.

adsumus
2. jún 2016

@djubka ale ved hej, nakecať sa da tony a mamina potrebuje radu, ja nie som proti objatiam, ked to na niekoho zaberie, prečo nie? ale mne by sa to nepáčilo, ja som taka povaha tiež vzpurna vzdorovitá. keby ma dakto nasilu obíjmal, tak neviem neviem, ja som vypenila najradšej sama ako mala, chlapček ma asi nejaku traumu z obdobia pri matke alkoholičke, @lupenica to bude mať ťažke, ale ja si myslím, že to zvládnu, vybuchy budu slabnúť a dieťa pomaly zabudne, aj mala je zakríknutá, bohviečo zažili. hlavne aby si matka teraz nezmyslela, ked je zasa tehotná,prestane možno piť na chvilu, že ich chce späť, to by bol teda pruser.

eva8
2. jún 2016

@adsumus ako vieš, že v detsve by si to objatie neprijala? A radšej sa "vypenila sama?" To si naozaj všetko tak pamätáš? Možno si taká vzpurná a vzdorovitá povaha práve kvôli nedostatku objatí a nepochopenia.... Nenarážam na tvojich rodičov, určite si vyrastala v harmonickej rodine. Len hľadám príčinu v rozdielnosti povách ľudí.... Zhodujem sa s tebou v tom, že na každého platí niečo iné a kým sa nevyskúša, nedá sa to zistiť, že to nemáš rád. V dospelosti už máš svoje názory, postoje "vypestované" rôznymi vplyvmi, v detstve sa formuješ. Aj keď celý život sa človek formuje, učí. Najviac v detsve, kým je jeho stránka nepopísaná.

meripochaba
2. jún 2016

ahoj normalne sa cudujem ze dieta nenavidiet?uz sa nehnevaj ze pisem ale kto nenavidi deti to nie je clovek ten nema srdce deti nemozu za nic ze sa narodili a mozno ze dieta je asi k tebe zle neviem ako sa uz maju veci u teba ale nenavidiet dieta?je to horaz ze sa to tu aj pise k detom sa treba vediet prisposobit a inak bude skus inak zasposobit k dietatu prosim ta uz to neni mozne dieta nenavidiet je to horro asi u teba tera toto prvi ras pocujem ze nenavidim dieta nevadi ze nie je tvoje ale deti nemozu zato ze sa narodili a skus inak sa spravat aj ti k tomu dietatu vsetke deti treba mat radi nie to ze nenavidim ake uz len srdce mozes mat? 😢 prepac ze tak pisem ale ja vsetke deti lubim aj cudzje a treba sa vediet prisposobit k detom a venovat sa detom napriklad u mna je tak ze cudzie deti am maju radi nie este to ze moje vlastne deti ..mam tri deti dvoch vnukov zato ma tak zabolelo ze nenavidim dieta nevadi ze nie je tvoje ale nezabudaj deti nemozu za to za sa narodili ..boh sa na teba dobre pozera 😢

meripochaba
2. jún 2016
jabadaba
2. jún 2016

@lupenica este raz, pisala som Ti o surodeneckej rivalite a zasa tu tocis nezmysly, ze akoby chlapcek tu svoju malu sestricku nemal rad! Surodenecka rivalita je prirodzena vec! Najviac sa prejavuje u deti jeho veku a u surodencov s minimalnym vekovym odstupom! Preboha dievca, uz vnimaj co Ti clovek pise a nemel dokola chybne dedukcie! Zamyslas sa nespravne nad beznymi vecami a hladas tam patologiu! Deti musis usmernit a takisto ich obcas nechat, aby si svoje sarvatky poriesili same. tak sa ucia zvladat medziludske vztahy! Ked sa zeru, biju a hasteria uz prislis, zasiahnes. Inak ich nechaj. Dvojrocne dieta spada podla psychologie este do kategorie batola! Je to vek, kedy si dieta zacne samo seba uvedomovat, zacne sa vnimat ako osobnost a je uplne normalne, ze sa skusa presadit! Ber to teda s davkou nadhladu, toto dokaze vytazit aj biologickych rodicov, ale holt, patri to k detsvu. Najma si este uvedom, ze obe deti su velmi male a je to vek, kedy sa deti velmi este spolu ani hrat nevedia. Musia dorast, dozriet. To mozes bezne sledovat aj na ihriskach, deticky okolo dvoch troch rokov sa hravaju povacsine vedla seba, nie spolu, alebo si sem tam vlezu do vlasov.

Preco tak usedavo ten chlapcek place a ma problem sa utisit sa mozme len domnievat. Zavisi asi nakolko je rozruseny. Pestuj medzi surodencami zdravy laskavy vztah, nepreferuj jedno dieta pred druhym lebo im zalozis do buducna na nedobre vztahy! Nuz, rodicovstvo je asi ta najtazsia praca a nikto Ta na nu nepripravi. Ty vsak vies co si sama zazila, tak sa od toho odraz a povedz si, ze tymto detom das ine zazemie. 😉

P.S. nechces ten uvodny prispevok dat zmazat?

