Nepríjemní susedia sa sťažujú, že moje dieťa dupoce a nepočujú TV
Ahojte, ako by ste sa zachovali, ak by vám búchali o podlahu a prišli vám vyzváňať k dverám, že moje dieťa dupoce a nepočujú telku?
Bývame v paneláku, máme štyri deti, najmenšie malo rok, ostatní sú školáci. Susedia pod nami sú dôchodcovia, sú celé dni doma a mám pocit, že iba striehnu, že čo sa u nás pohne.
Najnovšie začali búchať o podlahu a dnes sa aj prišli sťažovať. Ozaj sa snažíme byť k nim tolerantní, ale zas aby to išlo na úkor nášho rodinného života? U nás to "žije" naozaj až na večer, keď sa konečne všetci stretneme. Ale od 22:00 je u nás už ticho. Ráno sa vstáva cez týždeň o 7 a cez víkend o 9.
Hádať sa ozaj nechcem, nie sme žiadni asociály, obaja sme s manželom vysokoškolsky vzdelaní, vôbec sa nehádame, nebijeme. Len susede vadí podľa mňa už aj to, že nás je viac. Ešte sme sa ani nenasťahovali, už riešili, že prečo sa sťahujeme tam, prečo nie do domu a pod.
Dá sa to slušne vysvetliť, že nech sa do nás nestarajú?
Ďakujem.
Lebo ak sa vztahy vyhrotia, kludne im suseda moze zacat robit schvalnosti, takze isla by som zmierlivou cestou na to.
U nas panelaku su tiez same rodiny s detmi, stale nejake dupanie, behanie, krik, hadky, plac, kaslanie, smrkanie, chrchlanie, vysoke opatky na plavajucej podlahe 🤦♀️ (zeny toto nerobte, fakt)... Ale nevadi mi to. Lebo to je proste ZIVOT! ...Nech sa odstahuju, ak mi to vadi.
Akože vysokoškolsky vzdelanym ľudom dupu decka sofistikovanejšie než ostatným? Ci načo ta poznámka 😀
@kittykat22 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@lesana25 Tiez som nepochopila poznamku, ze su obaja vysokoskolsky vzdelani, akoze nikto iny nie je, len oni 😂😂😂
Ako by sme sa zachovali? No skonsolidovala by som si deti. Vola sa to ohladuplnost, slusnost a tolerancia. Ale kedze ste vysokoskolsky vzdelani, tak o tom asi nieco viete. 4 deti su fakt dost a ked si ich rodicia nevedia usmernit, tak kto iny? Vrieskat a dupat vonku.
Moja mama ma nad sebou rodinu s piatimi chlapcami 😭 mamina je neskutocne tolerantna a nastastie aj trochu hlucha, ale to co preziva od 5tej rana do neskoreho vecera je cosi strasne. Zazila som to aj ja. A pravdu poviem, ak by som ja mala nad sebou taku rodinu, tak to psychicky nezvladnem.
@lesana25 možno zato,že tu na MK sú niektoré osoby schopné autorku obviniť,že so 4 deťmi je určite niečo medzi asociálmi a mnohopočetnou menšinovou rodinou? Tiež si si neodpustila ironickú poznámku🤔
Cez den.je to normalka, deti kricia dupu hraju sa. To je zivot v panelaku. Ake vecer zatial vsade kde som byvala platilo pravidlo ze po 20 hodine sa vsetci mali stisit. Cize nie uplne nocny klud ale uz ziadne kricanie, hlasne rozpravanie, ziadne nahanajuce sa deti. Vsetci sa o to aspon snazia predsa po tej osmej kazdy chce svoj klud. Tiez mam male deti, extremne hlucne dieta s pas ale po osmej uz spi aby bolo ticho. Aj ked to.znamena ze aj my vsetci s nim zalahneme do postele. Inak by tu behal a vrieskal aj do 22 a to by sa tiez uz chodili susedua stazovat. A podla mna pravom kedze dost si odtrpia cez den. Prosto zi a nechaj zit, ak chcem aby mna niekto toleroval tiez musim nieco prekusnut
Aká som nesmierne vďačná za susedov, ktorých máme. Nad nami dôchodcovia, pod nami dôchodcovia a oba páry neskutočne toleratné a milé. Priateľ tu býval 10 rokov sám, 90% času trávil mimo byt, takže tu bolo stále ticho. Zrazu sme tu my s trojročným synom, ktorý na život v byte zvyknutý nebol a podľa mňa aj dosť dupká keď sa hrá alebo chodí aj napriek tomu, že ho upozorňujem. Jeden jediný krát tu bola zazvoniť suseda z dola a nie preto, že tu bol hluk ale preto, že tu ten hluk nebol. Bola sa opýtať či sme v poriadku a zdraví keď je zrazu ticho... Keď sme sa prvý krát stretli vo výťahu tak nám povedali, že sú radi že to tu konečne trochu ožije,lebo bývať medzi ľuďmi a nevedieť o nich, sa im nepáči... Vedľa máme dva byty jedna mamička s cca 10 ročným synom. Strašný čert, vždy o 21 :00 si začína kopať loptu do steny ktorá je spoločná s izbou kde spáva malý, vždy do 10 minút prestane a ide sa uložiť, niektoré by ste sa z toho asi pos*ali.. V druhom byte mladý pár s velikánskym psom, ten občas štekne tak, že mi vyletí ovládač z ruky ako sa zľaknem, vždy y sa na tom iba za smejeme keď sa so susedmi stretneme. Ja neviem bývate v bytoch kde treba očakávať hluk. Dôchodcovia nad nami ho tiež robia a dosť, pretože je pani chorá a stále všade naráža, kašle, vsetko jej padá. Aj keby jej spadne tehla o jednej v noci nenapadlo by mi sťažovať sa na to.
