icon

Neprispôsobilí susedia

blahowoman
16. feb 2015

Ahojte maminy, Uz som tu niekde takuto temu citala, ale potrebujem radu, lebo moje nervy su uz fakt v koncoch... Byvame s manzelom a nasimi 2 detmi v 4 poschodovom panelaku na 2 posch a nad nami mlada rodina s 1 dietatom a rozmyslaním mame Vas vsetkých u riti.... O co ide? Ide o to, ze títo susedia proste cely den trieskaju , buchaju. Chvila, pokoja je len vtedy ked odidu.... Najviac ma serie to, ze mam 10r dceru a 3r syna a obaja maju pevny rezim, co znamena, ze kazdy den su o 20.30h najneskor v posteli. No, ale kedze to ich decko nema ziadny rezim , tak prave v cas, kedy uz moje deti lezia v posteli ono zacne HUCAT, VRIESKAT, BLACAT, HRAT SA A BUCHAT. kedze u nas je uplne ticho, nemam ako zabranit aby moje deti v klude zaspali. Syna 3r musime stale uspavat (lezat pri nom az kym nezaspi) lebo sa proste boji toho buchania. Dcera rano vstava do skoly len tak, tak, lebo kolko krat je aj 22h a ona este nespi...samozrejme, lebo ani to decko nad nami nespi.... Ich syn chodi do skolky ako cigan do roboty a to ma 4,5 roka, takze ked ja chcem dat mojho na obed spat, tak zaspava aj 1h , lebo co oni??? no trieskaju. Ked bol manzel vcera povedat, ze ci by nemohli byt tichšie, ze syn sa snazi zaspat, tak kukala jeho matka ako pritankovana, ze tam ma maly izbicku... no tak bud nech trieska v izbicke (nad nasou spalnou) alebo ho dam spat do jeho postele a nech netrieska v ich spalni....odidiem do obyvacky a do decko alebo oni trieskaju aj tam, tak kde to moje dieta mam dat spat?????? Ci rano, ci na obed , ci vecer, proste vypeckuju si ich tie coutry pesnicky a ked buchame nech to stisia, odbuchaju naspat....a bonus na vecer, ked si s manzelom konecne vylozime nohy na gauc, ze si v klude pozrieme film tak ONI ZAS v obyvacke pravidelne medzi 21-30-22.00h prepacte za vyraz ale TRTKAJU. a tak, ze on asi potrebuje byt dolezity, tak triesjaku postelou do steny a postel im v pravidelnom rytme vŕzga..no ako zeny nonsens... to ze nas vytopili a ani prepacte hovorit nejdem.. to ze krava debilna krmy vtaky a ja mam celu parapetnu dosku obstratu a zahadzanu od slnecnicovych semiacok, to je fakt ako bonus na moje nervove zrutenie....poradte, lebo ked si nemate moznost ani chvilu pocas celeho dna vo svojom vlastnom byte oddychnut, tak to je uz fakt sila.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sharmana
16. feb 2015

@blahowoman kvôli neustále hlučným susedom som sa odsťahovala do domu.... bojovať s tým, to sú veterné mlyny. Proste ak nie sú empatickí, budú si robiť po svojom, môžeš sa aj na hlavu postaviť a evidentne si u nich neuspela. Takže, odsťahovanie je jediné východisko. Uvidíš, že neolutuješ. Ja som si musela normálne prvého pol roka nervy liečiť z nich, nadnesene povedané. Až po pol roku v dome, som prestala byť v strese, či mi niečo nedr...e nad hlavou, alebo či budem počuť hlasnú telku, či dupot o hociktorej aj nočnej hodine. Trieskanie dvermi, a s niečím v skriniach, v kúpelke... hlasné rozhovory o 4 ráno a podobne.

blahowoman
autor
16. feb 2015

@bambibam na schoze nechodia... vravim, oni maju u riti vsetkych obyvatelov nasho vchodu.

