Nenávidím svoju rodinu
Ahojte, asi si podla nadpisu o mne nebudete myslieť, nič dobré a áno možno sú to silné slova a nie je to pravda, ale skrátka si nerozmiem so svojou rodinou asi vo všetkom. Moji rodicia mi nútia svoju vieru, musím chodiť do kostola a pravidelne sa s nimi modliť. Nezhodujeme sa ani v názoroch, napriek tomu, ze sú silný kresťania, ktorí volia ĽSNS tak si asi viete domyslieť ich názory, nenávidia všetko iné, stále nadávajú na rómov, gejov atď... často sa za nich na škole/medzi kamarátmi hanbím...
Aj napriek tomu, že som na strednej nemôžem chodiť vôbec von (mimo koronu) - naozaj s týmto nepreháňam, cez prázdniny som bola vonku asi 3 krát na 2-3 hodiny a aj to len pre to, že u nás boli známy a tak ma "museli" pustiť...
Po strednej - gympli som chcela ísť na VŠ, ale chcem sa chcela osamostatniť, čo neviem akú mám šancu po gymnázium, hlavne keď chcem ísť na VŠ...
Vlastne to je dôvod prečo tu píšem je tu niekto komu sa podarilo osamostatniť sa po gympli... čo ste robili a študovali ste pri tom?
@alazala myslíte náklady čisto na školu... Alebo?
Veď si podaj prihlášky na dve školy a na tu jednu blizko domu naschval nesprav prijmacky. Čo urobia? Nič. Osamostatní sa a ak tá finančne nebudu podporovat, mozes od nich aj žiadať vyzivne, ale nech je to krajná možnosť. Keď odídeš z domu, tak sa vzťahy urovnaju. Snaž sa byt priateľská, ochotna pomahat a aj chodit do toho kostola, keď si s nimi, vyhnes sa zbytočne hádkam a na intraku si budeš zit svoj zivot
Tak za školu sa neplatí, to je za ubytko, stravu atd
Ani sa ti nedivim, tiež nemám rada týchto pokryteckych svatuskarov, pre mňa su jednoducho hlúpi zlí ľudia.
Keď počujem toho sibnuteho kňaza kefu je mi zle. Presne ten typ co upaloval nevinne ženy a keby ma tu možnosť dnes tak to spravi medzi prvými.
Ale divím sa ze nemajú radi olano, ved tam je Zloborska a podobný katolícky ultras.

Neklesaj na duchu! Ak sa bude dať zožeň brigádu, našetri peniaze. VŠ mimo domu by som odporúčala úplne každému, aj tomu kto vychádza s rodičmi výborne. Ja mám 3 deti na VŠ, všetky v zahraničí, náklady cca 500€ mesačne (jeden). Na SK to bude polovica podľa mňa. A aj pri skole sa dá brigádovať, získať štipendium - prospechové, sociálne. Máš ešte čas dobre sa na to pripraviť, držím ti palce!