icon

Nenávidím svojho manžela a chcem uniknúť každodennému chaosu

21. júl 2025

Je to asi len výkrik do tmy, ale nikto ma neberie vážne, mám 2 deti. Necelé 2 roky a 5 mesiacov a nevládzem žiť. Nemám už ani chuť, energiu, motiváciu. Zostarla som minimálne o 20 rokov. Celý deň robím len slúžku, stále varím, umývam, upratujem a donekonečna, pričom ani nevyzerá, že sa tu niekedy upratovalo. Nikto ma neberie vážne, keď poviem, že nechcem žiť v tomto, chcem ísť niekde úplne preč, sama. A do toho všetkého si tu stále manžel volá prespávať ľudí, spia mi na gauči, vyzliekam, obliekam periny, periem, upratujem po každom. Ja už nevládzem takto žiť. Nenávidím slovo mama, totiž staršie dieťa povie to slovo 1000x za deň, a len preto aby ma naštvalo. Ja už nechcem ani svoje deti, dala by som ich aj sociálke, len nech niekto už konečne pre ne príde. Ja si chcem tiež občas oddýchnuť a žiť aspoň chvíľku v tichu. Asi to ani nedáva zmysel, čo som napísala a nikto mi nedá žiadnu múdru radu, ale dlho to už nevydržím

colsami
21. júl 2025

A co vam konkretne pomohol napriklad ten ujo, ze sa u vas hostuje? Ked uz spominas ze vas navstevuju "na oplatku". Staval dom? Dal nejake peniaze?

anonym_25a797
21. júl 2025

@anonym_autor Nejdeš sa dať liečiť ? Však ty si nenormálna, keď toto dopustíš.

slovakboy
22. júl 2025

@anonym_autor keď je tvoj muž taká sračka, že nevie druhým povedať nie, tak to urob ty. Povedz všetkým jedno veľké NIE. Mužovi musíš jasne a zrozumiteľne povedať, že potrebuješ pauzu, že ak nič nezmení odídeš, že už si za hranou. On si možno myslí, že to zvladaš. Možno mu to nevieš povedať dostatočne dramaticky. Vážne, zúfalo, s poačom. Proste hod ten problém na neho vsetkymi možnými spôsobmi. Možno to nevyrieši hneď ale tebe sa trochu uľaví, on možno pochopi že je to už veľa. A kľudne sa pripravuj naodchod. Keď nič nebude robiť tak Aj keď bude doma odíď je jedno či bude mat cestu von alebo nie. Odíď na mesiac preč, alebo sa hod namarodku a nechaj sa hospitalizovať.

enmery
22. júl 2025
@anonym_autor

@enmery svokra vždy povie, nerieš, ja už tiež neriešim túto rodinu... ( Myslí tým mužovu, dedo, ujo, svokor), ale to nie je riešenie.

@anonym_autor Aj tak dopadla. Mimochodom, som zvedavá, ako by riešila SVOJHO syna a vnúčatá, keď by si to matka od zúfalstva hodila, psy sa zrútila, skončí v nemocnici. Svojich rodičov nespominaš, ani súrodencov. Tvoj muž musí vedieť, ze je už ďaleko za hranou.

koniarova
22. júl 2025

Nič konkrétne si nenapísala. Ťažko radiť. Dom je spoločný,alebo len mužov? Deti pôjdu do škôlky? Máš zamestnanie? Rodina ťa nevie na chvíľu prichýliť?

anonym_9ff94a
22. júl 2025
@enmery

No zbytočne sa autorka bude vyvršovať na návšteve. Tá možno ani netuší, aká je u nich situácia, možno ani jej muž, ako jej je už psychicky zle. A silne pochybujem, že v tomto stave si ona s nim urobi poriadky. S veľkou pravdepodobnosťou ju manžel takto ignoroval a kašlal na všetko už pred deťmi a teraz to prepukla naplno. Mne z toho príspevku veľmi do smiechu nie je, pretože to už je celkom dosť silné volanie o pomoc a tie reči o deťoch a dat ich sociálke len nech sú preč, ak to bude depresia, tak tu autorka nevyspí. Fzická únava sa vyspať dá, psychická nie. Iba sa to bude nabaľovať.
Máš mamu, sestru, svokru?Keď k vám chodí toľko ľudí, niekoho predsa len poznáte.
Ak si manžel niekoho privedie, od perín po všetko sa bude starať on.
Ty sa musíš teraz postarať o seba a hlavne to niekomu povedať. Alebo dať prečítať.
@taktotedanie má pravdu, že tento výkrik jej možno pomôže na chvíľku a zajtra bude na tom istom ak nie horšie. Neriešený problem sa ignorovaním vždy iba zhoršuje a zväčšuje.

