icon

Nepáčim sa manželovi. Čo s tým?

michala11111
26. jún 2016

Ahojte, s mužom sme spolu 10 rokov, máme trojročné zdravé dievčatko. No problém je v tom, že pre manžela nie som atraktívna, konkrétne mu vadia moje kilá a dáva to aj patrične najavo. Napr. idem si dať zákusok a vyčítavo sa ma spýta či mi ho treba a že by som nemala a tak. Pritom ja neviem, či som slepá ale ja si nejaká tučná neprídem. Je pravda že sme sa spoznali keď som mala 19 a teda o 10kíl menej no veď rozumný človek nemôže čakať že budem mať stále takú istú postavu. A neviem čo s tým, keď má takéto blbé reči hádam sa s ním ale on nechápe čo mi vadí. A pritom mám pocit že by sa určite našiel muž ktorému by som sa páčila taká aká som no kvôli tomu zničiť rodinu, by bolo asi hlúpe. No každopádne sa v tom vzťahu necítim dobre. Inak momentálne chudnem som schudla 5 kíl za posledný čas a snažím sa chodím behať, jem menej to nejde to tak rýchlo a raz keď niekedy zhreším že si dám niečo sladké, zákusok tak už na mňa pozera. Pre predstavu pridávam moju aktuálnu fotku zo včera. Milé mamičky ako by ste to riešili vy?

Nepáčim sa manželovi. Čo s tým?
jema_suri
27. jún 2016

..veď vravím, že on sa sám sebe nepáči...nemá rád sám seba..ja som mala partnera, ktorý tiež bol chudý a keď ja som pribrala, tak až závidel a žiarlil a mal reči, že nejedz toľko atď. ale ja som ho hneď odstavila, povedala som mu: ,,čo mi závidíš, že mňa je za čo chytiť a teba nie?..lebo aj riť máš jak zoschnuté slivky..?...,, zostal zarazený ale papuľu už namňa viac neotváral...a nakoniec aj tak som sa sním rozišla...mala som plné zuby jeho ...,,úžasného, oddaného,, charakteru... 🙄

sono2
27. jún 2016

@modraslza nie zase môj takéto v rámci zábavy. To nie. My sa zase ľúbime. To žiaril na začiatku chorobne. Ale hlášky ohľadom postavy má. Tiež sa mu chudé ľúbia.

tyrkys44
27. jún 2016

Si pekná žena. On je blbec. Aj môjmu sa páčia vychrdliny. Ja som chuda. Aj tak ma vymenil. Je to povrchne. Človeka nemilujeme len pre to či má kilo dve navyše. Kopni ho do zadku. Príde niekto kto ťa bude mať rád takú aká si. Ja som takto stratila 10 rokov. Bohužiaľ

alaguema
27. jún 2016

@oldman50plus áno, vzala som si muža, ktorý je príťažlivý a disponuje aj tými ostatnými vlastnosťami, ktoré si opísal. To, že u muža na výzore vôbec nezáleží, je blbosť, ktorú asi vymysleli samotní muži, ktorí vzhľadom nevynikajú a niektoré ženy ich v tom utvrdzujú, aby im pohladkali ego. Chlap, ktorý kritizuje ženu za vzhľad by mal sám vyzerať tip top, ak to vyžaduje od nej. Ale ak má sám pivné bruško, tak nech nechce od nej aby mala postavu modelky aj po 50-tke 😎

modraslza
27. jún 2016

@oldman50 i moj je velmi pritazlivy a dobre vizera..je sportovec avsak i ja sportujem a nevizeram zle, staram sa o seba i vizorovo..avsak 19 uz mat nebudem a a i on 32-33 co je najlepsi muzsky vek podla mna :D

nikayla
27. jún 2016

Vyzeráš krásne, neviem, čo rieši... Poprosím si foto manžela, nech vieme posúdiť 😎 Inak, to je u nás v Maduniciach, že? 🙂

