icon

Nenávidím svojho otca

elcoro
7. aug 2020

Nenávidím svojho otca, bývame v rodinnom dome ja aj s manželom aj troma deťmi,,,, mama nám zomrela. Pred 7 rokmi,čiže ostali sme pri nom že reku aby nebol sám.
Prvé roky som sa snažila mu vychádzať v ústrety, variť prať všetko bolo pre mňa samozrejmosť,,,,, po nočnej som mu lepila pirohy a podobne dedinske jedla aby sa necítil sám a aby som mu aspoň s časti nahradila našu mamu..... Otec popíja aj keď mama žila, musela mu ulievat 3 krát na deň. Očakával to aj odomna, len mne to bolo pod moju úroveň, začal ma roznasat po dedine, že mu nič nevarim, neperiem, všetko som pokradla, roupredala, proste samé klamstvá, u všetkých ktorí mu uverili som suka ktorá sa nestará o tca, keďže nám neprispieva na domácnosť nevarim mi, periem mu zehlim, upratam, ale nevarim, prestala som s tým, aj to co som varila kedysi povedal ze mu nechuti, že je tam veľa cibule a pod. Proste bludy.... Ide o to ze ja ho neznášam, neznášam ho keď ho vidím na dvore, že ide k deťom, proste ma stále vypite, ohovára ma stále lebo stále s niekym telefonuje po tichu až septa,. Telefón do istého času neschovaval, ale už schováva, čiže už ani neviem s kým vola a pred kým všetkým ma spini, nekomunikuje s nim iba to co musím, odpovedám ale nič od neho nepotrebujem,

Strana
z5
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
h2
9. aug 2020

@perdulka7 Zhabať dôchodok vlastnému otcovi? A čo on je nesvojprávny? Ako môže dcéra otcovi zhabať dôchodok?! Už to, že mu ho celý brala žena, je pre mňa nepochopiteľné.

elcoro
autor
9. aug 2020

@h2 fakt chudák 🤦‍♀️👍

elcoro
autor
9. aug 2020

@h2 co je nepochopiteľné keď sme boli rodina normálna a bral a utracal peniaze na alkohol, odkladal si peniaze, bral mi s enazenky po 2, 3 eura... Tak sa muselo prísť na taky systém, veď by sme skončili na ulici, čo je na to nepochopiteľné.... Aši nemáte také skúsenosti tak radšej nepíšte

elcoro
autor
9. aug 2020

@perdulka7 ulievla som zo začiatku, začal si pýtať viac a viac, to isté bolo s dôchodkom, najprv mi povedal ze tu máš dôchodok a keď mi bude treba opýtam si, pýtal ale stále pýtal viac a viac a nič nekúpil.... Tak som so všetkým hodila nech si gazduje sám

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
h2
9. aug 2020

@elcoro
@perdulka7
Máte pravdu, nezažila som to. Ale ak by som mala muža, ktorý prepije celú výplatu, určite by som nepovažovala za riešenie problému, že mu zhabem všetky prachy. Rozviedla by som sa, požiadala o výživné a zvyšok nech si hoci prechľastá. K čomu je dobré zotrvávať v takom vzťahu, vydeľovať peniaze a alkohol na prídel? Mama bola v tomto systéme fungovania šťastná? Vyhovovalo jej to? Či s ním bola, aby ľudia neohovárali?

elcoro
autor
9. aug 2020

@h2 akože mama je na cintoríne, neriešim jej prístup, asi to robiť musela? Chcela? Koli rečiam? Sebe? Neviem

elcoro
autor
9. aug 2020

@perdulka7 neustupila som hneď, ale dozral ma chápete? Keď každý boží večer od vás pýta viac a viac a pýtam sa načo ti, keď nakúpené máš, uvarené máš, upratané máš, vyzehlene a poprate máš..... Proste som debil a idiot že mu nedám alebo mu dávam malo a podobne hlúposti,,, dozral by vás

dianaana
9. aug 2020

@elcoro Nevsimaj si ho a nevsimaj si ani tie klebety, co rozprava. Snaz sa robit v dedine dobry obraz o sebe, bud mila, pomoz komu mozes, aj o nom rozpravaj pekne pred susedmi. Kto ma trocha rozumu, pochopi, ako to je a ze ty nie si ta zla. Komunikuj s nim co najmenej, ked nieco navaris, niekedy mu to zanes, nech to zje alebo nezje, pocuvat ho nemusis, nech si s tym robi, co chce. Ries s nim len to najnutnejsie, ale inak ho nechaj na pokoji.