My ked sme boli s bratom maly vkuse sa na nas sťažovali susedia ( a to sa poznali od školy boli spolužiaci) vkuse za to že dupoceme že kričíme potom ked som bola staršia že im klepem na balkon popol 😂 a takto jedneho krásneho dna im moja mama pekne nadala a prestalo to.. teraz maju oni deti strašne počuť ako si tie deti púšťajú nahlas pesničky a duní nam cely byt.. no naši to neriešia povedala že nebudu ako oni🙂
Smerodatne je ako sa k tomu staviate vy ako rodicia. Ci sa necinne prizerate alebo deti razne napomeniete, ze mame aj susedov, tak nedup, uz nebudchaj a pod. S tymto sa v byte nehra…etc. Predstav si to opacne, mala by si chore deti co potrebuju odpocivat a spat a niekto ti bude buchotat, dupotat nad hlavou. Zacala by si byt rovnako nervozna. Problem nastava ked rodicia nevychovavaju, problem nie je v detoch ako takych. Cez den je to este ok, ale vecer je to naozaj neohladuplne. Detom to treba ustavicne pripominat. To nie je hanba ale vychova.
Komentare som necitala ale ak to u Vas zije az vecer a klud je az o 22hej ,tiez by som mala nervy. Moje dieta chodi spat o 20tej, ale aj keby chodi neskor, tak od 20tej by uz musel byt doma klud. Max rozpravka a v klude lezat alebo akakolvek hra v izbicke pri ktorej niesu zvuky a podobne
Mám nad sebou susedov s 3 deťmi. 2 školkarky a 1 školáčka. Bývať pod nimi je utrpenie. Nepriala by som to ani najväčšiemu nepriatelovi. Manžel šiel pracovať do zahraničia, aby sme čím skôr šli do domu. Len nedávno som sa vrátila po materskej do práce a keď mi sem tam víjde nočná, tak na pospatie si môžem zabudnúť. Tie decká nonstop dupocú, nechodia len utekajú , v byte ma keramickú dlažbu a plávačku, po dlažbe ťahajú stoličky, vozia sa na kolobežke, búchajú o zem opätkami( kričala na nich, že s tým majú prestať lebo jej ich zlomia). Keď nekričia deti, tak kričí ona alebo jej muž. Každé ráno sa budíme na krik a trieskanie dverami. Aj ľudia v susednom paneláku vedia, že jej školáčka si zle ustlala postel ráno o 6.30 , maminka má rôzne cvičiacie stroje a náradia. Bežne o 7 ráno trieska činkami o zem alebo tou ťažkou loptou. Ja sama mám malé dieťa, ale nikdy sa susedia pod nami nesťažovali. A práve moja dcéra nemohla spávať pre susedov nad nami. Pritom moja dcéra je taká stará ako 1 ich. Moja staršia sa na prijimačky na strednú musela chodiť učiť k babke. Dohovor absolutne nezabral. Odpoveď susedy bola ,že ju susedia nezaujímajú. Bonbonik na zaver je, že má niekolko titulov, ktoré si dala ešte aj na poštovú schránku a pracuje s marginalizovanou skupinou, je soc.pracovníčka. Neviem, čo ona chce iné rodiny naučiť.
