Neohlásené návštevy svokry
Ahojte ženy, chcela by som počuť váš názor, pripadne radu ako to svokre vysvetliť.
Jedna sa o to že svokra chodí na návštevu neohlásene, kedy sa jej zachce. Už som sa viac krát o tom bavila s partnerom, aj ju viac krát poprosil aby sa ohlásila keď chce prísť na návštevu ale ona na to reagovala slovami "čo som prašivá keď ma tam nechcete?" 🙈 Svokra má kľúče od domu, časť pozemku pod domom patrí jej, dom a pozemok na ktorom stojí je vo vyhradnom vlastníctve partnera.
Chcem tak veľa aby zavolala, napísala a opýtala sa či sme doma? Či máme vôbec čas? Ja neviem, ja som vychovaná tak že my keď chceme sa stretnúť s rodinou alebo niekto chce prísť na návštevu tak si pár dní vpred dáme vedieť či bude mať čas aj druha strana. Včera už bol pre mňa vrchol keď sme chceli "toto" a ona sa zrazu objavila pod oknami a kričala otvorte (kľúče sme mali vďaka bohu v zámku) . Nie tak dávno som mala kiahne, vysoké horúčky, zle som to znášala. Partner ju poprosil aby tam nechodila par dní, že si chcem oddýchnuť no ona sa tam zjavila ešte v ten deň, neustále mi chodila do izby, otvárala dvere 🙄. A vždy dotrepe nejakú starú blbosť, kus nábytku alebo niečo podobné čo nám tam necha, dom už vyzerá ako skladisko. Jeho brat detto, dovalí sa ako veľká voda, donesie haraburdy a ostane tam, bez pozvania len tak. Ja som z toho na nervy, hádame sa kvôli tomu občas lebo niekedy už aj mne prasknu nervy a poviem mu že ak nemám mať súkromie tam kde mám žiť tak tam žiť nedokážem. Onedlho rodim a neviem si predstaviť so zašitou pipkou, unavená, ledva zohratá s dieťaťom ešte riešiť to že sa tam hocikedy objaví, mám z toho des 😳 Ako jej vysvetliť, bez toho aby sa urazila že by sme ocenili keby ten telefón napr. Dvíhať o 8:00 a zavolá že o 12:00 príde? Veď nemusí volať týždeň dopredu, ale aspoň aby človek vedel a nie že sa zrazu otvoria dvere. Ženy prosím poraďte, som zúfalá. Ďakujem.
Ako v škole pribudla výučba základnej finančnej gramotnosti, tak by sa mal začať vyučovať predmet Ako so sebou nenechať vo vzťahu majetkovo v.j.b.ť . Ľudia sa rútia do vzťahov bez znalostí základných vecí a potom vyplakávajú, že ostali s holou zadnicou a musia sa zamykať vo "vlastnom" dome.
Ten dom postavil ešte predtým ako som mu prišla do života ja, podľa toho čo mi spomínal tak keď bol on v práci ona chodila na dom kontrolovať robotníkov atď.. takto mu pomahala, typujem ze odvtedy ma kľúče až po dnešný deň. Na pozemku stála stará haraburda, pozemok s haraburdou vyplatil a postavil miesto toho veľký dom, jeho mama si zaplatila pozemok pod tým, kedysi to vraj aj bolo oddelené bránou , dokonca to ma 2 samostatne vstupy k domu je z vrchu a zo spodu je ďalší vstup na záhradu.
Je pravda ze na tej záhrade je zasadene všetko možné, stromy, kríky, ovocie, zelenina. O túto záhradu sa aj staráme, kosíme, no proste všetko okolo toho. Svokra už nemá 40 ani 50, je to takmer 70 ročná žena takže sama by sa o to nepostarala a príde mi to práve tak že kvôli tomu jej tie kľúče stále necháva a znáša to že mu tam nosí veci. Ono človek aj keď sa s ňou rozprava tak vidí/počuje to že už tie myšlienky niesu úplne v poriadku (neviem ako to napísať, nepríde mi že by mala demenciu ale proste ide si len to svoje, svoje 5x behom dvoch viet odbehne k úplne inej téme, nedá sa s ňou nejako normálne dlhšiu dobu rozprávať) a tak len vždy partner povie že "on jej povie" a keď jej aj povie tak to nerešpektuje, on sa potom zakaždým ospravedlňuje že on nevedel, on jej povedal a kolotoč dookola 🙈
Skus sa o tomto ešte porozprávať s priateľom a nájsť nejaké riešenie. On je chudák v riadne blbej sirtuacii, rodina ho využíva a on nevie ako im povedať nie. Isto im to už normálne hovoril ale oni jedným uchom dnu, druhým von.
Podpor ho nech nájde odvahu ich stopnut. Musí byť trochu nekompromisný ináč sa mu budú roztahovat v dome ako šváby.
