icon

Nenávidím svokru

erika19919
29. mar 2023

Ahojte baby,
Viem že to vyznieva hrozne ale potrebujem sa s niekým podeliť o moju nenávisť k svokrovcom a tiež potrebujem spätnú väzbu či naozaj som mimo JA (a mám sa to snažiť zachrániť tento vzťah).
S manželom sme spolu 3 roky. On pracoval v zahraničí a ja som fungovala na Slovensku. Keď sme sa dali dokopy tam sme sa rozhodli, že teda odídem za ním trochu si spolu zarobíme na spoločný začiatok a vrátime sa na Slovensko. Viem že som asi reagovala spontánne, ale priznajme si na začiatku vzťahu sme plní zamilovanosti a snov a všetko vidíme ružovo. Odcestovala som teda za ním s tým že prácu som si našla hneď po presťahovaní. Všetko išlo fajn každý mal svoj budget a nič som neriešila. Keď sme prišli na návštevu domov tak on si nemohol odpustiť kupovanie drahých darčekov svojej „mamke“ – prečo jej nekúpiť iphone keď on žije v zahraničí a podobne celej jeho rodine. Priznám sa bolo mi to jedno lebo som brala že keď kupuje také darčeky asi má našetrené. Avšak prišiel do toho COVID. Všetko sa zatvorilo a my sme museli žiť s našich úspor. Pre mňa to nebolo nič hrozné lebo však každý dospelý človek ma úspory nie? Ale tu som zistila že môj drahý nemá nič. Ale doslova že nič. Lebo on žil na doraz – užívanie, cestovanie, kupovanie darčekov. Pre objasnenie – nikdy som od neho nič drahé neprijala, všetko som si kupovala sama. Samozrejme pozval na ma večeru ale výlety a podobne 50:50.
Vrátili sme sa na Slovensko a vedela som že bude to boj začínať od nuly ale veď fajn. Vždy som vedela že mám rodičov, ktorí mi so všetkým pomôžu a podporujú ma a to som čakala aj od jeho rodičov.
Keďže je šikovný hneď si našiel prácu a bola som veľmi rada. Prvá situácia kedy som začala nenávidieť jeho mamu bolo v tom čase. On teda začal pracovať ale ja som si hneď prácu nenašla a teda som fungovala na mojich úsporách. Bola som hrdá aby on platil nájom, stravu a podobne. A tu nastala situácia keď jeho matka vedela že obaja sme prišli s nie plnými vreckami zo zahraničia a začíname od nuly a ona mala tú drzosť že si od neho „požičala peniaze“. Povedala som si vážne? Má dvoch synov prečo práve od tohto? Potom som už mala prácu tak som to veľmi neriešila ale vždy to bolo nejakých 50 eur sem a 100 eur tam. Mimochodom obaja jeho rodičia pracujú a majú veľký byt. Jeho mama musí mať každý mesiac nechty spravené čo ja od vtedy ako som s ním neviem čo je isť na masáž(trápny príklad kde som chcela poukázať že vážne nemínať na blbostiach). Ďaľšia sitácia bola keď ma požiadal o ruku a ja som náhodou zistila že požičal jeho otcovi 3tisíc eur (peniaze mu vrátil) . Bola som neskutočne naštvaná lebo dovolenku som platila celú ja a bolo to pre neho prekvapko keďže som vedela že on má väčšie výdaje lebo platí nájom a podobne. Tu som tiež dostala zdrba od jeho otca že ako je možné že ideme na dovolenku do apartmánu a nemám all inclusiv lebo on nešiel a či ja chcem aby jeho syn robil raňajky a podobné sprosté pripomienky. Ďalej svadbu? Keďže som vedela že z ich strany peniaze neuvidím a malej hádke s jeho matkou že nie nebudem pozývať celý panelák nakoľko ona chcela pozvať aj sesternice asi z 10teho kolena som povedala snúbencovi že bud sa vezmeme na úrade o 2 svedkoch alebo proste ja končím nakoľko sme si chceli tento rok kúpiť nehnuteľnosť a nemáme 15tisíc navyše aby sme usporiadali svadbu s požiadavkami jeho matky. Moji rodičia úplne súhlasili nakoľko už boli zúfalí keď som im povedala že jeho mama nedokáže pochopiť že nebudem robiť svadbu pre 100ľudí.
Vzali sme sa. Svokrovci to akceptovali ale čakala som že aspoň dar nám dajú? Prvorodený syn predsa majú niečo našetrené. Obaja sú vysokoškolsky vzdelaní mimochodom. Dostali sme veľké h....
Tak teda sme išli kupovať nehnuteľnosť – ja som do toho dala všetky moje úspory, pomohli mi moji rodičia a z ich strany som nevidela nič. Ešte nám aj pokazili výšku úveru nakoľko manžel je ručiteľ ich spotrebného úveru. Samozrejme hneď keď sme kúpili nehnuteľnosť sa nasáčkovali a tvária sa ako keby si ten byt kúpili oni. Ja ich nedokážem počúvať mne je z nich zle.
Manželovi som povedala že proste nech si chodí domov sám mne to nevadí ale ja návštevy u nich nedávam. Ja ho obmedzovať nechcem ale mne je u nich neprijemne.
A vlastne tu je ten problém že on prestal chápať že ja k nim nechcem chodiť na návštevy. Dookola sa o tom hádame. A ja už mám toho plné zuby. Začíname sa vzdalovať a to len kvoli tomu že ja s jeho rodinou, ktorá sa večne sťažuje že nemá peniaze a požičiava si nechcem už mať nič. Čo mám robiť. Vážne som precitlivená a robím z komára somára? Ale ja si neviem už ani predstaviť mať s ním deti....