sardinka32
16. feb 2015

@blahowoman Ja som tiez jedna z tych, ktora berie ohlad na susedov, ale zial spatne to neplati a tiez som si este na tu sebeckost a arogantnost ludi v tomto nezvykla. Ono to nie je celkom tak, ze do 22-hej si moze kazdy robit co chce, lenze tak sa to na SVK zauzivalo a zial rovnako sa k tomu stavaju aj pani policajti...nikto nesmie nadmernym hlukom obtazovat svojich susedov a to nielen po 22-hej - lenze toto je na dlhe lakte. Potom uz jedine si objednat meranie hlucnosti, ale to je uz asi extremne riesenie a aj tak nie je zarucene, ze pri takych neohladuplnych susedoch, akych mate vy, to pomoze. Ten hluk, ktory robi ich dieta by mohol casom ustať - nastupi im do skoly, bude sa musiet pripravovat a tiez vyspat, aby rano dokazalo vstat. Asi najistejsie by bolo riesit to prestahovanim sa a nejlepsie na najvyssie poschodie. Ale vsade sa najde nejaky neprisposobivy sused, cize nikdy nevies, ci to pomoze. Tak pevne nervy.

blahowoman
autor
16. feb 2015

@fidka79
@sharmana planujeme domcek, ale za 2roky, lebo mame na byt fix na hypoteke. Mrzi ma to, ze to musime takto riesit, lebo nas byt je v perfektnej lokalite...vsetko na blizku a jedine s cim je problem su oni.. a problem ma aj pani nad nimi... Ja sa asi tiez budem spamatavat dlho...ale myslim, ze si rychlo zvyknem na ticho 😀.

pixma321
16. feb 2015

@sharmana suhlas...ak mas susedov čo im zaleži...my sme aj takych mali...ked sme ich upozornili tak sa zahambili a davali si pozor...ale boli tam aj takí čo mali na haku... ja som priniesla 5dnove babatko domov z porodnice a oni 2mesiace v kuse prerabali kupelku... a to že v lete o 21h davali tie kovove zarubne von ani nebudem spominat.... my sme tiež prerabali...susedia trpeli..ale my sme za 10dni urobili cely byt aj obklady v kupelni, podlahy..všetko... a robili sme max do 19h ....
Nakoniec nepomohlo nič...len predat a ist prec.... su ludia čo chodia do roboty a cely den su preč, cez vikendy po obchodnych centrach, alebo po chatach...takym to možno nevadi... ale rodiny s malymi detmi, matky na rodičovskej čo je doma... deti ktore spinkaju aj cez den...to je utrpenie....

bambibam
16. feb 2015

@blahowoman tak im napíš verejne odkaz ,nech si to prečítajú všetci 🙂 ,možno bude chvílu "vojnový stav " ,ale ak nestratíš nervy vyhráš. Čo sa týka detí ...vydrž nič netrvá večne a deti za rodičov nemôžu , a len by ti robili zle ...sociálka to riešiť nebude ak sú deti vporiadku ,to u nás by museli byť každý deň 🙂)) , Stella je jedno urevané tvrdohlavé dieťa ,že niekedy fúúú...mám čo robiť sa ovládať a počítať si do 5 aspoň 100x , aby mi ruka alebo hlas neuletel.

blahowoman
autor
16. feb 2015

@sardinka32 u nich je problem ten, ze oni ako rodicia rano nevstavaju do prace, preto im je jedno, kedy ich dieta ide spat,.... On robi tak, ze tyzden je doma a tyzden niekde robi a je prec z domu a ona??? Ani neviem ci niekde robi...takze keby vstavali do prace a ich dieta muselo ist do skolky, tak maju ine priority, alebo ako to nazvat. A vedia , ze nas syn chodi na obed spavat A just trieskaju a presuvaju nabytok (teda spon tak to z toho zvuku dedukujem) tak ked viem, ze dieta pod nami nepocujem tak asi spi a nebudem trieskat. Toto je vsetko o ohladuplnosti a oni ju proste nemaju...cely problem