@enmery normálny človek sa nebude trepať na prespávačku do rodiny, kde sú dve malinké deti a žena na pokraji nervového zrútenia, čo na nej musí byť určite vidieť, A ak by sa tam už nasáčkovali, tak ju pošlú na tri hodiny si pospať, jeden vezme dieťa do kočíka, druhé za ruku a hajde na ihrisko, do parku a druhý povytiera podlahy, poutiera prach, ožehlí, vydrhne WC a kúpeľnu. A keď si pospí a oddýchne, nakojí drobca, tak ju pošlú, nech ide sama sa prejsť, na kávu, jden bude zabávať deti, druhý navarí. A hlavne slovne upracú jej muža, ak to nedokáže ona sama.

anonym_9ff94a
22. júl 2025

@anonym_autor si na pokraji fyzického a psychického zrútenia. Neviem, či nemáš rodičov, súrodencov, kamarátky, dobrú susedku, kto by ti pomohol a aspoň na dve hodiny zobral deti. Píšeš, že muž ide na dva mesiace preč, zrejme pracuje v zahraničí. Počas tých dvoch mesiacov neexistuje, aby sa k vám niekto nasáčkoval. Povedz to mužovi, že toto dnešným dňom končí a ak by to nevedel pochopiť, tal rovno pred ním zavolaj tým ľuďom a oznám im, že žiadne návštevy a už vôbec nie prespávačky sa u vás konať nebudú. Pohľadaj v okolí nejaký menší penzi=on, chatu, kde by si mohla na pár dní vypadnúť, kde tebe a staršiemu dieťaťu navaria, mladšie predpokladám, že kojíš a oddýchni si. Deti bzdeš mať, no nebudeš variť a upratovať. Mužovi povedz, že tam odídeš vždy, keď k vám zavolá nejakú návštevu. Neviem, ako to máš s financiami, ak muž robí v zahraničí, predpokladám, že to nebude také zlé, keby si na ten pobyt nemala a on by odmietol ti to zaplatiť, kľudne by som čokoľvek predala, bicykel, televízor, tablet. A upozornila ho, že je to pre teba nutné, ak nechce po dvoch mesiacoch mať deti v nejakom zariadení a teba hospitalizovanú na psychiatrii. Cháoem, že si totálne vyčerpaná, ale jedine ty toto môžeš zmeniť. Ja by som pre pánka, čo vysedáva ored TV a napcháva sa čipsami a cukríkmi, nevarila. Schválne by som uvarila dve porcie pre mňa a pre dieťa a odišla s deťmi na ihrisko. Myslím, že by sa dlho nezdržal.

modratrixie
22. júl 2025

@anonym_autor napíš alebo zavolaj na linku pomoci, oni presne vedia ako ti pomôcť, majú prehľad o všetkých organizáciách a možnostiach, ja by som to riešila takto, je to súrna situácia máš na to právo

strelkyna1
22. júl 2025

Na stole papiere o rozvode a zvereni deti do vychovy jemu, s oznamom, ze si si nasla pracu v zahranici, zacinas novy zivot a odchadzas. Ze mu budes posielat nejake peniaze ako vyzivne. Sice by to bol iba bluf, ale mozno sa zamysli... To samozrejme spravit v piatok, ked viem, ze ma pred sebou nejaku tu dovolenku, deti mu nechat a ist na par dni do penzionu, minimalne prve dni vypnut zvonenie na telefone a nezdvihnut, mozno tak raz, aby som sa uistila, ze deti su s nim. Po par dnoch zdvihnut telefon, ak budem pocut krik, povedat, ze takymto tonom sa odmietas bavit, ked krik prestane, dohodnut stretnutie niekde v kaviarni, nie doma a tam sa porozpravat o dalsich moznostiach, samozrejme ziadne nevyziadane navstevy, opatrovatelka 2 krat v tyzdni a tatko jeden den v tyzdni deti kompletne pre seba vratane stravy, aj keby sa mali stravovat v restauracii.
No dobre, mozno silacke reci mam, neviem, ci by som sama nasla gule, to takto riesit, ale pacilo by sa mi, keby to takto nejaka razna zena spravila. :D A mozno s menej silackymi recami by som navrhla aspon manzelsku poradnu...