Strana
z2
danieladeley
29. mar 2023

Hnevat by sa si mala skor sama na seba, ze si prehliadla tak dolezitu vec ako je totalna financna negramotnost tvojho uz muza. Svokra s tym v podstate nema, neni jej povinnostou prispievat vam na byvanie, ani kupovat svadobny dar. Tazko teraz radit, ale dobre si rozmysli, co urobis, nez pridu deti...lebo az potom to bude masaker.

jj298
Odpoveď bola odstránená
maryetta
29. mar 2023

A ja čakam čo napiše….

reanda
29. mar 2023

@jj298 nemam dojem, ze by toho napisala malo.. je toho az prilis.. a s takym clovekom vobec ani do manzelstva nemala ist, nie ze sa teraz rozvadzat.. v com chces hladat konsenzus? konsenzus sa da hladat, pokial ide o nejake malickosti, ale v zavaznych veciach musia byt partneri zajedno, tam je vyslovene hlupost, dat sa dohromady s niekym, kto to ma uplne opacne a potom cely zivot hladat kosenzus - strata energie

solange7
29. mar 2023

@maryetta skoda, chcela som aj ja vediet viac.
Ja sa cudujem, ze ho zivila uz na zaciatku v zahranici. By som mu uz vtedy povedala, ze ked vedel rozdavat iphony rodicom, tak nech ich ide teraz ziadat o pomoc ich.
Ked boli na SK v podnajme ju tiez dobre zodral. Ona bez prace a zila z uspor este aj dovolenku zaplatila. Zatial co on daval svoje prachy rodicom. No a vrchol boli jeho rodicia s tymi pozvankami. Podla mna uz vopred pocitali s tym, ze svadbu bude platit jej strana. 😀
Dobre ju odrbali aj s tym bytom. Ona tam ma vyssiu investiciu ale kupovali na polku.

pbra40
29. mar 2023

Lahsie nadavat na svokru a nenavidiet ju, ako si riesit priamo muza. Na svokru sa lahsie kyda, s manzelom diskutovat uz tazsie, na to nie su gule

nelili1978
29. mar 2023

@erika19919 ja si myslím, že rodina je preto rodinou, že si navzájom pomôžeme. Ja cítim z tvojich riadkov nenávisť a nie je mi celkom jasné prečo. To čo si opísala sú hlúposti.

jj298
Odpoveď bola odstránená
simona20201309
29. mar 2023

@erika19919 tvoj problém je tvoj muž, nie svokra. Všetku svoju frustráciu z muža si vložila do svokry. Svokra s tým naozaj nemá nič spoločné. Jedine co jej môžeš vyčítať, že ho nenaučila finančnej gramotnosti, ale je to už dospelý svojpravny muž tak za všetky jeho činy môžeš viniť jedine jeho a nie jeho matku...
Neriesis príliš peniaze? Ak sú problém len a len peniaze, to sa riešiť dá. Nech ti prenecha všetku zodpovednosť za vaše spoločne peniaze., kým sa nenaučí hospodáriť. Ak sú problém naozaj len peniaze, nevidím dôvod sa hneď rozvádzať....ale chce to vážny rozhovor.

