Nenávidím štvorročného brata môjho priateľa
Ahoj. V prvom rade by som chcela, aby ste ma neodcudzovali.. Môj problém spočíva v tom, že na nejaké 4 dni k nám má prísť priateľov malý 4 ročný brat, lebo jeho rodicia majú rodinný problém tak to decko musí byť u nás. Ide o to, že to malé hnusne spinave (doslova) a brutálne rozmaznane decko nenávidím. S frajerom bývame v 1 izb. byte s mačkou, do ktorej to dieťa zvyklo kopnúť keď uz bol párkrát u nás. Rozmýšľala som ze keď mi tak vadí, že by som na tie dni niekam odišla ale nemám kam a navyše robota mi to nedovoľuje, aj keď v nej nebudem dlho, a chcem predísť tomu aby sa stalo niečo mojej mačke. S inými deťmi problém nemám, deti mám rada ale toto dieťa neznášam. Jeho rodicia ho brutálne rozmaznavaju, a mysli si, že aj nám môže skákať po hlave. Navyše nám ostalo 10e na týždeň na jedlo a ja nie som ochotná minút posledné peniaze na to dieťa. Ako to mam zvládnuť? Co máme s nim robiť, kam ho zobrať atď..? Uz kvôli tomu ani nespim..
Baby, už sa to tu zvrháva. Rieši sa tu zmenený názov, príjmy z reklamy, naťahujeme sa tu o slovíčka. Kašlime na to, každý, kto sa tu vyjadril viackrát, už asi povedal všetko, čo sám za seba považuje za podstatné a teraz ide o to, čo z toho bude za podstatné považovať autorka. Ja by som bola celkom rada, keby sa tu ešte ozvala a povedala nám, ako sa rozhodla so situáciou popasovať. Mňa osobne to zaujíma aj kvôli nej, aj kvôli tomu dieťaťu.
@jana_eyre spomenula, ale s nasledovnej diskusie vyplynulo, ze hlada nejake riesenia, dakuje za rady a pod, neplula jednostaj jedovatu zlc. Ale pri takto zvolenom nazve temy je to uplne zabite, uz ide len o hadku, ako to moze povedat a uz sa neriesia rady, aky program s takym dietatom vymysliet. Lebo niekomu vyhovuje, ze sa tu nediskutuje konstruktivne. Ved riesit s babou ze ma mat iny pristup predsa k niecomu vedie, nie? Jedine tak sa da samotnému dietatu pomoct. Ale ked sa to nazve takto, tak jej kazdy vanada a hotovo. Ved nazov temy vystihuje o co sloveku ide. Chcela vediet co s nim. Takto tema vyjadrije, ze niekto chuda dieta nenavidi a bodka. Admini uz zablokovali x slusnych ludi a asi si tu potrebuju nechat len rozhadane a zadrapcive temy a osoby.
@mamutka nemyslim si ze prave mne treba nieco vysvetlovat!!!!!!!!!!!!!!a je uplne normalne ze ma svojho mensieho brata postrazit starsi brat i ked je drobec nezvladnutelny.brat je dost blizka rodina nato aby matka maleho vedela ze bude onho postarane. 4 roc dieta na pohreb nepatri mnohe starsie deti to nechapu! V zaciatku napisala zakladatelka ze nechce aby svokra vedela ze maleho neznasa!!! A myslim ze keby prave toto vedela ta svokra to by bolo ine kafe👍.a prepac ale ci mam babku alebo nemam babku za zazdkom co ta do toho????? Keby sisi poriadne citala co ti niektore kocky odpisuju a nedomyslala si asi by si chapala ze co niektore kocky rozculilo!!!!!
už ste sa dohádali,či este chvilku ? 😀
@luci1983 ach jaj. Ani ja si nemyslim, ze 4-rocne dieta patri na pohreb ( tak nepouzivaj tolko vykricnikov a otaznikov ) ale ak ho clovek nema kam dat, tak som dost polopate opisala, ako sa to da s dietatom absolvovat. Si predstav, ze pocas obradu sa prechadzat mimo areal cintorina s dietatom napríklad. Podrobnejsie to uz napisat neviem 😅 A toho sa tyka aj to, ci niekto ma alebo nema na strazenie babky a pod. Lahko sa mudruje, ked ma niekto kazdu povinnost, chorobu, cestu, ci sopel poriesenu babkami. Niekto musi byt kreativny a s dietatom chodit vsade. To pisem vseobecne, aby si sa necitila dotknuta, ze pisem o tebe, ze ta budu babky obskakovat. Ale vela ludi proste nechape, ze sa nie vzdy automaticky dieta da niekam "odlozit". Tolko k pohrebom.
Brat sice moze postrazit dieta, ale nebudem si pchat dieta niekam, kde ho niekto, kto zije s jeho bratom nechce.
