Nenavidím svokru
Mali sme s MM dopatrovať svokru onkologicky chorú, s predikciou dožitia 2 roky (info od lekára). Tak sme začali spolu bývať na byte.
Bola to veľká chyba. Žijeme už spolu 11 rokov, pravidelne s ňou chodíme k lekárom, obskakujeme ju a má sa k svetu (79r.) Preskakali sme s ňou veľa, či s jej zdravím alebo jej povahou.
Od začiatku bývania nám však narušovala našu intímnu zónu (slovne rôznymi hlúpymi poznámkami a aj fyzicky), až sme ostali bezdetní. Deti už pre môj vek mať asi nebudeme. Paradoxne lekári tvrdia, že sme úplne zdraví. Len už po 42. Celu dobu, čo sme s ňou žili, sme boli zdraví, a zdraví stále sme.
Psychika tu však urobila viac, ako sme mohli čakať.
Najhoršie je, že som ju začala nenávidieť, lebo po deťoch sme vždy túžili.
A dávam jej to za vinu.
Je to vôbec možné?
No konkretne to ze nemate deti by som jej za vinu fakt nedavala
To bude aj nejaký iný dôvod, veď ste si mohli izbu zamknúť, ja by som jej to tiež nedávala za vinu.
Ved 42 neni taky vek, ze nemozes mat deti
Ešte sa stále môžete odsťahovať a urobiť si deti
Netrep kraviny že nenavidíš svokru.Choreho človeka nenavidíš vyhľadaj odbornu pomoc. Teraz si zdrava nevieš kedy sa všetko môže zmeniť a ostatneš chora TY a bude sa TI páčiť že TI povie niekto že ťa nenavidi rozmyšľaj.To že nemate deti to je problém vás dvoch nie tvojej svokry. Da sa zamknuť izba .Ked ste videli za ten čas že svokre sa polepšilo mala ste ísť bývať sami a nie teraz písať hlúpsti svokru s rakovinou nenavidiš. Svojho neschopne muža môžeš tak nenavidieť.Prečo ste nešli žiť sami bývať a dochadzať ku svokre.Toto si dopustila TY sama tak neobvinuj nikoho ani choru svokru že je na vine na vine ste si vy dvaja sami. Alebo nemôžete ma intimitu lebo svokra je doma 24/7 aj v noci pr vás sedia čaka kedy bude dajaka vaša akcia. Deti nemate z úplne iných dôvodov. Tvoja svokra za to nemôže.A nikdy nevieš kedy budeš potrebovať TY pomoc. Ako by sa TI žilo keby TI chorej niekto daval na javo že ťa nenavidí netreb blbosti.Vôbec mi neprideš ako dospela 42 ročna žena toto je chovanie 20 ročnej .Vživote by som choremu človeku nepovedala nedavala na javo ako ho nenavidím.Tvoj muž čo nezabezpečil samostatne bývanie tam hľadaj problém.Ak ste bývanie mali tak ste si to mali zariadiť.Aj o svojej matke by si tak písala že ju nenavidíš pre chorobu.Spamätaj s akým je čas.
Z bytu takmer vôbec neodchádza, všade chce byt s nami. Ma presný prehľad, kde sa nachádzame - či v spálni a pod. Vyklopkavala nám na dvere v tom najlepšom, otvárala dvere a pod. O nejakej predohre a zvádzaní môžem len snívať.
Neviem sa žiaľ zbaviť pocitu, že je na vine. Cítim sa, akoby mi vzala budúcnosť - asi by som mala vyhľadať odbornú pomoc.
Stále sa môžete odsťahovať a mať deti. Ale prečo si to neriešila skôr? Ale teraz po 11! rokoch?
@alickapusinka neviete celé pozadie rodinnej situácie, tak kroťte svoje vášne. Nechcela bývať bez nas. Mame další byt ale odmietala to a opakovane.
Ja by som ju rovno vysťahovala. A to už veľmi dávno. Chyba bola, že si to tak dlho vydržala.
Stále sú rôzne centrá, kde by sa o ňu postarali. Práve teraz je na to vhodný čas. Nechali ste to zájsť príliš neskoro. Začni riešiť aj dieťa, bud teraz alebo vôbec.
Toto je psycho čo píšeš.. mne príde ona aj psychicky chorá... No toto mal riešiť hlavne tvoj manžel.. úprimne ja neviem či by som toto dala a nezbalila si rovno kufre a čaw
Vždy, keď niečo nevyjde sa hľadá vinník a ty si ho našla.Ak by ste chceli mali by ste sex aj v kúpeľni o polnoci.Este stále môžete mať dieťa...neverím, že ste s ňou 11 rokov 24 h denne
Viem, teraz už viem, že som urobila veľkú chybu. Platíme všetko už 11 rokov, kompletne, staráme sa, aj s dovolenkami, až začala vyhlasovať pred rodinou, že sme jej rodičia. Celé zle. Na dovolenky ju nebral nikto z jej ďalších troch deti. Veď sa postaráme. Toho času aj o jej priateľa.