fidka79
Odpoveď bola odstránená
pixma321
16. feb 2015

@blahowoman inak bacha na ten fix... byt musis predat tak aby do datumu....dajme tomu fix je 3 roky... kupiš byt 1.1.2012 , tak do 1.1.2015 musia byt peniaze na učte pričom 2mesiace dopredu si musiš požiadat o predčasne vyplatenie uveru (pisomna žiadost) ... takže toho kupcu treba mat ohodne skor.... banky robia aj to že napr. aj ked tu pokutu za predčasne vyplatennie dostanete...tak ak si kupca zoberie hypo v ich banke dostanete len 50% z tej sankcie.... nam sa to nepodarilo ...našli sme kupcu až mesiac po... ale tesne...a ešte sme toho kupcu lamali na našu banku a nepodarilo sa...boli presvedčenyn inde... z 50 tis..sme dostali cca 2200e pokutu... tak nejak...presne si nepamatam.... tak bacha na ten fix... inak su aj ine možnosti...hypo možete presuvat...napr. z bytu na pozemok a pod...je fajn si najst poradcu...aj ked len na zorientovanie sa.... držim palce

blahowoman
autor
16. feb 2015

@pixma321 joj dakujem za radu,,,, pomohlo.

pixma321
16. feb 2015

@fidka79 vieš čo ..poprosim ta aby si ma tu neoslovovala...nebavim sa s tebou...pravdepodobne nemaš dostatok empatie....alebo nemaš deti tak to nemožeš posudit... a je ine ak niekto presuva nabytok alebo bucha kladivom...a je uplne ina situacia 5dnove babatko a priklepova vrtačka pol dna... a vieš čo..nemam ti ja čo tu vysvetlovat.... prečitaj si moj prispevok ešte raz, ber ho ako fakt a dalej o tom nepolemizuj....

eeffka
16. feb 2015

@blahowoman osobne si myslím že vaši susedia majú úplne na haku či tvoje dieťa spí,žijú si svoj život a nerobia ti žiadne naschvaly,nič z toho čo si opísala nie je neprisposobive akurát majú iný biorytmus a za to sa nezatvara.To ze ty si precitlivela,je tvoj problém. A tu "páni" si šetrí na iné miesta.len upozorňujem ze až vám skončí ten fox a pôjdeš na dedinu myslí na kohúty,cirkulare a spaľovanie odpadu.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sunshineka
16. feb 2015

@blahowoman to je jedno,ci su doma alebo idu do prace,skolky.civilizovani ludia sa maju spravat kultivovane.co z decka vyrastie?jedine samorost a hulvat.

pixma321
16. feb 2015

@fidka79 tolerancia z mojej strany? si ty v realite? vieš čo, nečitaj po mne ale čitaj po sebe...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
blahowoman
autor
16. feb 2015

@eeffka vsak to, ze maju uplne na haku,,, aaa vedia ze spi..lebo sm eich SLUSNE NERAZ boli poprosit o to aby nebuchali...ziadny efekt,,, takze ja neviem co mam na to povedat. a to oslovenie pani... no tak sa omluvam ak ste slecna

pixma321
16. feb 2015

@eeffka rada by som len odlahčila...moj sused ma slepačiu farmu...ma asi 300 sliepok a 4 kohutov... potom odporučam 3sklo, nebudem robit reklamu na vyrobcu...ale fakt ja som tych kohutov počula len ked som bola v zahrade.... Ked mi to netrieska nad hlavou tak je to znesitelne....... ak je človek na terase, v zahrade... Doležite je že v dome ma človek kam utiect za tym tichom, aj ked by nejaky hluk vonku bol... rozhlas, nejake to zviera... kdežto v byte sa človek neschova...

blahowoman
autor
16. feb 2015

@eeffka a este... viete, my sme rovnako stare cca +- a keby mi mamicka povedala aky je problem, ze jej skor nechce spat, alebo proste hocico...tak pochopim, ale s ich strany nikdy nebol nejaky pokus, alebo chut sa nejak slusne dohodnut viete? kludne sme si mohli chodit na kavicky, chlapci sa v tomto veku mohli hrat...ale od nich to je fakt vyslovena arogancia a nie moja citliovst.

