Neprispôsobilí susedia
Ahojte maminy, Uz som tu niekde takuto temu citala, ale potrebujem radu, lebo moje nervy su uz fakt v koncoch... Byvame s manzelom a nasimi 2 detmi v 4 poschodovom panelaku na 2 posch a nad nami mlada rodina s 1 dietatom a rozmyslaním mame Vas vsetkých u riti.... O co ide? Ide o to, ze títo susedia proste cely den trieskaju , buchaju. Chvila, pokoja je len vtedy ked odidu.... Najviac ma serie to, ze mam 10r dceru a 3r syna a obaja maju pevny rezim, co znamena, ze kazdy den su o 20.30h najneskor v posteli. No, ale kedze to ich decko nema ziadny rezim , tak prave v cas, kedy uz moje deti lezia v posteli ono zacne HUCAT, VRIESKAT, BLACAT, HRAT SA A BUCHAT. kedze u nas je uplne ticho, nemam ako zabranit aby moje deti v klude zaspali. Syna 3r musime stale uspavat (lezat pri nom az kym nezaspi) lebo sa proste boji toho buchania. Dcera rano vstava do skoly len tak, tak, lebo kolko krat je aj 22h a ona este nespi...samozrejme, lebo ani to decko nad nami nespi.... Ich syn chodi do skolky ako cigan do roboty a to ma 4,5 roka, takze ked ja chcem dat mojho na obed spat, tak zaspava aj 1h , lebo co oni??? no trieskaju. Ked bol manzel vcera povedat, ze ci by nemohli byt tichšie, ze syn sa snazi zaspat, tak kukala jeho matka ako pritankovana, ze tam ma maly izbicku... no tak bud nech trieska v izbicke (nad nasou spalnou) alebo ho dam spat do jeho postele a nech netrieska v ich spalni....odidiem do obyvacky a do decko alebo oni trieskaju aj tam, tak kde to moje dieta mam dat spat?????? Ci rano, ci na obed , ci vecer, proste vypeckuju si ich tie coutry pesnicky a ked buchame nech to stisia, odbuchaju naspat....a bonus na vecer, ked si s manzelom konecne vylozime nohy na gauc, ze si v klude pozrieme film tak ONI ZAS v obyvacke pravidelne medzi 21-30-22.00h prepacte za vyraz ale TRTKAJU. a tak, ze on asi potrebuje byt dolezity, tak triesjaku postelou do steny a postel im v pravidelnom rytme vŕzga..no ako zeny nonsens... to ze nas vytopili a ani prepacte hovorit nejdem.. to ze krava debilna krmy vtaky a ja mam celu parapetnu dosku obstratu a zahadzanu od slnecnicovych semiacok, to je fakt ako bonus na moje nervove zrutenie....poradte, lebo ked si nemate moznost ani chvilu pocas celeho dna vo svojom vlastnom byte oddychnut, tak to je uz fakt sila.
@blahowoman Tak to mas este super susedov... radsej by som pocuvala toto, ako to co sme my pocuvali donedavna... ked sused prisiel tak urobil taky randal, facky lietali, stolicky obcas tiez a pohare o steny, deti plakali zenu bil... to bol des pocuvat... a ver mi, ze keby si zazila takych susedov, tak tito by ti pripadali suproví.... Dieta k stolu nepriviazes... chapes a ked nespi tak robi hluk... ja to poznam u nas... maly ked nespi tak tiez robi hluk... akurat ze chodi spat o 20:30 ja tych co sa pod nas nastahovali obcas aj lutujem, lebo nas luky beha ako blazon... ale co s nim urobim.. on ma energie za styroch a to chodime von dva krat denne... Myslim ze dohovor nepomoze... U nas plati ze cim viac mu vravim aby bol ticho, tym vacsi hluk robi... no... ale vela nervov prajem 😉
@sharmana žial v tomto maš pravdu.... "potom ti pripomenu tvoju hlučnu hudbu..." ja som to občas spravila...a pustila si ... ale zabudla som pripomenut že to bolo v čase kedy sme mali už istotu že odchadzame...sice sme nemali este predany byt...ale hruba stavba už stala... Zavisi od charakteru človeka...ale teda len trpiet susedov a nic neurobit...