reanda
29. mar 2023

@jj298 peniaze, ci sa to niekomu paci, alebo nie, su v zivote zasadna vec.. a ak maju dvaja k nim rozdielny postoj, tak im to v partnerstve moze robit znacne problemy, aj ked by to v inych oblastiach 'klapalo' a praveze problem s pristupom k financiam moze narusit este aj tie ostatne oblasti.. je jedno, ci sa niekomu nepaci, ze sa autorka pozera na vsetko cez peniaze - ak je to jej postoj, ma nan pravo.. ale ma si hladat partnera s podobnym postojom a nie takeho, co nesetri, rozdava a neriesi - to ju akurat tak trafi slak.. a presne o tom pisem, co spominas - ze jeden alebo druhy mozu zmenit postoj.. to je uplne od veci pristup, ked ides do partnerstva.. ocakavat bud od partnera, alebo od seba zmenu postojov.. taky vztah stoji na vode.. za partnera si mas vyberat cloveka, s ktorym vies spolupracovat.. nie s ktorym musis furt nieco riesit a prediskutovavat.. ale tak prosim, ak to niekoho bavi.. autorka ale nevypada, ze by ju to bavilo

luccija
29. mar 2023

@solange7 zaujímalo by ma čo by bolo, keby ona nemala.Dovolenku platiť chlapovi a svokor sa posmieva či synáčik bude robiť raňajky.Autorka od začiatku to máte finančne zle nastavené.Chlap asi nevie hospodáriť.ty nemôžeš očakávať, že rodičia mu mali pomôcť, keď prišiel so zahraničia s holým zadkom.Davas asi finančne viac ako tvoj chlap...neviem prečo si bola hrdá, aby platil za teba nájom, stravu ty si jeho nepotiahla, keď nemal?
Buď žena a nie chlap vo vzťahu potom sú peniaze, darčeky pre každého len nie pre teba, vás...
Možno su svokrovci nahnevaní, že si nechcela veľkú svadbu, že že...je to jedno, keď sa tam necítis dobre nechodievaj tam.To, že on rodičom ručí si musela vedieť...bude to ešte zaujímavé, keď raz budeš na RD povie Ti, že si máš svoju cast platiť, lebo vidí, že dávaš aj, keď nemusíš
Nájdi balans vo financovani

reanda
29. mar 2023

@jj298 a este co sa tyka toho moje/tvoje peniaze vo vztahu a co si kto moze robit so 'svojimi' peniazmi.. vo vztahu su peniaze SPOLOCNE .. takze neexistuje ziadne 'prispejem na domacnost a so zvyskom si mozem robit, co chcem'.. nemozes, lebo aj ten zvysok je spolocny.. ano, ak sa tak partneri dohodnu, tak ok.. ale prave sa musia vediet dohodnut.. co sa asi nestane, ked kazdy povazuje za spravne nieco ine

simca06022011
29. mar 2023

@reanda to je na kazdom pare ako si to zariadi. Fakt ale je ze keby moj muz rozhadzoval, tak zakrocim. Tak kao keby som ja behala po nakupoch a nemala by osm na nic potom, tak by zakrocil. Viem kolko zarobime, kolko minieme, ak by zrazu chybalo viac penazi, spozornela by som. Ale v zivote nikdy a ani to nebudem robit, som sa napytala ci si nieco kupim/nekupim, alebo by som si nedovolila povedat, ze nie, nekupis rodicom telku, lebo mne si nekupil. Alebo nepozicias, lebo.. pokym su nase ucty vyrovnane doma. Ano keby im dal vsetky prachy a nemal by na najom tak by bol ohen na streche :D

jj298
Odpoveď bola odstránená
solange7
29. mar 2023

@luccija a tiez by ma zaujimalo, co vedie cloveka sa sem registrovat a hned si ucet aj zrusit. Asi neuniesla odpovede.

ahhola
29. mar 2023

A načo oni minaju, naco potrebujú toľko prachov.... 2 VS cicaju syna, nerozumiem👿

ahhola
29. mar 2023

@solange7 to je jej vec, to ta nemá čo trápiť.
Tvoja odpoveď sa uniesť ani nedá a to vyššie... Pomlčím.

simca06022011
29. mar 2023

@jj298 no mozno ked si to prebera v hlave, ze je moznost, ze sa rozvedie, skuma ci aj ine zeny by postupovali takto... Ak by sa vacsina rozviedla, nebude si pripadat ako "divna". Naopak ak by si precitala ako z toho von, mozno by este vyskusala... Tu je skor iny problem zrusenia uctu, kritika jej osoby podla mna, lebo naozaj vsetko v tom prispevku sa toci okolo penazi. A to mozno nechcela "citat". Mozno chcela citat, ze ma pravdu, sponzoruje cely svet, svokrovci su zly, lebo jej nenosia peniaze domov a dovolia si pozicat si od syna atd...

solange7
29. mar 2023

@ahhola tak mlč.

vilma7
29. mar 2023

@maryetta nedostalo.sa jej odpovedí, po akej túžila.

