icon

Nepáčim sa manželovi. Čo s tým?

michala11111
26. jún 2016

Ahojte, s mužom sme spolu 10 rokov, máme trojročné zdravé dievčatko. No problém je v tom, že pre manžela nie som atraktívna, konkrétne mu vadia moje kilá a dáva to aj patrične najavo. Napr. idem si dať zákusok a vyčítavo sa ma spýta či mi ho treba a že by som nemala a tak. Pritom ja neviem, či som slepá ale ja si nejaká tučná neprídem. Je pravda že sme sa spoznali keď som mala 19 a teda o 10kíl menej no veď rozumný človek nemôže čakať že budem mať stále takú istú postavu. A neviem čo s tým, keď má takéto blbé reči hádam sa s ním ale on nechápe čo mi vadí. A pritom mám pocit že by sa určite našiel muž ktorému by som sa páčila taká aká som no kvôli tomu zničiť rodinu, by bolo asi hlúpe. No každopádne sa v tom vzťahu necítim dobre. Inak momentálne chudnem som schudla 5 kíl za posledný čas a snažím sa chodím behať, jem menej to nejde to tak rýchlo a raz keď niekedy zhreším že si dám niečo sladké, zákusok tak už na mňa pozera. Pre predstavu pridávam moju aktuálnu fotku zo včera. Milé mamičky ako by ste to riešili vy?

Nepáčim sa manželovi. Čo s tým?
mircalla
29. jún 2016

@natalym pochopila by som vyraznejsi vahovy problem/narast.....akoze opad zaujmu atd....ale 5 kil....to je na hlavu a extrem

sibare
29. jún 2016

@oldman50plus V podstate sa v tom, co pises nemylis. Ale skutocna pravda je omnoho drsnejsia 😀 Muzi a zeny maju rozdielne strategie pri vybere partnera, partnerky. Pre muzov je kriteriom s najvyssou vahou VEK, nie krasa (niekde medzi 20 -30). Potom ide krasa - je dokonca objektivne popisatelna. A potom vlastnosti. Dost sa ale mylis, ak si myslis, ze zeny u muzov hladaju v prvom rade "vnutornu krasu". Kriteriom s najvyssou vahou su totiz muzove zdroje, a jeho pristup ku zdrojom, resp. jeh potencial tieto zdroje v buducnosti mat, dalej postavenie v spolocenskej hierarchii, potom vek (svetovy priemer je tusim o 7 rokov stari muz), fyzicke danosti , no az potom ide to vnutorne bohatstvo: ochota zaviazat sa, emocna stabilita a LASKA. No nie je to velmi romanticke 😀

klya1
29. jún 2016

Velmi zaujimava debata. V prvom rade, vsetko je relativne. Napriklad ja mam len 153 cm a 5 kg je u mna otazkou "prijatelna"/"obezna". Myslim, ze vzdy zalezi od osobnych preferencii. Chvalabohu, nie kezdy musi len modelecky.
Pravdou ale tiez je, ze pre chlapov je vzhlad a vyhlad asi dolezitejsi, ako pre nas. Najlepsi dokaz, skuste niekde "uprostred" zhasnut. 10 z 10 zacne hromzit 😀

natalym
29. jún 2016

@mircalla No vidíš a ja mám 25 kíl plus a ten môj nie a nie sa so mnou rozviesť. 😀
Tintítko moje maličké. 😀