sevrin
22. júl 2025

Opakujem už veľakrát opakované, vy ženy si viete fakt vybrať. Ale hej viem, on pred svadbou nebol taký, bla bla. Je mi len ľúto tých detí.

anonym_dcbb8b
22. júl 2025
@strelkyna1

Na stole papiere o rozvode a zvereni deti do vychovy jemu, s oznamom, ze si si nasla pracu v zahranici, zacinas novy zivot a odchadzas. Ze mu budes posielat nejake peniaze ako vyzivne. Sice by to bol iba bluf, ale mozno sa zamysli... To samozrejme spravit v piatok, ked viem, ze ma pred sebou nejaku tu dovolenku, deti mu nechat a ist na par dni do penzionu, minimalne prve dni vypnut zvonenie na telefone a nezdvihnut, mozno tak raz, aby som sa uistila, ze deti su s nim. Po par dnoch zdvihnut telefon, ak budem pocut krik, povedat, ze takymto tonom sa odmietas bavit, ked krik prestane, dohodnut stretnutie niekde v kaviarni, nie doma a tam sa porozpravat o dalsich moznostiach, samozrejme ziadne nevyziadane navstevy, opatrovatelka 2 krat v tyzdni a tatko jeden den v tyzdni deti kompletne pre seba vratane stravy, aj keby sa mali stravovat v restauracii.
No dobre, mozno silacke reci mam, neviem, ci by som sama nasla gule, to takto riesit, ale pacilo by sa mi, keby to takto nejaka razna zena spravila. :D A mozno s menej silackymi recami by som navrhla aspon manzelsku poradnu...

@strelkyna1 a ak by jej on nezavolal a bral to ze ok? Co by tym dosiahla😃

sevrin
22. júl 2025
@anonym_9ff94a

@enmery normálny človek sa nebude trepať na prespávačku do rodiny, kde sú dve malinké deti a žena na pokraji nervového zrútenia, čo na nej musí byť určite vidieť, A ak by sa tam už nasáčkovali, tak ju pošlú na tri hodiny si pospať, jeden vezme dieťa do kočíka, druhé za ruku a hajde na ihrisko, do parku a druhý povytiera podlahy, poutiera prach, ožehlí, vydrhne WC a kúpeľnu. A keď si pospí a oddýchne, nakojí drobca, tak ju pošlú, nech ide sama sa prejsť, na kávu, jden bude zabávať deti, druhý navarí. A hlavne slovne upracú jej muža, ak to nedokáže ona sama.

@anonym_9ff94a mne toto príde ako strašná blbosť. Príde niekto neželaný? Nechce sa mu preč? Volám 158.

anonym_9ff94a
22. júl 2025
@strelkyna1

@strelkyna1 obávam sa, že toto ona v takom psychckom rozpoložení, v akom je, nedá. Keby mala inú povahu, neprespával by u nich nikto a spravila by poriadky rýchlo aj s mužom. Nám sa ľahko píše, ona, ak je submisívnej povahy, čo asi je, s jedným dieťaťom v náručí, s druhým za zadkom, toho nebude schopná. A chcem vidieť tú matku, ktorá nechá tak malinké deti mužovi takýchto kvalít.

anonym_9ff94a
22. júl 2025
@sevrin

Opakujem už veľakrát opakované, vy ženy si viete fakt vybrať. Ale hej viem, on pred svadbou nebol taký, bla bla. Je mi len ľúto tých detí.

@sevrin no buhužiaľ, ako tu čítam tie témy, vúčšina mužov toho veľa neponúka

enmery
22. júl 2025
@anonym_9ff94a

@anonym_9ff94a Tohto autorka schopná nebude. Síce pekná predstava. Problém je ten, ze autorkin muž vie povedať NIE-jej. A áno, ona je pokraji zrútenia. A asi všetci muži takto fungujú v tejto rodine, ze žena ma lietať a starať sa mužovi je jedno. To sa asi nestalo zo včera do rána.

