icon

Neohlásené návštevy svokry

20. máj 2022

Ahojte ženy, chcela by som počuť váš názor, pripadne radu ako to svokre vysvetliť.
Jedna sa o to že svokra chodí na návštevu neohlásene, kedy sa jej zachce. Už som sa viac krát o tom bavila s partnerom, aj ju viac krát poprosil aby sa ohlásila keď chce prísť na návštevu ale ona na to reagovala slovami "čo som prašivá keď ma tam nechcete?" 🙈 Svokra má kľúče od domu, časť pozemku pod domom patrí jej, dom a pozemok na ktorom stojí je vo vyhradnom vlastníctve partnera.
Chcem tak veľa aby zavolala, napísala a opýtala sa či sme doma? Či máme vôbec čas? Ja neviem, ja som vychovaná tak že my keď chceme sa stretnúť s rodinou alebo niekto chce prísť na návštevu tak si pár dní vpred dáme vedieť či bude mať čas aj druha strana. Včera už bol pre mňa vrchol keď sme chceli "toto" a ona sa zrazu objavila pod oknami a kričala otvorte (kľúče sme mali vďaka bohu v zámku) . Nie tak dávno som mala kiahne, vysoké horúčky, zle som to znášala. Partner ju poprosil aby tam nechodila par dní, že si chcem oddýchnuť no ona sa tam zjavila ešte v ten deň, neustále mi chodila do izby, otvárala dvere 🙄. A vždy dotrepe nejakú starú blbosť, kus nábytku alebo niečo podobné čo nám tam necha, dom už vyzerá ako skladisko. Jeho brat detto, dovalí sa ako veľká voda, donesie haraburdy a ostane tam, bez pozvania len tak. Ja som z toho na nervy, hádame sa kvôli tomu občas lebo niekedy už aj mne prasknu nervy a poviem mu že ak nemám mať súkromie tam kde mám žiť tak tam žiť nedokážem. Onedlho rodim a neviem si predstaviť so zašitou pipkou, unavená, ledva zohratá s dieťaťom ešte riešiť to že sa tam hocikedy objaví, mám z toho des 😳 Ako jej vysvetliť, bez toho aby sa urazila že by sme ocenili keby ten telefón napr. Dvíhať o 8:00 a zavolá že o 12:00 príde? Veď nemusí volať týždeň dopredu, ale aspoň aby človek vedel a nie že sa zrazu otvoria dvere. Ženy prosím poraďte, som zúfalá. Ďakujem.

Strana
z4
karmen118
21. máj 2022

Povedz mu nech tie veci vyprace, vymení zámky, ak tam niečo začne horieť, tak tie haraburdy vzbĺknu ako fakľa, môžu sa vám tam aj myši nasťahovať a iná háveď, ak sa v tých izbách nedostane k oknu, zas nemôžete poriadne vetrať , môže sa tam spraviť pleseň, ja by som to nezniesla.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
xsuzannex
28. máj 2022

Ja len co sa tych haraburd tyka.. mam toto iste.. vsetko co dovlecie, by slo 5 min. po ich odchode k najblizsej kandli.. raz zistia, ze tudy cesta nevede.. moja svokra takto zapratala 4 byty a jeden dom a ked dovliekla nieco sem, neohrialo sa to tu ani polhodinu.. po par razoch ju to preslo.. a k tomu ostatnemu, kluc do zamky a tvarit sa ze nie ste doma.. nie si ohlasena, nikto ta necaka, smola.. len na to treba drzat za spolocny povraz s chlapom.. takyto ludia to z bezneho rozhovoru nepochopia.. ja tiez o par dni rodim, svokra vyvolava kazdy bozi den aby deckam vyspevovala pesnicky cez telefon.. ja som v strese, lebo mam aj zdravotne probelny a rozhodne nemienim platit za jej arie.. tak proste nedvihnem.. muzovi som to povedala a pochopil..

janulla35
28. máj 2022

Tak vôbec nechápem prečo ma kľúče od vazho domu, nech to partner zariadi..a vy taktne jej povedzte ze chcete mať svoj režim keď bude dieťa.. a ze nech ho neruší...

matullienka
28. máj 2022

Tiež vidím najednoduchsie riešenie postaviť jej na pozemku latrinu, oddeliť ich plotom a ak si chce niečo zvlacat nech si to dáva na svoj pozemok. Dať jej 2 týždne na vypratanie izieb ak nevypracoval všetko by letelo rovno na smetisko. Fakt sa tvoj partnerom nebojí, že sa vám tam navlecu myši? Dostať ich potom z takého bordelu bude radosť ak sa tam stihnú nakotit.

zuza.m
28. máj 2022

Ani som nečítala celú diskusiu ale presne niečo podobné som zažila aj ja.byvali sme v dome svokry.mne sa narodil syn a ona každý den pod zámienkou ze ide do záhrady sa natlačila do domu a asistovala pri malom.vzdy chodila úplne po tichu ze sa mi zjavila vo dverách izby a ja som sa jej vždy zlakla.sto krát som jej povedala nech aspoň zvoní na bránku aby som infarkt nedostala .ale ani raz ako keby naschval robila..neskôr som nechavala kľúčik v zámke aby nevedela prísť dnu a musela zaklopať.velmi sa na to hnevala ze som taka drzá a vymkla som ju z vlastného domu.vydychla som si až keď sme sa odsťahovali do svojho.

