icon

Nenávidím svojho manžela a chcem uniknúť každodennému chaosu

21. júl 2025

Je to asi len výkrik do tmy, ale nikto ma neberie vážne, mám 2 deti. Necelé 2 roky a 5 mesiacov a nevládzem žiť. Nemám už ani chuť, energiu, motiváciu. Zostarla som minimálne o 20 rokov. Celý deň robím len slúžku, stále varím, umývam, upratujem a donekonečna, pričom ani nevyzerá, že sa tu niekedy upratovalo. Nikto ma neberie vážne, keď poviem, že nechcem žiť v tomto, chcem ísť niekde úplne preč, sama. A do toho všetkého si tu stále manžel volá prespávať ľudí, spia mi na gauči, vyzliekam, obliekam periny, periem, upratujem po každom. Ja už nevládzem takto žiť. Nenávidím slovo mama, totiž staršie dieťa povie to slovo 1000x za deň, a len preto aby ma naštvalo. Ja už nechcem ani svoje deti, dala by som ich aj sociálke, len nech niekto už konečne pre ne príde. Ja si chcem tiež občas oddýchnuť a žiť aspoň chvíľku v tichu. Asi to ani nedáva zmysel, čo som napísala a nikto mi nedá žiadnu múdru radu, ale dlho to už nevydržím

Strana
z4
anonym_392645
21. júl 2025

@anonym_autor buď k sebe láskavejšia. odíď na niekolko týždnov. lacný hotel na horách, dom u kamarátky, sesternica v dalekom meste,
niekam proste odid, a bud cele dni, aspon 4 týždne sama, poriadne si oddýchni a premyšlaj nad tým, čo chceš.

len sa zbal, nechaj mužovi lístok, že sa vratiš o 4 týždne, nech zatial krmi deti. Alebo ich nechaj u niektorých rodičov.

Daj si tak pár týždnov pauzu. Potom uvidíš, čo chceš dalej so životom robiť.

autor
21. júl 2025
@anonym_392645

@anonym_autor buď k sebe láskavejšia. odíď na niekolko týždnov. lacný hotel na horách, dom u kamarátky, sesternica v dalekom meste,
niekam proste odid, a bud cele dni, aspon 4 týždne sama, poriadne si oddýchni a premyšlaj nad tým, čo chceš.

len sa zbal, nechaj mužovi lístok, že sa vratiš o 4 týždne, nech zatial krmi deti. Alebo ich nechaj u niektorých rodičov.

Daj si tak pár týždnov pauzu. Potom uvidíš, čo chceš dalej so životom robiť.

@anonym_392645 žiaľ, chlap odchádza na 2 mesiace preč kvôli robote, takže ma tu nechá v týchto srackach samú... Ešte mi nezabudol posledný týždeň doviesť 2 ľudí na prespanie, mňa to už nebaví, len sa tu všetci nechajú obsluhovať

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_392645
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_392645 žiaľ, chlap odchádza na 2 mesiace preč kvôli robote, takže ma tu nechá v týchto srackach samú... Ešte mi nezabudol posledný týždeň doviesť 2 ľudí na prespanie, mňa to už nebaví, len sa tu všetci nechajú obsluhovať

@anonym_autor tak odid na 2 mesiace aj ty, alebo na mesiac, deti nechaj u rodiny.

anonym_7bfad4
21. júl 2025

@anonym_autor Ach 😢
Chápem ťa. Neznieš ako zlá mama, ale ako človek, ktorý je úplne vyčerpaný a nikto ho nepočúva. Nie je normálne robiť všetko, starať sa o deti, o domácnosť, obsluhovať návštevy a pritom nemať ani chvíľu pre seba. To, že máš také myšlienky, je len dôsledok dlhodobého tlaku, nie dôkaz, že niečo nezvládaš.

Ak ťa nikto neberie vážne, povedz to znova, hlasnejšie. A ak ani potom nie, nájdi niekoho, kto ťa vypočuje a pomôže - psychológa, priateľku, kohokoľvek. Nečakaj, kým úplne zhasneš.
Nie si sama. A nie si zlá. Len si úplne na dne.

taktotedanie
21. júl 2025

@anonym_autor poziadala by som o pomoc ale nie toho trtka co mas doma ale niekoho ineho z rodiny
A asi by som riesila psychologicku, z tvojho prispevku priam vrieska “pomoc” a bude sa to zhorsovat a eskalovat, prosim nenechaj to zajst tak daleko, ze budu trpiet tvoje deti

autor
21. júl 2025
@anonym_7bfad4

@anonym_autor Ach 😢
Chápem ťa. Neznieš ako zlá mama, ale ako človek, ktorý je úplne vyčerpaný a nikto ho nepočúva. Nie je normálne robiť všetko, starať sa o deti, o domácnosť, obsluhovať návštevy a pritom nemať ani chvíľu pre seba. To, že máš také myšlienky, je len dôsledok dlhodobého tlaku, nie dôkaz, že niečo nezvládaš.