luciade
2. jún 2016

Boh videl aj nase nepekne skutky a pocul nase nepekne slova a predsa nas miluje, hoc vie, ze my aj tak ini velmi nebudeme, a preto ho ja velmi tak milujem lebo dnes uz chapem, ze on mi nevedie ucet, on chce, aby som bola stastna a pokojna. On sa na nas diva ako my maminy na nase ratolesti, aj ked nas napalia, neznamena to, ze ich nemame uz radi, len on je bed vecou a len tak nieco ho nenapali a este k tomu i vidi a chape nase vnutro viac nez my samy lebo on ho stvoril, takze ak sa niecoho bojim, tak len svojej hriesnosti spachanej dobrovolne a vedome, to co z nas casto vyjde v stave zufalstva, uzkosti ci hnevu, to sa az tak nerata, ak s tym daco potom urobime (nejaka naprava). Dolezite je to, co je teraz, nie zit minulostou (zit v minulosti znamena zit v lutosti, obvinovani, depresii) a nie buducnost (zit buducnostou znamena casto zit v strachu a obavach), ale ako sa rozhodneme v tejto chvili, co bolo bolo, to uz sa neda zmenit, uzasne je, to ze nam Boh dava nove sance kazdu novu pritomnu chvilku. Ak to skarede z minulosti zvladnete, bude to pre vas vsetkych obrovky zdroj lasky a pochopenia a ak to nezvladnete, aspon sa snazte zo vsetkych sil urobit spravnu vec. Na zaver, reci sa hovoria a chlieb sa je, netreba tak lipnut na slovach, skusme sa pozriet za ne, preco tak clovek hovori, slovo casto ani z polovice nevypovie, ako to vsetko naozaj je. 🙂

jabadaba
2. jún 2016

@lupenica tu je skvela pani psychologicka, ja som si s nou pisala cez jedno forum, zlata pani. Tiez sa mi dieta, prvorodene, plieskalo o sem, trvalo to cca mesiac dva toto obdobie, ale v zaciatkoch som z toho ako novopecena matka bola vykyblena. Prave ona mi ujasnila, ze je to uplne normalne, plieskali sa aj jej deti a to je odbornicka a jednoducho mi napisala, ze je to o skusani metod, ktora zaberie, pretoze pausalne sa kazda metoda neda aplikovat na vsetky deti. Priznala, ze tiez to u nej bolo pokus omyl. A to si teda na nej velmi cenim, ze to takto ako odbornicka priznala. Ludsky, realne. 😉

PhDr. Kornélia Dibarborová, detský klinický psychológ
Adresa:
PhDr. Kornélia Dibarborová, detský klinický psychológ
Strečnianska 13
851 05 Bratislava
blok A, 2. poschodie, dvere č. 224
Mobil:
0905 798 810
E-mail:
neladib@gmail.com
Kontaktovať e-mailom

luciade
2. jún 2016

Ja myslim, ze ked chlapec pociti, ze ho niekto miluje, ukludni sa a bude uplne ok, skus sa pozerat na svet jeho ocami, aj ked Ta napali, zahryzni si do jazyka a bud k nemu laskava, on tp urobi este par krat, ale uvedomi si, ze ho mate radi a to mu prinesie pokoj a radost. On este chudatko ozaj nevie nic o vztahoch, on len citi a prave sa neciti dobre, tak je ako taky psik na retazi. Je lahke milovat poslusne deti, ale take problemove vyvolavaju aj v cudzich ludoch hnev. Ked moja dcerja chytila raz v obchode amok (inak jediny vo svojom zivote lebo ja som jej vzala knihu, ktoru si so zaujmom prezerala, ale to mi doslo az neskor, ze to bola normalna reakcia lebo ako rodic som stale urobila, co som uznala za vhodne ja a mala vtedy najviac 2 roky), tak mi okoloiduci pan tiez navrhol, ci jej nechcem nalozit na zadok hned tam, aby prestala. Ani mne sa nepaci, ked ine deti urobia niekde divadlo, ale viem, ze ja ich nepoznam a nevidim do nich, tak sa snazim nic zle si nemysliet ani o detoch ani o rodicoch.

meripochaba
2. jún 2016
luciade
2. jún 2016

@meripochaba Jeeej, dakujeeeeem 🙂

lucia20
2. jún 2016

@lupenica v prvom rade si myslim, ze pokial si chces hladat cestu k satanovi, tak to ani skusat nemusis. je to male dieta a nie satan. vidim, ze v pase mas, ze sa snazis o dieta. dobre si si to zvazila? lebo si predstav, ze mam 2 rocnu vlastnu dceru a obcas by som ju veru vymenila za cokoladu. ale.... je to stale dieta a malinke. to dieta sa uci ako sa ma spravat, co sa od neho ocakava... a je to len a len tvoj obraz. ked bude citit, ze ho neznasas, myslis, ze ti to bude ulahcovat? ja mam nevlastneho syna a ver mi, nie vzdy to bolo med lizat. ale to iste plati aj o mojich detoch. moj muz ma tri nevlastne deti (moje dcery) a nikdy nech ho hnevali ako akokolvek by nieco take nevypustil z pusy. a ak by to vypustil, pre mna osobne by to bol velmi padny dovod na rozchod. preto sa trosku divim tvojmu priatelovi, ze to trpi. nikdy nema byt partner nadradeny nad dietatom.
skus pouvazovat ake je tvoje spravenie voci nemu. ty si tam od toho aby si zastupila druheho rodica. ak si z tohto statusu neni nadsena, mala by si pouvazovat co bude dalej. s dietatom treba neustale pracovat. a este vela rokov. ak neviete co s malym, kde robite chybu, je najlepsie vyhladat pomoc odbornika. to myslim uplne vazne. detsky psycholog vam pomoze pochopit preco robi iste veci to dieta a ktore veci by ste dokazali zmenit vy.