kacorsita
28. máj 2022

Zastavte ju,hned!!ja mam to iste,mam blbu povahu ze jej neviem povedat narovinu urcite veci,lebo som uz v takom stave,ze by som ju poslala daleko prec..kym sme deti nemali,nebolo to az take zle,akonahle sa nam narodil syn,jej prve vnuca,zacala k nam chodi skoro kazdy den,sanozrejme som brala ohlad na to ze je to jej prve vnuca ale ja som mala prve dieta..dotrepali sa este do porodnice o 2h vnoci som porodila a v ten den sa musela dotrepat...nehovoriac o tom ako chodila ked sme prisli domov z porodnice...mala som predstavu o vychove syna,o strave a tak..vsetko mi znicila...zacala k nam chodit ako domov a otvarala si dvere sama na byte (kluce dostali este predtym ked sme isli na dovolenku aby poliali kvety a sem tam skontrolovali byt),nevolala,nezvonila vraj aby nas pes nestekla a my sa nezlakol....dosla hoci kedy,potom sa naucila jeho rezim a chodila hned ako sa zobudil...partnerova sesternica nam poslala nejake hracky,stolicku na krmenie,postielku.....vsetko si nechala ona 🤦🏻‍♀️🙏🏼 kupila malemu k sebe domov oblecenie,plienky,kremik,vlhcene utierky...a kto vie co vsetko este...bola cisto psycho...hrozne sme bojovali medzi sebou,s partnerom sme sa hadali,casom sme sa prestahovali do domu pdkial zas dostali kluce kvoli dovolenke,narodila sa nam dcerka a tam som vybuchla,po cisaraku som ledva chodila a zas sa dostavila este do porodnice...prisli sme domov samozrejme strazila nam mensieho syna tak bola uz u nas no ale nevedela a to do dnesneho dna nevie kedy ma odist....chodila orec az ked deti isli spat o 20h a to tu sedela aj od 16,barskedy prisla kazdy den a samozrejme bez ohlasenia,bez zvonenia iba sa zjavila az ma zamrazilo...deti mi vkuse pusinkuje,neprizna sa ze je chora a pride aj tak alebo mi postrazi deti chora-zataji chorobu...ked ibedujeme cela rodina,je schopna sediet pri nas a kukat sa ako jeme,nasilu sa natlacala syna uspavat aj ked si to syn nezelal a plakal ze chce maminku....
Radim vam,zastavte svokru!berte to ako dobru radu,ja som hrozne slaba a aj ked partner jej 1x nieco povedal,tak sa s nim tyzden nebavila a musel chodit kazdy den za nou aby sa udobrili 🤦🏻‍♀️🙏🏼 ja by som sa najradsej odstahovala 😏 partner je casto orec pracovne a ja som stale sama,ak idem s detmi niekam von (do dediny)vsade stroehne svojra,nie raz sa mi stalo zesme boli na reliezkach,ona isla akoze okolo a zobrala maleho k sebe domov lebo on sa chcelvozit na bicykli,ja som tam ostala stat ako obarena...
Zastavte ju...

douc
3. júl 2023

Ahoj ako to dopadlo?

vamajka
3. júl 2023

haraburdy nalozit do auta a odviest naspat a v dome od ktoreho ma kluce aj svokra by som nebyvala

katka_tg
30. júl 2024

Necitala som vsetko, mozno sa budem opakovat. Uplne rozumiem, ze si nevies dupnut, nie ste zobrati, bohvieake majetkove a rodinne vztahy tam panuju, chces byt zdvorila, mozno nemas v sebe taky ten "mamp**izmus", ze povies zo srdca... ale takto ti poviem. Bude sa to zhorsovat. Vsetecna svokra s narodenim babatka bude u vas ovela castejsie, hromadit sa vam veci budu nadalej, ty budes po porode davat dokopy seba, spoznavat sa s babatkom, bohvieco nebude mozno ani poporodna psychika v tychto podmienkach. Aby si nebuchla potom ako sopka, alebo aby ti nesvihlo z toho koktejlu okolnosti.

Ja by som si sadla s frajerom, povedala, ze PRE ZDRAVIE BABATKA odmietas zit v zapratanom dome, bud to vyriesi, alebo ides prec. Ak vyriesi toto a vyprace to, po dalsie by som si sadla s nim AJ svokrou, a pri kave vysvetlila slusne, co si zelas nezelas.
Mas vyhodu, ze mozes sa spakovat a ist k rodicom, aspon na par dni vzdy, pomozu ti urcite s mimcom, ty vypadnes z tpho prostredia... ale fakt, ak.si nezariadis co najskor podmienky pre seba a babatko, neskor to pojde tazsie. Opakuj si, ze to robis pre mimco.. a zvladnes to

0kristina0
30. júl 2024

@katka_tg toto je 2 roky stara diskusia, ktovie ako je to teraz

Strana
z4