Nenávidím svojho manžela a chcem uniknúť každodennému chaosu
Je to asi len výkrik do tmy, ale nikto ma neberie vážne, mám 2 deti. Necelé 2 roky a 5 mesiacov a nevládzem žiť. Nemám už ani chuť, energiu, motiváciu. Zostarla som minimálne o 20 rokov. Celý deň robím len slúžku, stále varím, umývam, upratujem a donekonečna, pričom ani nevyzerá, že sa tu niekedy upratovalo. Nikto ma neberie vážne, keď poviem, že nechcem žiť v tomto, chcem ísť niekde úplne preč, sama. A do toho všetkého si tu stále manžel volá prespávať ľudí, spia mi na gauči, vyzliekam, obliekam periny, periem, upratujem po každom. Ja už nevládzem takto žiť. Nenávidím slovo mama, totiž staršie dieťa povie to slovo 1000x za deň, a len preto aby ma naštvalo. Ja už nechcem ani svoje deti, dala by som ich aj sociálke, len nech niekto už konečne pre ne príde. Ja si chcem tiež občas oddýchnuť a žiť aspoň chvíľku v tichu. Asi to ani nedáva zmysel, čo som napísala a nikto mi nedá žiadnu múdru radu, ale dlho to už nevydržím
Odkiaľ si, autorka? Normálne mi to je tak ľúto, hneď by som ti tam poslala pani na upratovanie a prišla postrážiť deti.
@anonym_392645 žiaľ, chlap odchádza na 2 mesiace preč kvôli robote, takže ma tu nechá v týchto srackach samú... Ešte mi nezabudol posledný týždeň doviesť 2 ľudí na prespanie, mňa to už nebaví, len sa tu všetci nechajú obsluhovať
@anonym_autor ❤️ Si vycerpana. Tie 2 mesiace, ked chlap odide, ber ako dovolenku, prazdniny. Nebude uvvas nik prespavat a nebudes musiet obskakovat chlapa. Ak sa da, pozvi na vikend k vam mamu, nech ti pomoze s detmi, kym je chlap prec. A ty odidz domu vypnut tam, kde ta to bavi. Alebo popros rodicov, ci by ste nemohli ist spolu na 1 denny vylet, kupalisko, pripadne predlzeny vikend.
Niekoho popros o upratanie bytu, zatial chod s detmi na prechadzku.
Za tie 2 mesiace sa mozes zregenerovat, oddychnut si a opat zacat kolobeh. Muzovi povedz, ze prespavacky u vas, ked mate 5 mesacne dieta, nie su vhodne, mozu dieta niecim nakazit. A rodinu tvorite vy 4, nie ste ubytovna, aj manzel sa musi naucit povedat nie. Drzim palce, das to 🍀
P.S. Mne pomohli aj kamaratky, ked som bola na dne, rodicov som uz nemala. Pomohli s postrazenim deti, alebo s pratanim, ked som bola von, alebo s kocikovanim. Aj ked 1 - 2h raz za cas, velmi to pomoze.
@taktotedanie ja už nevládzem sa im ani venovať, už len zo zotrvačnosti, varím, kŕmim, starám sa, ale už sa mi to všetko hnusi, ja si musím vybaviť všetko, vyťahovanie žumpy, doktorov, všetko sama a najlepšie keď ešte vybavujem všetko aj mužovi, poistky, komunikáciu s bankami, všetko... A on proste nevie povedať ani sprosté nie, ľuďom čo sa nám tlačia do domu, lebo naposledy jeho ujo si ide urobiť prázdniny k nám... Rozumej, že bude u nás sedieť na gauči s jeho nejakou už asi 50- tou frajerkou, a ja ich budem musieť zase obsluhovať
@anonym_autor vsak nechaj ujovi a jeho frajerke deti, ked pridu na prazdniny a odid. Aj bez slova. Nenechaju predsa deti same a nabuduce nepridu. Alebo sa im to zapaci a pridu znova k detom 🙂
Skus aj z nevyhody spravit vyhodu.