Mamičke nech postaví latrinu v záhrade a vyhradi im 1 pivnicu na harampadie. Keď si ju zaplnia holt smola. Možno by bolo dobre tento rozhovor s pani mámou absolvovať spolu s tebou, bude cítiť v tebe oporu a ľahšie v takejto presile vysvetlite mame ze nieje prasiva, mate ju radi ale syn už je dospelý a chce súkromie. Normálne by som jej na drzovku povedala ze sa tam dobijala uprostred sexu, či to má ako zapotreby byt svedkom vašich radovánok.
Tak isto zberateľstvo je choroba, keď chce hromadiť nech si hromadí doma alebo na svojej časti pozemku. Záhradný domček nestojí veľa, tam si to môže zvlákať.
Nenechajte sa zlomiť, ani vydierať. Latrinu na dvore bude mať, vodu tak isto a do domu iba keď sa ohlási ze chce ísť na návštevu. Podľa mňa sa maximálne na chvíľu ofuci ale ju to prejde.
Čiže pozemok pod domom je partnerov, jeho matka má pozemok vedľa jeho pozemku, hej?
@lujza123 ďakujem, snažím sa. Včera už som videla že to neskutočne dopálilo aj jeho, proste sa zobral, povedal jej že on ale na ňu nemá čas, nejde jej pomáhať na záhradu a má svoje plány. Isli sme sa najesť, pozrieť do obchodu nejaké veci ktoré nám ešte chýbajú a vrátili sa až keď odišla domov. Bolo na ňom vidno že ho to naštvalo.
Ale tiež sa nedá zakaždým "utiect" Keď tam príde.
@mandzula áno. Blbo som to hneď zo začiatku vysvetlila. Pozemky to boli proste 2, on si vyplatil jeden ona druhý. Bolo to oddelené bránou ale už nieje 🙈🤷♀️ to som s nim ešte nebola keď sa toto udialo/riešilo.
ok, lebo sme to tu evidentne viaceré pochopili tak, že časť pozemku pod domom vlastní pani matka. Nastúpili ste na vlak do pekla (vlastná skúsenosť) a zrejme nemáte na to, aby ste riešili iné bývanie (aj keď, dom sa dá teoreticky predať), takže je to buď o obrovskej trpezlivosti (časom dôjde) alebo o stanovení jasných pravidiel - či už bratovi, alebo mame. Vychádzať bez milosti haraburdy a odňať kľúče.
Bože, ďakujem za moju svokru a manželovu rodinu. Toto by si nikdy nedovolili. Tomu sa hovorí drzosť. Ja by som zamkla dom zvnútra, neotvorila ani keby sa dožadovala, a neskôr sa vyhovorila, že som spala. Stále dookola, kým by ju to neprestalo baviť.
A povedala si jej na to nieco? lebo popravde ja napr. nemam problem ked mi nesu nejaku haraburdu domov, povedat jej ze to nechcem, nech to odnesu okamzite. Partnerovi povedz, ci mu to skladisko nevadi a nech povie svokre a rbatovi, nech si to proste odnesu.
A k tomu ze sa ti dobija domov ked si chora? ja by som ju vyhodila. Mne ked som chora a beha mi po izbe aj chlap, tak ho vypoklonkujem, poslala by som ju proste domov, ze som chora a achcem klud a nezelam si aby mi tam behala, chcem sukromie. A samozrejme, dvere by som neotvorila, zatiahla zavesy a nech sa potentuje. Naucila by sa. Strasne je toto drze. Ak by sa to nedalo, nevyriesilo by sa to a neurobil by si partner s nou poriadok, ani ja po tom, ako by som skusila pritvdit, odisla by som. Ano hnusne, tvrde, ale kazdy si zasluzi kludny pokojny zivot a sukromie a nie toto riesit.
A inak kluce od domu ked niekto ma je uplne normalne, nasi rodicia tiez maju.. aj moji, aj parnerovi. Nikdy clovek nevie co sa moez stat. Aj do bytu kedysi sme dali kluce aj babke, kt. byvala o dva panelaky dalej :D a raz nam to zachranilo den :D A aj tak nik nechodi bez ohlasenia. AJ ked boli snahy... kluce z druhej stany to u nas istia :D
ono skor ten svojsky pristup, ze je to synove/bratove, beriem to ako svoje... to je zvlasne, nie to ze ma kluce.
@simca06022011 áno, kľúče sú v pohode, ide však o to, ako sa používajú/zneužívajú. Aj moji rodičia majú kľúče od nášho domu, ale nikdy by si nedovolili liezť doň bez môjho vedomia a ešte nebodaj s tým, že by mi tam dáke krámy vláčili alebo chodili bez ohlásenia.
Viem ze problem mas iny ako nanosene haraburdy,no ja to ledva predychavam 🤭 dala by som im mesiac nato aby si vzali co chcu, inak vsetko darujes inym alebo vyhodis. Nech si nosia do svojho bytu.