oldman50plus
27. jún 2016

@vejula To si odkiaľ nabrala? Absolútne som neopovedal ani nenaznačil nič z toho čo si napísala. Dúram že tvoja konštrukcia nevyplýva z vlastného zlého svedomia..
1/ Ak človek chce chudnúť (z akéhokoľvek dôvodu) musí predovšetkým znížiť kalorický príjem. Cvičenie pomôže ak energetická balancia je na hrane inak nie. Ak sa mu to dlhšie nedarí, znamená to že neznižil ten príjem dostatočne, väčšinou za to môžu skryté kalórie (pozrite sa koľko má jedna zmrzlina, liter mlieka, fľaša vína, marshmallows a podobne).
2/. Pokiaľ si chlap ženu "bral" tak mu pasovala do jeho spektra príťažlivosti. To má každý iné a s vekom sa mení (samozrejme iné nároky má 20nik na rovnako starú ako 60tnik). Takže tomu vášmu ste sa zdali atraktívna, nemusí to ale zostať tak navždy. Väčšina sa obáva zbytočne.
3/. Pokiaľ sa chlapovi zdá že žena vypadáva z rámca, napríklad kvôli váhe, obvykle protestuje. Niekto vydrží nadváhu 50kg, väčšina určite má s nadváhou 20-30kg už problém a sú iste aj takí ktorí neznesú ani 5kg. Vy ste si vzali dotyčného, ja s tým nemám nič nemám, to sú jeho pocity ktoré vám dáva vyžrať. Ja to nerobím, to on.
4/ Pokiaľ ale jeho signály ignorujete riskujete že si nájde druhú. Opäť vás len s tým nebezpečenstvom zoznamujem. Je pravdou že časť mužov ak sa im pokazí vzťah ženu buzeruje za vzhľad (lebo zistia že to je citlivé miesto) ale časť to myslí dobre, chce im pomôcť, podporiť, zabrániť zdravotným problémom hoci to môžu robiť netaktne.
5/. Nedá sa nič robiť, pre mužov je fyzická atraktivita ženy dôležitejšia ako naopak. Pokiaľ sa zanedbávate lebo ste matky atp musíte sa dohodnúť s tým vaším (nie so mnou, takže ma z ničoho neobviňujte) a presvedčiť jeho že ste stále tá najkrajšia. Väčšina určite je, ale ak ten váš dáva najavo známky nespokojnosti tak sa s nim o tom musíte baviť a nie to ignorovať lebo to končieva zle.
Nemá zmysel mu tvrdiť že on tiež nie je Adonis, lebo to nie je symetrická situácia. Ženy obvykle s vekom ani sa nezamyslia že ten ich pribral 30kg ak strojnásobil svoj príjem, dosiahol spoločenské uznanie a postavenie, postavil dom, stará sa o rodinu (a potom príde infarkt) - ešte mu vyvárajú aby len ďalej priberal. Váš muž ale môže pociťovať vašu nadváhu ako problém ktorý zatieni všetko ostatné. Vrásky, strie, vyťahané prsia chápu že s vekom pribúdajú, ale časť chlapov priveľkú hmotnosť za problém považuje. Vlastne každý, lebo zas nepoznám žiadneho ktorý by bol spokojný so 130kg manželkou. Žiaľ, sú aj takí ktorým vadí aj 60kilová, ale to vy ste si vzali takého. Nevyčítajte to mne.
Ja na vás také nároky nemám ako si myslí vejula, ale ten váš môže. Ja vám hovorím len že ak sa budete urážať a ignorovať to, veľmi pravdepodobne môžete mať problém. Musíte s nim o tom nielen hovoriť, ale ho aj počúvať. Možno ten váš vám len pomáha vo vašom vlastnom záujme aby ste splnili svoje vlastné predsavzatie - schudnúť. Pokiaľ sa o tom hodne rozprávate tak nájdete riešenie.
PS. Mne osobne sa vychrtlé ženy rozhodne nepáčia, skôr plnoštíhle. Ale napr stĺpovité nohy s hrubými členkami mi vadia. Takže ak by tá moja rozumne naberala na zadku a bruchu nevadilo by mi to. Určite dnes má 10, možno aj 15kg viac ako mala pred 30 rokmi ale stále mi pripadá veľmi atraktívna. Ale ak by jej nohy začali vyzerať ako dórske stĺpy bez zdravotných komplikácií tak by som protestoval, hoci si uvedomujem že je to genetické a dá sa to ovplyvniť len ťažko. Možno preto som si vybral takú s nožičkami stále ako lusk 🙂 .

