icon

Nenávidím svojho manžela a chcem uniknúť každodennému chaosu

21. júl 2025

Je to asi len výkrik do tmy, ale nikto ma neberie vážne, mám 2 deti. Necelé 2 roky a 5 mesiacov a nevládzem žiť. Nemám už ani chuť, energiu, motiváciu. Zostarla som minimálne o 20 rokov. Celý deň robím len slúžku, stále varím, umývam, upratujem a donekonečna, pričom ani nevyzerá, že sa tu niekedy upratovalo. Nikto ma neberie vážne, keď poviem, že nechcem žiť v tomto, chcem ísť niekde úplne preč, sama. A do toho všetkého si tu stále manžel volá prespávať ľudí, spia mi na gauči, vyzliekam, obliekam periny, periem, upratujem po každom. Ja už nevládzem takto žiť. Nenávidím slovo mama, totiž staršie dieťa povie to slovo 1000x za deň, a len preto aby ma naštvalo. Ja už nechcem ani svoje deti, dala by som ich aj sociálke, len nech niekto už konečne pre ne príde. Ja si chcem tiež občas oddýchnuť a žiť aspoň chvíľku v tichu. Asi to ani nedáva zmysel, čo som napísala a nikto mi nedá žiadnu múdru radu, ale dlho to už nevydržím

Strana
z4
bielasovicka
22. júl 2025

Toto co je zase za tému? Autorka v noci vypisovala, a ďalej sa už neozvala celý deň.

autor
22. júl 2025
@natalka13

a ako zle to skoncila ak si nenachystala periny? co ta zbil? ak nadava a? uplne ho ignoruj. on nepochopi kym nezazije.

@natalka13 je to taký človek čo by spal aj v neoblecenych a to teda naozaj nechcem

autor
22. júl 2025
@maminkadeticiek

Povedz muzovi,ze estw raz dotiahne niekoho k vam,tak balis deti a odchadzas s nimi navzdy.Kde je v pomoci o deti svokra,svokor a rvoji rodicia?

@maminkadeticiek no riešenie jeho je také, že však choď teda na 2 dni spať k rodičom... Čo on si neuvedomuje, že tam zase ja nebudem mať komfort, lebo však býva tam aj sestra s deťmi

natalka13
22. júl 2025

Chod k rodicom 2 dni vydrzite, nevar neobjec periny, ved nech spia tak.
Ty asi tu sluzku robit chces.

anonym_9ff94a
22. júl 2025
@sevrin

@anonym_9ff94a neviem či je tu čo ponúknuť 😅 asi záleží od toho, kto sem za akým účelom chodí.

@sevrin veď to je pre mňa záhadou, na čo sa tu motá muž, ak teda nemá vo svojej starostlivosti deti a je bez partnerky

anonym_9ff94a
22. júl 2025
@123profil321

@sevrin nuž, ono je to o tom, že ľudia, nie len muži, sa vedia dlho, dlho pretvarovať. Ako sa vraví "Keď vtáčika lapajú, pekne mu spievajú." A to je tiež ten bullshit, že nerieš minulosť partnerovu... Lebo aj tá ti veľa povie o partnerovi...

@123profil321 pretvarovať sa môže, záleží ale na žene, ako sa k tomu postaví. By som si určite hlavu lámala, pod čím bude návšteva, ktorú tam nechcem, spať. Kúpila by som v Jysku najlacnejšie paplóny a vankúše, u Čínancov obliečky, mužovi by som povedala, že je to pre jeho návštevy a bolo by mi srdečne jedno. či im to navlečie, alebo čo s tým bude robiť. Uvarila by som len sebe a dieťaťu, alebo ešte lepšie vyparila by som sa pred obedom a nech si návšteva niečo uloví.

123profil321
22. júl 2025
@anonym_9ff94a

@123profil321 pretvarovať sa môže, záleží ale na žene, ako sa k tomu postaví. By som si určite hlavu lámala, pod čím bude návšteva, ktorú tam nechcem, spať. Kúpila by som v Jysku najlacnejšie paplóny a vankúše, u Čínancov obliečky, mužovi by som povedala, že je to pre jeho návštevy a bolo by mi srdečne jedno. či im to navlečie, alebo čo s tým bude robiť. Uvarila by som len sebe a dieťaťu, alebo ešte lepšie vyparila by som sa pred obedom a nech si návšteva niečo uloví.

