Nepáčim sa manželovi. Čo s tým?
Ahojte, s mužom sme spolu 10 rokov, máme trojročné zdravé dievčatko. No problém je v tom, že pre manžela nie som atraktívna, konkrétne mu vadia moje kilá a dáva to aj patrične najavo. Napr. idem si dať zákusok a vyčítavo sa ma spýta či mi ho treba a že by som nemala a tak. Pritom ja neviem, či som slepá ale ja si nejaká tučná neprídem. Je pravda že sme sa spoznali keď som mala 19 a teda o 10kíl menej no veď rozumný človek nemôže čakať že budem mať stále takú istú postavu. A neviem čo s tým, keď má takéto blbé reči hádam sa s ním ale on nechápe čo mi vadí. A pritom mám pocit že by sa určite našiel muž ktorému by som sa páčila taká aká som no kvôli tomu zničiť rodinu, by bolo asi hlúpe. No každopádne sa v tom vzťahu necítim dobre. Inak momentálne chudnem som schudla 5 kíl za posledný čas a snažím sa chodím behať, jem menej to nejde to tak rýchlo a raz keď niekedy zhreším že si dám niečo sladké, zákusok tak už na mňa pozera. Pre predstavu pridávam moju aktuálnu fotku zo včera. Milé mamičky ako by ste to riešili vy?

A , ze ta marika za dediniu co si dava iba salat a nikdy nic ine ( napriklad kolegina , co tvrdi, ze zije iba zo salatu(lebo ten si dava v praci), mozno ma uz 40 ale muza ani deti nema a nikdy mat nebude)by mu uz nastavila parohy minimalne 5x...mozno sa nic vazneho nedeje, len je to chvilkova muzska jesitnost...ale porovnava ta s niekym inak by nekomentoval ..treba ho pekne dat namiesto, pouzi zensku prefikanost ..
@ervenka prave som chcela napisat...chudnutie mozno okrem behu a cvicenia doma aj tak nie je zadara, lebo uz len ked upravis stravu viac zeleniny atd...ak mas deti rodinu, co ja poznam tak deti a muz tie tvoje blbosti jest nebudu cize..viac varenia, viac starosti s jedlom a v konecnom dosledku so vsetkym...
@michala11111 moj manzel ma tiez blbe poznamky ked beriem do ruky druhy kolac. Len zdvihnem oci jeho smerom a poviem "hlavne ze ty vypadas ako brad pitt" a uz je ticho. Samozrejme ze ten kolac si bez vycitiek zjem. Mam peknu postavu s kuskom slaninky po dietati (170/57). Ale aj keby som mala 80kg tak si manzel zasluzi tym kolacom do hlavy za taku poznamku.
Pre všetky (vrátane mňa 😀 ) ako lekár hovorím v plnou vážnosťou - stačí obmedziť príjem kalórií = nič viac. Všetko čo ste spomenuli inak a stojí peniaze je len barlička potrebná na nedostatok vôle (aj keď u nás s pomalým metabolizmom je to ťažké, súhlasím). Ale videli ste niekoho tučného v koncentračnom tábore? Myslíte že im dávali bielkovinové koncentráty? Chudli z vonkajšieho donútenia, vnútorné stačí tiež len je ho schopných málo ľudí.
@kittykat22 No vahu mas super, toto este pinda?
@mircalla ano este pinda.
@oldman50plus Vsak nech sa paci, mozes zacat.jaj ci ty nemusis, tebe staci byt sarmatny - chapeme.
Uprimne - ked som mala este 35 som vazila pod 50. Momentalne mam 44 rokov, muzov dost u prdele, ak budem chciet zhodit, tak jedine kvoli sebe. Hlavny problem je, ze sa mi nechce. Nebavi ma to - jest lisovany chleba a pistat za nornalnym....Uz som stara, nie som tucna, ale ani teda zdaleka ani stihla, ale fakt to pre mna nie je dolezite. 10 rokov dozadu by som sa vazne zamyslela, ale vtedy som to nepotrebovala
@michala11111 od cvičenia ťa ohovárať nechcem, je to dobrá vec pre tvoje zdravie, kondíciu. Ale inak, sa trápiť teda kvôli postave v akt nemáš prečo. Tvoj muž by sa mal pozrieť do zrkadla a trochu preliečiť z egocentrizmu. Ak to nie je Brad Pitt, nech zkludni hormóny. Asi máte vo vzťahu ponorku a zišlo by sa nejaké vzrušo 😉 Ty si hlavne viac ver, nebuď závislá na jeho názore žena. Pekne si pred ním daj aj 2 zákusky a vyskieraj sa mu do tváre či ti závidí 😉
Este musim dodat, ze ked mi moj muz zacal hovorit o justinovy bieberovi ako o nejakom vzorovy ( moj muz vek vtedy 34), ktory ma strasne tazky zivot , lebo vizera tak dobre a neodolatelne pre zeny, nevedela som ci sa smiat ci plakat..vedela som , ze sa asi nezblazdnil zblazdnil , no musela som si to pozistit.. on iba veril a pocuval kazde slovo svojej 19 rocnej milenky ...a ja som mu odpovedala, ze "ako prosim? Justin bieber, ten chlapec? Idol zien? " a on sa urazil, ze ja nicomu novemu uz nerozumiem...vtedy som pochopila ako lahke je chlapovy zamotat hlavu a obrat chlapa o vsetko o rodinu a peniaze, znicit zivot celej rodine , proste neskutocne ale je to tak...uz iba jedno nechapem, co moze ocakavat mlade bezdetne ziena od zadaneho chlapa s rodinou...su vsak i starsie zeny nezadane i zadane s detmy ci bez , ktore vyslovene lovia zadanych ci uz z nudy alebo z inych dovodov...