vejula
27. jún 2016

@oldman50plus tak ja určite problem nemam, mala som ho, ked som mala chlapa - no vtedy ešte len chlapca, ktorému sa zdalo, že pri svojich 50 kilach mam privelké brucho, samozrejme som mala pocit, že svoju hodnotu u neho zvýšim, ked budem chudááá. Aj sa podarilo, mala som 44 kil a vo svojich 19 rokoch som bola bez menštruacie,neustále uzimená, bez nalady a chuti na sex samozrejme, kedže hormony sa ukladaju v tuku, ktorý som ja nemala 🙂 ale bola som krasne, tak čo!
Tvoje príspevky jednoznačne vyzneli ako ospravedlnenie chlapa, ktorý sa takto chrapunsky správa ku žene, ktorá pribrala 5 kil. Jednoznačnné vyjadrenia, že krasa a brucho nejdu dokopy. Źe muž môže mať velké brucho a plešinu a aj tak bude žiadaný, lebo to šarmu neublíži, pričom žena s bruchom už jednoducho nieje pekná a tým padom pre muža nezaujimava - ano takto to vyznelo, čo si napísal.Že snad to najdôležitejšie čo môže na žene byť su dobré kozy a pekná riťka. Prišli mi tvoje príspevky ako od nejakého pubertiaka.
Momentálne problem nemám vôbec, môj muž je absolutne spokojný a dava mi to dostatočne najavo,

oldman50plus
27. jún 2016

@vejula ja v tomto vôbec absolútne nepíšem svoje hodnotenie. Ja ti píšem o čom si myslím že sú fakty pretože väčšina mužov aj žien sa bude tak správať:
1. krása, atraktivita a brucho nejdú dohromady (teraz nehovorím o nejakých 5kg)
2. Kozy a riťka sú primárne dôležité (samozrejme nároky a hodnotenie je výsostne individuálne) lebo ak ich nemáš dotyčný sa k tebe ani nedostane aby mohol spoznávať tvoju inteligenciu, dobrotu a nekonfliktnosť = sekundárne veci (ktoré ale tiež musia vyhovovať). Mne sa to tiež nevidí ale tak to proste je.
3. Je dosť mužov ktorí sú plešatí s nadváhou, dokonca obézni - a napriek tomu so ženami problém nemajú. Nie s každou, samozrejme, ale nájdu ich dosť, hojojoj. Atraktívnych obéznych žien je veľmi málo, pozri napr. ako sa zmenila taká Christová. Obézni nepekní muži s inými pozitívami (a teraz nemyslím len financie) majú pomerne dosť partneriek na výber, obézne nepekné ženy nie - nehľadiac na akékoľvek ich iné pozitívne vlastnosti. Teraz hovorím o fáze výberu, ak je už ten uzavretý nehrá to až takú rolu. Svet je taký, či sa nám to páči alebo nie.
Mimochodom ktoré hormóny sa ti ukladajú v tuku? Nie je to náhodou tak že hormóny riadia ukladanie tuku a tuk nanajvýš tak produkuje malé množstvo aromatázy ktorá ale v porovnaní s tvorbou estrogénov vo vaječníkoch je nevýznamná? Nechcem byť hnidopich, ale proste chuť na sex si nemala z energetického dôvodu, nie že sa ti hormóny nemali kam do tuku ukladať.
Za to že ti jeden blbec nabulíkal kravinu (pretože iné je ak rozpráva o bruchu partner 50kilovej a iné 100kilovej dievčiny) si vlastne môžeš sama - ako ťa to vôbec mohlo napadnúť. Buď šťastná že si sa z toho dostala, nie každej sa to podarí.

vejula
27. jún 2016

@oldman50plus žena, ktorá ma pod určité percento tuku, stráca ovulaciu, neskôr menštruaciu - z hormonálnych príčin. Povedal mi to nejaký lekar, že podkožný tuk je potrebný pre ukladanie ženských hormonov a správneho fungovania ženského cyklu a pldonosti

stellamaris
27. jún 2016

@michala11111 ked sa takto nepacis manzelovi,povedz mu,ze si ides hladat ineho vhodnejsieho chlapa 😉 to odkazuje moj manzel.
Ostan taka,ako si,vyzeras vyborne.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
katarinamarkova
27. jún 2016

