icon

Nenávidím štvorročného brata môjho priateľa

mata3321
4. okt 2016

Ahoj. V prvom rade by som chcela, aby ste ma neodcudzovali.. Môj problém spočíva v tom, že na nejaké 4 dni k nám má prísť priateľov malý 4 ročný brat, lebo jeho rodicia majú rodinný problém tak to decko musí byť u nás. Ide o to, že to malé hnusne spinave (doslova) a brutálne rozmaznane decko nenávidím. S frajerom bývame v 1 izb. byte s mačkou, do ktorej to dieťa zvyklo kopnúť keď uz bol párkrát u nás. Rozmýšľala som ze keď mi tak vadí, že by som na tie dni niekam odišla ale nemám kam a navyše robota mi to nedovoľuje, aj keď v nej nebudem dlho, a chcem predísť tomu aby sa stalo niečo mojej mačke. S inými deťmi problém nemám, deti mám rada ale toto dieťa neznášam. Jeho rodicia ho brutálne rozmaznavaju, a mysli si, že aj nám môže skákať po hlave. Navyše nám ostalo 10e na týždeň na jedlo a ja nie som ochotná minút posledné peniaze na to dieťa. Ako to mam zvládnuť? Co máme s nim robiť, kam ho zobrať atď..? Uz kvôli tomu ani nespim..

mamutka
5. okt 2016

@jabadaba a trochu sa skludni, tie suvetia co tu prskas o tabletoch a iných srackach - to nie zakladatelka strka do ruky, tak ho vychovavaju rodicia, preto je taky aky je. Ona tu hladala rady, sice sa vyjadruje ako vyjadruje - baba co deti nema, nic o nich nevie a ma ich asi dost na haku, ale to, ze je vychovavany na tablete sama odsudila. Teba ovsem tema zaujala, az ked si videla nazov "nenavidim....." presne toto admini potrebovali, nech po sebe zenske stekaju. Aj sa chytili....

candii
5. okt 2016

ako moze niekto nenavidiet dieta 😞

jabadaba
5. okt 2016

@sashabb 😀 som si toho vedoma.

mamutka
5. okt 2016

@sashabb no, mozno urazila aj maminu autistu, ktora sa mu roky obetavo venuje 24/7, nema vlastny zivot a tablet pouziva, lebo je v nom specialny program pre syna, ktory mu pomaha a ona zatial moze na zachod bez jeho doprovodu. Ale zase, taka nema cas citat tieto bludy, chvala bohu. PS: tablet doma nemame, podla mna to detom do ruk nepatri. Zato nebudem ludom nadavat.

novana
5. okt 2016

@lienka_snehulienka Nezavádzaj nové prispievateľky! Názov témy znel: Čo mám robiť s takým deckom? Žiadala radu, ako sa má postarať o 4 ročného problematického chlapca.

jabadaba
5. okt 2016

@mamutka stojim si za svojim vyjadrenim mila citliva mamutka, dieta na pohreb do isteho veku nepatri ale to tebe zrejme nie je, kedze si z tych empatickejsich mamiciek. Zakladatelka, keby hladala skutocne rady, vyjadruje sa inak na adresu maleho 4 rocneho dietata nez ako sprosty pohonic. A kto som ja Ta nemusi zaujimat, som jedna z diskuterok akych je tu tisic. Aj Ty medzi ne patris. Akurat, ze ja nemam potrebu moja mila pritakavat semetrikam. To odo mna necakaj. 😉

luci1983
5. okt 2016

@jabadaba
@melbak001
Ako buduca mama by som 4 rocne dieta na pohreb nebrala v ziadnom pripade!!! A trapit sa s tym co bude a nebude jest??? Ked bude hladny zje co bude navarene(podotykam aj vhodne pre 4 roc dieta). A preco by ho nemohol postrazit vlastny brat vobec nerozumiem??? A este gro pytat si od bud.svokry peniaze zato ze s nim bude vlastny brat???no ono poprosit a pytat si arogantne je rozdiel. Povedat svokre viete sme natom financne ako sme blede a potrebovala by som len kus prispiet na stravu aby som mohla malemu navarit co ma rad je myslim v poriadku? 4 rocny chlapec a tema ako ho niekto nenavidi???KATASTROFA TOTO😰😰😰😰😰

jabadaba
5. okt 2016

@candii ako citas, moze a uplne s plechovym ksichtom!

jabadaba
5. okt 2016

@luci1983 co dodat.... 😝

mamutka
5. okt 2016

@jabadaba ty tu ludom nadavas do trub, semetrik, krav ( na to reagujem v mojom prispevku z 10:45 ) oznacujes ich za sestry pre Mengeleho - ja iste nie som diskuterka ako ty, to si vyhod z hlavy.
Nepritakavam... ja som jej navrhovala ake aktivity s takym dietatom robit. Aj o jej slovniku som sa tu uz vyjadrila. Ale ty prskas jed a nadavky a si za hrdinku dna, lebo sa tesis, ze si asi urazila 90% zien tu. Kazdeho hold naplna nieco ine.