@anonym_9ff94a tak, niektorí nechodia masky počas chodenia, ale až po manželstve, niektorí sa prejavia dokonca až pri deťoch. ...

anonym_9ff94a
22. júl 2025
@anonym_autor

@maminkadeticiek no riešenie jeho je také, že však choď teda na 2 dni spať k rodičom... Čo on si neuvedomuje, že tam zase ja nebudem mať komfort, lebo však býva tam aj sestra s deťmi

@anonym_autor teraz ide na dva mesiace preč. Dva mesiace máš na to, aby si u vás zaviedla nové pravidlá a stala sa aspoň trochu asertívnou. Počas tých dvoch mesiacov sa žiadna návšteva nebude konať, tak budeš mať kľud, objednaj si donášku aspoň prvých pár dní, malé dieťa veľa toho ešte nepoje, bude vám jedna porcia stačiť. Nebudeš variť, čižč budeš mať viac času na oddych a na dozeranie na to, aby dieťa nerozhádzalo všetky hračky, čo má. Ináč je fajn ich zredukovať, je menej bordelu a po čase keď ich vytiahneš, tak bude radosť, že nové. A poobzeraj sa študentke na stráženie, teraz si radi privyrobia, keď majú voľno. Keď sa len dve hodiny bude prechádzať s kočíkom, ty si môžeš so starším pospať. A pohľadaj vo voľnom čase aj ten penzión, ktorý som spomínala vyššie, tam odídeš hneď, ako sa muž opováži dopratať k vám zase nejakú návštevu na prespávačku

anonym_9ff94a
22. júl 2025
@123profil321

@anonym_9ff94a tak, niektorí nechodia masky počas chodenia, ale až po manželstve, niektorí sa prejavia dokonca až pri deťoch. ...

@123profil321 vieš, som už dosť stará na to, aby som vedela, že určité náznaky sú tam VŽDY. Chronický klamár mal určite pár krát situáciu, že odhalili, že nehovoril pravdu, Ak muž očakáva, že žena bude automaticky vždy platiť minimálne za seba, keď majú rande, je veľká pravdepodobnosť, že ju bude počas RD vydeľovať a vykrikovať, že veľa míňa. Kto má sladké lepkavé prázdne reči, keď balí ženu, je predpoklad, že ich bude používať aj an iné počas manželstva. Splne pochybujem, že muž autorky témy kým mali deti prezliekal posteľnú bielizeň, umýval a spratával riad a chránil si svoje súkromie. Treba si aj všímať štýl života v rodine muža, veľmi často opakuje naučené vzorce. A keby sa skutočne dokázal pretvarovať a odhalil svoju pravú tvár až po deťoch, žena predsa nie je nesvojprávna, treba okamžite zasiahnuť. Muž si dovolí len toľko, koľko mu dovolí žena

eva8
22. júl 2025
@bielasovicka

Toto co je zase za tému? Autorka v noci vypisovala, a ďalej sa už neozvala celý deň.

@bielasovicka led som mala male deti, tiaz som nemala cas vysedavat na koniku. Pozrie a napise, ked bude mat cas

autor
23. júl 2025
@anonym_9ff94a

@123profil321 vieš, som už dosť stará na to, aby som vedela, že určité náznaky sú tam VŽDY. Chronický klamár mal určite pár krát situáciu, že odhalili, že nehovoril pravdu, Ak muž očakáva, že žena bude automaticky vždy platiť minimálne za seba, keď majú rande, je veľká pravdepodobnosť, že ju bude počas RD vydeľovať a vykrikovať, že veľa míňa. Kto má sladké lepkavé prázdne reči, keď balí ženu, je predpoklad, že ich bude používať aj an iné počas manželstva. Splne pochybujem, že muž autorky témy kým mali deti prezliekal posteľnú bielizeň, umýval a spratával riad a chránil si svoje súkromie. Treba si aj všímať štýl života v rodine muža, veľmi často opakuje naučené vzorce. A keby sa skutočne dokázal pretvarovať a odhalil svoju pravú tvár až po deťoch, žena predsa nie je nesvojprávna, treba okamžite zasiahnuť. Muž si dovolí len toľko, koľko mu dovolí žena

@anonym_9ff94a no žiaľ u nich to tak funguje, lebo sú z východu na západe a stále niekto u niekoho prespáva. Ja tak naučená nie som, my všetci bývame tu. Návštevu som teda zatrhla, hrali urazených, že však chceli niečo prísť robiť... No to poznám, a potom by pozerali telku. Ide aj o to, že ja som moc nechcela, aby mi v kuchyni varila žena, čo ju on pozná 2 týždne. A určite by si nenakupili svoje, ale povyberali by z nášho

autor
23. júl 2025

A ešte som mu oznámila, že počas 2 mesiacov sem nikto nepríde, lebo konkrétne tento má zajednany koncert v strede augusta, ale to som sa už dávno vyjadrila, že tu nikto nebude

lenockaaaaaa
23. júl 2025

@anonym_autor zober sa z domu a choď. Ja som si vymyslela idem na dovolenku s rodičmi. Mysli trochu aj na seba lebo ostatní to neurobia.

