icon

Nepríjemní susedia sa sťažujú, že moje dieťa dupoce a nepočujú TV

12. nov 2021

Ahojte, ako by ste sa zachovali, ak by vám búchali o podlahu a prišli vám vyzváňať k dverám, že moje dieťa dupoce a nepočujú telku?
Bývame v paneláku, máme štyri deti, najmenšie malo rok, ostatní sú školáci. Susedia pod nami sú dôchodcovia, sú celé dni doma a mám pocit, že iba striehnu, že čo sa u nás pohne.
Najnovšie začali búchať o podlahu a dnes sa aj prišli sťažovať. Ozaj sa snažíme byť k nim tolerantní, ale zas aby to išlo na úkor nášho rodinného života? U nás to "žije" naozaj až na večer, keď sa konečne všetci stretneme. Ale od 22:00 je u nás už ticho. Ráno sa vstáva cez týždeň o 7 a cez víkend o 9.
Hádať sa ozaj nechcem, nie sme žiadni asociály, obaja sme s manželom vysokoškolsky vzdelaní, vôbec sa nehádame, nebijeme. Len susede vadí podľa mňa už aj to, že nás je viac. Ešte sme sa ani nenasťahovali, už riešili, že prečo sa sťahujeme tam, prečo nie do domu a pod.
Dá sa to slušne vysvetliť, že nech sa do nás nestarajú?
Ďakujem.

natalienka12
13. nov 2021

@luci310 Ty tomu tiez tak chapes, ze sa do tych klamstiev zamotala?

jana_eyre_2
13. nov 2021

@natalienka12 fakt píšeš že pre ťažšie chapavych? 🤣🤣 (No zrejme sa stahovali keď zistili že budú mať 4ri deti aby mali viac priestoru, lebo mať 4ri deti v dvojizbovom asi nie je úplne ok) Vieš čo radsej nič.. pekný večer želám..

autor
13. nov 2021

Ďakujem všetkým za príspevky. Chcela som len zistiť, či sa podarilo niekomu vyriešiť podobný problém nejakou rozumnou formou. Možno sa to časom ukľudní, malá povyrastie, bude sa jej dať viac vecí vysvetliť, možno sa odsťahujú susedia, možno my... Ktovie. 🤗 Pekný deň všetkým.

natalienka12
13. nov 2021

@jana_eyre_2 Ak sa prestahovali pred rokom, lebo mala ma rok, tak tie starsie decka nemozu byt predsa starsie o 10 rokov ako pisala. A u vas je uz vecer? 😂😂😂 u nas je 14:47 este len

panda21
13. nov 2021

@natalienka12 1. V dvoj izbaku mali 1,3 a 4 takže je normálne, že také deti sú proste v sebe. Asi tam mali chápavejších susedov, ktorý tiež mali kedysi deti a vedia, aké to je.
2. Normálny časový úsek, že sa o 10 rokov presťahujú, deti majú 11,13 s 14 a už sú kludny, lebo väčšinou od 9-10 rokov tie detska nemajú potrebu sa hrať na jednorozcov a biť sa.
Ty stále píšeš, ako keby ich poznáš a vieš, aký hluk robia. Veď autorka sama píše, že sa sťažujú na najmenšie dieťa lebo padá. Pubertak ti toľko hluku nespraví, maximalne prdne do paplona pri mobile.

livka283
13. nov 2021

Veď im slušne navrhni nech si oni kúpia chatku, prípadne ich vezmem ku nám do špeciálnej školy, kde hold detičky zo záchvatov nevyrastú a hluk by mali do konca života, kebyže jedno také býva nad nimi.. nám sa prišli sťažovať alkoholici čo robili hluk a bordel, hudba, že nám plače bábätko 😂...vieš kam som ich poslala.... Zase pri deťoch mojej sestry, si viem živo predstaviť, že susedia v deň ich sťahovania vytiahli šampus, ja už som mala nervy, že nie sú vedené k ohľaduplnosti, vkuse dupot treskot vrrr , ale susedia neboli ani raz.... kľud mamina sústreď sa na seba a deti, hold panelák veľa nespravíš, robíš maximum pre to, aby hluk nebol tak si povedz, aká si šľachetná a keď to babka nevidí,je ale ozaj len jej problém ;)

leskovael
13. nov 2021

Vôbec nic by som si z toho nerobila... Ľudia sú rozne povahy a niektorim bude vadiť aj ked s prepáčením 💩 v záchode žblnkne... Aj ked je pravda, že možno z praktickejšieho hľadiska by som ja osobne na vašom mieste hladala bývanie na prízemí a vyhli by ste sa týmto problémom.. Ale ak máte koberce, nerobíte hluk tak len mavni rukou. Ja nikdy nezabudnem na kkta ktorý mi bol trieskať na dvere o 1h rano ked malému išli zuby že čo mi dieťa plače, čo ja robím🤦‍♀️ a potom ked sa maly ukludnil tak som toho debila počula zdola jak hulakal ako vyhodil peniaze za byt a nemôže spať.. No magor čo ti poviem, takí boli aj budú. Keď sa niekomu nepáči nech investuje do domu