🙂 uz chapem preco sa vsetci smeju z modreho konika 🙂. Tak takuto "diskusiu" som este nevidela 🙂 dievcata, venujte sa radsej detickam a nevadte sa tu s ludmi kt ani nepoznate. 🙂 A uvodny prispevok? To hadam nestoji ani za komentar ;)
@luci1983 je tam napisane stale to iste, precitala som si to este raz. A nedomyslam, citala som celu diskusiu, nemusim si vety domyslat.
Pre mna je nepripustne povedat "nenavidim to dieta". Som matka a odkedy som bola tehotna, som voci detom uplne ina ako kedysi.
Ked som mala 20, isli mi vsetky deti na nervy. Poznam vela ludi, ktori aj vo vyssom veku povazuju deti za otravne usoplene bytosti. Nemaju svoje deti, toto si myslia, ale to neznamena, ze by im ublizili.
Teraz si budem domyslat: keby som mala 20, s detmi dokopy nijake skusenosti, len to, ze revu v obchode, v autobuse a pod., nemala by som tie pocity, co mam dnes, ked pocujem plakat dieta. Dnes mi to trha srdce, vtedy by ma to otravovalo. Takze keby som vtedy, v tom veku, prisla do kontaktu s dietatom co mi kopne do macky, tiez mozno poviem, ze ho nenavidim..... neviem, ako by som sa vtedy zachovala.. clovek jednuducho tie svoje vyjadrenia nedomysli niekedy. Tak ju tu uz netreba riesit, kvapky dostala - ze nie dieta je na vine, ze takto pisat o nom nemoze a pod. Hold, hadka vznikla a admini sa tesia.
ja som zvedavá, ktorá "dobrá duša" toto zavesí do Fun-ka ... ako pred pár dňami inú tému...
A datum registracie zaklakladatelky= oktober 2016..nie je to trosku nahoda?..uz tu totizto par takych fejkovych tem bolo..
@salfusco o co sme prisli???
@bocianka123 hej tiez som to našla 😀
@mata3321 uplne ta chapem.
vyraz nebol stastne zvoleny, ale jednoslovne vystihol tvoje vsetky pocity voci tomu dietatu. lebo nemas moznost zasiahnut do jeho vychovy, nemas na to priestor, ani cas. jedine, co mozes, je to pretrpiet, ked uz u vas je.
ostatni by mali pochopit, ze "zle" dieta je sice casto obet zlej vychovy, ci prostredia. ale aj dieta (akokolvek nevinne ho chcu dospeli vidiet) moze mat uvazovanie cisto vypocitave, sebecke, manipulativne. bez ohladu na vek. moze sa take uz narodit.
snad vsetci ti manipulatori a tyrani sa nezrodili iba zo zlej vychovy, ci zo zlého prostredia. kolki z nich sa s tym uz narodili. malicki a nevinni, a predsa uz tak vopred nastaveni. neskocilo to na nich zrazu v nejakom veku.
dieta nie je tabula rasa.
@lubkavargova1 ja ani neviem,nejake pohreby,tablety,Mengeleho sestričky,nadavky dietatu...popravde mam z toho zmatok,že o čo tu vlastne ide
@salfusco cooo? Vsak Mengele umrel...ci?
@warholette aj deti ktorým sa vychádza v ústrety bývajú vychované a v pohode, aj ked majú tablet . Tu ide o kombináciu .
@warholette a ešte ďalšia vec...vždy zvonka sa to " cudzie dieťa " zdá nevychované a človeku behajú myšlienky ... " no však ja by som mu dala keby to bolo moje " , takú by som mu pleskla , určila hranice .. človek je taký manager a kaučer hlavne keď ide o cudzie deti , cudzie vzťahy ... 🙂, na všetko má riešenie, všetko jasne vidí ako by to urobil on .
To je ako s chlapmi pri futbale, na sedačke je každý špičkový tréner a hráč 😀 .
@lubkavargova1 hej,ale asi ide o nejaky MK slang,nechapem o co islo,google mi nic take nenašiel 😎
@salfusco aby si bol v obraze, ja som navrhla, ze ak je taky problem, mat dieta na 4 dni, mozu ho rodicia zobrat so sebou, idu na pohreb. Da sa urobit tak, ze jeden rodic sa zucastni obradu a druhy s dietatom pojde na prechadzku a pod. a zvysok zo 4 dni sa zariadia podla seba. Tak som bola oznacena ako adeptka vhodna na Mengeleho asistentku. To je uplne normalne konikovske, nic zvlastne.