@andreatytler dobrý nápad, keď sa hore naťahujú nad nich mladí ľudia, čo budú duoat o dušu, púšťať hudbu atď, tak hold to isté, povedia, že spravili co sa dalo a kašľať na nich😉
Tak som si predsa pozrela tie komentare a ste ma pobavili, mna s tou VŠ napadlo to iste 🤣🤣🤣 @lesana25
@natalienka12
Autorka napisala toto: Predtým sme bývali v dvojizbáku a starší majú medzi sebou menší vekový rozdiel. To bola samá naháňačka, bitky, vreskot... No susedka pod nami sa nikdy neprišla sťažovať, a keď som sa jej ospravedlňovala, že určite robíme hluk, povedala, že to je ok, veď sú to deti.
Tak v dvojizbovom vrieskali, nahanali sa, bili, ale v stvorizbovom uz len lezia na posteliach, maju mobily a PC a ona je rada, ze sa ledva pohnu. Zaujimave 😂😂😂 To bude podobny exemplarny kus ako ta pani co si dala tituly aj na postovu schranku.
@natalienka12 asi predtym boli mensi ti synovia nie?
ja si myslim ze najlepsie urobis ked si pojdes vylozit nohy na tvoju terasu rodinneho domu a nechas panelakovych ludi riesit svoje problemy…
Ja by som neriešila, suseda keď nabudúce príde vysvetliť ze mate koberce, dodrzujete nocny kľud a viac sa urobiť nedá. Dovidenia.
Na trieskanie o radiátor, podlahu by som jej odpovedala rovnako.
Akože treba byť slušný, ohladuplny ale zas odtiaľ potiaľ, nenechat sa zbytočne šikanovat od nervnych dôchodcov, lebo to nemá konca.
Kamoška tak bývala, dôchodcovske peklo, keď ale sused prišiel s tým ze nemá toľko chodiť cez deň hore dole (bytovka bez vytahu a byt mala na vrchu) tak po ňom nakricala aj ona a bol pokoj.
@natalienka12 však a nemohli byť predtým deti menšie? Či deti sa nemenia? Už je dosť rozdiel medzi 6 a 10 ročnými. Je logické, že sa detí biju a potom z toho vyrastú, predtým sa naháňali, teraz su na mobiloch zavesený, čo je na tom?
@panda21 Mohli, ale stahovali sa z dvojizboveho do 4 izboveho, takze predpokladam, ze necakali 3 roky pod mostom, kym deti “zmudreju”
@natalienka12 a čo keď sa sťahovali až teraz, keď sa im narodilo malé? Očividne tam je dosť veľký vekový rozdiel medzi deťmi.
s niektorymi dochodcami je to tak... stazuju sa, ze nepocuju tv, ale to, ze ich tv niekto pocuje zase pod nimi, to im nevadi. nad nami tiez byva pani, co ma cez 80. ked sme prerabali, stazovala sa kazdy den. akoze bolo mi to aj luto, ale prerabat potichu sa nejak neda... az kym sme sa nenastahovali. kazdu jednu celu noc ma pustene radio alebo telku.
@amelia89 Ja si myslim, ze ty najlepsie urobis, ak sa nebudes starat, co ja robim, ci nerobim a kde byvam. Tak, ako si ty pises, co chces, ja si budem pisat tiez, co chcem.
@panda21 Neviem, preco ju stale obhajujes, ta autorka si ty? Ja som napisala, ze treba urobit len maly ustupok, usmernit tie starsie deti, nic viac a isto by aj ti dochodcovia zmenili pristup. To je take tazke? Sama vidis, ze nie je na nich jednotny nazor, pretoze autorka sa sice stazuje na susedov, ale napisala len to, co jej vyhovovalo. Pravda bude niekde uprostred.
@natalienka12 lebo strasne sa tu zapajas a davas nazory na vec o ktorej vies h…nič😅 to je akokeby som sa ja zapajala do temy o zivote v kosiciach a nic o tom neviem🤣
A tu je preco osocujes ze je exemplarny priklad lebo napisala ze predtym ked mala mensie deti tak kricali a teraz uz nie,ty ju poznas a vies ako to bolo? Vsak ty robis presne to iste co potom vycitas ostatnym ludom. 🙄

@nevenka Nikto ju nehejtuje za to, ze maju 4 deti, kolko si urobili, tolko si budu zivit a starat sa. Iba piseme, ze deti treba v rozumnej miere usmernovat a viest ich k tomu, ze budu tichsie.Mozno by sa pomery so susedmi zlepsili, mozno nie (ak je to suseda, ktora by sa stazovala uz z principu, aj keby v byte bolo hrobove ticho). Skor to ale vyznieva tak, ze z bytu, kde zije 6 ludi, jednoducho hluk ist musi a su proste hlucnejsi ako 3 clenna rodina. Tak o to viac treba tie starsie decka usmernit. Aspon o trosku, a cakam na reakciu, ci budu susedia dalej buchat o strop a stazovat sa, alebo sa situacia ukludni.