Neochota svokry navštíviť vnúča
Ahojte. Asi sa chcem len posťažovať na svokru a opýtať sa na váš názor. S manželom bývame 300 km od jeho rodičov. Vedľa mojich nebývame tiez blízko, no chodia nás navštevovať pomerne často vždy keď sa dá. Bývame takto už 3 roky. Dieťa má rok a pol. Odvtedy ako sme odišli moji svokrovci neboli u nás ani raz. Ani keď sa dieťa narodilo, ani na prvé narodeniny, nikdy. Milionkrat som ich volala. Mame dom. Majú kde prespať. Nemajú auto, ale vlakom sa dá krasne prísť a na stanici ich už počkáme. Nie. Svokor by išiel, ale moja svokra má neustále nejakú výhovorku. Klasika ako “nechcem vás otravovať…”. Na narodeniny si vymyslela, že je chorá a nemôžu prísť a prídu inokedy. Samozrejme. Chorá. Nič jej nebolo. Už odkedy som jej hovorila o ten oslave mala stále výhovorky “uvidíme čo dovtedy bude”. Nedokážem toto pochopiť, ako nemôže chcieť BABKA vidieť svoje VNÚČA. Nie sú takí starí, že by nevedeli prísť. S manželom sa o tomto baviť nedá. Stále je na ich stene a keď sa ho opýtam či mu to nie je ľúto, tak povie že má iné problémy ako toto riešiť. Hlavne že jej posiela 20 fotiek denne. Reálne že 20. Čo má vytáča rovnako. Prísť sem nepride ale milion fotiek denne to áno. A to nevravím o tom, že sa tam každý mesiac trepeme. S DIEŤAŤOM. Síce autom, ale tiež ta cesta nie je vždy úžasná, keď dostane náladu, že nechce sa 3 hodiny sedieť. Toto ale nepochopí nikto. A ja nikdy nepochopim ju. Aký máte názor? Pripadne niečo podobné.
@lia2929 vek teda rovnaký😅
tiež by som s nimi obmedzila kontakt. A trochu nechala veci na ich snahu. Ale manžel je háklivý na všetko s nimi. Nemôžem na nich nič povedať. Ale teraz sme tam napríklad neboli od nového roka😀😍a mám nervy, že tam musíme ísť v blízkej dobe. Je veľmi bolestivé pre teba, že sa tak správa práve tvoja mama. A ešte keď vidíš malého, že ich má rad ale oni kvázi jeho akoby nie.
Tak starym ľuďom často vadi prespavanie v cudzej posteli, v inom dome ako vo svojom. A keďže vy chodíte tak vnúča vidia. To nie je o tom ze ho nechcú vidieť.
@monsterablue lebo nie vždy sa nám dá ísť. Niekedy si muž musí zobrať voľno, ona ma prácu keby má voľno skoro stále a nemá žiadnu snahu sa zobrať a prísť
Je tu vela podobnych tem, tak si mozes precitat nazor aj v nich, ja sa stotoznujem s nazorom, ze dieta si mala kvoly sebe a nie kvoly svokrovcom, myslim si, ze som pomerne mlada, ale viem sa vcitit do situacie, ze nie kazdemu a este v starsom veku sa chce cestovat tolko km, to ale neznamena, ze nemaju zaujem a ze kvoly tomu by im tvoj muz nemal posielat fotky, myslim ze zbytocne vyrabas problem.
