Neohlasené návštevy
Možno sa vám to bude zdať prehnané a pre niektorých budem za divnú, ale nemám rada neohlasené návštevy. Vždy som bola taká, rodina to o mne vie a aj napriek tomu pravidelne prídu bez ohlásenia. Pritom si myslím, že v dnešnej dobe, keď máme mobil, internet atď. nie je také ťažké zavolať a dohodnúť sa. Neberte to, že ich nevidím večnosť, sme v pravidelnom kontakte a vidíme sa často, ale človek potrebuje aj svoje veci porobiť a niekedy jednoducho len byť doma so svojimi deťmi. Máme s manželom náročnú prácu a času na ne obmedzene, tak ten víkend a niekedy piatok popoludní, keď skončíme skôr, sú naozaj vzácne. Rodina to však takmer vôbec nechápe.
Napríklad, boli sme spolu na akcii, vedeli o tom, že na sobotu o týždeň mám naplánované umývanie okien. Ja na balkóne umývam okno, ešte som len začala a oni pred domom. Už som nič neurobila. Pred mesiacom sme dokonca mali robotníkov, robili nám obklady, vedeli o tom, že budeme robiť s nimi, prišli aj tak. Behala som od nich k robotníkom. Takých situácii je plno. Vždy zatnem zuby a hoci im milo poviem, že dnes máme to a tamto, nerešpektujú to. Skončí to vždy tým, že je to hanba, že ich nechcem vidieť.
V piatok sme prekopávali záhradu, dávali sme zabránu kvôli krtkom. Deň predtým som sa o tom s nimi rozpravala, lebo sa ma pýtali, či sme to už urobili. Celá som bola s manželom špinavá, deti pomáhali a oni zvonia na dvere!! Že boli v okolí, tak nás prišli navštíviť. A to sme sa deň predtým aj dohodli, že sa uvidíme o týždeň. Manžel mal dosť, doslova ich ignoroval a pokračoval v práci. Oni, že posedia len polhodinku, aspoň sa deti zahrajú a už začali ísť ku vchodu. A to som už nevydržala. Tak som vraj nevďačná, veď sme rodina a boli tu v okolí, tak prečo reagujem podráždene, lebo som im povedala, že nemám rada, keď prídu neohlasene a či nevedeli aspoň zavolať. Urazili sa a odišli.
Včera som mala niekoľko správ, že musím svoje správanie zmeniť, že som nenormálna a či sa nehanbím, že sa tak správam. Vraj by som sa mala porozprávať s odborníkom, lebo to nie je normálne, že nechcem vidieť vlastnú rodinu.
Ako by ste to riešili vy?

@elizabet173 rodina nie je na smiech ak zakladateľku témy posielajú k odborníkovi? Moja odpoveď mala ironicky podtón....