oldman50plus
29. jún 2016

@natalym Väčšina určite nie. Ale ten jej rieši tak musí aj ona.
Pozri na to sa môžeme pozrieť takto
chlap, ktorý má svoju ženu úprimne rád tak ani nejakých debilných 10 kíl nerieši...
chlap, ktorý má svoju ženu úprimne rád tak ani nejakých debilných 15 kíl nerieši...
...
chlap, ktorý má svoju ženu úprimne rád tak ani nejakých debilných 50 kíl nerieši
Kde je tá hranica? Ja som len chcel povedať že každý chlap ju má, niekde inde, ale má.
A ak je žena nad tú hranicu tak ho prestane priťahovať. A chlapa žena musí priťahovať lebo sa mu nepostaví. A už predtým začne pozerať po iných.
Takže ak ten jej má tú hranicu tak nízko (zo skúsenosti viem že takí muži) musí to riešiť s ním. Mne povedzme by 30kg nevadilo ale 50 by som už teda nedal. Ja by som povedal že je to inštinktívne, ten jej za to nemôže. Priveľká hmotnosť manželky alebo jej celkové "opúšťanie sa " (nie starnutie, moja síce mladá nie je ale stále o seba dbá a vyzerá výborne) je častou príčinou toho že si muži hľadajú milenky. Takže protesty manželov voči výzoru sa musia riešiť tak ako všetko ostatné. Časť vás sa tu utvrdzuje že je jedno koľko vážiš, ak s tebou chce byť ostane, ak nechce odíde. To nie je pravda.

vejula
29. jún 2016

@oldman50plus uvedomuješ si ako jednostranne veci vnímaš? To akože žena je povinná strážiť si každé kilo kvôli partnerovi, ktorý je nezdravo naviazanýna fyzicku aktraktivitu? Evidentne máme uplne iný pohlad na svet, chlap ktorý pre pár kil dokaže terorizovať partnerku je pre mna jeden hnup, pre ktorého sa proste neoplatí bojovať. Rovnako ako žena, ktorá dokáže psychicky terorizovať chlapa, ktorý dajme tomu príde o dobre platenu pracu a najde si pracu už nie tak lukratívnu. To akože ona teraz ma právo mu otrieskavať o hlavu aký je ubožiak, ked nezarobí tolko čo pred tým? Toto su veci, ktoré idu proste mimo mna, známky duševného dna. JA si berem muža v dobrom aj v zlom - môj muž pre mna nieje len penaženka, rovnako ako ja pre môjho niesom len váha. Ludia s týmto zmýšlaním aké maš tyy su mi proste na míle vzdialené. Ked ma muž spoznal mala som 48kg. Bola som chudulinka ako lan. TEraz mám 60. Div sa svete môj muž mi hovorí, že sa mu páčim viacc ako pred svadbou a ked chcem chudnuť tak mi hovorí, že nech sa zbytočne netrápim, že život je len jeden a naš čas a energiu treba využívať efektívnejšie ako odopieraním si jedla a trápením sa nad každým kilom. Ked tu čítam teba, či príbehy iných žien, taka som vdačná za to, koho mam.

natalym
29. jún 2016

@klya1 To máš pravdu. Ja mám 175 cm takže pre mňa je 5 kíl hore dolu........

natalym
29. jún 2016

@oldman50plus Tak keby som mala 50 kg plus tak to sa už nepáči ani mne. 😉

mircalla
29. jún 2016

@oldman50plus co takto prostesty manzeliek voci vyzoru? beriete pripomienky a zacnete na sebe pracovat? ci opat sme pri tom, ze pre zeny to nie je dolezite? Neviem preco sa bavime o extremoch 30-50 kil, to by ani zena nemala zaujem o takeho chlapa, plati to aj naopak

natalym
29. jún 2016

@mircalla Ty prezentuješ, že @oldman50plus si myslí, že treba brať manželove pripomienky vážne, ale chlap ženine vážne neberie???

Lenže ono je to tak, že chlapi hovoria väčšinou veci na rovinu, ale nám ženám to treba zaobalene. A zase chlapi ak im to hovoríme zaobalene, tak nechápu.

mircalla
29. jún 2016

@natalym neviem co si mysli, ja som ho pytam, ze ak zene vadi, ze ma 5 kilo nadvahu (povedzme, ze je na to zatazena), ci zacne tych 5 kilo zhadzovat, fakt ma to zaujima...alebo ako sa k tomu postavi...

natalym
29. jún 2016

@mircalla Aha.

oldman50plus
29. jún 2016

@vejula Ako vieš ako ja vecí vnímam? Ja len vysvetľujem ako to v svete chodí. Pozri, môžem vnímať ako nespravodlivosť napr. dnešné platy športovcov, ale proste tak funguje svet. A ženy ktoré si zobrali niektorých mužov si buď musia strážiť váhu/atraktivitu alebo sa s nimi rozísť. Ja o tom nemoralizujem, ja len hovorím fakty ako ich vidím. Nechápem prečo ma obviňuješ za niečo čo podľa mňa je faktom nezávislým od mojej vôle.