Ak ťa nikto neberie vážne, povedz to znova, hlasnejšie. A ak ani potom nie, nájdi niekoho, kto ťa vypočuje a pomôže - psychológa, priateľku, kohokoľvek. Nečakaj, kým úplne zhasneš.
Nie si sama. A nie si zlá. Len si úplne na dne.

@anonym_7bfad4 nemám kamarátky a psychológ je drahý pre mňa

taktotedanie
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemas rodinu? Psychologa ti hradi poistovna, nejake tie sedenia
A psychiatra ak ma zmluvu s poistovnou tiez neplatis , doplacas max za lieky
Nevyhovaraj sa ale svoj stav ries, ze tu napises na mk prepac ale to naozaj nie je riesenie

tramtada31
21. júl 2025

Tiez tá chapem, je narocne mat 2 deti s takým malým vekovým rozdielom a byt na všetko sama. Viem, že to vyznie ako klišé, ale bude lepsie, keď budú deti samostatnejšie, budeš mat naspat svoj zivot. Dovtedy požiadaj o pomoc rodinu, si vycerpana, potrebujes sa hlavne dobre vyspat.

autor
21. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor poziadala by som o pomoc ale nie toho trtka co mas doma ale niekoho ineho z rodiny
A asi by som riesila psychologicku, z tvojho prispevku priam vrieska “pomoc” a bude sa to zhorsovat a eskalovat, prosim nenechaj to zajst tak daleko, ze budu trpiet tvoje deti

@taktotedanie ja už nevládzem sa im ani venovať, už len zo zotrvačnosti, varím, kŕmim, starám sa, ale už sa mi to všetko hnusi, ja si musím vybaviť všetko, vyťahovanie žumpy, doktorov, všetko sama a najlepšie keď ešte vybavujem všetko aj mužovi, poistky, komunikáciu s bankami, všetko... A on proste nevie povedať ani sprosté nie, ľuďom čo sa nám tlačia do domu, lebo naposledy jeho ujo si ide urobiť prázdniny k nám... Rozumej, že bude u nás sedieť na gauči s jeho nejakou už asi 50- tou frajerkou, a ja ich budem musieť zase obsluhovať

anonym_7bfad4
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor rozumiem. Ak nemáš kamarátky, možno sa dá nájsť niekto online, anonymne, v skupinách, kde sa ženy cítia podobne - nie na porovnávanie, ale na to, aby si vedela, že nie si divná a ani sama. Aj tu na koníkovi sa s niekým spoj. 🩷

Nemusíš to riešiť celé naraz. Stačí malý krok. Ale urob ho. Lebo si zaslúžiš pomoc. Aj keď ti to nikto doteraz nepovedal, tak naozaj na to máš právo.

anonym_7bfad4
21. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor nemas rodinu? Psychologa ti hradi poistovna, nejake tie sedenia
A psychiatra ak ma zmluvu s poistovnou tiez neplatis , doplacas max za lieky
Nevyhovaraj sa ale svoj stav ries, ze tu napises na mk prepac ale to naozaj nie je riesenie

@taktotedanie možno sa jej uľaví už len tým, že to zo seba dala von

anonym_3a759e
21. júl 2025

@anonym_autor uprimne? Odid na dovolenku... zavolaj k deťom mamu a chos si oddýchnuť.

anonym_71f706
21. júl 2025

@anonym_autor prečo si chcela deti? Alebo prečo máš druhé dieťa, keď si vedela už pri prvom že je to náročné? Veď to malinké ťa potrebuje. Ono ľahké spraviť ale starať sa už ťažšie

taktotedanie
21. júl 2025
@anonym_7bfad4

@taktotedanie možno sa jej uľaví už len tým, že to zo seba dala von

@anonym_7bfad4 kratko, to nie je riesenie, zajtra bude na tom istom..

colsami
21. júl 2025

Nemas rodinu? Rodicov? Surodencov? Dom patri iba muzovi, ked tam chodia prespavat jeho ujovia s frajerkami na vas gauc a nemozes to zatrhnut?

januska12323
21. júl 2025

V prvom rade si sprav poriadok s mužom, keď si niekoho domov zavolá bude sa starať on, prečo to robíš ty? Deti mu tiež častejšie nechaj a ty choď von z domu. Táto terapia vie byť účinnejšia ako psychológ.

rozculena
21. júl 2025

prečo robíš slúžku mužovi,jeho kamošom a príbuzným?