nenne27
13. nov 2021

@mogaa hlasno je to, co ti namera policajt ked ho zavolas, nepamatam si decibely

tatisna
13. nov 2021

Mali sme takú susedu pod nami a to sme vtedy mali len 1 dieťa. Ona sa sťažovala aj keď som bola sama ešte bezdetná slobodná, keď som raz prešla v nových lodičkách po dlažbe a zobudila som ju o pol tretej poobede. Tak mi urobila scénu. Ináč som bola ticho jak myš,väčšinou som aj tak bola preč... Sú to precitliveli dôchodcovia, treba ich vypočuť, slušne povedať svoje argumenty a nechať to tak, vytesniť z hlavy. Oni boli takí istí keď boli deti...Nerobíte nič naschvál predsa a je to cez deň.

marsmykkok
13. nov 2021

Autorka Zareagujem len na ten váš režim. Podľa mňa by bolo ohladuplne keby od 19tej bol už kľud, teda prehodte si režim, lebo starí ľudia si chcú pozrieť televízne noviny a spať, rovnako menšie deti chodia spať často o takom čase, takisto pracujúci si chcú večer už oddýchnuť. Ak chcete niečo urobiť pre zlepšenie vzťahov po tej 19 tej by mal byť čas na tablety a tak, nie vtedy začať žiť. Lebo dôchodcovia tiež môžu napríklad zajtra ráno o 7mej vysavat a potom variť pri hlasnej hudbe, rýchlo vstávajú a jednoducho tiež môžu mať taký režim že vtedy potrebujú robiť hlučné činnosti, veď nočný kľud je len do 6tej.

lolita555
13. nov 2021

Tak ja bývam v dome 🙏ale na toto som alergická😔keď dodrzujes čo vravíš že večer je kľud tak by som milej susede povedala že hold je v paneláku tak buď nech sa s tým zmieriť alebo nech sa odsťahuje.to kde sme aby som vo vlastnom byte sa bála aj prdnúť ,či decka o radiátor snurovat aby nebehali.ved to aj na hlavu musíš byť z toho keď len rozmýšľaš či nerobíš hluk.
Apropo ja ako dieťa mali sme susedku a tá s deckami dupala že nenormálne ,nikdy sa naši neboli sťažovať,hold panelák je panelák,nedaj sa

lopka1313
13. nov 2021

Ja mam tiez byt v panelaku, teraz tam uz nebyvam a zatial je prazdny, no par mesiacov pred mojim odchodom sa byt nadomnou predal. Kupila ho 5 clenna rodina s 3 detmi + otec hudobnik + velky pes. A ano, hluk bol ovela intenzivnejsi, zo zaciatku hlavne pes dost stekal, asi ked bol doka sam... Spomenula som to medzi recou s kamaratmi, ked u mna boli a poculi to, no susedom som bola klopat len raz. A nebolo to kvoli detom, lebo chapem, ze tie tam ziju a funguju ako deti (a to ani deti nemam) a nemam chut ich obmedzovat. Bolo to, ked pan pol hodinu pred polnocou hral na nejaky hudobny nastroj. Sice som este nespala, ale bola som radsej, ked prestal, cvicit moze predsa aj rano/cez den/mimo nocneho kludu. Inak som to brala proste tak, ze rodina v tom byte zije a nezacnu kvoli mne levitovat alebo rozpravat sepky...

maciatkolulu
14. nov 2021

@lolita555 no, to je fakt, ale aj v tom prípade, keď si puberta nad nimi, dajme tomu, pozve partiu kamošov a super sa zabávajú a niekto chce dať decko spať o jednej poobede a hold smola. Detiska z 8smeho sa bavia, vo vlastnom a cez deň. A taka tlupa nast ročných... Fuuuha. Takže všetko je o tolerancii. To, že je niekto vo vlastnom neznamená, že si nemôže ani ordnut, ale chovať sa normálne dá. A povedzme si také preháňa ie na odrazadle uprostred dňa v byte celkom OK nie je. Najmä keď dole je niekto, kto je po nočnej, alebo chorý atď... Takže veta som vo svojom a robím si co chcem je dosť sebecká. Pod nami sú susedia, čo tolerujú malého, majú sami vnúčatá, ALE akonahle malý beha, alebo ma detskú návštevu a preháňajú, ja ich stopu jeme, aj keď som vo vlastnom a mam tolerantnych susedov.

