Nepracujúce ženy
Aký máte názor na ženy v domácnosti? Moja budúca svokra je taká, ukončila školu vydala sa a odvtedy vôbec nepracuje. Má 2 deti a ešte len 45 rokov, minuly víkend sme boli pozvaní s mojimi rodičmi aby sa spoznali, moja mama má o nej zlu mienku keďže takéto ženy neznáša… čo sa týka financií nie sú bohatí ale majú sa ok… no ja tomu aj tak nerozumiem… bola tam aj budúca švagriná (manželka jeho brata) ktorá je teraz s druhým dieťaťom doma a mama sa jej pytala dokedy je na materskej a kedy ide zase pracovať atd a ona a jej muž že ona pracovať nebude načo… milujem svojho snúbenca ale má zvláštnu rodinu neviem ako s nimi budem vychádzať
@evamarek77 neboj sa, veľmi dobre rozumiem, ako funguje dôchodkový systém. Práve preto sa naň ani náhodou nespolieham, pretože viem počítať. Vek dožitia sa zvyšuje, ale počet ľudí, ktorí prispievajú sa znižuje, keď pôjdu do dôchodku ročníky husakovych detí, tak z tej úžasnej solidarnej sporitelničky bude ubúdať oveľa rýchlejšie, ako pribúdať (čo sa deje už aj dnes) Takže nás čaká buď suma dôchodku vo výške almužny a jedno teplé jedlo v rade na charite. Alebo zvýšenie veku odchodu do dôchodku na 70+. Tým sa opäť zníži priemerny vek dožitia, nakoľko ľudia budú zodrati. Takže ja si radšej šetrím po vlastnej linke, aby som sa mohla rozhodnúť sama, kedy do dôchodku pôjdem a nie sa spoliehať na štát.
@elizabet173 tvrdím niečo iné? A dobu neporovnavam, len demonstrujem na príklade "normu" vtedy a dnes.
Neriešim život iných žien a je mi jedno či pracujú alebo nie .Nijako sa má to netýka ,veď svoj život riadim ja sama a ak budem chcieť pracovať alebo budem musieť ,tak budem .Ako by mi pomohlo riešiť že Anča od vedľa už 12 rokov nepracuje ale každý rok chodí na dovolenky ? Golf,keď si to môže dovoliť a vyhovuje jej to tak ..je to výsostne vec jej a jej manžela
Každého vec,nestarám sa. Aj keby to bol recidivista,pokiaľ so mnou je normálny,nemám problém s nikým. A robiť predsudky hneď lebo niekto nepracuje. Na hlavu.
@mateson no to druhe v 19.,...to bola asi nehoda? Ale niečo to malo do seba, ta zelezna opona.... Akonáhle sa v 90.dvihla,vsetci sa rozprchli a majú sa lepšie??? Niektorí hej, ale skôr mi prevažujú ako stratená generácia II. Nás prof.--- krásne nadané dcéry, hneď ťahali do Anglie. Neviem, ci čakali niekoho z kráľovskej rodiny, ale dnes bezdetne, bezchlapove 50tnicky.Tak mi ľúto, ked starého stretnem, už vidí, ze vyhynul. A bol by to dedo ako lusk, keby mu dali šancu💔
Panebože čo je na tom zvláštne ? to je čisto jejich vec a nie tvoja a tvojej mamy 🙂 uvedomuješ si, že toto je každého vec ako si to doma "uprace" ? 🙂 prečo by si si nemala s nimi vychádzať ? lebo ráno nevstávaju do práce ? ...keby chodila do práce-tak si budete rozumieť ? :D ty a tvoja mama ste zrejme riadne vyrývačky a montujete sa radi do ludí .. zrejme je tam žiarlivosť že nejaká žena si može dovoliť byt doma - inak to nechápem fakt ... ešte ti nič neurobili a už ich nemáš rada a rozoberáš ich tu ,,,lebo aj tvoja mama ti dáva rozumy o veciach čo Vás nemusia ani trápiť 🙂 strašne zle začínaš s nimi ....
@nelca0510 nuž ja neviem, ale poznám aj takých dôchodcov, čo celý život dreli a majú teraz taky dôchodok, že nebyť deti, tak nemajú na základné potreby, ty takých nepoznáš? A dreli ťažko. Moja babka ako doktorka mala taký smiešny dôchodok, že mi to v rakúsku neveria že jedna doktorka, čo celý život pracovala v o vysoko infekčnom prostredí a neskôr na Radiologie a dokknca este aj ako dôchodkyňa mala toľko, čo mala... Takže nejako sú nemyslím, že jediná motivácia ma byt ten dôchodok, ale to nič nemení na tom, že niekto odsudzuje človeka, ktorého ani nepozná na základe toho, že je doma. A nejaka neviem co, snúbenica by sa mala triasť, že ju na stare kolená bude musieť život. Zamyslieť sa aj nad tým, že ťa žena môže byť aj zabezpečená, mat vlastnú nehnuteľnosť napríklad atď, to vám babeny neprislo na rozum? Ze nie všetko sú to strha e ženske, či sedia doma v zastere s
Upecenymi buchtami a čakajú zbožné kým príde domov pan manžel, aby mu naložila veceru🤣. Naopak, tie ženy sú väčšinou upravene, kľudne, zrelaxovane a majú v pohode vzťah, nemusia sa hádať, kto bol naposledy po Janka, kto odvezie Klaudius na gymnastiku, chlap v pohode pracuje a zena sa venuje.je to ich model. Mňa by skôr drazdilo, že s mojich odvodov sa platia predĺžené rodičak, pandemicke OCR tým, ktorym vôbec, ale vôbec nepatria. Ktorý štát toto poskytuje? Ako sa zveselá doslova oj...a systém, kde sa dá, ako ženské sedia od prvého ocikaneho testu na PN, kto to platí? Niekde to bude mať koniec a na dochodcoch sa šetrí podľa mňa najviac, ta ženská je schop a práce, vie nájsť jasle, škôlku, opatrovanie zdvihnúť rit a opustiť 6 ročne decko a ist makať, chorý 70tnik fakt túto možnosť nema
@maciatkolulu konecne niekto, kto povedal ako to naozaj je. Amen 🙌🙌🙌🙌
Spomínajú sa tu dôchodky, ale aj ženy majú kariérne túžby. Predsa mnohé sme študovali, investovali čas a peniaze do napredovania a mať dobrú kariéru je tiež určitým druhom naplnenia života.
