icon

Nenávidím svojho svokra

simuska88
15. aug 2012

s priatelom sme spolu 3,5 roka,mame spolu krasnu dceru 2,5 roka.Mame sa radi,ale problem je v jeho rodine,lepsie povedane u jeho otca.Priatel ma 31 rokov a on 65,ja mam 24,viem je to velky rozdiel,musi tam byt nejaky respekt,ale nedovolim aby niekto urazal a nadaval mne a mojej rodine.zacnem od zaciatku,priatel dostal od nich 1-izbovy byt,byvali sme tam skoro rok,potom to uz bolo pre nas male,momentalne vsak byvame oddelene,z dovodu priatelovej minimalnej mzdy na papieri a mojej materskej neni mozne si zobrat uver,je to ta jedina vec po ktorej tak tuzime.Byt spolu,byt rodina.Az pred par dnami sa vyskytla moznost,ze by nam pomohla prave moja sestra(aj ked priatelova ma a nepomoze,co uz) a tu to vypuklo.Priatel to povedal doma a nadal pred nim na mna aj moju sestru,ze sme pi....potom volal mojim rodicom,ja som ocinovi zobrala telefon a ked zistil ze som to ja povedal do pi...ale ja nechcem volat s tebou...Takto sa chova 65 rocny chlap.Tak som sa nasrala a prisla som k nim slusne som sa pozdravila a povedala povedzte mi do oci co som????ten tak zacal vrieskat po mne ze som sama neverila,tak som spustila ja a povedala som mu vsetko co som mala nasrdci.je to jeden chamtavy,blaznivy clovek a ja ho nenavidim ale z celeho srdca aj duse.Okrem toho malisme v pivnici odlozene veci a ten dotycny,nam ich bral a pouzival,je toto normalne?Priatel ma 31 rokov a furt mu riadi zivot a chodi mu za zadkom,je to normalne?Povedala som mu ze vnucku a ani mna uz v zivote neuvidi a za tym si aj stojim.Ten chlap je proste blazon a mal by ist na psychiatriu.Baby poradte mi ako sa s tym naucit zit, s tym pocitom ze v mojej rodine je clovek ktoreho tak strasne nenavidim a zaroven patri do mojho zivota

soldi
16. aug 2012

@suem asi tak. je to fakt hnus.
moja svokra nie je dokonala, ale malemu je uzasnou babickou, nech by ma hocijako nastvala, nikdy by ma nenapadlo to riesit prostrednictvom deti.
ako pises, je to znak obmedzenosti ducha. dotycne, by si mali uvedomit, ze tiez raz budu v pozicii svokry.

simuska88
autor
16. aug 2012

@suem v zivote malej nic nedali,nikdy.pomahaju druhym tak preco nie vlastnym????s peniazmi vobec nemame problem,v prispevku to je napisane,my sme len potrebovali pomoct s uverom,kt. by sme si splacali sami,takze ziadne peniazea ked ta MK vytaca nechodievaj tu,ja som sa len potrebovala vyrozpravata nie pocuvat tu od niekoho ako TY kazania a prirovnavania.Pozri na seba ci si prikladna matka a manzelka.Ja svoje dieta a manzela nadovsetko lubim a nikdy by som nedovolila aby im niekto ublizil....takze sud a poucuj samu seba

sisaha
16. aug 2012

@soldi ono netreba hned odsudzovat. Ak by som mala tyranskych svokrovcov, ktorí by pri kazdej prilezitosti pred mojim dietatom na mna nadavali, alebo ho dokonca huckali proti mne, tak sa asi zachovam rovnako a pomyselnu pupocnu snuru so starymi rodicmi odstrihnem bez mihnutia oka... Ani jedna nevieme ako a cim ublizili starí mladým, takze take tituly ako "matka roka", alebo "nekonecny egocentrizmus" si môžme odpustit, nie? Sme tu preto, aby sme jedna druhu vypoculi a poradili podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia..A az ked si kazda pozameta pred vlastnym prahom, môže tak robiť u druhych...

suem
16. aug 2012

@simuska88 Uz ste manzelia 😲 Pred par hodinami si o nom pisalal ako o priatelovi 😉
Nikto nie je povinny tebe ani tvojmu dietatu nieco davat, a teba nic do toho komu pomaha. Mozno malej "nic" nedali prave kvoli tebe, tvojmu spravaniu, tvojej povahe. 🙄
Mimochodom pisala si, ze tvoj priatel od nich dostal 1i.byt. Mas pocit, ze to je malo? Co by si chcela, aby sa cela ich rodina starala o tvoje pohodlie? Protirecis si, pouvazuj o sebe!