@sibare Ohľadom toho veku u žien nesúhlasím - ak ide teda o sex a nie založenie rodiny, tam to ohraničenie veku je ak nie inak tak klimaktériom. Je pravdou, že ak žena prejavuje výraznejšie známky starnutia tak to je stop, ale inak by som povedal že určite sexy 50nička ľahšie zoženie partnera ako škaredá asexuálna 25ka. Dobre, tých sexy 50ničiek už je pomenej, a vo veku 25 väčšina vyzerá dobre, tak preto to možno štatisticky tak vychádza
No a tie zdroje a postavenie som vypustil hoci s tým súhlasím lebo pre diskusiu o fyzickej príťažlivosti nie sú podstatné. Dole s Pittom, Gates a Ortega novými sexsymbolmi našej doby!

oldman50plus
29. jún 2016

@mircalla Nie, to by som nebral vážne. Ale ak by si mala pripomienky že málo zarábam tak to by som sa setsakramentsky snažil.

natalym
29. jún 2016

@oldman50plus Inak poznám jeden pár, kde muž vyžaduje po žene aby sa sexy obliekala. Ona sa aj oblieka, len má chúďa problém, keď jej okolie povie, že je to nevhodné. Vek, príležitosť a pod.
Tak je z toho smutná, ale asi sa tak aj bude obliekať, lebo jemu sa to tak páči, čo z toho keď ona je za trúbu. Blbé čo?

natalym
29. jún 2016

@oldman50plus No vidíš a niektorým chlapom ani brvou netrhne.
Môj by mi povedal, že on málo nezarába, ale ja veľa míňam. 😀

oldman50plus
29. jún 2016

@natalym Vieš, to je ako s tými 5 kilami. Ani nemusí chudnúť, ani nemusí sa výstredne obliekať. Ale musí si to s partnerom vydiskutovať, nesmie pripomienku tohto typu odmávnuť rukou "čo to vymýšľaš ja si robím ako ja chcem". Lebo je to nebezpečné.
S tými kilami by som povedal dobrá taktika" viac už nepriberiem, môžeš to kontrolovať, schudnúť sa pokúsim ale neviem zaručiť". S tými šatami " ak pôjdeme do baru alebo pre teba doma sa oblečiem ako dáma z Rotterdamu, do práce a spoločnosti konzervatívne aby ma iní neobťažovali".

mircalla
29. jún 2016

@oldman50plus ja zarabam dost,takze to by som neriesila

natalym
29. jún 2016

@oldman50plus Tak to máš pravdu. Ďakujem.
Mne keď muž niečo povie, tak ja mu poviem, že sa musí o mňa viac starať. Lebo u mňa je to o staraní. A nebudem sa tu verejne, že ako sa on o mňa stará. 😀

vejula
29. jún 2016

@oldman50plus tak ale ty svojimi príspevkami tvrdíš, že žena musí brať mužove sťažovanie velmi vážne a ak sa pánovi tvorstva nepáči, tak jednoducho chudnuť čo to ide. A čo napríklad z tej druhej strany ak žena, ktorá si brala muža zazobaného, ktorému sa prestane tak dobre dariť v podnikaní a ona si zrazu nemôže dovoliť každý rok dovolenku na Kanaroch,ma právo tohto muža terorizovať? Aký je ubohý, ked pre nu je proste životne dôležité aby zarabal jak pred tým. Je toto podla teba láska? Skutočná? Či len sebectvo? Podla mna to druhé, rovnako ako u muža, ktorý rieši na žene každé kilo a tvári sa akoby nič dôležitejšie na svete nebolo. Toto nieje láska skutočná, len zištná - taká čo chce brať, chce mať všetko ale na druhej strane vôbec nepozerá na city druhého. Je mu uplne jedno, čo ten druhý prežíva... Toto podla mna nieje partnerstvo, len parodia nan. JA by som on nemala zaujem a kvôli takému chlapovi byy som nielen že nechudla.. S takým by som nedokázala žiť, lebo ja potrebujem k životu skutočnu lasku, nie niekoho kto ma "miluje" len ak mám presne 50 kil. Život má skutočne rôzne rozmery, niektorí sa zaseknu na tých telesných - a su naozaj velmi ochudobnení a obmedzení vo svojom živote.