andreatytler
14. nov 2021

@maciatkolulu Ano.... to je smola ktora je spojena so zivotom v panelaku.
Ale jedna vec je hluk so zivota deti a druha vec je hluk so zivota mladych ludi. To nemozes porovnavat.

lolita555
14. nov 2021

@maciatkolulu Hold panelák😉nič nesebecke nevidím a nechápem ako čo mám chodiť po susedoch a zisťovať či nie sú po nočnej alebo nejdú dať spať dieťa?🤭tolerantný treba byť ale určite nie na úkor mojich deti

maciatkolulu
Autor odpoveď zmazal
weronika171717
14. nov 2021

Poznám rodinu, ktorá má 12 deti a bývajú v 3 izbovom byte cca 68 m2. To už musí byť masaker. 😃

marsmykkok
14. nov 2021

@lolita555 tak dobre, ja ked budem mať 13 ročného pubertiaka tak ho tiež nechám večer počúvať hudbu nahlas do 22:00, čo má potom že sused vedľa má malé dieťa čo chodí spať o 20:00, tolerantná budem, ale predsa nie na úkor mojich detí. Nevieš prečo máš pocit a mnohé matky že ich malé deti sú nadľudia alebo malí bohovia ktorým sa všetci musia prispôsobovať a oni si môžu robiť čo chcú.

mamusa34
14. nov 2021

To budú asi v dôchodkovom veku susedia čo..my sme sa presťahovali do bytu a pod nami sú dve deti robia krik aj matka ziape.. búchajú ..ale mne to nevadí sú to deti .

maciatkolulu
14. nov 2021

@lolita555 @andreatytler aký rozdiel je medzi 13 ročným a 3 ročným? Ja som vedela povedať 3 ročnému Nie nebudeš jazdiť na odrazadle, dole mame susedov...
@lolita555 nie nemáš chodiť po susedoch a zisťovať, či sú po nočnej, máš chovať tak, aby si ani ty neobtazovala druhých. A keďže mam 3 deti, viem, že to ide aj s malými bez privazivania o radiátor

lolita555
14. nov 2021

@maciatkolulu autorka napísala že sa chová dobre ale suseda stále má niečo aj tak.ak si je vedomá autorka že nerobí nič zle tak sa asi nechápeme že jednoducho suseda má problém a ja nebudem tŕpnuť že niekto spraví hluk

lolita555
14. nov 2021

@marsmykkok neviem ako pre teba ale pre mňa su deti moje podstatnejšie ako suseda ktorá stále má problém .neviem či si čítala ale autorska písala že nerobí hluk vedome a že si dáva pozor a že suseda stále má problém.v takom prípade by ma nezaujímala .chcela by som teba vidieť keby tebe niekto stále obťažoval život s búchaním keď si si vedomá že nerobíš nič zle .nikto nepísal o tom že deti sú nadludia reagovala som na susedu ktorá má stále problém

autor
14. nov 2021

@marsmykkok každý sa chytil toho slova "žije", u nás to znamená bežný večerný program ako iné rodiny. Jedlo, sprchovanie, umytie zubov, záchod ... To u nás trvá aj dve hodinky, kým to všetci absolvujú. Ak začneme o 19 tak samozrejme okolo + - 21 sa ide do izieb a postelí.... Ak to nestíhame tak aj neskôr ale o 22 už všetky deti spia. My sami pozeráme televízne noviny a správy počujem a telka nám nejde na plné volume. Nikto nekričí, nepúšťame nahlas hudbu, nejde nám práčka... Proste normálny život.... Ja osobne som dosť introvert a nemám rada hluk a vediem k tomu aj deti.
Najmenšiu, keď ideme kúpať, tak ju vyzlečiem a samozrejme, že ona sa teší, že je konečne holá a ujde mi a začne pobehúvať alebo keď nosí nám knižky zo svojej poličky, aby sme si čítali... A pri tomto podľa susedov tak dupoce. Nie sú to žiadne hry typu odrážadlo, alebo kto bude prvý pri stene.... Ja mám čisté svedomie. Neviem, že by sme ich zámerne obmedzovali alebo im robili naschvál.
Skôr ma mrzia tie ich reči... Ako to podľa nich nie je v poriadku, že tam bývame a párkrát mala suseda uštipačné poznámky aj na počet detí. 😔 Keď ich vieme uživiť a vychovať, čo ju do toho. Jednoducho sme im tŕňom v oku.