Pozri ku nam chodi tiez ale napise je doba telefonov ale ked pride tak ja si vypijem napriklad caj s nou ale potom si idem v svojom rezime mne ona neprekaza ,caka bud na malu alebo keca s mm takze jej prichod moj rezim dna neovplyvnuje .Ja jej nemusim napriklad robit spolocnost ako ze sediet pri nej .Ale to ze ti ide do izby je neviem ved choreho cloveka mame nechat napokoji to ani taky chochmes nema ?A vidis a z mojej strany by mi to nevadilo ja ked som chora tak aj tankodromy mozu lietat a ja som off .😂
@mackamizjedlaskrec mne by jej prítomnosť nevadila, keby viem že príde 🙄 mne vadí to že človek má koľko krát iný plán, chce mať kľud, súkromie, pokoj alebo hocičo iné, ale ona sa tam proste zjaví.
Aj teraz som po celom dni prišla na dom až s partnerom, a vidím že tu znova bola, znova bez ohlasenia 🙈 zas len veci ponosene, popresúvané. Aj som si povedala svoj názor a myslím si že celkom nahlas, ale partnerova odozva 0 bodov, radšej sa somnou ani nerozpráva. Už naozaj strácam nervy a uvažujem odísť na chatu za starkou a mať svätý pokoj. Človek už ani nevie či kričať, či plakať. Fakt som chcela len súkromie, nič viac 😔
V prvom rade vymente zamok ale tym stylom, ze sa vam stary pokazil, a k novemu zamku su zatial iba dva kluce, ze casom akoze date spravit aj jej. A k tym haraburdam nadneste pri debate, ze chcete malemu zariadit dole hernicku, pre teba fitko, ze to potrebujete vypratat, lebo teda tie priestory budete vyuzivat, aby si po porode nelietala hore dole po schodoch s miminom, aj na kocik priestor dolu, proste ze isty cas budete s malym fungovat na prizemi. Ved predsa ak tie haraburdy potrebuju, tak nech si ich beru, ak si ich nezoberu, tym padom ich asi nepotrebuju. A teda koli tomu aby chodila u vas na WCko urcite nepotrebuje kluce od vasho domu, ved teda nech zaklope ked tak. Neviem ci nemas nejaku svagrinu, ta by jej tiez mohla dohovorit, ked vy sa bojite. Ale ako pisali baby predo mnou, toto musi vyriesit jedine tvoj muz😒
na tvojom mieste by som sa zbalila a odišla, ak si tam frajer uprace a uprace aj mamičku a brata, tak sa vráť, inak nie
Tak to je sila, ked dnes dovliekla ďalšie veci, popresuvala haraburdy v case vašej neprítomnosti... Ty si taká tolerantná žena, až ma to rozculilo a to sa ani nepoznáme.
Okamžite to treba stopnúť. Neodkladať to. Tvoj chlap nemá gule? Odíď, nech si muž zváži, čo je správne.
Jaj tak ona este aj nadonasa haraburdy ?To co jej robis garaz skladisko alebo smetisko ?
Mam taky napad. Dat zabezpecovacie zariadenie s poriadne hlucnym.alarmom, co na nohy postavi aj susednu dedinu🤣🤣🤣 kod im nedajte, snad si rozmyslia, ci budu lozit na nezelane navstevy
Keď ma kluce kvôli WCku, nemôžeš na ten pozemok postaviť jednu kadibudku, aby nemusela chodiť dnu...?
@marcellka32 Aký TVOJ dvor ? To nie je jej dvor....ani dom...ani nič...Autorka písala vyššie, že dom je jej frajera, aj časť pozemku....jej tam nie je nič. Ale, že má stará kľúče od domu, to by ma dorazilo, toto by si mal poriešiť on so svojou matkou.
@mandarinka555 a čo keď to nie je jej dom a pozemok? Sa tu do nej niektoré obúvate, akoby musela teraz len šuchat nohami. Snáď môže vyjadriť svoj názor, svoju nespokojnosť, veď tam žije. Jej veľký problém je submisívnosť a to, že si vybrala za partnera trtka bez gúľ, čo nevie poriadky urobiť a postaviť sa za ňu.
@lusanko Názor vyjadrila a ako to dopadlo ? Frajer ju nemá ani v päte, takže autorka tam neporieši ani 💩 , kým si poriadky s matkou neurobí on.
Pozemky oddelit plotom, priatel nech zbucha latrinu pani matke na jej pozemok a ona nech vrati kluce. Problem vyrieseny.
Tak dievčatá, tie komentáre, nech ide na pole a zbúchať latrínu, to trošku slušnosti by chcelo.

Je to divne teraz keď čítam ze vlasne on si ho postavil tak úplne tomu tiež prestávam chápať ze akým právom si tom svokra aj s bratom vlacia haraburdy a prečo ma vôbec kľúč nech je pozemok jej to jej nedáva právo si tam nosiť veci a chodiť ako do vlastného keď ona ma svoj dom tam by som jej dala stôl a stoličku von nech si tam vysedava keď už sa tým ohana nezniesla by som toto proste nech povie mame a bratovi ze majú týždeň na to aby si vzali svoje veci inak sa to vyhodí na skládku ze sa vám narodí malé a chceš si spraviť a zariadiť všetko tak aby ste tam vy ako rodina bývali podľa seba a vymenila by som zámok žiadne také ze by si zo spodkom robila co chce 😱