Nepozvala som priateľovu sestru na obed
Minuly tyzden som mala obhajobu diplomovej prace a skoncila som uspesne s Ackom. pozvala som mojich a priatelovych rodicov cez vikend na spolocny obed, no moj priatel vidi obrovsky problem v tom, ze som nepozvala aj jeho sestru. sme spolu 4 roky ale u jeho sestry sme neboli ani raz na navstevu, nikdy nas nikam nezavolala, a ja s nou nemam taky vztah aby som ju chcela pozvat na obed po mojich statniciach. navyse, ma 6 rocne dieta, ktore ma nejaky problem, nerozprava, len vydava zvlastne zvuky, krici, place, ničí veci, ale ona sa tvari ze je to chudak dieta v poriadku a netreba s nim ist k lekarovi a riesit to. poviem pravdu, ze aj to bol jeden z dovodov preco som ju nevolala, pretoze jej mala naozaj nevydrzi minutu nevrieskat a nebuchat a chcela som aby sme v klude posedeli a naobedovali sa, porozpravali sa. som z toho smutna, pretoze som si myslela ze mozem sama rozhodnut koho pozvem a koho nie a ze sa to bude respektovat, nie ze bude vlastny frajer oduty. zavolali by ste ju s dcerou len preto lebo on chce, aby bol klud?
Nie. Ja tiez nemam rada problemove deti na navsteve. Moja domacnost nie je baby friendly preto pozyvam len tych kde to nehrozi. Ani moj brat ku mne nechodi lebo ich deti robia bordel.
Dúfam, že priateľovi si toto všetko povedala ako nám v príspevku.
S priatelovymi rodicmi vychadzame dobre, pozvala som ich lebo chcem, nie preto ze sa to patri. Ked nad tym teraz ale rozmyslam, ked mal pred rokom statnice moj priatel, pozval rodicov, svoju sestru sestru a mna. Tak sa naozaj nema za co hnevat.
@andreakotesova nazvala som ich tak obrazne, aby som nemusela vypisovať "priatelovych rodicov" 🤣
Nevolala som na obed ani moju sestru ani sestry s rodinami(rozumej 9 ľudí)môjho vtedajšieho priateľa terajšieho manžela.bola som len ja on a moji rodičia...nevolala som ani jeho rodičov veď to ani neboli svokrovci ešte.az potom sme urobili guláš partiu bez veľkých oslav
Ja by som ju pozvala - dobrý dôvod na zoznámenie
No tak potom to je vyriešené,veď on na jeho štátnice nepozval tvojich rodičov,nemá ti absolútne čo vyčítať
Nech sa ukludni s tym ze na svadbu ju pozves 😄aj Keby mala byt s niekym inym ako jej bratom.
V prvom rade ti gratulujem , si šikovná a dala si to na pani 👍🍀
On nepozval nikoho z tvojej rodiny a teraz ti chce rozkazovat alebo sa zduvat že si nepozvala jeho sestru!? To z akého titulu ? Ako ti ona pomohla, podporovala v štúdiu ? Ani na jednu návštevu vás nepozvala a ty ju máš volať na slávnosť, tvoju slávnosť ? On nech si pozve koňa brata suseda, ale na svoju akciu,.
Prepáč ale tu mi to smrdí že on nie je celkom ok chlap, veľmi si daj pozor na takéto manipulácie a zduvanie, dôveruj ale preveruj, tzn. .pozoruj ako sa sprava a ako koná. Svrbí ma v päte, že je tam aj iný problém/ problémy a daj si bacha.
Ty sama rozhodneš kto tam bude a kto nie. Nieje je to tvoj manzel, nemáte spolu deti. Je to zatiaľ len priateľ.
To je predsa tvoja oslava, ty si pozvala toho koho si chcela. Mna tiež nepozvala sesternica dokonca na svadbu a mame dobre vztahy, k tomu je to moja rodina, nie rodina môjho priateľa, vôbec som sa neurazila, ani som nevedela dôvod prečo som nebola pozvaná, až na rodinnom stretnutí sme si obe vysvetlili ze ja som aj tak vtedy cestovala, mala som 2 prace, ona byva na druhej strane republiky, čiže nemala som prečo byt nahnevaná a aj tak by mi to nevyhovovalo. Čiže je to čisto tvoja vec koho si zavolala
Nie, môj manžel keď mal promócie tiež nevolal moje 3sestry, neviem prečo by aj mal 😄
Vy pozyvatr,vy rozhodujete. Priatel je odute decko.
Ja mám skôr pocit, že priateľ sa “hnevá” ani nie kvôli samotnému nepozvaniu na obed, ale preto, lebo si ju nepozvala kvôli jej dcére. Možno len nevieš, čo všetko ona s dcérou rieši, nemusí ísť o “nevychovanost” ale o chorobu. V takom prípade treba istú mieru tolerancie, nikdy nevieme čo nás v živote postretne.
Mozes si pozvat koho ty chces. Ak s nou nevychadzate, tak ju volat nemusis. Na vasu svadbu uz by to bolo ine, ale aj tak nemusis mat ludi, ktorych nechces aj ked sa to patri.
ked tak nad tým premýšľam ja som pozvala na oslavu mojich štatnic len svoju rodinu (rodičia, surodenci a moj krstný s rodinou) a priatela /terajšieho manžela/, jeho rodičov ani rodinu nie...a zase on pozval iba mna a svoju rodinu.. ked sa nenavštevujete s jeho sestrou je logické že si ju nevolala..snad to toho tvojho prejde,..
