Nepozvanie na návštevu
nie je to až taký veľký problém, ale názory ma zaujímajú. takže: vadilo by vám, keby váš partner, s ktorým oficiálne tvoríte pár cca 2-3 roky, ale nežijete spolu, vás nepozval (a ani vám to "zo slušnosti"nenavrhol) na návštevu k sebe aj ked vie, že v rámci turistiky, ktorú sa chystáte absolvovať (so skupinkou turistických nadšencov) pôjdete okolo jeho domu? (samozrejme nemyslím celú skupinu, len vás a prípadne vaše deti).
@miadi ja som bez mojho bola 3 mesiace, ked sme boli spolu 2,5 roka . a poviem ti, boli to stavy zufalstva, naozaj tazka situacia.. ziaden skype, ziaden net , len raz za dva tri dni rozhvor cez mobil, cez polku sveta. malis me dva mesixace po svadbe.. obcas som si poplakala, obcas som mala depku, obcas sla s priatelkmai a starou partiou na vyjadz. teraz chodieva na sluzobky niekedy tyzden, iekedy dva tri dni ... sme spolu 10 rokov ... niekedy mi chyba uz len vtedy ked je doma a ja sedim v kancli, a nevideli sme sa dve hodiny a tak si volame ako pubertaci 😀
@sheldonc no jr to aj o tom co ste za toe 2-3 roky planovali.
my sme sa spoznali v juli a to som mala dceru s prveho manzelstva, o 3 tyzdne sme boli u nich, do mesiaca sme sa stahovali, do roka svadba,osvojenoe, teraz bude 6 rokov a mame dslsie 2 deticky, stihli sme postavit bungalov, zaberak,ale uz len uzivat.
no my sme hned brali vztah nie alo chodenie ale ako vytvorenie rodiny.
zda sa mi,ze este to asi nie je az take vazne u vas.
@sheldonc tym, ze takto premyslas, nie je cas na nejaku zmneu vo vztahu ? je jedno akeho charakteru . mozno malickost, mozno nieco robit INAK ,
lebo taketo nejake mylsienky som mala pri byvalom. boli sme spolu 2 roky, nechodila som k nemu domov ani on k nam, no nais rodicia vedeli ze sme spolu, ale nazvala by som to asi fakt ze priatelstvo s " vyhodami" 😅 ale tak, mala som 17 , ina doba 😀 😀
@tinka323 nie kazdy ide do vztahu s tym, ze si chce budovat rodinu ... pri mojom teraz uz muzovi sme vedeli od zaciatku, ze budeme spolu, ze je to to prave, no pri byvalom, to bolo , nic neplanovane, uzivali sme si pritomnost, neriesili sme ani len to, co bude zajtra .... no zaroven ma ku koncu chytali take divne stavy ( aj ked sme mali ozaj vzrusujuci, adrenalinovy vztah, plny prekvapeni ) .. chybala mi mozno nejaka istota , ze sa rano mam vedla koho prebudit, ze mi ma kto uvarit veceru, ze si budujem svoj zivot vo svojom byte so svojim muzom ...
@hrcavdeske mas pravdu...len neviem aku zmenu...mna nic nenapada a on si mysli, ze je vs 😖 etko ok a idealne takto
@cervenaruza123 napisala si to tak poeticky, ale myslim, ze mudro 😀 😀 😀 .. ide o to, ze clovek skor ci neskor stretne ineho, kto ho viac zaujme, a ved par sa potrebuje rozpravat o sobnych veciach, o tom co kto zaziva, par zdiela svoje stastie aj problemi .....
bud on alebo ona stretnu skor ci neskor niekoho s kym sa o tieto veci budu chciet delit... ine je ak je autorka temi starsia zena, ktora ma uz deti vacsie , a nejake vztahy za sebou ( aj to moze byt ) vtedy je clovek ozaj opatrny
@hrcavdeske ja som bola raz 2mesiace bez neho na Sk v lete a kazdy vecer skype aj tak mi bolo smutno a hoci mne bolo super kazdy den som chodila von do mesta sa s kamoskami vencit..k jazeru kupat a tak proste lazo plazo relax furt mi chybal a zelala by som mu aby zazil aj on Sk v lete ked je tak fajn na korze..ale on si nemoze v lete zobrat volno len v zime..no a chcela som si aj mamu uzit kedze ma nevidi dost casto..