matkamirko
16. aug 2012

Obcas mam pocit, ze ked tu, na MK, niekto napise, ze potrebuje pomoc, poradit, povzbudit, tak sa sem natlacia (a moralizuju) prave tie, ktore tu pomoc potrebuju oooovela viacej, ako autorka uvodneho prispevku 🙂

soldi
16. aug 2012

@sisaha vyraz matka som roka som nepouzila ja 😉
vyraz nekonecny egocentrizmus som pouzila vseobecne, nie na konkretnu osobu 😉

tazko moze vediet aki budu jej svokrovci, kedze dieta sa este nenarodilo. to je to, co ma zaraza. este dieta nie je na svete a uz ho chce odrezat od polovice rodiny. z pohladu dietata je to krute a zbytocne a hlavne predcasne.

sisaha
16. aug 2012

@soldi ja viem, ze si ho nepouzila ty, ja som zase tie vyrazy zovseobecnila 😉 Mozno je to krute, predcasne a zbytocne odstrihnutie dietata od polovice rodiny, no nevidime do nich. Takisto je mozne, ze ked sa dieta narodi, tak sa zmenia..tie kočky su teraz dotknute, urazene, zahanbene..tazko sa vcitit do ich kože. Oni takisto nepopisu uplne vsetky "scenky, ktore stoja za to", preto ich na jednej strane chapem a urcite je rozumnejsie sem problem napisat a poradit sa s ostatnymi. Ja viem, že čo človek, to nazor, nemusi sa sa im kazdy jeden pozdavat, preto treba pisat skôr vo vseobecnej rovine, nie hned odsudit.. 😉

simuska88
autor
16. aug 2012

@matkamirko aj ja mam taky pocit,ale nevadi.viem uz z mnohych prispevkov ze niektore"mamicky" nechcu radit ale podpichovat.nabuduce si radcej necham vsetko pre seba.dakujem

bodka13
16. aug 2012

@simuska88 zrejme ste chceli,aby ten úver napísali na seba a vy by ste ho splácali ....pochopila som to správne 😕 ale to by som ani ja nespravila ,ale nie preto že by som nechcela pomôcť svojmu synovi ale preto že ich mám 2 😉
@matkamirko čo sa ti zdá moralizujúce 😕

bodka13
16. aug 2012

@simuska88 a znovu urazená ješitnosť,pretože niekto má iný názor akoby si chcela počuť ....nehnevaj sa a skús nad tými radami aj trošku uvažovať-nemusíš ich do bodky splniť,to nikto od teba nechce,ale vytiahni z nich to čo je pre teba a tvoju rodinu najlepšie 😉 ...si mladá a celý život máš pred sebou,nekaz si ho hnevom a nenávisťou 😉 🙂

sisaha
16. aug 2012

@simuska88 v kazdej jednej rodine sa vyskytuje "niečo" čo by stalo za samostatne diskusie. Niektoré tie "gule" majú a poradia sa, niektoré si nechávajú pre seba, alebo to dokážu vyriešiť samé. Neurážaj sa hneď, že nabudúce si vsetko necháš pre seba, treba selektovať a zamyslieť sa nad viacerými variantmi, prípadne hlbšie rozobrať problém, aby ostatné si nemuseli domýšľať a potom z toho vznikaju nove, mozno neexistujuce fakty..

simuska88
autor
16. aug 2012

nie ani to sme nechceli.a urazena????nie to teda niesom,mna len taknieco nepolozi na zem.Napisala som,precitala som si...Tisic ludi tisic nazorov.Som v tej rodine 3?5 roka a za ten cas som ich do bodky prekukla,ide o opiciu lasku,to nieje ani z daleka ozajstna laska....dakujem za vase nazory aj prirovnania k mensinam.clovek sa potrebuje vyrozpravat,mozno spoznat niekoho takeho ako som ja.stretla som,dakujem

matkamirko
16. aug 2012

@simuska88 Urcite si to pre seba nenechavaj. Minimalne sa porad s niekym blizkym, kto si ta ochotne, a rad vypocuje, pripadne poradi. Ale v prvom rade sa rozhodni podla toho, ako to momentalne citis ty. Suhlasim s tym, ze to treba nechat trosicku vychladnut(samozrejme netreba cakat hned 10 rokov 🙂 ), a aj ked sa pripadne pomylis, existuje vzdy aj ina volba, ine riesenie, a vsetko sa da zmenit, vratit spät, len treba chciet 🙂

bodka13
16. aug 2012

@simuska88 tak potom ešte jedna rada myslená v dobrom 😉 ....viem,že keď je človek nahnevaný a rozrušený,ťažko sa štylizujú vety - problém,otázku treba napísať čo najvýstižnejšie,aby sme si my ostatné domýšlali čo najmenej 😉
...a ako ste chceli pomôcť s tým úverom? 😕 lebo už iná možnosť ma nenapadá - teda napadá,ale to je podvod posudzovaný ako trestný čin 😒

simuska88
autor
16. aug 2012

@matkamirko vdaka 😵

simuska88
autor
16. aug 2012

@bodka13 spolurucitel

suem
16. aug 2012

@simuska88 Fuuu, vela stastia pri hladani niekoho. To musi byt v dnesnej dobe spolurucitel? Pravdupovediac ani nepoznam osobu, ktorej by som rucit isla. Viem, moja hanba 😔 Ved zalozte ten 1i.byt co ma priatel od rodicov, mozno by to stacilo, pripadne ho predajte a pri hypoteke ructe novym kupovanym bytom. Myslim americka hypoteka sa to vola.