jabadaba
5. okt 2016

@mamutka ale ale ale...tak Ty nebudes ludom nadavat. Zaujimave. Ale ze sa tu nadava na malicke dieta Ti akosi vonkoncom neprekaza, ze princezna? Mame pomylene pojmy s dojmami? Aka si Ty zrazu citliva aj na seba, aj na mamicky s tabletami. Aka emapticka osobka sa z teba vyklula. A tu empatiu k tomu dietatku si kde nechala? V zalozni? Vyraziva na adresu dieta ze je RETARD nic? Nevadi? Ano, kazda ktora toto schvaluje a kazda, ktora sa tak vyjadruje je cynicka truba, Mengeleho sestricka. Nastavenie zrkadla boli, vsak?

mamutka
5. okt 2016

@jabadaba nemusis ma oslovovat princezna, ale zase, ak mas tu potrebu, prosim. Nadavam nejakému dietatu? co to tu vlastne vypisujes?

jabadaba
5. okt 2016

@mamutka zastavas sa hnusneho nadavania na malinke dietatko. To nie je zrovna cnost, vsak?

novana
5. okt 2016

@jabadaba Nazvať dieťa poškrabkom, dievča frajlou a ženy kravami, trúbami... tiež o mnohom vypovedá. Nefandi si, slovník nemáš o nič lepší ako zakladateľka diskusie. Na čom frčíš? 😀

mamutka
5. okt 2016

@jabadaba nezastavam sa nadavania na dieta, ty si nejak mimo dnes asi......
a nie som citliva na mamicky s tabletmi, pisala som toto:
"no, mozno urazila aj maminu autistu, ktora sa mu roky obetavo venuje 24/7, nema vlastny zivot a tablet pouziva, lebo je v nom specialny program pre syna, ktory mu pomaha a ona zatial moze na zachod bez jeho doprovodu. Ale zase, taka nema cas citat tieto bludy, chvala bohu. PS: tablet doma nemame, podla mna to detom do ruk nepatri. Zato nebudem ludom nadavat. "

jabadaba
5. okt 2016

@novana slovnik adekvatny zakladatelke a poskrabok je normalny vyraz, ze Ty mas literarne vakuum je tvoj problem. Je zabavne sledovat ako ste sa nasupili dievcence len co vam clovek natrie rovnako citlivou mincou ako ste sa tu odplacali tomu chudatu 4 rocnemu. Vraj dospele zeny...no potes panbuh! Citlive kvetinky, pozrime sa, ale len na seba!

jabadaba
5. okt 2016

@mamutka ja nie, mimo tu je niekto iny mamutka. A nezvelicuj koho som ja urazila, tablety detom do ruk nepatria v istom veku, nevydieraj tu autistami, ok? Bavime sa o standard detoch, ci? Urcite vyjadrovanie voci malym detom je nepatricne a asi by mala zakladatelka zvolnit svoj repertoar a zmenit svoj pristup. Velmi sa totiz nevyznamenala.

mamutka
5. okt 2016

@jabadaba tvoja veta - vôbec si nerozlisovala vek a situaciu, velmi hrdo si pausalizovala -
Strcit dietatu do ruky tablet moze len sprosta krava, ktora chce od dietata svaty pokoj!

jabadaba
5. okt 2016

@mamutka potom ste tu pausalizovali aj vy - asi mate vsetky 4 rocne deti za retardov, ze? Budeme sa bavit chytanim za slovicka alebo ako dospele budeme chapat zmysel vyjadreneho nazoru? Vyber si.

philipha22
5. okt 2016

Nezabudaj na jedno....... to dieta je niekoho...a tam nastala CHYBA!!! Skus si predsa len najst nejaku cestu k tomu dietatu...ono myslim, ze maly take prostredie ako mate vy doma nepozna a bude to pre neho nieco nove.... moja suseda ma tiez pojasene nevychovane decko....ale.... nie je to o tom, ze to dieta sa take narodilo... to ta genialna maminka si ho tak paradne vychovava... prisla situacia, ze z hodiny na hodinu som musela malu zobrat a byt s nou 24 hodin...a dieta bolo ako vymenene...proste nabehla som na nas bezny rezim a ja som to dieta nespoznavala... tak male dieta, si dovoli len tolko kolko mu dovolis TY!!! To iste plati u nich doma... a tam ma dovolene veeeela veci, len aby mali rodicia klud a pokoj /fakt genialne!!!! /

sashabb
5. okt 2016

Mne to príde divné aj zo strany rodičov toho chlapca. Idu na pohreb na 4dni??? Veď pohreb je tak hodinu-dve. Aj keby cestovali tak pokiaľ maju malé dieťa môžu ísť na otočku, alebo max. na 2dni.
Mne to príde, že aj tí rodičia sa ho chcú zbaviť a robia si "dovolenku" aby si od neho oddýchli 😒