Praveze je fajn ked si clovek moze aj chybat potom si viac vazi co ma..a to chybanie si aj ked ste blizko poznam 😀
@sheldonc v inej teme zase hovoris, ze aj ty, ked mas deti na prázdninách a teda mas volny cas a mohla by si byt s nim, tak uprednostnis cas iba pre seba (nehovorim, ze vzdy).
pisala si, ze vas vztah je zalozeny takto tolerantne.
(tusim to bolo v teme, kde autorka je na vazkach, ako po obrovskej zaplave lasky a následnom necakanom rozchode a znovu vytvoreni kvazi-mileneckeho priatelstva na tom s tym priatelom vlastne je.)
mohla by si byt s nim, nechce sa ti, tak nie si. mozno si on mysli, zeby si mala byt s nim, ked konecne budete len sami dvaja.
on by ta zas mohol pozvat, ked je prilezitost, nechce sa mu (nenapadlo ho to, atd), tak nepozve. ty si myslis, ze by mohol.
Mas v podstate rovnaku situaciu.
toto neber ako vycitku. len som chcela poukazat na to, ze si sa asi ocitla v stave, ked ti inak bezne principy vasho vztahu mozu aj vadit. a to sa stava kazdemu.
@moonlight1210 ano, je to tak....nechyba mi.....ked som tyzden sama, on ma vola von, k nemu, kade-tade, mne sa nechce....som radsej sama a uzivam nicnerobenie (a tiahne mi na 40, rodinu uz ziadnu nechem, raz stacilo, nevydalo) 😎
@sheldonc strach ? myslim si ze ak mala @tinka323 toho spravneho partnera, tak strach urcite nemala, pretoze pri tom pravom clovek citi akusi istotu, taky vnutorny pokoj.. a vzdy sa da odist, nastahovanim sa nic nekonci, jednoduch si pobalim veci a zavriem za sebou dvere...
alebo sa mylim ?
ako ste casto spolu ? kolko byvate od seba km ? ak ta to nebavy , tak nie je co riesit, treba si uvedomit, ci je to laska, alebo len priatelstvo, a co vlastne ocavas od toho vztahu ty ..
toto je super ked si dvaja vyjasnia, co chces ty v tom vztahu dosiahnut
- mozno len priatela s ktorym sa navstivite raz v tyzdni, pripadne ste spolu cez vikend, mate super sex, maximalne prespite jedne u druheho noc raz za cas, a kazdy si idete po svojom cez pracovny tyzden, ale volate si casto, lebo si chybate
- mozno niekoho, koho mam len na sex raz za mesiac, inak pocas tyzdna si jeden na druheho ani moc nespomeniete
- mozno niekoho, koho chces stretavat castejsie, chces ist do kina, na veceru, na vylet, mozno aj tu turistiku, stanovacku, zasmiat sa na vecernom filme doma, alebo vytancovat v bare, no zaroven, ked ti bude tazko ta bude vediet vypocut, a chlapsky podrzat ...
@sheldonc aspoň vieš čo chceš a čo nie....
@hrcavdeske to prve je spravne (tvoja prva odrazka) a par km sme od seba, asi 5 😀
@sheldonc vies co ? aj som si myslela, ze mas viac rokov .. takze ta uplne chapem.. mam sice o 10 menej, ale mam rozvedenych rodicov a oboch s partnermi, a kazdy vztaj je diametralne iny ... otcovi trvalo 3 roky kym nam vobec oznamil, ze ma niekoho 😅 aj to stylom " toto je moja kamaratka " 😀 😀
kym matka si uz veci pomaly stahovala k priatelovi, a to este ani rozvedena nebola a uz planovali spolocny zivot a super svadbu 😀
len ti chcem povedat, stale si este mlada , a clovek je tvor spolocensky, mozno rodinu / ty muz a dalsie dieta ( uz nevytvoris, no najst si partnera s ktorym budes stastna si mozes, bez pochybnosti, bez zbytocnych uvah, bez trapenia a premyslania, ci je vsetko tak ako ma.. jednoducho niekoho s kym zostarnes , a budes si uzivat kym deti uz pomaly odrastaju .
lebo mam sice menej rokov, ale nikto ma nepresvedci, ze clovek lasku nepotrebuje, aj ked si uz nejakym vztahom presiel a ma napr 40 ako ty .. to je ten najlepsi vek 😉
este to upresnim...nikdy sme spolu nestravili noc, nebol cas ani priestor a asi ani dostatok chuti vidiet sa rano pokrceny 😅
@sheldonc nechyba ti to ? teda ta stravena noc s muzom ?