natalym
29. jún 2016

Tak ale viete, že sa bavíte jeden o koze a druhá o voze?

macatink82
29. jún 2016

Inak, keby moj partner / mangel zacal priberat bez perspektivy, ze sa to zmeni / zastavi a hlavne urobi nieco s pneumatikami do svaloviny.. Asi by som s tym mala problém. Hlavne, keby to bolo len z cistej lenivosti života, opustanie sa a bez perspektivy.
Uz som to raz zazila a vztah nakoniec vyhorel. Chlap pribral 15 kg len do brucha, my sme a nikam nehybali, z jeho strany boli psychicke vypady na moju osobu a ja som nakoniec zo svojich 48 kg schudla 5 kg...

oldman50plus
29. jún 2016

@vejula kde som povedal že žená má chudnúť ak nechce? Maximálne tak ešte že ak CHCE schudnúť aby sa partnerovi páčila tak sa to určite dá. Reči že " aj keby som jedla vzuch aj tak budem priberať" sú blbosť. A to viem ako sa ťažko chudne, už som počas života určite 250 kg schudol (technická poznámka: Nie v kuse). Ja len píšem že si to s ním musí vydiskutovať inak hrozia problémy. Ak sa dvaja majú radi dohodnú sa, ale ak má jeden pocit že ten druhý ho ignoruje býva zle.

vejula
29. jún 2016

@oldman50plus preto hovorím, že pre takého muža by som nechudla, lebo chlap, ktorý dokaže robiť cirkus pre pár kilo nieje muž do života.

0silvia0
29. jún 2016

jaj, vy tu riešite... a čo mám robiť ja, keď môj chlap schudol a mne sa páčil skôr taký veľký? Keď sme sa zoznámili, mal 116 kg, potom schudol na 105 kg, teraz váži okolo 85 kg. On sa chudší lepšie cíti, tak to rešpektujem, ale priťahoval ma viac keď mal o 20 kg viac. Ja som zdvihla váhu len o 2 kg, mala som na začiatku vzťahu 53 kg, teraz mám 55 kg.

natalym
29. jún 2016

@0silvia0 No vidíš a ľúbiš ho aj tak, nie?

petra3312
29. jún 2016

@natalym 😀 si to vystihla s tou kozou a vozom. kazdy si toci o svojom, hlavna vec, ze je o com argumentovat

oldman50plus
29. jún 2016

@0silvia0 var vysokokalorické jedlá a utešuj sa tým že má menšie riziko infarktu a porážky, cukrovky a arteriosklerózy, problémov s klbami....

natalym
29. jún 2016

@petra3312 Ako krásne vidno rozdiel v ženskom a mužskom ponímaní sveta. Ale ja si myslím, že @oldman50plus treba len dobre počúvať.

@oldman50plus Ďakujem Ti zase som sa niečo naučila.

petra3312
29. jún 2016

@oldman50plus suhlasim s Tvojim nazorom, ze menej vzhladny chlap ma vacsi uspech u zien ako menej vzhladna zena u muzov, Ale zasa netreba zachadzat do extremov, ze zenam sa vo vseobecnosti pacia aj obezni, skaredi muzi. Za seba mozem vyhlasit, ze mne sa este nikdy v zivote nepacil obezny, skaredy muz, ani za milion by som s nim nelahla do postele, nieto este zadarmo 😀 - a to by mohol rozpravat 30timi jazykmi, mat desat doktoratov neviem z coho, byt neskutocne vtipny a 100 zien by mi mohlo tvrdit, aky je uzasny v posteli...na druhej strane ma uz pritahovalo dost muzov, ktori podla mojich kriterii neboli pekni, ale mali nieco do seba...