@gejb nie je taká stará, že by jej to vadilo. 50 roční ľudia. Keď moji rodičia s takými vecami problém nemajú
Nikdy som s mamou nemala dobry vztah , od mala ma velmi bila , kricala za vsetko, vulgarne nadavala…nemam k nej ziadne puto je to len take ze “baba”. mozno k sestrinym detom bude ina nakolko mladsia sestra je ich milacik. Oca mam oproti mame velmi rada a syn tiez ho ma radsej. Berieme zivot aky je . Mame jasle , kamosov , susedku na pomoc ale ta laska od rodiny ano zaboli ze nie je taka vrucna ako by som si zelala. Zavidim v najlepsom vsetkym ktori maju take mamky a dobru rodinu. Vazte si ich este viac❤️❤️❤️🥰
@domkakvet áno. Mala som ho kvôli sebe, len keď tam prídeme tak sa ide hrať na úžasnú babku a pritom žiaden záujem
To je tvoj názor. Nemusí mať 80ku na krku aby im vadilo cestovanie a prespavačky... a ešte 300 km vlakom? Nie ďakujem
Ja mojich rodičov tiež nedostanem nikde na noc, preto nechodia ani na dovolenky. Za vnucatami chodia tak 2x za rok na otočku, vnúčatá ale chodia za nimi
Ďakujem za názory. Že možno vážne pochopím prečo nechcú prísť a prečo je taká. Len by mi to mohla narovinu povedať a nevymyslať si stále niečo
Preco by to mala iba hrat, ked tam pridete, za to ze ona nechodi k vam, ved som ti napisala, ze nie kazdemu sa chce cestovat tolko km a nemusi to znamenat, ze nema zaujem.
Pokiaľ sa naozaj malému venuje keď tam prídete, alebo teda teší, tak nemusíš robiť paniku, každý sme nejaký, keď ma maličký Vianoce alebo narodeniny, kúpia mu voľačo?
načo sa tam trepete každý mesiac?
máme svokrovcov 30 km od nás a za posledných 9 r boli u nás 5 krát - z toho raz na pohreb, 2 krát cirkevná udalosť, raz okrúhle narodky mm a len raz obyčajná návšteva...
Ani moja svokra nemala o vnučku záujem ... raz sme sa náhodou na nejakej oslave stretli a ja som sa jej opýtala, či jej nevadí, že jej vnučka má 14 mesiacov a nepozná ju ... úplne pokojne mi povedala NIE ... a podľa toho som sa zariadila.
@paulafabry kúpia mu na sviatok niečo. A svokor veľmi veľa a pomimo sviatkov len keď prídeme. Len svokra je veľakrát taká, že vidím s akou neochotou chodí za malým. Je živý stále chce niečo robiť. Ja ju nenútim. Ale ona stále. Nechaj ja idem. A potom keď sa s nim hra, tak riesi stále niečo iné a malému sa poriadne nevenuje. Porovnávam to napríklad s mojou mamou. Ta mu spieva. Čítajú, hrajú sa stále s niečim. Alebo ho išla svokra vozit do kočíka a cely čas hľadela na telefón, ale s tým telefonom aj keď ho stráži naňho cumi. Tak akože neviem. Toto napríklad moja matka nikdy nerobí. Ani keď ho vozí ani keď ho stráži.
@deti95060810 Lwbo môj manžel… a svokra mu potom vypisuje ako jej vnúča chyba. Ale kriste nepride nikdy ale písať bude
@dzulli1980 strašne chorá😢to ale ta aj zamrzí
Je leniva a mozno tak trochu urazena ze ste odisli tak daleko. Na tvojom mieste by som sa kontaktovala so svokrom a nech pride aspon on sam ked je tomu viac nakloneny
A este by som obmedzila vase navstevy na raz za rok ak vobec
@vanilkovazmrzka Bodajby s týmto môj muž súhlasil a dalo sa s nim o tom baviť. Keby tam chodime raz za rok alebo raz za pol roka by sa možno uvedomila
. Chcela som už veľakrát písať len svokrovi. A asi to aj spravím.