Som extrémne slušná a nikdy odo mna nepočula jedine zle slovo. Ani hej rodina. Len teraz som už psychicky na dne,
Ďakujem za povzbudivé slová.
Už som si myslela, že som nevďačná.
Proste mala som to ukončiť hneď.
Stačilo odmietnuť sex kým s vami býva a hneď by sa synáčik vzchopil. Akože ona nechce tak spolu budete nažívať do smrti? Ako sa k tomu stavia chlap?
Chyba sa predsa dá napraviť, len to musíš spraviť hneď, nie o ďalších 11 rokov.
Chlap raz sľúbil svojej rodine, že sa postará, tak tak aj urobí. Aj keby som odišla.
Toto autorka znie ozaj ako psychiatrická diagnóza... Ešte nie je neskoro to zmeniť aj keby si si mala nájsť iného... Toto si nik nezaslúži
Ja chapem ze moze byt zitie s nou nie zrovna prijemne, no za to ze VY nemate deti ona nemoze. Pises o otvarani dveri. Kks vsak ich zamknem a ak sa nedaju,kupim ine.Kazdopadne ja sa aj tvojmu muzovi cudujem ze mu to nevadilo ak ste boli skrz nu nasucho. Moj by to nedal a ani ja. Poriadok by narobil aj keby to je mama a ma ju rad
Postarať sa môže aj bez toho aby vám chodila do spálne.
Odstahujte sa. Toto nepochopí človek čo to nezažil. Proste sa odstahujte a žite svoj život
Keby mi chlap povedal, ze sa postara aj ked ja odidem, uz v ten den by som si zbalila kufor, ziadost o rozvod a vysporiadaniie majetku.by sa synacik hned zbadal. Ty brdo, ostatne 3deti si uzivaju dovolenky, rodiny a vy vsetko financujete, beriete na dovolenky svokru a este ju aj ty zivis zo svojej vyplaty, mnoo koniec. To by som musela byt riadne drbnuta.Este nie je neskoro, utekaj od tak psychicky chorej rodiny, si v najlepsich rokov,aj samej ti Bude lepsie. Nech sa synacik postara.
Zaplat si hotel. Kazdopadne toto nie je jej vina. Ale chapem ze je to jednoduchsie zvalit na svokru.
Problem neni svokra, ale ten partner. On to dovolil a preferuje. Odisla by som, nemate deti, tak dovi. Nekazit si dalej zivot.
A mne je vlastne luto toho muza. Dostat taketo ultimatum. Neviem sama ci by som si vybrala manzela keby mi toto povie. Dnes sa slusnost k rodicom uz nenosi
Trochu nechápem ako vaša bezdetnosť s ňou súvisí?
Potratila si kvôli nej?
Ak nie, a ani len si neotehotnela, tak chyba bude inde než v svokre.
Chápala by som keby si jej hocičo vyčítala, ale vašu bezdetnosť?
Nie je to len tak, že si len potrbuješ svoju frustráciu z toho, že nemáte deti na niekom vybiť? A svokra je na to vďačný objekt.
snad mate IQ a viete sa zariadiť podľa seba.Aj keby sa pretrhla trvala by som na svojom idem bývať s mužom a dochadzam.Takže načo poznať pozadie situácie.Mne stačilo ked ste obvinila svokru že preto nemôžete mať deti že je chora a musite s ao nu starať. Darmo nič ma nepresvedči že na vine ste si sami vy dvaja.Takže matka tvojho muža za nič nemôže.
Jej to ako hra do karat, ze nemate deti a ze aky luxus najst dvoch ludi ochotnych obetovat cely svoj zivot pre milu pani. Kazdy by chcel.. Jednoznacne vsak suhlasim s tym, ze vinny je tvoj manzel a aj ty, ze si do tohto vobec sla a tolke roky tak zila. Uz davno si mohla odist a mamickara nechat mamke, nech sa stara. Ja by som sa tam citila ako piate koleso na voze.
vždy sa ešte da aj odisť.Nejake možnosti máš.Už len samostaný fakt že si toľko vydržala.Prečo si neodišla skôr.
42? jedna pani tu pred hodinou písala že má 45r a rozmýšľa či ísť do IVF, alebo ešte má skúsiť tehu prir. cestou... 😉
takže to máš ešte 2-3 roky k dobru...

Tak zo zdravotného hľadiska to neni možné aby svokra zapríčinila otehotneniu ale z psychickej stránky keď máte zvady , nervozitu tak to je možné .