oblecenie99
14. nov 2021

Už som tu písala, ale asi idem kúpiť našej susede pod nami Merci a kávu 😂🙈

jana_eyre_2
14. nov 2021

@autorka netráp sa.. viem že to je nepríjemne, ale proste v niektorých ľuďoch je hlboko zakorenené že ak má niekto viac deti ako majú oni v sebe nastavenú normu, automaticky musí byť neprosposobivy a niektorí ktorí majú chuť sa hádať si niečo najdu.. niekto si to kompenzuje na modrom koniku a niekto aj na svojich susedoch.. 😅

celý život sa s tým potýkam ako decko z veľkej rodiny a aj ako mama vacsej rodiny.. mám kamarátku čo má 4ri deti.. a už sa na tom spolocne smejeme.. každá mama čo má aj jedno dieťa určite vie že ked ma dieťa tak to jednoducho nejde byť úplne potichu, lebo bežny život proste tichý nie je.. keď ma niekto 4ri deti, sú to presne také isté deti ako to jedno len ich je viac tak jasne že to inak znie.. jedno dieťa spláchne raz, styri deti sspláchnu 4ri krát.. predrazdeni ľudia budú hľadať chybu v čomkoľvek.. a že teraz tých predrazdenych je veľmi veľa..

andreatytler
14. nov 2021

Skus len tak nenapadne posondovat od inych susedov co to boli za ludia co tam yvali pred vami a mozno sa tiez opytaj na tychto susedov. Je dost mozne, ze ti susedia sa stazuju na vsetky strany a budes mat v panelaku aj niekolko spojencov. Ja verim tomu, ze vzdy sa najde viac tolerntnych ludi ako tych somravych.
A mozno vasi predchodcovia boli so spodnou susedou dobri kamarati a tak je na vas zatazena.
Proste sa tym netrap a ber to tak ze zivot nie je perfektny. Blbi susedia su uplne vsade. Aj ked byvas v dome.
Este ma tiez napadlo ze ako dlho tam byvate. Zda sa ze vas takto zacala buzerovat hned od zaciatku. Treba jej dat najavo ze sa nedas. Nech si najde inu obet. Je to forma sikany.

michkat
15. nov 2021

Nez sme sa prestahovali, byvali pod nami manzelia s trojickami tusim ale 8 r mohli mat, uz skolopovinne deti urcite... Rano 6.30 sobota nedela, ano je po nocnom klude, ale kazdy sa tesi, ze si pospi cez vikend (mne staci do 7.30 ak som sla spat po 22.00) a deti uz cupot z izby do izby a bolo to fskt dost pocut aj vravu a bolo po spanku, ale nehovorila som nic... Len chcem povedat, ze co sa vam zda v pohode sa uz nemusi z tej druhej strany, tak trochu sme to mali aj my tak....

michkat
15. nov 2021

@michkat podotykam, byvali pod nami, nie to nad nami...

sandhy
29. jan 2022

@mogaa no a čo teda susedia kt.maju dvoch chalanov vo veku 11 a 14 a ti permanentne dupotaju je 22.20 a hrajú futbal už 3x sme sa tak chytili so susedou lebo ona stále že sú to deti a nebudú sa obmedzovať. Jej muž je policajt a ona učiteľka ale popravde prídu nám ako totálne bezcharakterne hoveda v tomto dupot cez celý byt aj po 20h a častokrát aj po 22h a manžel odmieta ísť hore že on konflikt a následne naprieky nepotrebuje a ja už som z toho zúfalá. 🤮🤦🤦

eriela77
6. dec 2022

Ahojte, sice pozeram , že sa to tu riešilo dávno, ale chápem tvoju susedu. Žijem v zahraniči v dome , na prízemí sme my s priatelom a nad nami 6 ročné dievčatko, ktoré sa občas hrava so susedovou 3 ročnou..su to susedia zo Sri Lanky a susedia su zo Srbska..Uprimne ja som z toho tiež už na nervy a ano aj ja im klepem na strop ked je to neznesitelné. Najnovšie ešte si našla priatela tá suseda zo Sri Lanky, tak počas dna sa pridala už aj hlučna hudba..Ja pracujem z domu a poviem ti, že teda na sústredenie to nie je nič moc, pretože tie deti ako keby sa nevedeli inak hrať, oni dokažu hodiny a hodiny bežať, skakať. Ja vždy počkam tu pol hodinu či ich to prejde, lebo si hovorim, snad maju aj nejaké hračky, snád si pozru aj rozpravku alebo si kreslia..ale pre tieto deti ako keby ine neexistovalo ako len beh dostihových koní. Je pravda že z velkej časti je na vine tento mizerný strop, ktorý nemá ako keby izolaciu , ide o starší dom. Presne za toto sa plánujeme odstahovať ..ale človek musi aj niečo navyše zarobiť a tak keby to šlo hned, už tu ani nie sme, tak je to neznesitelne. Ono treba sa tolerovať vzájomne.čo sa mne páči že vy ste dali koberce, pripadne pomôžu pre deti papučky..tato divá žena zo Sri Lanky..neurobila nič z toho..a mna už nebavi upozornovať ich raz na hudbu a raz na dupot deti