@vejula trošku sa zamiešam, ale nedá mi.....pán doktor ti to musel povedať trošku inak, hormóny sa neukladajú a už vôbec nie do tukov.
áno tuky, sacharidy sú potrebné pre správne fungovanie hormonálnej sústavy.
ale celé to funguje trošku dosť inak 🙂

natalym
27. jún 2016

Ja keď sa pozriem na nadpis tejto témy, tak ma napadne odpoveď:
,, Vymeniť manžela, iný bude rád. ,, 😀

mircalla
27. jún 2016

@oldman50plus No ja by som chcela vidiet toho obezneho a nepekneho chlapa bez penazi a tie zaujemkyne. A to nehovorim preto, ze som zlatokopka (skor pravy opak, cely zivot sa staram o seba seba), ale som pragmatik. Zarucene nepekny, obezny chlap bez penazi a uspechu nemam u zien sancu. Samozrejme daka sa vzdy najde, ale nie davy.
Cize v podstate to mozeme zhrnut, ze ten obezny a nepekny chlap s penizami a postavenim si v podstate kupuje zeny za peniaze, tak to je (ak na to ma a je ochotny investovat). Inak by o neho ani bicykel neopreli. Tie zeny sa volaju kurvy. Ten sex a ostatne s nim kvoki financnym pozitkom dako pretrpia.
nazyvajme veci pravym menom

mircalla
27. jún 2016

@oldman50plus Dala som ti zensky pohlad na vec - nie sice moj, ja by som sa neznizila...samozrejme, ti realisticki to vedia, ze jediny dovod, preco s nimi zena je su peniaze. ti menej realisticki ziju v nejakej iluzii, ze je to kvoli jemu samemu. S niecim takym sa nestotozujem, ale je to tak

mircalla
27. jún 2016

Citujem:

Obézni nepekní muži s inými pozitívami (a teraz nemyslím len financie) majú pomerne dosť partneriek na výber, obézne nepekné ženy nie - nehľadiac na akékoľvek ich iné pozitívne vlastnosti.

ozaj by ma zaujimalo ake pozitiva este ponukaju okrem tych financii alebo veci spojenymi s financiami? Kvalitny sex? asi nie. No ja to mozno poopravim - chlap pokial je inteligentny, vtipny a zabavny (aspon pre mna) tak nemusi byt atraktivny. Ale pozor - zase nezachadzajme do extremu, ze obezny a nepekny - nenahovarme si, ze zenam to nevadi, ale sakra ze vadi...Jedine, ak potom plati to s tymi peniazmi - dnes to fici vo velkom. Opakujem, nie som ten pripad, hnusi sa mi to - len realne opisujem stav

vejula
27. jún 2016

@katarinamarkova ok možno sa neuklada, pointa je v tom, že určité množstvo podkožného tuku je potrebné pre tvorbu ženských hormonov, ktoré ovplyvnuju plodnosť.. A nechuť na sex tým pádom môže byť dôsledkom nedostatočnej tvorby týchto hromonov, teda nejde len o nedostatok energie.

oldman50plus
27. jún 2016

@vejula to si si nezapamätala presne, samozrejme ak nemáš dostatočné množstvo tuku tak ženské cykly nefungujú ale príčina nie je že sa ženské hormóny nemôžu ukladať do tuku - tie sa tam neukladajú, len v malých množstvách tvoria, podstatná produkcia je ale vo vaječníkoch, corpus luteum aj placente. Hormóny sa neukladajú ale produkujú
@miriam11 hej, trošku zjednodušené ale tak nejako to je. Na obranu chlapov ale musím povedať že ak sa nevzrušíme tak sa nám nepostaví a s tým vedome nič nenarobíme
@mircalla nepovedal som davy, povedal som dosť. A že ty si to nevieš predstaviť - dosť žien si to predstaví.
Skús si predstaviť situáciu: Nepekný a obézny, ale pohyblivý, bez problémov schopný zdvihnúť sto kilo, s vysokým IQ, medzinárodne uznávaný expert v nejakej ťažko vôbec pochopiteľnej vedeckej disciplíne, briskne a presne reagujúci, baviaci spoločnosť, bez problémov sa dohovorí 8mi jazykmi, empatický, čestný, romantický a spoľahlivý, schopný reagovať na akúkoľvek tému s výnimkou módy 😢 , - naozaj si myslíš že takýto chlap by si musel ženy kupovať? A teraz mi povedz koho by si našla taká Merkel.