svetlonos
21. júl 2025

Muza aj jeho baráž prespavaciu posli natvrdo do piliny a zručnosti, nech konecne dozrie. Nie ste hotel ani ubytovňa! Normalne som vyticena za teba! Ja by som každej takejto "navsteve" s kľudom strčila cely pobyt. V prvom radade by dostali tvrdý ignor a toboz este prezliekanie prať?, A namiesto privítanie by som im splechla do ksichtu, ci im mam zavolať do útulku pre bezdomovcov, keďže ja niečo také nevediem!
Ak mas rozdiel medzi deťmi 2,5 roka je to "zabava" sama o sebe. Ak chce návšteva prísť, strc jednému do rúk vysávač, ďalšiemu obe deti a hajde von na cely den! Ak kojis, nauc male aj na um, problém s cudzími vyriešený!
Ked prvy povedala, daj mu zoznam, co treba popratat s oznamom, ze nie si hotel a viac hodinové návštevy nepotrebuješ. Teda pokiaľ nechcú pomôcť.
Toho blba rafsej posli nadowt k mame nech vyrastie.
Spanok robi divy a obcas pomoc vo firme opatrenia deti aspim ma cely den tiez. Ked muzik bude 2 mes. v prdeli, nech láskavo vysoli aj € na pani na strazenie, bez pindania!
Drzim palce, a v kritickom pripade fakt niekoho zaplat, kto deti postrazi a ty sa vyspi!

ma77
21. júl 2025

V prvom rade by som zatrhla tých cudzích ludi co chodia k vám prespavatty máš dve drobné detičky a máš upratovať a skákať okolo ďalších ludi ? To kde sme toto by som zrušila okamžite a hneď budeš mať menej roboty deti nechať na par hodín mužovi keď príde z prace a ty von sa prejsť trosku vyvetrať hlavu

deti95060810
21. júl 2025

manželovi povedz nech láskavo prestane vodiť cudzích ľudí k vám domov na noc. alebo nech sám po nich uprace a operie bielizeň .
z tovjho príspevku mám pocit že manžel ti asi moc nepomáha .
požiadaj mamu nech ti príde pomôcť.

isis234
21. júl 2025

Návštevu neohlásenú nevpusti dnu. Povedz, že sa manžel s tebou nedohol. Otoč ich pri vchodových dverách. Ty nie si hotel, aby si ich obskakovala.
Alebo ak by manžel robil nepríjemnosti, ako ti už písali. jednému daj do ruky staršie dieťa, druhému vysávač. S mladším choď von na prechádzku. Povedz im, že pre nich si nevarila, nič nekupovala.
Manželovi povedz že žiadne návštevy ty neprijímaš. Keď príde domov, nechaj mu deti a ty chod na pár dní preč. Pozri lacnejšie ubytko. Vyspi sa, chod von na kávu. Prechádzku.
Toto čo opisuješ, donekonečna nejde. Muž si to musí uvedomiť.
Držím palčeky aby sa to čím skôr vyriešilo.

anonym_9b58ca
21. júl 2025

@anonym_autor Vyhorená mama aj manželka..NEZABÚDAJ,ŽE POŽIADAŤ O POMOC,NIE JE HANBA ANI ZLYHANIE!! Útek nie je riešenie. Naozaj nevyrieši nič! Len jedine detí budú mať traumu.
Nájdi niekoho v rodine (v PRVOM rade muž) kto deti pravidelne zabaví,postráži a ty si urob program podľa seba. Čokoľvek. Rob to pravidelne. Ber deti do prírody do mesta,kdekoľvek chcete. ,Proste zmeň myslenie a užívaj život. Ak to nepomôže vyhľadaj POMOC ! Psychológ, psychiater a uvidíš veľa zmeníš. Držím palce.

enmery
21. júl 2025

No zbytočne sa autorka bude vyvršovať na návšteve. Tá možno ani netuší, aká je u nich situácia, možno ani jej muž, ako jej je už psychicky zle. A silne pochybujem, že v tomto stave si ona s nim urobi poriadky. S veľkou pravdepodobnosťou ju manžel takto ignoroval a kašlal na všetko už pred deťmi a teraz to prepukla naplno. Mne z toho príspevku veľmi do smiechu nie je, pretože to už je celkom dosť silné volanie o pomoc a tie reči o deťoch a dat ich sociálke len nech sú preč, ak to bude depresia, tak tu autorka nevyspí. Fzická únava sa vyspať dá, psychická nie. Iba sa to bude nabaľovať.
Máš mamu, sestru, svokru?Keď k vám chodí toľko ľudí, niekoho predsa len poznáte.
Ak si manžel niekoho privedie, od perín po všetko sa bude starať on.
Ty sa musíš teraz postarať o seba a hlavne to niekomu povedať. Alebo dať prečítať.
@taktotedanie má pravdu, že tento výkrik jej možno pomôže na chvíľku a zajtra bude na tom istom ak nie horšie. Neriešený problem sa ignorovaním vždy iba zhoršuje a zväčšuje.