@mata3321 len pre vysvetlenie, svojmu dietatu sa venujem 24hodin a si predstav toho nasho psa kopol, nie silno, ale kopol, tak ako jeho koplo ine dieta na ihrisku, nasypalo mu piesok do oci, vytrhlo hracku z ruky a plno inych negativnych deti a si predstav, ze tie deti boli nasich znamych a dokonca kamaratov a vsetko su to deti milovane a vychovavane a patricne potrestane za tie neuveritelne ciny a nie sposobom, ze by ich kopali, pripadne im sypali piesok naspat... 😀 Nas pes je clenom rodiny a je milovany a rozmaznavany a jasne som malemu vysvetlila, ze kopat sa nesmie, ze ked ho kusne naspat, tak nech nereve a raz sa tak aj stalo, stipol ho zubami a odvtedy na sebe neutocia dieta vs pes 😉 a opacne pekne sa akceptuju a ticho na seba ziarlia, takze nie, moj syn si nevybija ziadnu agresivitu na zvierati, ale normalne skusil co to da...kazde dieta je ine, ale v zivote nikdy by som sa neopovozila na verejnom mamickovskom fore povedat na nejake dieta retard spinavy.... a este to tu rieisit, ved ide o styri dni, inak to je kde ten pohreb mimo sk, alebo budu pochovavat styri dni? Ved ked budu mimo, preco nebude priatel u rodicov s bratom? A o tebe ako hovorili rodicia tvojho priatela ked si s nimi byvala? suka? 🙂 Ci ty si dokonala? Nuz skoda, ze nepoznam tvojich skoro svokrovcov, aby som ich upozornila na tvoju ochotu, alebo to nie je celkom tak, ze sa jedna o skoro svagra? 😉 😉 😉
@salfusco topocujem prvy krat a to tu uz som nejaky ten piatok...nevadi...idem sa hodit do modu "off" a len sledovat.
@mamutka nic si z toho nerob, ja tiez nevidim problem vziat dieta 4-rocne na pohreb, a prechadzat sa snim, stat obdalec, ale toto dieta je asi velmi "narocne" a zive a asi si ho poznaju aj rodicia , preto radsej zvolia druhu moznost.
ja si myslim, ze dnes sa az privelmi kladu deti na piedestal, treba sa k nim spravat s uctou, respektom a na dospelých a starsich ludi uz nik neberie ohlad, ti su vraj uz vyformovani, tak k nim sa uz s respektom spravat asi netreba.
Ako to prezit? Zapni telku, rozpravky, youtube, keksy na stôl, vecer navar detsku krupicu, daj mu pribinacika, precitaj z knihy a potom napusti vaňu a nech sa pohra vo vode. Tak vam utecie kazde poobedie.
Alebo sa mu povenujes pekne pri hre a spoznas ho, že nie je tak zlý ako ho vidíš a zapáči sa Ti. Mnohé deti su lepsie bez rodičov, ako s nimi.
Uvidíš, zvladnes. Držím palce
@novana no vidis, podla mna to normalne je 😉 sudruhovia chybu neurobili....A si predstav, ze je normalne, ked na ihrisku jedno dieta druhemu chce vytrhnut hracku, pretoze je zdrave a normalne a treba mu urcovat tie tu s takou horlivostou spominane hranice a patricne a normalne "trestat"dieta za take ciny a ver tomu, ze som si nekopla dieta naspat, ale kludne som mu vysvetlila, ze ho to boli, tak akoby to bolelo aj jeho, kebyze ho kusne a si predstav, ze to este vyskusal...A je to normalne, zdrave, zive dieta - chlapec a opat si predstav, ze dcery skoro dospele, nikoho nevrazdia a su to zodpovedne obcianky nasej republiky a to ta prostredna zabila morca - nechtiac, ale pristupila ho, ked boli vypustene v zahrade, napriek upozorneniam, ze mo moze prislapit ked sa nahanali, tak nepocuvala a stalo sa.... Takze chyba nie je nikde, chyba by bola kebyze to dietatu nevysvetlim a necham ho nech kope tu nasu chlpacinu....Sudrohovia chybu nesravili 😉 pekny den

Prve co ma napadlo, ked som precitala uvodny prispevok, ze su pouzite prilis silne slova.Neznasam, ak niekto pouziva slovne spojenie "to decko".Dobre, neznasas ho.Ale mat radsej macku?.lebo ta sa k tebe pritulka, zavrni?.Vies ako sa hovori.Ake pozic take vrat.Chlapec sa k tebe evidentne sprava tak, ako ty k nemu.Kazde dieta vyciti, ak ho niekde len trpia, nechcu ho.Preto sa tak sprava.Podla mna, mozno je rozmaznany.Ktore dieta narodene s velkym odstupom by nebolo.Btw, nie si nahodou aj ty najmladsia? Lebo ak ano, tak si "trochu" rozmaznana aj ty.A vlastne sa spravas tak trochu ako on.A ze kopol macku.Nuz to nie je pekne, ale to si mu mala povedat.Tipnem si.Zrejme si sa na neho vyvrieskala, pomojkala macku a na neho si uz ani nekukla.Nebudem ti radit, mas svoj rozum.Ale nebolo by od veci zmenit pristup.Tot vse.