really8
22. júl 2025
@anonym_autor

No to som už skúšala, že som sa ničoho nedotkla a skončilo to zle, on aj povie, ja to upracem, ale nechá tam tie periny až dokým nie sú znova potrebné, a potom sú zase len problémy, lebo sa neoprali, lebo toto a hento. To že nie je navarené a nakúpené... Však im niečo objednajme, ale však za naše peniaze... To proste je s ním večný kolobeh, on proste nevie povedať nie, lebo však toto a hento nám pomohol. A nakoniec trpíme aj tak my, raz tu prišiel jeho ujo a vôbec nemá nepovedal koľko tu mieni byť, keby som sa nenastvala, tak by tu spal celý týždeň... Pozeral programy na telke, zjedol kilo cukríkov, chipsov a neviem čoho, ja som tu týždeň varila, spratovala taniere, umývala a panko nie a nie ísť domov... Vôbec sme mu ako nevadili v našom dome... A každý povie, prekusni to, veď jedna noc... Ale ja nemám oddych žiaden

@anonym_392645 ako matka dvoch deti s takym rozdielom by som od nich nikdy na mesiac neodisla. To je fakt rada za vsetky drobne. Odist na mesiac od pol rocneho paneboze🤦‍♀️
@anonym_autor autorka mam rovnaky rozdiel medzi detmi a je to masaker. Ale su to deti. Potrebuju ta a takto sa spravaju. Neopustaj ich, netrestaj ich, nerobia to naschval, lubia ta najviac na svete. Ries ich, na muza sa vyser, periny by som neprezliekala ani nikoho neobluhovala.

esteris
22. júl 2025

@anonym_autor s tými perinami by som to rýchlo vyriešila, neprezliekat, len odložiť a pri ďalšej návšteve vytiahnuť kludne tie, v ktorých spala predtým iná návšteva. Mňam však?
To u teba aspoň ten úplne prvý krok, lebo na väčšie zmeny budeš musieť ísť asi postupne, keďže si to nechala zájsť tak ďaleko. Potom by nasledovali tie veci, co píšu ženy vyššie.

fajnova
22. júl 2025

Pozri, muž ide na dva mesiace preč, čo by iné ženy sa to dali 🤭 myslím, že za ten čas pookrejes. Zavolaj si na nejaký čas k sebe mamu, sestru, kamarátku, veľa ti pomôžu a odpocinies si. Určite prosím ta dramaticky neodchadzaj na dlhšie z domu. Predstav si tie malinké deti, ktoré ta ľúbia, sú na tebe závislé a ty zrazu zmiznes. Nebudú nič chápať a budú sa báť. Oni za nič nemôžu, ani sa na tento svet nepýtali.
Nehanbi sa požiadať o pomoc lekára. Normálne chod k obvodnému a on ta už pošle kam treba. Hlavne sa s týmto svojim stavom nepasuj sama, už aj to je fajn, že si sa zverila nám.
U muža sa zrejme pomocí nedovolas, tak to skús u niekoho iného. Určite je veľa ľudí, ktorí by ti radi pomohli, len sa im musíš otvoriť a musia vedieť, čím prechadzas.
Nemám síce skúsenosť, ale mala by byt bezplatná psychologicka pomoc na IPcko.sk. Majú aj chatovu poradňu.

mimikarol
22. júl 2025

Vieš čo by som spravila ja? Návštevu by som otočila medzi dverami a keby bolo treba spravím taký cirkus že už by k nám nikdy neprišli.
Tu nie sú vína deti, ani neporiadok, tu je na vine chlap. A najhoršie je že keď ťa vypne odserú si to tie deti. Takže v prvom rade treba spraviť poriadky s pánom tvorstva

chrumka333
22. júl 2025

@anonym_autor baby dobre radia smer psychológ , máš 5 m dieťa to vyzerá aj na popôrodnú depresiu. Teraz budeš mať 2 m pokoj, predpokladám keď muž nebude doma,ak by aj prišla neželana návšteva proste dvere neotvoriš. Treba sa dať dokopy kvôli sebe, deťom. Dom je spoločný? ste manželia?

guudy
22. júl 2025

@anonym_autor zavolaj na linku dovery a chod k obvodnej lekarke. Povedz jej o svojom stave, da ti lieky, ktore ti pomozu preklenut obdobie nez sa dostanes ku psychologovi/psychiatrovi.
Za mna je neschopny tvoj chlap, nie ty. Ty si len vycerpana fyzicky aj psychicky. Vyhladaj pomoc.
Drzim ti palce.

alenka58
22. júl 2025

na dvere napísať "návštevám vstup zakázaný", lebo si to odnášajú deti, nemáš pokoj pre rodinu a manžela zamestnať deťmi a nie návštevami a sú sústrediť sa len na rodinu, keď je on slaboch tak zakroč ty, ja by som toľko návštev na prespanie nezniesla