Vies, ked odides bez slova, dotycni si uvedomia, co vsetko robis, co vsetko musis zvladat aj bez obskakovania "navstevy". Nie si stroj, ste podobni s muzom, ze neviete povedat nie a "blaho" druhych uprednostnujete pred blahom deti a rodiny. Nerobte to, moje deti na to doplatili
Vyhladaj psychologa, uplne vazne. Zavolaj na poistovnu a prezisti si, ake su moznosti. Nie u kazdeho sa plati. Mat dve male deti, vlastne 3, lebo aj ten tvoj chlap je jak decko, je zahul. Mozno aj mas poporodnu depresiu, ked ma malicke len 5 mesiacov.
Preco nezbalis deti a neodides niekam, napr. k mame, ked k vam pride nevyziadana navsteva?
Boze toto su rady az sa mi panenky pretacaju. Fakt naj riesenie a rada odist od babatka (kojeneho??). Lebo tie deti pochopia ze maminka isla relaxovat. A samozrejme nechat babo s nejakym debilnym ujom a x-tou cudzou zenskou a bez slova odist.? To trenete len tak aby ste nieco napisali? Deti si to maju odskakat?
Boze toto su rady az sa mi panenky pretacaju. Fakt naj riesenie a rada odist od babatka (kojeneho??). Lebo tie deti pochopia ze maminka isla relaxovat. A samozrejme nechat babo s nejakym debilnym ujom a x-tou cudzou zenskou a bez slova odist.? To trenete len tak aby ste nieco napisali? Deti si to maju odskakat?
@really8 ak dojci, necha mliecko. Je lepsie odist na par hodin, alebo znenavidiet deti a stresovat ich?
Vsak uz ju napadaju myslienky o socialke, nemysli to pravdepodobne vazne, ale ked sa zruti a hospitalizuju ju, budu deti naozaj same. A odkial vies, ze ujo je debilny? Vsak otec dietata tam bude pracdepodobne tiez
@anonym_autor Zavolaj sem, je to bezplatne - vypocuju ta a nasmeruju dalej:
https://www.linkanezabudka.sk/
Pripadne aj ipcko ma taku linku.
Zatial kazdy vecer, ked deti zaspia, sa snaz porobit len najnevyhnutnejsie a ist skor spat o 22:00. Predtym hodinku serial alebo knihu, nieco pri com si oddychnes. Vyhorela si, musis zacat po troche oddychovat, aby si to zvladla a skus najst nejaku studentku, co ti pride za par eur na hodinku-dve pohrat sa s detmi a ty si zatial v klude vypi kavu, navar, oper a trochu oddychni.
Návštevy si volá tvoj muž, tak nech sa o nich aj postará. Mala by som na háku, obliekať nejaké postele.
@really8 ak dojci, necha mliecko. Je lepsie odist na par hodin, alebo znenavidiet deti a stresovat ich?
Vsak uz ju napadaju myslienky o socialke, nemysli to pravdepodobne vazne, ale ked sa zruti a hospitalizuju ju, budu deti naozaj same. A odkial vies, ze ujo je debilny? Vsak otec dietata tam bude pracdepodobne tiez
@eva8 aha ok, je lepsie nechat male deti s cudzimi ludmi. Lebo ved oni su vinne nech trpia. Koho tymto vytresta?
Ked ujo strieda frajerky ako ponozky a nema probem ich zobrat prespavat na gauc k bratovi tak asi to ziadny lumen nebude.
