icon

Nepredali sme auto rodine. Čo si o tom myslíte?

9. nov 2021

Ahojte ženy najskôr sa chcem vopred ospravedlnit za to že píšem anonymne máme v rodinu taku zaujímavú situáciu a chcem poznať váš názor. Nedávno sme s manželom kúpili nové auto..dlhé sme naň šetrili s tým že zároveň predáme aj nase staré auto na ktoré sme našli kupcu a cena bola 5000 eur..no len tu nastal problém.. švagrovci mali staré auto ktoré sa im teraz tak pokazilo že už neodporúčajú opravu a svokru napadlo že.nech teda kúpia auto od nás keďže my máme na predaj.. švagrovci prišli k nám s tým aby sme auto predali im že teraz auto veľmi potrebujú ..hneď dobehla aj svokra a tým že samozrejme im ho mame ale predať za oveľa nižšiu cenu keďže to predávame rodine tak hádam nebudeme pýtať toľko koľko by sme chceli od cudzieho.. svagrovci pritom môžu dať Max 2000 eur..lenže pre nás je to málo keďže všetky nase úspory išli do nového auta..medzitym už ten kupec volal že da aj 6000..nakoniec sme sa dohodli s mužom že auto predáme kupcovi..že sestre to vysvetlí..a od tej doby sme s mužom čierne ovce rodiny lebo su nám vraj peniaze prednejšie ako rodina

Strana
z3
arasidka123
7. jan 2022

Či by to tak svokra riešila tiež, keby manzelova sestra s jej mužom boli na vašom mieste....

ckatka
21. jan 2022

Pre všetkých do budúcna.
V rodine je najlepšie veci si darovať, a ak za ne niečo očakávam, radšej ich predať mimo rodiny. Pretože nič tak nedokáže rozhadat rodinu ako peniaze.
Zákon schvalnosti hovorí, že akonahle predas perfektne fungujúcu vec rodine, zaručene sa čoskoro pokazí 🤷‍♀️😂
A s požičiavanim peňazí je to rovnako. Iné je, požičať (dat) dve eurá, lebo zrovna tu za cigy sa nedá platiť kartou....alebo výnimočne požičať na pokazenu chladničku (lebo rezerva je na sporiacom účte kde trvá tri dni kým sa prevedie) s tým že tie peniaze ale sú a vieš že vrátia...
Ale iné je požičiavať furt na niečo, lebo "nemaju". Tak dokelu....zakrývam sa len takou perinou na akú mám.

V dnešnej dobe je mnoho rodín, ktoré prišli o prácu a proste nemajú....
Ale je veľký rozdiel, keď niekto len natrca ruku "daj mi, lebo nemám"...A keď sa niekto pýta "ako si u teba môžem zarobit"?
Poznam rodinu ktorá nemá príjem, a keď potrebujem nejakú pomoc (upratať, opraviť...), tak si ich zavolám a platím im normálnu trhovú hodinovku. A všetci sme spokojní. Ale prečo by som mala.dotovat niekoho len preto, že ja som si vydrela a mam?

mishka81
23. jan 2022

Tak taku este nehrali aby mi niekto kecal do toho komu a za kolko predam nieco co je moje. U nas to tiez skusali ale som ich poslala niekam do teplych krajin. Zial najviac hadok v rodine je kvoli majetku.

denkatn
24. jan 2022

dobre ste to spravili, ja som niekedy taka "sprosta" ze pod natlakom ustupim a myslis ze si to niekto vazi potom neskor ked ja potrebujem? my sme pre svagrinu spravili veci v hodnote tiez asi 4000 Eur, lebo chcela byt financna maklerka, ale my sme mali uver cez ineho, ale potom ze jej to pomoze na zaciatok, ale cez nu to bolo o tych 4000 eur nevyhodntejsie. tak som si povedala, ze rodina. no a ked som potrebovala postrazit malu, tak mi napisala, ze sa mam opytat mamy ci mi nepostrazi. a odvtedy sa s nami ani nebavi, lebo muz jej zevraj nieco nepekne povedal do telefonu (asi aj ano) aj ona jemu. ale to ze sme koli rodine v strate zostalo dlhodobo nepovsimnute, takze z mojej strany mudro ste spravili, aj ja tak druhy krat spravim

micusa2222
9. okt 2023

všetko pekne vysvetliť,,že aj vy rátate s každým Euro...ak to nepochopia, smola...ich problém...

Strana
z3