mircalla
27. jún 2016

@oldman50plus ale prosim ta: taky neexistuje🙂 Ostanme v realite. Kolko muzov aspon s takymito prednostami poznas? ja asi jedneho, bol to jeden typek z walesu, ktory nam robil skolenie v Amsterdame. Napriek tomu, ze bol tucny, mal vyse 50 a ja 27 tak ma neskutocne zaujal. Bol neuveritelne rozhladeny, vtipny a mudry, pucili sme sa od smiechu. To bolo pred 17-timi rokmi, haha. Odtvedy nic.

sono2
27. jún 2016

@natalym moj muž kukol na fotku A hovorí, no neviem tie šaty sú divné, nevidno dobre, som mu nechala ohodnotiť, potom mu hovorím o čo ide. A že, no niektorí muži si nevedia vážiť, to nechápem. Hovorím hej? Veď aj mne hovoríš, že som tučná, nie láska, to ja len tak žartujem😀😀

vejula
27. jún 2016

@oldman50plus a poznam XY šťastných manželstiev, kde žena ma mini pidi prsíčka, alebo naopak maxi zadok a taktiež poznám manželstvá, kde je žena jak babika, modelka z katalogu a maju to na prd.
Muža som si nehladala tak, že by som ho lákala na moje prednosti, lebo pri takom, ktorý sa na toto chytí a velmi silno ho ovladaju tieto primarne pudy, by som nemala nikdy istotu, že ho iná neprilaka na svoje sexi telo. PReto som sa chovala tak, aby som pritiahla muža, ktorého len tak lahko nejaka na velký výstrih neuloví 😉 Muži o ktorých ty hovoríš mi nikdy neboli priliš sympatickí... Takí, čo sa otačali za krátkymi suknami atd. Takých si ulovili tie, ktoré tie krátke sukne nosili.. a teraz sa pri nich trápia 😅

mircalla
27. jún 2016

@oldman50plus cize uplne ferovo jedneho priznavam - i ked nesplnal ani polovicu toho, co pises, ale samozrejme to beriem s nadhladom.
Nuz nahodou mal aj dost penazi (samozrejme, nakolko bol uspesny), ale to absolutne nebolo dolezite, zaujal ako clovek, bol skratka ocarujuci, cize podla mna taki jedinci sa vyskytuju len sporadicky. Okrem toho som ho blizsie nepoznala, takze neviem hodnotit veci ako su ponozky na zemi ci neochota vyniest tasky

lavinis
27. jún 2016

@michala11111 podla mna vyzeras super

mircalla
27. jún 2016

A inak suhlasim s @vejula nastasie nie pre kazdeho je fyzicka krasa az tak dolezita.

macatink82
27. jún 2016

@oldman50plus ten muz, ktoreho opisujes, si moze najst zenu, bez toho, aby platil. V mojom pripade, ale pokial by som necitila fyzicku pritazlivost, tak by sme mohli byt "len" vyborni kamarati, lebo by moju zvedavu hlavu asi zaujimalo, co vsetko robi. Interakcia na roznych urovnach s roznymi ludmi je pre mna dolezita.
A Merkel? Ano nie je modelka, ani nikdy nebola. Osobne ju za "skaredu" nepovazujem, i ked niekto iny ano. Kazdopadne je to vysoko inteligentna a vzdelana zena. Ma doktorat z "quantum chemistry".
Jej druhy manzel je tiez profesor toho isteho. A to uz je ina kava.

No ja tvojim vysvetleniam fandim. Aj ked nemusim so vsetkym suhlasit 🙂

natalym
27. jún 2016

A možno je to celkom inak. Chlap má peknú ženu čo v kuse rieši váhu a zrazu ju vidí s krémešom. Tak jej to pripomenie a ona keďže je na svoju váhu háklivá tak sa jej to dotkne.
Veď ako to je, že chlapi neznášajú tie čo furt nariekajú akú majú veľkú riť, až jej fakt povedia, že mali by s tou riťou fakt niečo robiť.

natalym
27. jún 2016

Vraj škaredé ženy sú dobré v posteli. 😀

macatink82
27. jún 2016

@natalym tak ak nemaju s kym trenovat, tak to asi tak nebude :D

natalym
27. jún 2016

@macatink82 Som čítala.