babatkoo
16. feb 2015

Pre takých susedov akých mas ty sme pred 8 mesiacmi predali byt na 3 poschodi a kupili si byt na najvyssom 8 poschodi 😎 nikto netrieska, neziape... a isli sme iba o ulicu dalej.

bubbles
17. feb 2015

priatelov si drz blizko, nepriatelov este blizsie.. skamarat sa s nimi, zacnite spolu kavickovat a popri tom chval jej dieta ako sa krasne potichucky hraje, dokonca ho mozes dat za priklad svojim detom (pred tou matkou).. svoje deti tiez, pravdaze, ked sa budu hrat spolu, obcas pripomen - s autickami sa hrame len na koberci, nebehame, nebuchame.. s nou mozes podebatovat o tom aki su niektori susedia neohladuplni, mozno sa uvedomi ze aj ona nieco take robi, zahanbi sa a bude sa trosku ovladat.. alebo pridat nejaku pikosku, hoci aj vymyslenu, ako aj Ty si rada pri sexe zakricis, ale odkedy Ti povedal sused ze Ta pocul v noci, tak uz ani nepipnes, lebo nechces aby o tom on vedel, lebo Ti je blbe.. proste nejako takto psychologicky by som na nich isla 🙂 strasne drzim palce, viem si predstavit tie nervy, ako sa to nabaluje...

kvichtik
17. feb 2015

Nečítala som všetky príspevky,ale to,že od 6 do 22hod si môžu tvoji susedia robiť,čo chcú nie je tak.My sme mali rovnaký problém,nad nami rodina bez režimu,dve 8ročné dvojičky,behanie,dupot,skákania a iné veci spojené z hlukom až do 2hod rána.My dole tiež dve deti,kt.sa skoro dva roky,od ich nasťahovania nevyspali a my rovnako.Dohovárania nepomôžu,ani lístočky,vlastná skusenosť,bolo to ešte horšie.Nám pomohli na Miestnom úrade,treba poslať vážením list doporučene,kde treba uviesť,že vás obmedzujú vo vlastníckych právach,pretože každý má rovnaké práva k svojej nehnuteľnosti,ako aj oni,to znamená aj svoj pokoj,ako majú aj oni.Je zákon o občianskom spolunažívaní,kde stojí sused suseda nesmie vyrušovať nadmerným hlukom,dupotom a inými vecami,kt.by vás obťažovali nad mieru primeranu pomerom v dome a samozrejme majú dodržiavať nočný kľud.Takže nie je to tak,že od do si môžu robiť,čo chcú,môžu ale nesmü vás tým obťažovať,vyrušovať.Ďalej tam napíš,že tým ohrozujú vaše zdravie,lebo ste nevyspatí,unavení,z toho podráždení,máte tiež deti,kt.nevydržia do 22tej hod,ak týmto argumentujú,sú rovnako nevyspaté ako vy,malý sa bojí toho buchotu,mne malý až vrieskal,zalieha vám v ušiach z toho hluku,bolí hlava.Musíš mať aj šťastie na úradníkov,my sme mali,sám to zažil,dostali pokutu a od vtedy,lahoda pre uši.Viem o čom hovoríš,vytrpeli sme si aj my,môžeme sa v kľude najesť,pozrieť telku,prijať návštevu,bez toho,aby sme stále pozerali na plafón.Držím palce,nech to dobre dopadne.

nuvaring
17. feb 2015

Si zaujata,nič iné!

blahowoman
autor
17. feb 2015

@kvichtik dakujem pekne za rady! Si mila.