3petka
22. júl 2025

@anonym_autor no a povedala si to takto aj svojmu mužovi? Vo vzťahu treba trosku aj komunikovať.
Tak začni a možno si niečo pomozes

natalka13
22. júl 2025

a preco jeho navstevy obsluhujes? ved nech sa postara on. postaraj sa o deti a odid do kina.

larinka552
22. júl 2025

@anonym_autor Ak chces napis mi spravu, kde byvas. Mozno by som ti vedela pomoct.

andreadca
22. júl 2025

Ja by som sa v tvojom prípade naopak na 2 mesiace bez chlapa tešila. Nastavíš si s deťmi nejaký systém, nebudeš prijímať návštevy, ktoré prijať nechceš a keď sa chlap vráti tak si dupneš a budeš pokračovať v nastavenom režime. Horšie bude ak zistíš, že ozaj potrebuješ lekársku pomoc. Možno by si zatiaľ mohla skúsiť niečo bylinkové na ukľudnenie, alebo ísť k Dr čo najskôr či to ozaj nie popôrodná depresia ako tu spomínala niektorá kočka.

natalka13
22. júl 2025

a ako zle to skoncila ak si nenachystala periny? co ta zbil? ak nadava a? uplne ho ignoruj. on nepochopi kym nezazije.

jumama
22. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie ja už nevládzem sa im ani venovať, už len zo zotrvačnosti, varím, kŕmim, starám sa, ale už sa mi to všetko hnusi, ja si musím vybaviť všetko, vyťahovanie žumpy, doktorov, všetko sama a najlepšie keď ešte vybavujem všetko aj mužovi, poistky, komunikáciu s bankami, všetko... A on proste nevie povedať ani sprosté nie, ľuďom čo sa nám tlačia do domu, lebo naposledy jeho ujo si ide urobiť prázdniny k nám... Rozumej, že bude u nás sedieť na gauči s jeho nejakou už asi 50- tou frajerkou, a ja ich budem musieť zase obsluhovať

@anonym_autor Uplne citit tvoje vycerpanie. A zaroven viem, ze aj ked si tu precitas nejake rady, tazko ich dokazes aplikovat. Ludia nepotrebuju rady, potrebuju pochopenie, uznanie ich potrieb.

Tebe tie potreby nik neuznaval ale vies co - vyslovila si ich niekedy nahlas? Pred muzom... co spravi, ak zaprotestujes? Preco ak si privedie navstevu, nestara sa o nu aj on? Nastav mu hranice: drahy moj, nestiham popri detoch. Podelme si to prosim ta. Ty prezlecies, vyperies, vyvesas periny, ked si uja pozval. Zaroven skoc do obchodu - tu je zoznam, co mas kupit. Ja upracem zvysok, navarim a pohram sa s detmi.

Nastavuj vzdy a v kazdej situacie hranice. Jemne, nemusi to byt s krikom. Pros o pomoc.

Neobsluhuj nezelane navstevy. Ziadne, ze budu mat navarene, poprate. "Prepacte, mam male deti, o ktore sa musim teraz starat, nemozem ich nechat niekde bez dozoru. Muz priviedol minule navstevu a nestihla som oprat a prezliect periny. Pomozete mi? Prezleciete si to sami a date poprat, vyvesite? Velmi by mi to pomohlo, bola by som vam velmi vdacna! A odid z izby prec. Ked vsetko vzdy pochystas, s umelym usmevom a ked ich obskakujes, jasne ze pridu. Nedomyslia si, ze ti to vadi. Nauc sa to davat najavo, ze potrebujes pomoc, neprehltaj to.

Naozaj taketo jemne naznaky a prosby o pomoc na zaciatok stacia - aj to je velmi velmi tazka uloha pre teba, vyslovit to. Skus kazdy den aspon jednu taku prosbu vyslovit.

domkakvet
22. júl 2025

@anonym_autor tak v prvom rade zakaz tie navstevi u vas, jednoducho povec nie.

pettom19
22. júl 2025

Musis tie navstevy zatrhnut. Proste si dupnut a povedat nie. Tes sa, ze tvoj muz ide na 2 mesiace prec. Ver mi, teraz mas mozno strach, mozno prve dni budu pre teba tazke, ale po tyzdni zistis, ze zrazu je vsetko jednoduchsie, lebo si sama sebe panou a robis, co chces, ako ty chces. Deti netrestaj nijakym odchodom. Ries chlapa a jeho navstevy, to je najvacsi problem.