sisaha
16. aug 2012

@simuska88 nieco ti poradim...niekedy ti pomoze skôr cudzia osoba, ako vlastna rodina. Teraz vies akí su a ber to pozitívne. Uz nikdy ich o nič nežiadaj, nepros. Tak sa vyhnes sklamaniam a v budúcnosti aj tomu, aby ti niekto z nich raz vykrikoval, že ti pomohol... 😉

simuska88
autor
16. aug 2012

vsetky moznosti sme skusali...pisala som to tu uz priatel ma min.mzdu na paske,ja este mesiac matersku,takze to inak nejde

bodka13
16. aug 2012

@simuska88 😒 ale to je tiež vlastne pomoc jednému dieťaťu a záväzok na veľa rokov....ak by som nemohla byť spoluručiteľom obidvom synom nešla by som ručiť ani jednému
...ale mali sme v rodine situáciu,že neter si brala úver a rodičia založili dočasne svoj byt,aby ona dostala hypotéku v žiadanej výške - behom roka byt prerobila,stúpol na hodnote a rodičovský byt bol zo záložného práva vyňatý,teraz za hypotéku ručí neter svojim vlastným bytom....všetko toto mali v banke zistené a potvrdené že je to realizovateľné,ak by sa rodičovský byt nebol dal vyňať nikdy by jej rodičia nepomohli,lebo tiež ešte majú syna,ktorý si zariaďuje samostatný život ....skúste si zistiť aj túto možnosť v bankách- neter má hypotéku z VUB 😉

sisaha
16. aug 2012

@simuska88 skúšali ste aj cez ŠFRB? Niektore hypoteky su prave pre tych, ktorí majú minimalne mzdy. Ale zase verim tomu, ze vas odmietli ak si ty na MD. A ten mesiac sa predsa da vydrzat...

suem
16. aug 2012

@simuska88 Tak chodte zatial do prenajateho bytu, ked nie su problemy s financiami, len papiere su na min. mzdu. Teraz po odvodovej reforme bude este tazsie dostat realnu mzdu aj na vyplatnu pasku 😢

bodka13
16. aug 2012

@sisaha to nie je o tom akí sú 😉 sú rodičmi viacerých detí a ako pomôcť jednému a pritom neublížiť druhému? ich príjem tiež určite nie je taký vysoký aby mohli ručiť na dve hypotéky po dobu 30 rokov 😉

boska79
16. aug 2012

@simuska88 nenavidim....silne slovo. sama si robis zle... NIKTO TI NEPOMOZE... no mila moja, pomoz si najskor sama.

v dnesnej dobe sa da byvat aj v jednoizbovom byte, pokym nezacnes aj Ty zarabat a bude lepsie. Uz to, ze dostali ste jednoizbovy byt, je predsa pomoc, niekto nema ani to.

k ostatnemu sa nevyjadrujem... radsej.

😅

soniatko
16. aug 2012

vy by ste tiez nezverili dieta alkoholikom...skoda reci, neviete, co je vo veci...uz nebudem tuto diskusiu citat a rozculovat sa, v mojom stave mi to akurat skodi...len zboznujem osoby, ktore prd vedia o situacii a idu niekoho sudit...

sisaha
16. aug 2012

@bodka13 ano mas pravdu, ja takisto by som chcela dat kazdemu rovnako. Ale kedze nevieme akí naozaj sú, tak to hodnotit nejdem

bodka13
16. aug 2012

@soniatko a sme doma 😉 ....napíšete(nie len ty) iba kúsok pravdy -konkrétne ty si písala o fajčení a zafajčenom dome ,alkohol si nespomenula ...a zrazu,ak niekto napíše,že je to voči nenarodenému dieťaťu nespravodlivé tak sa rozčúliš a skonštatuješ,že prd o tom vieme ....a máš pravdu vieme prd,lebo polovicu si zamlčala...a nezbadala som,že by ťa niekto odsúdil 😉

bodka13
16. aug 2012

@sisaha nehodnotím ich....napísala som svoj názor,tiež mám 2 synov a snažím sa k nim byť rovnako spravodlivá 😉 ...to,že im odmietli pomôcť s hypotékou neznamená,že im nepomôžu v mnohých iných veciach,ale to je ťažko posúdiť lebo nevieme akok výmene názorov plnej vulgarizmov naozaj prišlo 😉

simuska88
autor
16. aug 2012

@sisaha presne,moja rec

simuska88
autor
16. aug 2012

@sisaha dnes som bola na pohovore a prijali ma...od septembra nastupujem...takze uzto problem nebude