sevrin
23. júl 2025
@123profil321

@sevrin nuž, ono je to o tom, že ľudia, nie len muži, sa vedia dlho, dlho pretvarovať. Ako sa vraví "Keď vtáčika lapajú, pekne mu spievajú." A to je tiež ten bullshit, že nerieš minulosť partnerovu... Lebo aj tá ti veľa povie o partnerovi...

@123profil321 presne tak, minulosť veľa ľudí podceňuje, potom sa čudujú prítomnosti a nevedia aká bude budúcnosť.

sevrin
23. júl 2025
@anonym_9ff94a

@sevrin veď to je pre mňa záhadou, na čo sa tu motá muž, ak teda nemá vo svojej starostlivosti deti a je bez partnerky

@anonym_9ff94a zrejme je to tým, že administrátor fóra nedal do pravidiel registrácie podmienku, že registrujúci sa preukáže, že vlastní aspoň jeden kus potomka.
Mal by to dať a potom všetkým bezdetným zakázať prístup. Poriadok proste musí byť!

lauricka
24. júl 2025

Vážny rozhovor s mužom. On MUSÍ začať pomáhať v domácnosti aj s deťmi a musia PRESTAŤ tie návštevy. Nezvykajte známych, že je u vás prespavacia stanica. Toto mi príde úplne absurdné. Keby mi dáky ujo chcel prísť prespať ešte s dakou tetkou tak myslím, že sa zbláznili. Vážne o tom pohovor s mužom a vážne mu povedz, že to nedáš, ak to takto bude pokračovať, že už si na pokraji zrútenia a že to nie je normálne. Poziadaj o pomoc rodinu, rodičov, svokrovcov, aby postrážili deti alebo zájdite na návštevu cez víkend, veď môže uvariť mama alebo svokra a ty si oddýchnuť. Pre zachovanie samej seba a dobro tých malých detí musíš urobiť ráznu zmenu a zrozumiteľne povedať blízkym narovinu ako sa veci majú. Neviem si predstaviť vôbec, že by k nám chodili kadejakí ľudia spať, sama by som sa netrepala k rodinke, čo majú doma 2rocne a bábätko, aby som tam otravovala a ešte sa nechala obsluhovat. To čo za hovadá máš vo svojom okolí? A tvoj muz tiež musí dospieť a začať sa starať v prvom rade o to, aby ty si bola OK.

margotka17
24. júl 2025

@anonym_autor zrejme si už na pokraji fyzických aj duševných síl. Prečo si manžel vodí viacdnove návštevy? Veď ak ich doviedol, nech sa postará on. To, že malicke dieta sa celý deň mamkuje, veď ty si pre neho všetkým ochrancom, mojkacikom, radcom, uspavacom, kuchárom....,kebyže si bola blízko vezmem ti deti aj teba k nám do záhrady a relaxuj. Potrebuješ vypnúť, zresetovat a nabrať energiu. Nemás súrodencov či rodičov, čo by ti pomohli?

natiblaskova
25. júl 2025

Je úplne normálne,že sa takto cítiš . Kľud 🙂 večer už nič nerob. Neupratuj, nevar. Otvor si knihu alebo si púšť obľúbený seriál a chrumkaj si niečo. Urob si čas na seba a len na seba. Ja som sa tiež tak zvykla cítiť. To malé ti nehovorí mama 1000x denne lebo ťa chce naštvať, ale preto že si pre to dieťa najdôležitejšia osoba. Treba sa tomu zasmiať . Ono ho to prejde časom🙂 vyrozprávajú sa poprípade kamarátke, povec manželovu nech obmedzí návštevy alebo nech po nič práce on😀

lucia147852
25. júl 2025

Trošku sa pozbieraj a zatrhi to. Ja by som narobila taký bordel, kľudne aj pred tou návštevou keby nepomôže v súkromí, že už by sa tam nikto neukázal. Ďalšia vec je, že ty budeš tiež perfekcionistka. Lebo ja by som nepohla ani prstom. Čo si návšteva muža narobila bordel, to by si upratal. Ak by neupratal, kľudne by to ležalo kde to je aj rok. Žiadne vyvaracky, ani kŕmenie za naše peniaze. Tam sje restika, nech sa páči, choďte si na menucko. Si strašne submisívna.

