Chodíte na návštevu bez ohlásenia?
Ahojte.
Dnes nás zas prekvapili svokrovci. Nikdy sa neozvú dopredu. Je im jedno, či máme niečo naplánované. Oni jednoducho prídu.
My keď k nim ideme, vždy voláme, nechodíme keď viem, že majú seriál, lebo aj tak čumia do telky. Popoludní nie, lebo to si chcú obaja pospať 😴
Veď v tejto dobe je najjednoduchšie zavolať a ohlásiť sa, nie rovno zazvoniť pri bráne. Už rozmýšľam, že im to "vrátim" a budem tam chodiť tiež drzo bez ohlásenia. Len teda neviem, či na to nazbieram dostatok neslušnosti 😒
@anonym_autor povedala si im to? Akoze ja nikdy nepochopim taketo spravanie: ked oni takto, tak aj my. Proste preco byt pomstychtivy. Ved normalne im to povedz. Oni ani len netusia, ze ty s tym mas problem
@anonym_autor Nie, my sa vždy ohlásime keď sa k niekomu chystáme. Svokor pribehne občas ale to len na 10-15 min pozrieť čo robíme a ide si po svojom.
@anonym_autor povedala si im to? Akoze ja nikdy nepochopim taketo spravanie: ked oni takto, tak aj my. Proste preco byt pomstychtivy. Ved normalne im to povedz. Oni ani len netusia, ze ty s tym mas problem
@anonym_633b1e Povedala. Oni prídu aj tak. Ako keby na to oni mali právo.
@anonym_autor nie, nechodím bez ohlásenia. Som slušne vychovaná. Pár krát im sprav to, že keď prídu, spakujte sa preč, že idete niečo vybavít, alebo sa s niekým stretnut. Potom im možno docvakne.
K nam už nikto nechodí, len kamaráti detí. My chodime ‘ohlasene’ na návštevy a rodičom len zavolám, či sú doma.Nejak sme si vybudovali, že už k nam nikto nechodí, lebo sme sa stále vyhovárali.Sme s mužom introverti a radšej sa stretnem s niekym v meste na káve ak nahodou, ako ‘necakane’ pripravovať pohostenie a či mame v tej chvíli všetko upratané😊 Keď mame nejakú špeciálnu oslavu, tak pozveme rodinu a teda je to planovane.My sme asi čudní🙀🙀 lebo moje kolegyne robia stále gril party, stretávajú sa a teda výhoda, že majú kamosov po celej Európe, tak cestujú k nim a naopak a ubytko majú zadarmo👍👍
@anonym_autor a co si im teda presne povedala?
@anonym_autor a co si im teda presne povedala?
@anonym_633b1e Tak prakticky - napr. prečo nezavolajú, že nemusíme byť doma, že by bolo lepšie, keby sa dopredu ozvali.
@anonym_633b1e Tak prakticky - napr. prečo nezavolajú, že nemusíme byť doma, že by bolo lepšie, keby sa dopredu ozvali.
@anonym_autor no to je take nejednoznacne. To treba priamociarejsie povedat: chcela by som vas poprosit, aby ste nam vzdy dali dopredu vediet, ked budete planovat navstevu k nam
Narovinu im povedz, že nech sa dopredu ozvú, keď chcú prísť. Ak to nebudú rešpektovať, tak by som neotvárala a možno sa takto naučia
Nie, za mna je to absolutne nevhodne a nezdvorile. Ked to neberu od teba, nech im to vysvetli manzel. A ked nepomoze, ked najblizsie pridu na navstevu, tak by som sa obliekla a povedala, ze mate plany
Ja ti poviem takto. Môj starký k nám takto chodil neohlásene. Ja som to nebrala nejak v zlom až tak mi to nevadilo. Potom raz prišiel keď som tu mala kamarátku s dieťaťom. Druhý krát prišiel keď sme akurát nastupovali do auta a odchádzali. Tretí krát prišiel keď som bola doma sama a varila som + popri upratovala, nemala som čas sa venovať. Nejak sám pochopil, že nemá zmysel sa sem trepať bez toho, aby predtým zavolal 🙂
@anonym_autor takže nepovedala, to sú také frázy, že by bolo lepšie bla bla bla... narovinu a priamo treba a ideálne asi muž nech im to povie... "vrátenie" nič nevyrieši, keď je to pre nich normálne a nevidia na tom nič nevhodné, potešia sa návšteve
@anonym_autor ok to bolo 1x , druhy krqt by som im povedala ze preco ste sa neohlasili dopredu ako sme vas ziadali? (Nie prosili) 3x? Zasa ste tu? 4x by uz neprisli 🤣
Však neotvor dvere a uvidis tu zmenu
Moji svokrovci robilo to isté .Už nerobia 😃
@anonym_autor Pre mňa rodina nie je návšteva.