@oldman50plus ked vynosis, porodis jedno, dve, tri deti a este ich aj budes kojit aspon tie 3 mesiace - a budes mat super postavu, tak sa tu vrat. Do toho momentu si svoje kvetnate rady nechaj pre seba. 😠
A je to už nejak dlhodobo táto situácia - že to rieši? Prepáč, nečítala som príspevky ostatných.. Prišlo k nejakým zmenám u Vás či konkrétne s ním spojené veci? Možno skôr rieši svoje komplexy cez teba... Podľa mňa vyzeráš skvele, skôr má on nejaký problém a netýka sa teba.. Neviem, áno, človek rieši vzhľad a všetko, ale vo svojej podstate to sú také banality a môže byť rád, ak nemáte iné starosti a nejaké vážne problémy.. Skús mu s úsmevom dať pusu a povedať, ja ťa milujem aj s tým tvojim frflaním 😘 Ale ubližuje mi to a snažím sa, tak aj ty sa zamysli nad sebou..
@kittykat22 presne take cosi podobne som chcela napisat aj ja - az do prveho porodu (pomerne neskoro v 38) som nemala problem sa zmestit do c. 36. Cize mile rady...
Hlavne si zodpovedz otazku ci by ta chcel aj stasiu s par kilami navyse....tie co mas akoze ty sa nerataju...lebo ja ich vazne nevidim ked budes slaba chora znicena bude ta stale takto posudzovat?ved vztah nie je o tom ako kto vyzera ale ako si vazime toho druheho a on si ta nevazi a podla mna ani nezasluzi pride nejaka mladsia chudsia a co opusti ta?ved si to vydiskutujte a povedz mu do oci ze ta to boli a zranuje a ze ked si neni pren ho atraktivna nemusite mat uz sex....ozaj a so sexom ako?tuzi po tebe alebo nie?lebo ak nie kasli nanho on uz ma zalusk na inu ak uz s inou nechodi...
@oldman50plus sorry, ale davat koncentrak ako priklad chudnutia je ubohe.
@vanesanova ak ma chlap peniaze, tak predsa darceky, vecere, pozornost, ktoru by jej 19r. chalan nedal.
@mircalla Chudý zdaleka nie som ale vážim zhruba rovnako ako na konci strednej školy a som 35kg pod maximálnou váhou ktorú som v živote mal. A nepotrebujem byť podstatne chudší - čo sa týka zdravotných rizík vzhľadom k telesnej stavbe som na prijateľnej úrovni. Moja partnerka považuje za najdôležitejší pre sexepíl muža hlavu - a na tej žiadnu nadváhu nemám 😀 .
@oldman50plus ako lekár musíš vedieť, ako funguje genetika aj hormonálny systém ženy. Sú ženy, ktorým stačí znížiť príjem kalórií, a sú tie, ktoré si to musia tvrdo strážiť, odcvicit, a napriek tomu sú niekde na hranici svojich predstáv (či predstáv svojho muža 😒
@oldman50plus ty si slobodny?
@oldman50plus No chapem z tvojich prispevkov nasledovne: Ty, ako muz staci, ze si prijatelny (co sa vahy) tyka, nakolko je tam ta hlava a sarm. My ako zeny nestaci, ze sme prijatelne, ak chceme muza zaujat, musime byt stihle. Nakolko hlava u zien nie je potreba a sarm nestaci
@ervenka nerozumiem?
alebo zeny vystresovane zo svojho manzela tak, ze pri nom nemozu schudnut ani deko. Stres netreba podcenovat 😉
@mircalla nemyslim si ze je to vekom. Mam to iste co ty a mam 31 🙂 Vadi mi tento zensky trend ze po porode zeny cvicia, fintia sa, fotia sa kde to ide akoby sa nic nezmenilo. Bez dietata alebo s dietatom zivot sa nemeni len nas je o jedneho naviac. Ja som si po porode dala pauzu a sustredila som sa na dieta. Nechala som tomu cas a nosila len botasky, vlasy si davala do copu a po kabelkach nosila formicky. Pride mi sialene ze niekto od zeny ktora porodila ocakava ze bude taka ista ako pred porodom. Vsetko sa predsa od zakladu meni.
@mircalla nebuď múdra ako radiátor. Nechápem prečo na mňa útočíš keď ti vysvetľujem fakticky existujúce rozdiely vo vnímaní atraktivity medzi mužmi a ženami ktoré určite objektívne existujú.
@vanesanova jaj, ospravedlnujem sa. Ten komentar o maldych zabkach bol odpovedou pre @modraslza ze co moze ocakavat mlada zabka od starsieho zadaneho chlapa
@papricka33 neverim , ze je lekar..skor si myslim, ze je lekarom iba tu na modrom koniku a v skutocnosti je niekto uplne iny :D mozno tak trosku doma pod papucou..tak si tu na zenskom fore moze vyrovnavat svoje stratene ego :D
@oldman50plus schudne, ale na ako dlho. Jojo efekty a podobne veci. Zdrave chudnutie je dlhodobejsi proces.

@oldman50plus chudnutie je zadarmo? no iste. a co tie proteinove somariny, sportove oblecenie, kvalitne sportove topanky- aby neodisla achilovka? Spravna dieta si vyzaduje navstevu dietologa. Osobneho trenera na spravne zvladnutie techniky cvicenia. DVD jillian Michaels tiez nie je zadarmo. Ani pripojenie na net, ak zena cvici podla videa na youtube.