Pozvala by som len mojich rodičov, veď oni majú tiež podiel na tom , že som vyštudovala…a samozrejme môjho priateľa . A dovidenia
no ja by som nepozvala ani rodicov priatela, lebo pre mna na promocie patria mama otec surodenci a moj priatel (bez rodicov) Takto ked si pozvala aj jeho rodicov, tak zrejme mali pocit ze im este chyba dcera a tvojmu priatelovi sestra. Nerozumiem naco si volala aj jeho rodicov a dalsia vec, ze sa necitili oni ze tam nemaju tam co byt a este sa citili ukrateny ze nemaju tam svoju dceru. No neviem neviem.
Ja by som na tvojom mieste pozvala len moju rodinu a z priatelovej strany iba jeho..ale na margo vztahov v rodine si myslim ze ked uz teraz si nerozumies s jeho blizkymi..nie je to dobry zaklad ani pre buduce manzelstvo.dobre a stabilne .rodinne vztahy su strasne dolezite pre zivot a ano aj na strane partnera..rozumiet si so svokrovcami, svagrinou, svagrou, jeho priatelmi..moct sa o nich opriet..to je na nezaplatenie..a idealne je ked si aj obe rodiny navzajom rozumeju...kde su konflikty..tam je iba peklo,nic ine..tisic prispevkov je tu o tom..ked manzela, tak aj dobru rodinu, inak to nestoji za nic..moj nazor
Ja som po mojich promociach volala tiez iba nasich, moju sestru, vtedajsieho frajera a jeho mamu, to kde sme aby som volala celu jeho familiu..
S tym postojom k tomu postihnutemu dieťaťu sa troska zamysli a tvoje nepozvanie je ok v tom,ze ved sa nenavstevujete ale ak mas v srdci dovod nepozvania hendikep.dieta tak to je zle,vies, normálny človek keby sa navstevujete aj po obede odidie alebo slušne odmietne napr ze ma dovod tam neist alebo ze to nebude pre dceru ok,ja som tiez tak nebola a dokonca rodine a ok,chapem respektujem a este + sme mali ist 150 km na tie promocie takze sme nesli
Inak priatel je cudny no,ze sa zduva..
A vasich rodicov nie. Tak potom mu s pokojom povedzte, ze vy ste sa tak rozhodla a je to spravne. No zjavne taka pevna v rozhodnutiach este nieste. Vy rozhodujete podla toho co citite, ostatni tiez nech robia rovnako.
Ja by som to povedala takto. Na promócie môžeš pozvať hocikoho, ja som tam mala dokonca kamarátku mojej mamy (pretože nemám otca a nechcela tam ísť sama). Skôr mi z toho vyplýva, že ste o tom spolu predtým vôbec nekomunikovali, či? Pozvať ju samozrejme nemusíš, ale ak máš partnera 4 roky, tak minimálne porozprávať sa o tom môžete. Vopred. Čiže ak neprebehol žiadny rozhovor k danej téme, tak je to zvláštne.
Preco chce aby si ju pozvala? Chce vylepsit vztahy? Ak ano je to dobra prilezitost.
stazovala sa ta sestra tvojmu priatelovi? ked je on ofucany?dost zarazajuce,ze on vasu rodinu nepozyval,vy k tej sestre nechodite-a on sa oduje? on k nej nechodieva ani sam?bacha,mne takto skoncil vztah,ze moj expriatel hladel viac na zaujmy svojej sestry nez na mna...zamysli sa-ofucal sa na teba-hoci mal podakovat za pozvanie seba a rodicov,tam to malo skoncit,pokazil ti radost a este v tebe vyvolal pocit viny....hm...
Ani ja som neplánovala zavolať vtedy priatelovu sestru na promócie, aj keď máme akože normálny vzťah, no ona sa viac menej pozvala sama, že to ešte nezažila a chcela to vidieť, tak som pristála, išli sme aj všetci na spoločný obed. No inak by som ju nevolala, keď bude mať priateľ niečo také tak nech si zavolá svoju sestru.
Samozrejme, ze áno. Ked budete mat nezhody, a na toto si spomenie, mozno to ukončí s tebou. Je to jeho sestra, nie skryta frajerka. Ked k tomuto nedokazes mat pristup, to budete rodina.
@jaaty ja som mu nespomenula ani naznakom nic o tej malej, nepadlo ani slovo. Proste som povedala ze chcem pozvat nasich aj jeho rodicov a to je cele, ze s jeho sestrou sa sice registrujeme ale nenavstevujeme, nepiseme si, nevolame, nestretavame sa na kavu, takze na to nevidim dovod, ze ak by som volala niekoho dalsieho tak to potom najlepsiu kamosku ale tak, ale ze som vyslovene chcela ist takto v uzkom kruhu
Keď som končila VŠ a mala promócie už som bola vydatá. Na oslavu ukončenia štúdia som pozvala len mojich rodičov, súrodencov a môjho manžela. Nevidím dôvod pozývať manželovu rodinu. Počas celého štúdia ma moja rodina podporovala, manželova rodina sa ma nikdy ani len nespytali ako sa mi darí v štúdiu. Samozrejme že pozvanie čakali ale ja som nevidela dôvod ich niekam volať.

Nie, nepozvala, bola to tvoja oslava a ty rozhoduješ, koho pozves. Pozvala by som iba v tom prípade, že by sim skončila s B-Eckom😉