Nepáčim sa manželovi. Čo s tým?
Ahojte, s mužom sme spolu 10 rokov, máme trojročné zdravé dievčatko. No problém je v tom, že pre manžela nie som atraktívna, konkrétne mu vadia moje kilá a dáva to aj patrične najavo. Napr. idem si dať zákusok a vyčítavo sa ma spýta či mi ho treba a že by som nemala a tak. Pritom ja neviem, či som slepá ale ja si nejaká tučná neprídem. Je pravda že sme sa spoznali keď som mala 19 a teda o 10kíl menej no veď rozumný človek nemôže čakať že budem mať stále takú istú postavu. A neviem čo s tým, keď má takéto blbé reči hádam sa s ním ale on nechápe čo mi vadí. A pritom mám pocit že by sa určite našiel muž ktorému by som sa páčila taká aká som no kvôli tomu zničiť rodinu, by bolo asi hlúpe. No každopádne sa v tom vzťahu necítim dobre. Inak momentálne chudnem som schudla 5 kíl za posledný čas a snažím sa chodím behať, jem menej to nejde to tak rýchlo a raz keď niekedy zhreším že si dám niečo sladké, zákusok tak už na mňa pozera. Pre predstavu pridávam moju aktuálnu fotku zo včera. Milé mamičky ako by ste to riešili vy?

necitala som vsetko poviem len tolko...a koli takémuto podobnemu ko..tovi skoncila moja kamaratka s anorexiou...neustale jej daval najavo ze je tucna pritom bola jak lata chytal jej kozu ked sedela a mala ju skrcenu ze ci nevidi ake ma faldy na bruchu....... 😠 .....ty mas urcite viac rozumu a nenehas sa rozhodit debilom joj dufam ze vypada minimalne ako Ken lebo ak nie ja bych mu dala co proto 😠
@mircalla Súhlasím. Ale ak si bezdetný vdovec s ťažkými zdravotnými problémami (budú mu rezať prsty na nohe) možno za tých pár rokov čo tu ešte budeš až tak na výber nemáš a zase je to lepšie ako alkohol či drogy na ktoré aj tak nemáš.
@modraslza odporúčam čítanie s porozumením a brať viac piluliek tolerancie, napísal som to len ako ilustráciu faktu že niektorí muži ktorí sú "tuční a nepekní" nemajú problémy získať ženské ehm, povedzme srdce ak majú "šarm", že taký chlap nepotrebuje chudnúť, obliekať sa dobre, peniaze lebo ten jeden z nich si skôr necháva platiť ako platí a ten druhý síce peniaze má ale mohol sa narodiť v Škótsku takže v tom to určite nie je. Keď rozprávajú príhody tak sa smejem aj ja a to nie je tak ľahko dosiahnuť.
koukám jak se tu rozpoutala diskuze,ale autorka se ani neukázala 🙂
@katarinamarkova na to aby správne fungoval cyklus potrebuješ nejaký podkožný tuk. Čítala so si o tom vela. NApríklad aj kulturistky, či fitnesky extremne vytrenované, ktoré maju stravu ok, akurát, všetko premenia na svaly mavaju problém s menštruaciou a plodnosťou. Nieje dobrý žiaden extrém, aj podkožný tuk ma svoj význam.
Je určité fyziologicky dôležité množstvo podkožného tuku. Pokial sa dostaneš pod tu hranicu máš problem rovnako (možno horši) ako ked sa dostaneš nad hornu hranicu.
@oldman50plus veď ja netvrdím, že tučný a malý chlap si nemôže nájsť partnerku či už na sex, alebo aj na dlhodobý vzťah. Evidentne áno. Rovnako ako si nájdu partnera aj ženy, ktoré nie sú fyzicky atraktívne. Koľko je tých sexuálnych partnerov do mesiaca, je už len otázka chcenia a apetítu, prípadne nejakých morálnych mantinelov. Ale som si istá, že aj nepekná žena si nájde raz za štvrťrok chlapa do postele, ak by tomu venovala energiu a obehla tie správne krčmy. Rozdiel je ten, že reálne to robí oveľa nižšie percento žien, ako mužov, pre ktorých je to v niektorých prípadoch niečo ako hobby. Realita je taká, že sexujú aj neatraktívni ľudia, plodia deti, zakladajú rodiny, o tom nikto nepochybuje. Ale to nevypovedá nič o tom, či ženy reagujú, alebo nereagujú na fyzickú príťažlivosť muža. Uisťujem ťa, že áno - reagujeme a ak je to možné, vyberáme si partnerov tak, aby boli príťažliví a aby disponovali aj tými vlastnosťami, ktoré si spomínal v jednom z úvodných príspevkoch.
@oldman50plus ešte dodám, mala som kedysi kolegyňu...krásou neoplývala. Bola skôr pri sebe, ale stále s určitou siluetou, taká veselá kopa, rada si dala vínko na každej firemnej akcii. Spala snáď so všetkými chlapmi, s ktorými spať chcela. Taký ženský ekvivalent tých tvojich dvoch kamarátov.