sharmana
17. feb 2015

@blahowoman to mi niečo pripomína... aj my sme to tak mali, problém s tou susedou mala aj suseda, čo bývala nad nou, vadill jej hluk televízora a to bola 80 ročná pani, ktorej by už telka až tak nemusela vadiť.... My sme mali tiež byt na fix, nejak sa nám podarilo to vyplatiť bez pokuty, ale poviem ti, že som bola ochotná aj s tou pokutou

cacianka
17. feb 2015

prečo tu nie je palec dole ??!! niektoré baby by si ich zaslúžili aj desať !
susedove práva sa končia tam, kde začínajú moje. nemôžme predsa všetci bývať v domoch, na samote u lesa, realita je aká je, tak aj susedia by mali rešpektovať právo na kľud okolo seba. nebudem sa predsa správať k iným tak, ako nechcem aby sa správali ku mne.
Nie, nie si zaujatá, nie nie nie si náročná a ani nezávidíš, máš normálnu potrebu dôstojného žitia s celou rodinou.

cacianka
17. feb 2015

@kvichtik tebe by som dala aj 10 palcov, konečne normálne pochopenie a rada.
niektoré slepice - no škoda písať jak ma dožrali, idem radšej na vecko a já se na to vyprdnu velebnosti

sorciera24
17. feb 2015

@blahowoman no ja ti neviem, ale byt ticho s 3rocnym dietatom, mna aj keby si poprosila aja by som aj snahu mala, tak moje 5rocne buchoce a teraz 3mesacny, uz 3mesiace od narodenia place den/noc...co by si o nas povedala? 😕 lebo tvoje deti by sme ti pravdepodobne rusili.... (a to my mame aj rezim, aj sa starame, ale budis, nie mozno akzde dieta sedi v kute a hra sa 2 hodiny a spi , ked ho polozia....)....nastastie byvame na prizemi....(aj preto, elbo som vedela, ze deti robievaju hluk a ze sa vzdy najdu taki susedia ako ty 😝 ...co to moc nechapeu)....mas klud po 22ej, nevrtaju ti tam....vadi ti denny buchot dietata...nonsens.... nad nami suseda prerabala pol roka...a to tvrda prerbka, syn aml vtedy 1,5 r. ....a to som ju tiez prosila, aby aspon aobed boli hodku ticho...nic.....to je podla mna nemiestny vrchol, ci humbuk po 22ej.... ale bezny buchot dietata....(no a ich sex....mozno su radi, ked im to narocne dieta azspi a venuju sa aj sebe...a ako vidim, tiez do 22ej...takze?).....ja neviem, co je to za buchot, ze az tak vadi.....zeby sa dieta trieskalo o radiator alebo vrtalo?...skus aj ty ich pochopit....a mozno by ste potom nasli spolocny kompromis...

sosanna88
17. feb 2015

@blahowoman ja s tebou spolucitim...
my sme sa jednych zbavili a dychali sme slobodne asi tyzden, namiesto nich prisli cigani.
a to je teda nieco!!! -hned vedla.
pred dverami maju smetny kos. dvere pokazene, cize vidu do toho kosa asi tak 1000krat denne a zakazdym tresnu s dverami tak, ze nadskocim. naco opravit? popritom zakazdym vybehne ich čokel, ktory tam steka ako debil.
denne sa biju, vrieskaju. minimalne raz za tyzden mavaju zrazy, plny byt ciganov, hulakanie ich a hudby.
vecer cigana vypusti rocne decko na spolocnu chodbu-mame taku uzavretu a tam jazdi v chodaku, vsetko zhadzuje, naraza, trieska, vrieska.
a aby mi nebolo malo, nad nami zije rodina s dvoma deckami, je to byt so schodami a po tych schodoch sa nahananu alebo co ale skratka kone suvix, omietka nam pada na hlavu.-bez srandy.
no mame tu smolu, ze to robia v case kedy ,,mozu,,. od 22-6 je klud. tak co s nimi? ustny dohovor nezaucinkoval. volanie policie pocas dna-prisli, upozornili-nezaucinkovalo. odstahovat sa?nikdy nevies co ta caka inde...je to na porazenie. prajem pevne nervy.
inak aj my mame papierove steny a tiez nie je nevidane ked niekto ,,trtka,,.....mame namiesto tv.