pulcinella
25. júl 2025

@anonym_autor vyhorela si, je to uplne na PNku a na rok liečenia. Bolo by dobre, ak by sa niekto porozpraval s tvojim muzom a vysvetlil mu, ze ked to pojde takto dalej, znici si rodinu a manzelku. Povedz mu, ze ak on nepovie nie, posles tych ludi preč Ty. Viem, ze je to neprijemne, ale musite mat hranice. Deti určite ľúbis, len je ťažké mat pozitívne emócie, ked si na dne. Nechcela si mudre rady, ale myslim, ze zopar ich tu dostanes🙂) Nastav si hranice, inak ta ludia zničia.

evansova
25. júl 2025
@anonym_71f706

@anonym_autor prečo si chcela deti? Alebo prečo máš druhé dieťa, keď si vedela už pri prvom že je to náročné? Veď to malinké ťa potrebuje. Ono ľahké spraviť ale starať sa už ťažšie

@anonym_71f706 A ktovie či chcela? Sú chlapi, ktorí sex považujú za ženu povinnosť a slovo kondóm nepatrí ani do ich slovníka, a na jeho orgán už určite nie.
Priateľka takto prišla k trom deťom.

ema234
25. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_392645 žiaľ, chlap odchádza na 2 mesiace preč kvôli robote, takže ma tu nechá v týchto srackach samú... Ešte mi nezabudol posledný týždeň doviesť 2 ľudí na prespanie, mňa to už nebaví, len sa tu všetci nechajú obsluhovať

@anonym_autor tak tych ludi vyhod. Preco to tolerujes. Nesrala by som sa s nimi

anonym_bbf948
25. júl 2025

Muž ide na 2mesiace preč, vôbec by som sa s jeho rodinou nebavila. Oddychni si. Vôbec ich nerieš, keď sa aj budú dožadovať nie bohužiaľ nedá sa ty máš s deťmi iné plány už sú prázdniny, leto. Zavolaj k deťom mamu a choď si poriešiť lekára, môžeš mať popôrodnú depresiu. Nikam tým malým deťom neujdi. Ale sa nezanedbaj. Musíš sa vyliečiť. Hlavne psychiku

anicka382
25. júl 2025

No úprimne sadnúť si s manželom a porozprávať sa že na teba padá všetko nech aj on preberie zodpovednosť za rodinu nielen práca a veget.
Keď príde návšteva tvár sa že odchádzaš z domu a nepusti ich dnu😉

libusak
25. júl 2025

Si slobodny clovek v slobodnej zemi a mozes si robit co chces. Chces sa odstahovat? Nie je problem, podaj ziadost o rozvod a zverenie deti otcovi a chod kam ta srdce taha

leviesrdce
27. júl 2025

V prvom rade by som začal určite riešiť odbornú psychologickú pomoc, u psychológa, ktorý má zmluvu s poisťovňou, je myslím 30 sedení zdarma, ak sa nič nezmenilo. Tiež by bolo na mieste nájsť si nejakú blízku osobu v rodine alebo kamarátku, ktorí by ti mohli pomôcť so starostlivosťou o domácnosť a deti, aj v tom smere, aby si si mohla oddýchnuť a zabezpečiť nejakú psychohygienu a chvíle kľudu pre seba. Taktiež sú k dispozícii rôzne zariadenia pre matky s deťmi, kam sa dá ísť v prípade, že by si sa rozhodla od muža odísť, sú v nich zapojení odborníci, ktorí by ti mohli pomôcť túto situáciu zvládnuť.

martina21
27. júl 2025

v prvom rade treba co najskor vyhladat psychiatra, toto vyzera na vaznu poporodnu depresiu, je to choroba, nemozes za to, prosim navstiv odbornika, oni ti pomozu az potom by riesila zvysok manzela, fungovanie v domacnosti. Ja som mala tiez tazke manzelstvo s malym babatkom muz zavisly na drogach, stale prec, bez penazi na vsetko uplne sama, ale nikdy,naozaj nikdy som ani na sekundu nemala pocit ze by som dieta chcela niekam odlozit alebo ze by som sa starala len automaticky na autopilota, syna som vzdy bezpodmienecne milovala a prave kvoli nemu som to vsetko zvladala a to sa budil v noci kazdu hodinu. Zboznovala som sa o neho starat,hrat sa snim, chodit von.Ja som mala strasne migrenozne stavy take ze som sa k nemu plazila po podlahe lebo som nedokazala vstat ale nikdy som nemala myslienku si od neho oddychnut atd. jedine co som vedela ze je zle je moj muz a riesit bolo treba len a len to.

Strana
z4