@sheldonc mozno je to vekom (bez urazky)moja mama tiez tak ..v 20vydata v 40rozvedena..a potom uz nechcela s nejakym "cudzim"chlapom zit..ze si vytrpela dost a chcela svoj klud..vztahy mala..take ako ten tvoj..
ale nejak sa porozpadavali...ako ktosi povedal ze vztah je ako rastlina bud rastie alebo hynie
jeden taky vztah stroskotal na tom ze vselijake sluby boli ale ked potrebovala oporu tak zmyzol...a dalsi zase len sa chcel k nej nasackovat..najprv ju zboznoval a ku koncu vsetko ofrflal..
no to vekom -chcem povedat ze clovek si zvykne zit sam vo svojim nema chut sa prisposobovat pocuvat dake reci byt kralovnou svojho priestoru..alebo kralom...
nejake kompromisi alebo vychadzanie si v ustreti uz sa im nechce chcu mat vsetko podla seba..je tazsie si zvyknut na niekoho mat ho vedla seba..taka emocionalna flexibilita tam uz podla mna nie je..no a chlapi vekom tiez nie su dako lepsi..jedine ak ho vcas odchytia a vycvicia pekne doma 😀 ale to sa da len kym su mladi a tvarovatelni...ale keby si bola spokojna stym co je tak by si asi neriesila banality ze ci ta mal pozvat ci nie..ale aj tak 2-3roky je dost dlha doba -investicia tvojho casu a emocii na nieco co by ta malo naplnat a robit stastnou..ak nie tak mozno je cas hladat nieco ine
@miadi mas uplnu pravdu, je to presne v tom zivote tak....nezniesla by som vedla seba nikoho na vztah typu 24/7 uz mam svoj klud....mala som aj ulety nejake, ale uz by som nehladala nic....uz nemam chut na chlapa vobec vo vseobecnosti...uvidime, kolko toto vydrzi a potom uz nechcem nic....neocakavam nic a uz nemam energiu ani chut riesit volaco ine.....akosi ma to nenaplna s tymi muzmi

@sheldonc mne to pride, ze mate mozno pekne priatelstvo s benefitmi, ako tu uz bolo spominane.. partnerom by som ho nenazvala, ale to uz si vy rozumiete lepsie co je medzi vami..
teraz k tomu pozvaniu, uporimne, aj keby mi povie moj kolega v praci, pripadne kamarat, s ktorym si rozumiem, no nie sme spolu casto, alebo niekto koho poznam, ze ide okolo ,
tak by som mu povedala ( v pripade, ze budem doma teda ) : " jeej, to je super, sa mozes stavit na kavu, aspon pokecame, sme sa dlho nevideli "
ako mylsim, ze je normalne drzat si socialne vazby aj v reale nie len cez telefon ci net . a bolo by jedno ci je to kamos, kolega, priatel.. proste ide okolo domu, nech sa stavi...
kazda chvilka s priatelmi, alebo v spolocnosti, niekoho koho radi uvidime, je super.
neviem aky mas vztah s tvojim priatelom, ci partnerom alebo cim je .. ja som ina povaha, ale asi by som mu pri prilezitosti ked mu poviem ze idem na turistiku nedaleko jeho bydliska povedala : " ... po ture sa stavim na kavu asi , lebo ju budem urcite silno potrebovat " a so smiechom , nadlahcenostou s tym, ze tomu neprikladam vyznam .... a cakala by som reakciu..
co by povedal ?
1. " jezisi kriste, nie nechod , nemam kupenu kavu "
2. " super, budem rad , aspon ta uvidim "
a vela inych scenarov, no z nosa by ti asi neukusol..
ked uz si tu napisala temu .. mozem vediet kolko mate rokov ?