@alaguema presne tak.... Väčšina žien, ktoré poznám a skočili do postele kdekomu, nebolo vôbec priliš pekných... skôr naopak. Ale jednoducho si nevyberali a bolo im to jedno. A moj názor je ten, že si tak samé sebe dokazovali, že maju na to. To s kolkými sa ktorá žena vyspí vôbec nieje meradlom jej krásyy či atraktivity ale morálky.
No ono to tu bolo prezentovane, ako sa ti dva maju super, podla mna uz tazko moze byt daco smutnejsie - starsi muz a seria nahodnych postelovych znamosti. To by som si chodila v tom veku radsej zahrat sach alebo na ryby. Pripadne mala serioznu znamost, takto si teda zivot ani nechcem predstavit.
nie je to doslova o tom, či je chlap malý, veľký, tučný, škaredý, pekný, šarmantný.... oldmanovi sa môže javiť, že jeho kamaráti sú šarmantní a vtipní, hoci škaredí a preto majú baby, ale pravda je, že pre ženu je dôležité to čo z chlapa vyžaruje, jeho postoj, nejaká tá charizma, ja som si všimla, že muži môžu mať tú "charizmu" už pri prvom pohľade "v očiach", ani sa takí chlap nemusí prejaviť nejako inak. Je to tá iskra, ktorá prebehne medzi mužom a ženou.
je pravda, že poznám mnoho "sympatických" mužov, ktorí by ma tiež priťahovali, ale nikdy by ma takýto muž nevzrušil tak ako ten "charizmatický".
Mne sa raz za mlada stalo že som bola s kamoškami vonku a prihovorili sa nám tam nejakí traja neznámi chalani. Hlavné slovo mal vysoký tmavovlasý fešák a všetko sa v prvý deň točilo len okolo neho. V noci sa nám všetkým snívalo, ako nás pozval na rande a ako sa s ním bozkávame pod čerešňami. Ale čím dlhšie sme sa poznali s tými tromi chalanmi, tým viac sme poznávali skutočné povahy tých chlapcov a nakoniec bola pomaly bitka o toho najmenej pekného, z ktorého sa vykľul ten naj naj naj lepší chalan na svete. Milý, jemný, priateľský, inteligentný. Odrazu sme boli všetky zamilované iba do neho 🙂)) Napriek tomu, že na prvý pohľad bol z tých troch najmenej sexy. Vysoký fešák z ktorého sme boli pôvodne všetky na mäkko nedokázal zaujať žiadnou hlbšou vnútornou hodnotou už nebol odrazu pre nikoho ani taký pekný ako sa nám na začiatku zdalo. Jeho dvaja menej krásni kamaráti boli totiž len máličko hanblivejší a potrebovali nás trochu viac spoznať a potom už boli oveľa zábavnejší a aj atraktívnejší pre nás ako vysoký fešák ktorý nakoniec zostal na ocot. 😀 To len na margo toho že vzhľad nie je všetko. Dôležité je čo nasleduje potom keď človek otvorí ústa a začne sa prejavovať v rôznych situáciách (verbálne ale aj činmi) a my začneme postupne spoznávať jeho vnútro. Obal naozaj nie je to najdôležitejšie. Práve preto žijú aj neatraktívni ľudia vo vzťahoch a mnoho krát aj v oveľa šťastnejších vzťahoch ako tí atraktívni, ktorí možno sa nechali vzhľadom trochu pomýliť.
@marinablue Ano, mas pravdu. Avsak podla @oldmanplus toto plati len u muzov, u zien nie - tie musia byt atraktivne.
ako píše duplessis, ono je to o tzv. polarite. Ak je medzi mužom a ženou silná polarita, čo znamená, že žena má silné ženské vyžarovanie a chlap mužské, tak je tam silná príťažlivosť a je úplne jedno ako kto vyzerá. Proste ako magnet, to priťahuje. Minule som to tak sledovala. Bol u nás robiť jeden chalan, celý potetovaný, fajčil, taký frajerík, ale mňa neskutočne priťahoval. Samozrejme, že nehovorím, že žena sa má rozhodovať podľa toho, ale ak táto polarita vo vzťahu chýba, nastanú skôr či neskôr problémy.
Klasická krása a sexepíl sú dve veci. Mám známu s obrovským nesymetrickým nosom z ktorej ale atraktivita len tak prýšti.