Každá má inú cestu, dôležité je žiť život, v ktorom som šťastná
@maciatkolulu Mrzí ma ak si príspevok zobrala ako mikroagresiu. Poraď ako to nabudúce napísať aby sa príspevok nikoho nedotkol. Človek sa väčšinou stretáva so svojimi kamarátmi, kolegami z práce a na základe ich rečí si vytvorí predstavu že tak žijú ostatní. Vo svojom okolí mám 30+ženy čo riešia či vôbec mať deti a ľudí 40-50 s deťmi pod 13 rokov. Tak ma 45 ročná babka v dnešnej dobe prekvapila aj keď v generácii mojich rodičov to bola skoro norma. Na osadnikov so svojským životným štýlom som pri písaní nepomyslela a nenapadlo ma že si to niekto môže tak vysvetliť.
Keby som napísala sociálna bublina bolo by to pochopene alebo ma aj to už negatívny význam?
@evamarek77 lenže my nie sme národ na švajčiarske dôchodky... Ešte stále sme myslením na východ, preto nemôžeme sa mať ako na západe. To takto nefunguje.ak človek chce niečo mať, musí mať v hlave a hlavne v hodnotách upratané
@katka700 nedotklo, pobavilo🤣
@mateson prepáč ak som urazila, prečítala som si svoj príspevok a naozaj som ho napísala blbo. Prekvapila ma 45 ročná babka v dnešnej dobe keď okolo mňa 30tnicky riešia či vôbec mať dieťa.
Pštrosa som trochu nepochopila, čo s ním mám spojené sú akurát veľké nádherné kraslice z ich vajec čo som videla na pred par rokmi na trhoch.
Je podla mna dost drze od tvojej mamy riesit ci tvoja buduca svagrina pojde do prace alebo nie! Keby aj vsetky zeny v rodine tvojho priatela dozivotne sedeli doma a starali sa len o rodinu, vas do toho nic...
@maciatkolulu amen😉 Ale je fajn vidieť, ako to ľudia vnímajú, ako automaticky škatuľkujú a ako automaticky uvažujú, že žena z toho vždy musí vychádzať ako tá blbšia, poníženejšia a samozrejme s holou prdelou...😉 No nič, zaujímavá sonda do premýšľania ľudí😎
@elizabet173 podmieňujem? No fakt som nemyslela, že to takto niekto môže pochopiť. Konštatujem, že v mojom okolí to takto je, ja nikde nevravím, že iný model nemôže fungovať. Neodsudzujem žiadny spôsob života. Akurát s niektorými suzniem viac, s inými nie. Ale to predsa každý. Akurát ja nemám potrebu to súdiť.
@evamarek77 ale aj dôchodky sa zvyšujú, to si dáko zabudla zakomponovať do svojej úvahy. Pozri, ja budem len a len rada, ak sa stane nejaký zázrak a dôchodkový systém neskolabuje, aspoň budem mať na kávu. Ale v žiadnom prípade sa na to spoliehať nemienim.
@evamarek77 Svajciarske dochodky minul Fico a spol. On uz ho ma. Lieta na dovolenky sukromnym jetom a spava v apartmanoch za 3 tis eur na noc. Takze svajciarske dochodky uz su. Len nie pre kazdeho.
https://refresher.cz/113271-Fico-letel-sukromny...
@evamarek77 To ale nemyslis vazne. Po 3 obdobiach 12 rokoch Ficovej vlady obvinovat niekoho ineho pred nim? Ved to Fico mohol opravit, ak bolo nieco zle, kedy len chcel ... Keby chcel.
@zic nuz zivotne minimum maju aj ti co cely zivot makaju a ozaj riesit dopredu starostlivost o taku zenu akoze aky je rozdiel ked zena pracuje ci nepracuje? boze ved kazdy moze raz potrebovat pomoc a v tedy idu peniaze bokom, ved ide o rodica🫣 fakt otras takto rozmyslat🥶 ked sa ty zadlzis , havarujes ostanes na voziku , nebudes schopny to splatit aj ked si mlady bude ti dobra aj taka svokra, bo ti da aj posledne👩🏻💻

Ich život, ich vec, teba to nejak ovplyvňuje v živote? A už vôbec nerozumiem že tvoja mama ma o nej zlú mienku, neznáša také ženy. Aké také? Ani ju evidentne nepozná ale už ju hodnotí.