elcoro
autor
9. aug 2020

@dianaana nič iné mi neostáva,,,,keď sa niečo pyta odpovedám, nepýta sa ja nič nepotrebujem, nechodím tam, len keď idem oprat alebo upratať... Ináč si ho nevšímam, tak som sa nejako nastavila že ináč nebude už

0silvia0
9. aug 2020

@elcoro inak to nepojde, skus sa k tomu postavit, ze mas doma neschopne, nevydarene decko... Neplytvaj na neho energiu, maj k nemu postoj ako tvoj muz. Nechaj veci okolo otca vybavovat tvojho muza, on k nemu nema taky hnus ako ty... Nech ho skusi muz viac zapriahnut do roboty okolo domu...

torysheer
9. aug 2020

Prepac, ale nepaci sa mi tento pristup ani Tvoje vyjadrovanie. Moj otec narobil jednym neuvazenym cinom dlhy, ktore som splacala 7rokov...aj tak by som sa mu nikdy neobratila chrbtom. A to nemam nic (dedicstva sme sa vzdali), len dobry pocit, ze ked bol posledne dni v nemocnici- a nikto netusil ze su jeho posledne- bola som za nim kazdy jeden den. Tvoj muz ma, zda sa, rozumu viac (to ta nechcem urazit, no mozno je objektivnejsi). Dostala si dom, od otca by som viac ani korunu nevzala a dostarala sa. To ako svoje peniaze a energiu mina, je smutne, no mozno by som sa snazila (ked si na materskej) vyplnit mu den povinnostami ktore mu urcis, ci spolocnymi cinnostami. Nevidim do toho, mozno sa len citi neuzitocny a odvrhnuty....

77daniela77
9. aug 2020

@elcoro Skoda ze si nevydrzala s takym gazdovanim na ake bol nauceny,teda vydelovat mu....dala si mu slobodu a on to vyuzije na chlast,prepije vsetko.Tieto teoreticke uvahy ze mu dochodok patri a podobne su znicujuce,lebo tu nejde o chamtivost dcery ale o hospodarenie ako take,skoda je vyhadzovat peniaze na drongy,lebo alkohol tam patri tiez,je navykovy a znicujuci.Ja ta chapem,je to hrozne,tak ako konstatovali uz predomnou,on potrebuje nad sebou pevnu ruku a to ze tare kadeco po dedine by som nechala tak,ludia si urobia sami nazor.Ty sa hlavne spravaj slusne a milo k ludom,bud zhovorciva a napomocna,tym im vyvratis tie jeho somariny .....

elcoro
autor
9. aug 2020

@torysheer nepohne ani prstom keď sa neulieva

andreatytler
9. aug 2020

@elcoro Fiha... to ako bol kontrolovany je desne aj pre mna. Poznam zivot s alkoholikom ale o tomto som nepocula. Chapem to ze mama tako robila, asi nemala inu moznost, rozvod asi neprichadzal do uvahy koli financiam. Tiez chapem ze ty si sa rozhodla v tom nepokracovat. Ja by som tiez neuliavala. Pride mi to akoby si suhlasila s tym ze pije a podporovala ho v tom. Ty nepotrebujes jeho dochodok na zivot, tak preco by si mala fungovat tak ako tvoja mama. Tiez si myslim ze k tebe ma iny postoj ako ku svojej zene a od dcery si neda povedat ze 3 pohariky su dost, pritom od zeny to prijal. Ty nie si jeho zena, neskusaj robit tie iste veci.
Alkoholik nevidi nic ine len flasu, to je najdolezitejsia vec. Uz to prestane byt pre teba otec, je to len zavyslak co s tebou zije. Otec je pochovany pod tou hrbou flias. Kto to nezazil nepochopi.

Urcit skuste tu liecbu,... ale to on sam musi chciet a koli sebe, nie preo ze dcera chce. Z toho dovodu to dokaze len velmi malo ludi. Liecba je ale jedine spravne riesnie. Povedz mu ze budes velmi rada ak sa rozhodne liecit a ze ze mu vo vsetkom pomozes a podporis. Vacsina alkoholikov na alkohol zomiera a nie sa lieci... zial. Mama drzala prijem alkoholu pod hranicou, preto je on este stale s vami. Ak bude mat volny pistup k alkoholu pojde to rychlo dolu vodou, Zlyhaju ogaany alebo uraz alebo samovrazda.
Ty kedze si zila v rodine alkoholika a teraz stale zijes si pravdepodobne tiez zavisla. Nie na alkohole ale na snahe alkoholika zmenit. Z toho co pises, citit ako povazujes tuto situaciu za bezvychodiskovu... to je preto lebo si uz v tom. Porad sa so psychologom, nastuduj si literaturu o alkoholizme.
Koli svojim detom, v tom dome neostavaj.

Strana
z5