Autorka ten napad so studentkou je fajn. Su aj prazdniny, ucite aj vela uciteliek ma volno. Myslim ze aj na fb je skupina kde sa ucitelky ponukaju na taketo brigadicky, pripadne nejaka miestna skupina. Aj keby ti len toho starsieho vzala na 3h bude to trochu pomoc. Viem co to je s dvomi malymi detmi. Ked chces napis mi🙂
Navstevy posli od dveri do p… na tvrdo … naco im obliekas periny a staras sa maju ruky a jest nech si objednaju. Mne by chlap v tejto situacii doniesol niekoho domov… dostane panvicou po hlave… Treba otvorit usta a ked svokra povie, ze nemas riesit posli jej muza aj bagazou co dovliekol. Tie 2 m, co bude prec ries len to najnutnejsie … nakrmit seba a deti a relax. Chlap nech da € na upratovaciu catu na 1 den a zvysok dni to uz budu len malickosti, co zvladnes … bohuzial tvoj muz je idiot … ale s tym si musis urobit poriadok sama
@anonym_392645 žiaľ, chlap odchádza na 2 mesiace preč kvôli robote, takže ma tu nechá v týchto srackach samú... Ešte mi nezabudol posledný týždeň doviesť 2 ľudí na prespanie, mňa to už nebaví, len sa tu všetci nechajú obsluhovať
@anonym_autor nerozumiem...preco ich obsluhujes? Ved necham tak...nech sa panko stara ked ich pozval....Ty si chod svoje...var a prac sebe a detom...
ty sa musis len poriadne nastvat a zhuknut, ze od dnes sa konci so vsetkymi prespavackami cudzích ludi u vas, ked muz bude mat dovolenku, ty si vezmi nejaky last minute a chod k moru na tyzden, potrebujes reset, ale hned
@eva8 aha ok, je lepsie nechat male deti s cudzimi ludmi. Lebo ved oni su vinne nech trpia. Koho tymto vytresta?
Ked ujo strieda frajerky ako ponozky a nema probem ich zobrat prespavat na gauc k bratovi tak asi to ziadny lumen nebude.
Autorka ten napad so studentkou je fajn. Su aj prazdniny, ucite aj vela uciteliek ma volno. Myslim ze aj na fb je skupina kde sa ucitelky ponukaju na taketo brigadicky, pripadne nejaka miestna skupina. Aj keby ti len toho starsieho vzala na 3h bude to trochu pomoc. Viem co to je s dvomi malymi detmi. Ked chces napis mi🙂
@really8 otec nie je cudzi.
Napad s cudzou studentkou alebo pani tiez nie je zly. Aspon na pomoc s upratovanim.
Povedz muzovi,ze estw raz dotiahne niekoho k vam,tak balis deti a odchadzas s nimi navzdy.Kde je v pomoci o deti svokra,svokor a rvoji rodicia?
@anonym_autor chápem, že si unavená, ale ty musíš chápať, že tvoje deti absolútne nemôžu za to, že si si ich dobrovoľne a s veľmi malým odstupom urobila s nesprávnym mužom. Skús si urobiť poriadok s mužom, neobsluhuj návštevy (on si pozval, on nech sa stará) a sústreď sa len na seba a na deti. Hlavne ale svoju frustráciu neobracaj proti deťom, tie sa samé na svet nepýtali a za nič nemôžu. Zatni zuby a vydrž, bude lepšie - teda s deťmi, keď budú aspoň trocha väčšie, s mužom nie, to musíš vyriešiť sama
Vydržať ako tu niektoré píšete je veľmi veľmi zlá rada v tomto prípade, treba požiadať o pomoc.
Vydržať ako tu niektoré píšete je veľmi veľmi zlá rada v tomto prípade, treba požiadať o pomoc.
@modratrixie presne. A čím skôr.
Ahoj autorka. Kde byvas? Ak nie si dlhe mile daleko, pridem ti pomoct. Citit z teba ze si v koncoch, ale neboj, bude lepsie. Urcite mi napis. Pamatam si ako narocne to bolo s 2 malinkymi, ja mam uz vacsie deti a je to tazka pohoda.
Povedz muzovi,ze estw raz dotiahne niekoho k vam,tak balis deti a odchadzas s nimi navzdy.Kde je v pomoci o deti svokra,svokor a rvoji rodicia?
@maminkadeticiek len či má kam odísť. Ak by mala mamu, alebo sestru, ku ktorej môže ísť aj s deťmi, myslíš, že by sem písala?