som_realistka
21. júl 2025

Autorka, ak by mi muž doniesol niekoho na prespanie bez toho aby sa ma spýtal, tak po príchode by som mu povedala, že je úžasné, že prišla návšteva ale postarať sa musí sám, lebo ideš uložiť deti. a odišla by som s deťmi do kúpeľne a spálne. A ak by sa opovážil prísť do spálne, že postaraj sa, tak by som s ním vyrazila dvere, bez ohľadu na to či žijeme v spoločnom alebo v jeho. V prvom rade si urob poriadok s ním. A hneď ti odbudne kopec práce.

autor
21. júl 2025

No to som už skúšala, že som sa ničoho nedotkla a skončilo to zle, on aj povie, ja to upracem, ale nechá tam tie periny až dokým nie sú znova potrebné, a potom sú zase len problémy, lebo sa neoprali, lebo toto a hento. To že nie je navarené a nakúpené... Však im niečo objednajme, ale však za naše peniaze... To proste je s ním večný kolobeh, on proste nevie povedať nie, lebo však toto a hento nám pomohol. A nakoniec trpíme aj tak my, raz tu prišiel jeho ujo a vôbec nemá nepovedal koľko tu mieni byť, keby som sa nenastvala, tak by tu spal celý týždeň... Pozeral programy na telke, zjedol kilo cukríkov, chipsov a neviem čoho, ja som tu týždeň varila, spratovala taniere, umývala a panko nie a nie ísť domov... Vôbec sme mu ako nevadili v našom dome... A každý povie, prekusni to, veď jedna noc... Ale ja nemám oddych žiaden

autor
21. júl 2025

Ja si to aj myslím, že som vyhorela, deti som chcela, aj to všetko bolo ok, až do jednej chvíle, proste som rezignovala vnútorné, robím to už len z donútenia a toho, že nemám, naozaj nemám kam ísť. Teda jedine na nejakú ubytovňu...

autor
21. júl 2025
@enmery

No zbytočne sa autorka bude vyvršovať na návšteve. Tá možno ani netuší, aká je u nich situácia, možno ani jej muž, ako jej je už psychicky zle. A silne pochybujem, že v tomto stave si ona s nim urobi poriadky. S veľkou pravdepodobnosťou ju manžel takto ignoroval a kašlal na všetko už pred deťmi a teraz to prepukla naplno. Mne z toho príspevku veľmi do smiechu nie je, pretože to už je celkom dosť silné volanie o pomoc a tie reči o deťoch a dat ich sociálke len nech sú preč, ak to bude depresia, tak tu autorka nevyspí. Fzická únava sa vyspať dá, psychická nie. Iba sa to bude nabaľovať.
Máš mamu, sestru, svokru?Keď k vám chodí toľko ľudí, niekoho predsa len poznáte.
Ak si manžel niekoho privedie, od perín po všetko sa bude starať on.
Ty sa musíš teraz postarať o seba a hlavne to niekomu povedať. Alebo dať prečítať.
@taktotedanie má pravdu, že tento výkrik jej možno pomôže na chvíľku a zajtra bude na tom istom ak nie horšie. Neriešený problem sa ignorovaním vždy iba zhoršuje a zväčšuje.

@enmery svokra vždy povie, nerieš, ja už tiež neriešim túto rodinu... ( Myslí tým mužovu, dedo, ujo, svokor), ale to nie je riešenie.

som_realistka
21. júl 2025

No bohužiaľ máš doma somára, tak musíš byť tvrdá Ty, mužovi povedz, že ak niekto bude chcieť prísť musí sa postarať oňho sám. Ja viem, že teraz ma tu znesú pod čiernu zem, ale ak nepochopí, tak treba zvýšiť hlas a poriadne. A ak ani to nezaberie, tak sa musíš obrniť, a keď sa niekto nanominuje, tak mužovi povedať, super zlato, prišla pomoc, tak ja si idem oddýchnuť, a odísť z domu ako Ti tu radia, Je to tvrdé a hnusné, ale keď niekto nepochopí vysvetľovanie, musí dostať virtuálnou panvicou po hlave. Nenechaj si robiť z domu ubytovňu, má to dopad iba na Teba.

som_realistka
21. júl 2025

Nemáš mamu, sestru? Požiadaj ich o pomoc, ale nie takú, že prídu upratať lebo máte návštevy, mamu pozvi na dlhšie, všetko jej povedz a uvidíš čo bude, mne keby toto povedala moja dcéra, tak to pánko nerozdýcha, a pekne by som naložila aj celej famílii čo sa k Vám tisne, len hulvát sa nasáčkuje k žene s dvomi malinkými deťmi, ani sa nespýta či môže a ešte aj očakáva obskakovanie, a ako k takému by som sa k nemu aj správala.

Strana
z4