Mám aj jednu dlhoročnú priateľku s rovnakým hobby ktorá sa mi zdá za určitých podmienok veľmi atraktívna ale ... je to najhroznejší prípad jojo efektu aký som kedy videl. Rok-dva chudne až sa dostane niekam na 65kg, vtedy by si človek prsty oblízal. Potom začne priberať rok-dva a až sa dostane niekam na 105kg (vtedy je ako prasa) tak to otočí, začne chudnúť a znova sa to opakuje. Niekde nad 90kg jej príťažlivá sila pre mňa "zhasne" ako otočením vypínača. A znova sa objaví po schudnutí. Bavil som sa s dvomi kamarátmi a ukázalo sa že moja tolerancia je vyššia o 10kg od jedného a tomu tretiemu sa páči len kolo jej minima. Preto hovorím že zvýšená hmotnosť žien zabíja ich atraktivitu, povedal by som bez výnimky, kým niektorí chlapi podľa mňa sú atraktívni aj s vyššou hmotnosťou. Dnes som sa pýtal "cukrovkára" koľko váži (ten sa stále snaží schudnúť kvôli zdraviu) tak má pri asi 170cm 102kg. A ako som písal vyššie ženám to nevadí.
@mircalla Sú chlapi pred ktorých ked postavíš dve ženy jednu krásnu ale sprostú a druhú len sympatickú ale inteligentnú, vyberú si tú krásnu. Napriek tomu že si s ňou nemajú čo povedať. Možno takí neboli keď boli mladší ale teraz na staré kolená si chcú už len užiť kým sa dá. A na to je sexica s kozami, nohami a zadkom lepšia než nejaká "len " sympatická inteligentná baba. So skutočným vzťahom to ale nemá nič spoločné.
@kittykat22 tak to je blázon potom ... lebo to máš ukážkovú váhu ak nie ešte podváhu oproti výške ...
@oldman50plus niektorí chlapi, aj niektoré ženy sú atraktívne aj s vyššou hmotnosťou (mierna nadváha), tučnota zabíja príťažlivosť u mužov presne do takej miery, ako u žien. To, že si tvoj kamoš sem tam šuchne, neznamená, že je atraktívny. Znamená to len toľko, že dokáže natrafiť na ženu, ktorej je to jedno. Rovnako ako je to jedno niektorým chlapom. Ale všeobecne nemôžeš tvrdiť, že je nám to jedno všetkým. Nechápeš? Aj my, ženy máme určité kritéria (okrem iného aj) na fyzický vzhľad muža. Zmier sa s tým 😉 Nemáte v tomto žiadne výhody, aj keď chápem, že je lákavé tomu uveriť a v praxi by to bolo pohodlné.
@alaguema presne to tvrdim aj ja uz od zaciatku.
@oldmna50lus niekore zeny vlezu po postele aj s chlapmi, ktori ich fyzicky nepritahuju. vacsina vsak nie. to, ze to urobia, este neznamena, ze to chcu, bavi ich to, uzivaju si to - robia to z roznych dovodov, vacsinou z toho maju nejaky prospech.
Tvoj muz je debil...sorry.
Podla mna kedze si krasna a stihla...tak mu evidentne vadi na tebe nieco ine a dava to najavo takymi nemiestnymi a nesuvisiacimi poznamkami
@michala11111 mozno by to chcelo nejaku pochvalu od kamarata, kolegu tak aby to pocul aj muz, to zabera. A postavu mas super...
@alaguema Kamarát má BMI 35= obezita druhého stupňa. Miernou nadváhou by som to nenazval. A ja netvrdím že ti je to jedno, ani že väčšine je to jedno. Ale nájde po ..., ehm viac než dosť takých ktorým to jedno je = je pre ne dostatočne atraktívny. Tým nechcem povedať že by nebol atraktívnejší štíhly, ale nohy roztiahnu tak či tak. A nie sú to krčmové typy, práve "chodí" s riaditeľkou školy (lepšie by to bolo nazvať ležaním ako chodením a abstinentka nie je 😀 ). A netvrdím že ženy nemajú nároky na fyzický vzhľad Ja len tvrdím že kritériá na vonkajší vzhľad (atraktivitu) sú prísnejšie (o dosť) u mužov, na "vnútorný vzhľad" prísnejšie u žien. Preto ženy si musia dávať na hmotnosť viac pozor ako muži ak chcú zostať atraktívne pre opačné pohlavie. Howgh.
@mircalla buď z toho majú prospech, alebo majú sklony chovať sa deštruktívne voči sebe a svojmu telu, alebo trpia nedostatkom záujmu okolia, manžela, otca, tak sa vrhajú aj do takýchto dobrodružstiev, kde sú na chvíľu hlavnými hrdinkami príbehu, za trošku obdivu a pozornosti urobia čokoľvek.

@oldman50plus vtipny su iba , kym nezabudnu penazenku...zato taky brad pitt pred 20timy rokmi mohol i penazenku zabudnut u susedky a ist na veceru s druhou damou a po priznani , ze si penazenku zabudol po ranajkach u susedy, by i napriek tomu vysiel s uspechom... dnes by si to tazko mohol dovolit...ak chapes ten rozdiel ( brad pitta som dala, iba ako priklad )