@maminkadeticiek len či má kam odísť. Ak by mala mamu, alebo sestru, ku ktorej môže ísť aj s deťmi, myslíš, že by sem písala?
@anonym_9ff94a Alebo mozno nikomu nic nepovie a len trpi.Ked si necha chodit hoc koho do domu a este im aj robi all inclisive vobec by ma to neprekvapovalo.Svokru ma,nechaoem preco jej nenavrhne,ze seruozne potrebuje jej pomoc.
Tak a teraz vážne dievča, si unavena ako jedna mula! PsChohygiena asi nula bodov však?
A prečo upratujes po tých ľuďoch čo m vam chodia prespat? Normálne by som sa na to vy**, jeho návšteva tak nech sa stará. Neprezlec periny. Naozaj.
Nemáš mamu, svorku, kamarátku ktorá ich postráži? A ty chod zatiaľ na masaz, nechty, kaderník, hocico.
Ja ta úplne chápem, bola som na tom rovnako, ale TY MUSÍŠ POCHOPIŤ ŽE NIECO MUSÍŠ ZMENIŤ!!
Ja som sa rozhodla že mladšie pôjde so jaslí, ja do prace a nech to znie akokoľvek hnusne, ja si tiez potrebujem oddýchnuť od deti, aj keď v praci, ale aspon pár hodín do týždňa byt opäť sama sebou, bez placu kriku upratovania a neustáleho neporiadku. Ja som pochopila že toto je najlepšie riesienie pre mna, a keď budem spokojna a naplnená ja, tak bude v pohode aj cela rodina. Keď je tvoj pohar raz prázdny, nemozes naplniť pohare ostatných.
@anonym_9ff94a Alebo mozno nikomu nic nepovie a len trpi.Ked si necha chodit hoc koho do domu a este im aj robi all inclisive vobec by ma to neprekvapovalo.Svokru ma,nechaoem preco jej nenavrhne,ze seruozne potrebuje jej pomoc.
@maminkadeticiek tiež si myslím, že je submisívna, lebo ináč by maximálne pretrpela prvú návštevu s prespaním a po jej odchode by mužovi tak vyčistila žalúdok, že by ho už nikdy nenapadlo robiť z domu ubytovňu s vývarovňou.
Opakujem už veľakrát opakované, vy ženy si viete fakt vybrať. Ale hej viem, on pred svadbou nebol taký, bla bla. Je mi len ľúto tých detí.
@sevrin nuž, ono je to o tom, že ľudia, nie len muži, sa vedia dlho, dlho pretvarovať. Ako sa vraví "Keď vtáčika lapajú, pekne mu spievajú." A to je tiež ten bullshit, že nerieš minulosť partnerovu... Lebo aj tá ti veľa povie o partnerovi...
@anonym_autor ľahko sa píše odid ale ktorá odišla? Proste to svedomie matky ti to nedá aj ked by si ich momentálne najradšej nemala a nevidela .....su to chvíľky za pár dní bude lepšie ja by som riešila muža neprajem si návštevy máš toho veľa a zapoj ho a riadne ho zapoj a nie ženou tebe este pridáva robotu

Povedz nie ty keď nevie muž. Otoc ich vo dverách. Nie si ubytovňa. Nehodí sa to. Manžel zabudol nevedel, dovidenia. Kam ide on na dva mesiace? Zožeň si študentku babu kľudne 16 ročnú na 2-3 hodiny denne aspoň 2x do týždňa k deťom a ty si sadni na terasu a len sed. Ona nech vezme deti von z domu na prechádzku a ty nič nerob. Daj si vanu, čítaj knihu spi. Psychiater tiež pomôže ale aj taka psychohygiena. Manžela viac zapájať. A nie ze neriesit rodinu. Proste nie. Stačilo. Nedá sa u vás spať. Deti sú choré, manžel nevedel. Idu zuby bohužiaľ. A žiadne obsluhovanie.