@abbey1 to nic nemeni na fakte, ze ak k niekomu idem je slusnost dat to vediet dopredu, pretoze nemusime byt doma, mozeme mat svoj vlastny program a o par minut odchadzat alebo robime velke upratovanie alebo mozes lezat chora v posteli alebo s menstruacnymi krcmi a skratka sa to nehodi a podobne - navsteva, rodina, cudzi, skratka je slusnost ozvat sa dopredu a nie robit prepadovky, kto to ma rad? Kazda z nas chce mat upratane, nachystane a hlavne naplanovane....
Takze autorka nie, nechodime neohlasene na navstevy ani nechodime neohlasene k rodine a ani oni k nam, ak su nahodou necakane v meste a chceli by sa zastavit, stale aspon zavolaju, ze ci nahodou nie sme doma a nemozu prist na kavu.
@anonym_autor so svokrovcami bývame cez ulicu. Poznáme svoje harmonogrami, takže sa navštevujeme aj bez ohlásenia. Moja mama býva v inom meste. Tam si vždy zavoláme aby nikto nešiel zbytočne. A s kamarátmi máme vždy vopred dohodnuté návštevy.
V dnesnej dobe mobilov je to najmenej,aby zavolali.
Neznasam neohlasen navstevy-rodina,nerodina.
Kym so mnou neziju v jednom dome,su navsteva
@anonym_autor spomínam na staré časy...otec mal kamaráta, bol to už ako rodinný priateľ 😁😁😁....on nikdy nezvonil, neklopal.... hocikedy sa zjavil v dome, napr. v nedeľu v kuchyni, pri obede .... taká bola dedinka kedysi 💚
@anonym_autor ano aj moji svokrovci tak radi chodili ...neohlasene alebo naschval tyzden pred ako sme sa dohodli lebo oni dosli 450km takto ku nam z vychodu na zapad.Tak som potom prestala otvarat ..sedeli hodiny na schodoch 😂parkrat sme im poriadne vynadali a prestali😂
@anonym_autor tvoji rodicia si tiez davaju žiadosť?
My sa navštevujeme úplne normálne, dohoda. K nám ani nechodia, my chodíme k nim, len keď je nejaká oslava, naposledy na mojich promociach boli. Takze vzdy niekolko dni dopredu oznamime ze prideme, na par dni. Aby mama upratala 😃 ale zase k mojim starym rodicom chodimw bez ihlasenia a oni k nam tiez, tak normalne. Babka kolač donese, mama si ide pre vajca, normalka
@anonym_autor u nas sa nechodi bez ohlasenia, ani ja k rodicom nejdem bez ohlasenia, lebo oni furt spia a oni k nam bez ohlasenia uz vobec, lebo netrcime stale doma, ale mozeme byt aj mimo domu.
@anonym_autor ano aj moji svokrovci tak radi chodili ...neohlasene alebo naschval tyzden pred ako sme sa dohodli lebo oni dosli 450km takto ku nam z vychodu na zapad.Tak som potom prestala otvarat ..sedeli hodiny na schodoch 😂parkrat sme im poriadne vynadali a prestali😂
@anonym_d15658 tlieskam...☹️🙄
Dufam,ze sa na vas po tomto uplne vybodli
Parkrat sme im vynadali...ty alebo aj ich syn?
Ale dediť budete s radosťou
A zas sa idem modliť za normalnu nevestu
@anonym_d15658 tlieskam...☹️🙄
Dufam,ze sa na vas po tomto uplne vybodli
Parkrat sme im vynadali...ty alebo aj ich syn?
Ale dediť budete s radosťou
A zas sa idem modliť za normalnu nevestu
@janinah si si nevsimla, ze prisli o tyzden skor? Alebo sa neohlasili? Toto je podla teba ok?
@anonym_d15658 no to je hnusné od vás

neotváraj