ahhola
29. mar 2023

@vilma7 ty si mala mlčať o 17.10

ahhola
29. mar 2023

@simca06022011
A pritom má byť happy,
ked všetko ťahá sama a muž sponzoruje pánov rodičov...... 🙋‍♀️

zobaka
29. mar 2023

zaujimave, ze nenavidis svokru, ale s muzom, ktoreho zneuziva a taha od neho peniaze si v pohode, treba sa s nim porozpravat, ze sponzorovat mamu moze potom, ked bude mat zase hojno

miadi
29. mar 2023

Mala by si ist na nechty a masaz. Dopraj si ! Ked si sama nedoprajes ako mozes cakat ze ti dopraje tvoj mužićek? Nemusis nenavidiet svokru to je uz jeho chyba Ze dava drahe dary ked na to nema. Hra granta svojej rodine a na tebe sa šetri Ved ty nic nepotrebujes. Prestan od druhych ocakavat pomoc a $ Lebo vidis ze to nie je nikoho povinnost. Tie $ ste si doma zle nastavili. To ze tvoj muz nic neusetry si vedela ked si si ho brala. Reci svokrovcou su len reci snimi nezijes. My mame zrenovovany pekny 3podlazny dom a svokrovci sa vzdy tvarili ze je to maštal Lebo Oni maju vacsi 😆to su take prkotiny co by ta nemali rozhodit. Problem nie su jeho rodicia ale tvoj muz ze nevie setrit. A sa cudujes? Ved jeho rodicia to tiez nevedia ked si vecne poziciavaju od syna. Asi ich mal ako vzor . Podla mna toto nie je na rozvod ak je tvoj muz ochotny zmenit to ako hospodari s $. A ty prestanes setrit aj zanho. Potrebujete najst balanc aby ste boli obaja spokojni.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
marca12
29. mar 2023

@erika19919 z toho,co pises sa obavam,ze tvoj muz ma podobne zvyky ako oni. Zije na doraz,kupuje veci,na ktore nema. Co videl doma,tak zije aj nadalej. Neskusala si sa s nim porozpravat,nech stopne to poziciavanie penazi? Neprezijes ani kratku navstevu u nich? Malokto si sadne s vyzenenou rodinou,kazda musite co to prehltnut,aby boli dobre vztahy v rodine. Financie si musis vydiskutovat s muzom. Svokru uz nezmenis. Ale muzov pohlad este vies zmenit,ak mu na tebe zalezi,bude sa snazit. A ked to nepojde,tak ozaj len ist od seba,kym este nemate deti

evica17
29. mar 2023

Čudujem sa,že po Tom všetkom si si ho vôbec vzala. Vtedy si mala zložiť ružové okuliare, lebo všetko čo zarobí rozdrbe na rodičov a ty ho máš živiť. Rozved sa kým nemáte deti,lepšie to nebude,svokru môžeš nenávidieť ale za to môže tvoj muž,on si mal stanoviť hranice a riešiť inak veci. A s nehnuteľnosťou, no tam podľa mňa prídeš o prachy čo si do toho vložila keďže ste to kupovali ako manželia a pochybujem že máte nejakú dohodu spisanu o Tom kto koľko úspor vložil do domu. No nič,ty máš životnú skúsenosť a oni tá zas odrbali o časť peňazí,konkrétne úspory a pomoc od rodičov na dom.

reanda
29. mar 2023

@miadi pochybujem, ze by bol ochotny nieco zmenit, ked ani nie je schopny pochopit, preco ona nechce chodit k jeho rodine 😕

reanda
29. mar 2023

@jj298 nesledujem, co pisu ine zeny, ja tu zas az tolko neprispievam, len v poslednej dobe.. a teda urcite neradim rozchod vzdy, ale ked som nazoru, ze sa niekto k sebe proste nehodi, tak co budem pisat omacky.. a zase, kazda zena urcite sama tusi, ako na tom je a ci ma zmysel este nieco vo vztahu riesit.. my tu aj tak nepozname vsetko, len ten kusok, co ona napise
mne by napr. asi pomohlo, keby mi pred rokmi niekto triezvo napisal, ze ten vztah, co zijem, nie je ok a tak, ako sa s tym snazim nalozit, to ani lepsie nebude.. clovek si niekedy mysli, ze vyriesi vsetko, staci chciet a neuvedomuje si, ze ale chciet musi aj druha strana, inak sa moze aj rozkrajat, ale dobre to nebude.. a podporovat cloveka v takomto sposobe riesenia ho len zbytocne oberie o cas a enegiu

mandarinka555
29. mar 2023

@maryetta A ja sa zase rozčuľujem, prečo autorka nereaguje na žiadny komentár....

Strana
z2