mamutka
5. okt 2016

@luci1983 mila buduca mamicka, ak nebudes mat nikoho, kto by ti dieta postrazil, tak bud pojde na pohreb len jeden rodic - co rodicov dotycneho dietata asi nenapadlo - alebo pôjdete obaja, so stvorrocnym, ale ty ako mamicka sa pojdes pocas pohrebu s dietatom prechadzat obdalec, v kostole dieta hadam posediet dokaze. Takze ziadna ujma. Proste vsetko sa da prisposobit, ked clovek chce, ja ako matka by som nestrkala dieta na 4 dni, ked tam to dieta niekto nechce. Nasla by som sposob ako s dietatom absolvovat aj ten pohreb. Nie kazdy ma babky opatrvatelky za zadkom. Ved pohreb hadam netrva 4 dni. Kolke znas uz museli kadeco absolvovat s detmi, proste si mamicka a dieta podchvilou urobia vlastny program, ked to nie je zrovna vhodne pre dieta. Lenze to musi ta matka mat dieta vychovane tak, aby vedelo byt slusne a chvilu byt aj ticho

mamutka
5. okt 2016

@jabadaba baba si pytala rady co s nim, ako tie dni prezit. tak nechytajte za slovicka, ked neviete poradit ako zaujat dieta, co nepozna ziadne hranice a normalne aktivity.

mm2008
5. okt 2016

@sashabb presne toto isté som teraz mala "v pere" . teda som to chcela práve napísať... súhlasím... myslím príspevok dnes 5.10. o 11:07 hod.

lienka_snehulienka
5. okt 2016

@novana Ok, napísala som "Čo s takým deckom?", pôvodný názov bol "Čo mám robiť s takým deckom?" - beriem, že mi vypadli dve slová. Je to až taký priepastný rozdiel? Neviem, v čom zavádzam nové prispievateľky, keď si každá jedna z nich môže hneď v úvodnom príspevku autorky prečítať, že "to malé hnusné špinavé rozmaznané decko" nenávidí. Ďalej sa o ňom vyjadruje ako o retardovi. Áno, prišla si pre radu - nie čo má robiť s problematickým dieťaťom, ale čo má robiť s dieťaťom, ktoré neznáša.
Ja osobne som sa tu vyjadrovala nielen k aktuálnej situácii, ale aj k tomu, že by si mala dať trochu doporiadku svoje nastavenie voči tomu dieťaťu. Pretože ak teraz vyrieši problém štyroch dní, stále jej zostáva dlhodobý problém a tým je jej vzťah k chlapcovi. Je ok, ak ho bude nenávidieť aj naďalej? Ak plánuje zostať so svojím priateľom, bude s jeho bratom prichádzať do styku aj v budúcnosti. Je teda aj v jej záujme, aby vyriešila podstatu problému, nie iba to, čo s ním bude robiť počas štyroch dní.

kaja73
5. okt 2016

ved nech ide tvoj partner-maleho brat-k rodicom na 4 dni a tam nech sa postara o brasku..ako maminu dvoch synov s 11r rozdielom by ma velmi mrzelo keby sa st.brat nezvadol a odmietol na par dni postarat o brata...strasieho vedieme k tomu aby brasku chranil.....ty s tym nemas v podste nic spolocne a mozu ta uplne obist..
@mata3321

mm2008
5. okt 2016

pôvodný názov témy: "Čo mám robiť s takým deckom?" nemá so súčasným názvom "Nenávidím štvorročného brata môjho priateľa" absolútne nič spoločné ja by som tému už ukončila

mm2008
5. okt 2016

@kaja73 ja to mám to isté - tiež mám 10 ročný rozdiel.. a podobné myšlienky mi behajú hlavou už dlhšie.. ale je tu diametrálny rozdiel medzi našimi súrodencami s týmto vekovým odstupom a tým, o čom píše zakaldateľka témy... naši súrodenci sú "vlastní" (teda zrejme aj u vás) a ona píše o "nevlastnom" ... takže aj tu je zrejme rozdiel a ešte mnohé iné.. Hoci aj nevlastní súrodenci môžu mať lepší vzťah akko vlastní... (zažila som.. nie ja osobne, ale z okolia poznám také vzhťahy...) no ako som písala vyššie, už by som tému uzavrela.

jana_eyre
5. okt 2016

@mamutka aký priliaty okej do ohna? Ved v povodnom prispevku autorka sama napisala, ze "Ide o to, že to malé hnusne spinave (doslova) a brutálne rozmaznane decko nenávidím".. Žiadny výmysel adminov..

novana
5. okt 2016

@mm2008 Názov témy bol zmenený zámerne, za účelom pritiahnuť diskutérov. Čím častejšie zobrazenie stránky, tým väčší príjem z reklamy. 🙂 Niekedy začínam mať podozrenie, či z tých reklám neprofitujú aj niektoré babyjagy, ktoré sa tu snažia rozdúchavať vášne.