U nas uplne to iste ale ze uplne, aj to ze sa tam trepeme len my, muz sa vzdy zastaval ich ze maju svoje povinnosti a starosti (to mame vsteci vsakze), stari nie su, ale maju druhe zaujimavejsie vnucata pod nosom takze tam bude asi aj tento zadrhel
Ja by som 1.5rocne dieta 300km netrepala...moj nazor...
otazka co z toho co ti tu dievcata/zeny napisali Ti v ramci vztahu s manzelom a svokrovcami pomoze 🙂 kazdy je iny, ma inu skusenost, inu povahu, a kazdy robi co najlepsie vie... Ci uz ty, tvoj manzel tvoja mama, tvoja svokra... Keby sme vedeli byt lepsi, boli by sme... Zivotne skúsenosti su rozne, kazdy sme na inej ceste a cestu toho druheho neurychlime... Mozno aj tvoj manzel casom spozoruje, ze pre vasu rodinu je pohodlejsie merat veľkú vzdialenost menej casto ako 1x mesacne... no musi na to prist sam... 🙂 drzim palce, aby ste si rozumeli a nasli pre vas vhodnu cestu ps: nemas vplyv na nikoho...len na seba 🙂
Z pohladu mojho 50-rocneho muza,ja mam nieco malo menej... Sme na vrchole svojho pracovneho,karierneho aj osobneho zivota. Tiez by sa nam nechcelo roztrhat pre vnuca, konecne zijeme svoj zivot.
Neochota vidieť vnúča? Veď tam chodíte každý mesiac 🤔
asi sa rodicia nevedia zmierit s tym ze ich deti-VY ste uz velke a uz uraduju vase deti....alebo im nepasuje partner/ka.. ale "lamu by som si nehlavala"😁 ono to pride... su babky co nastartuju hned na vnucatko..ine potrebuju cas to vstrebat... mne to vstrebavali 4roky ked mal maly... a odvtedy deticky sem ( uz su dve) deticky tam...tui ich daj, sem mi ich nechaj, robim rizky mam kolac posli ich.. ale...az ked boli vacsi...mne tatko rovno povedal..ja si zoberiem maleho ked bude mat 4.. uzralo utrapilo ma to..ale teraz? partaci s oboma, super..sami pytaju kedy pridu deti..asi nie kazdy je na to schopny hned prijat, obletovat malinke..boja sa..a este asi tam nieje vyrovnanie s tym ze ich deti-vy uz ste velke a mate svoje deti...komplikovane ale skusila som vysvetlit 🙂
Ty ju nemáš rada. To je cele. Keby chodila, tak ti to vadí tiež. Podľa teba sa pretvaruje, vadí ti, ze chce fotky,.... vadí ti, ze nechodí, že vy cestujete, ... pritom kontakt majú, osobný aj virtuálny, aj darčeky kúpia. Skratka u niekoho to je o pohodlnosti. Inde neprespi, 300km vlakom, to je hadam viac než pol dna, a boh vie akým.... možno nemá rada lokalitu, kde ste, alebo jednoducho neznesie cestovanie. Neporovnavaj s vašimi. K tým máš blízko. A nesnaž sa obmedziť návštevy, urobíš zle manželovi.
... a teda tiež si myslím, že dnes, keď majú spojenie cez net, foto aj videa každý deň, tak človek má pocit, že je v kontakte a spojení. Už je to tak.
@kavasmliekom nechodíme každý mesiac vždy pravidelne. Teraz sme naposledy boli na nový rok

moji rodicia byvaju 10 min od nas pracuju 5 min a zazivame to iste . Maju 50 rokov obaja . Nevieme kde sa stala chyba . U nas boli 4x odkedy sa narodil maly , chodime k nim ale iba ked zavolame ci maju volno, ani raz z ich strany . Tie fotky , vsetko , nezaujem sedi do bodky… rozhodli sme sa s manzelom trosku obmedzit kontakt ci sa uvedomia trosku nieco..Syn ma 2 roky zboznuje ich furt baba dedo menuje clenov rodiny a takto to mame… je mi to luto. Ked tam prideme zapnu mu tv rozpravky nikto sa s nim nehra… oco trosku mama vobec …Nikdy nebudem a nechcem byt taka babka aspon toto z toho cerpam aka byt nechcem a budem na to tvrdo pracovat.🙏🏻 smutne