Rieš to oficiálne,inak sa zblázniš,my sme boli na tom už veľmi zle,museli sme sa im,aj sa vyhýbame,inak,by som im ja osobne natiahla.Je to na psychiatriu počúvať tie zvuky spojené z hlukom,ak sú takí,ako tí moji susedia,nepotrebuješ ani svedkov,predvedú sa sami.Len to daj na papier,pošli doporučene,aby nepovedali,že o ničom nevedia,napíš tam,koľko krát si ich prosila rozhovorom,lístočkami,ak si mala nejaké náklady kvôli nim,aj to tam daj(my sme mali,museli sme dať na balkón striešku,hádzali nám hlinu,špaky,oplotiť záhradku).Úradníci zas vedia,že si nebudeš vymýšľať,majú tam kopec takýchto prípadov.Mňa v súvislosti s týmto napadne vždy Harman,dnes už riešia práve kvôli napadnutiu suseda susedom citlivejšie,neodpíšu ťa,ako kedy,to sa neboj.Dnes sú ľudia viac stresovaní plus hlupák sused,to prdnú nervy väčšine a prúser je na svete,vtedy polícia pomôže,inak nie,Miestny úrad,alebo správca.Ja,by som volila Miestny úrad,správca sa môže spýtať ostatných,a aj,keď ich počujú,môžu povedať,že nie.Na Miestom úrade nepotrebuješ ani svedkov,postačí ich chovanie,tvoje iné dôkazy o tom,že si ich prosila o nápravu,čo sa hluku týka,asi by si to nerobila,keby to tak nebolo.Oni vedia,ako na takýchto....neviem nájsť ani výraz na takýchto ľudí.Z toho,čo sme sa napočúvali a museli strpeť za tie dva roky,mi hučí v ušiach a vypestovali vo mne neskutočnú citlivosť na zvuky.Keď mi dcéra niečo zakričala pri uchu,skoro ma porazilo a skoro som jej strelila,vedela som,že je zle a musím to riešiť,inak to nedopadne dobre.
@tykat ale sa vysavuje cely vytah tak ze tri dni tam nikto nevojde 😀 alebo kamaratovi pod nami vadil popol na balkone...hej...ako pacient....tak obehol dva vchody..ze kto fajci na balkone...blud...lebo balkon je vonku..a ked fuka vietor..tak ci popol ci kvietok, prach...proste ti to sfukne niekedy na svoj balkon....tak sme sa smialy ze mu drbe dostatocne...a hadaj co si idem dat ja na balkon tuto jar 😀 tahave muskaty krvavo cervene...hahaaaaaaaaaaaaaaa
Inak.....ako sa zisti ci hluk ide zdola alebo zhora??? Lebo so psimi hovienkami sa nema mrhat 😀
Dobre ti tu radi ,,kvichtik,,. My sme si toho tiez so susedmi dost uzili. V Prahe sme byvali v panelaku. Pod nami fajciari so psom, ktory nas pravidelne o pol siedmej rano budil stekanim. Pridem domov otvorim dvere do zachodu a tam zafajcene jak v nocnom bare. Cez zachodovu sachtu k nam do bytu isiel ich smrad z cigariet. Nad nami rodina s dvoma detmi. Okolo 4 a 6 rokov tipujem mali tie deti. V celom byte mali plavajuce podlahy takze ramus jak hrom. Behali, skakali, stale s niecim trepali o zem. Nebolo miesta kde by mal clovek vo vlastnom byte klud. Vypisovali sme na bytove druzstvo, boli sme aj u dolnych aj u hornych susedov. Sachtu sme nakoniec zabetonovali. Aj na policii sme veci riesili no a nakoniec sme sa odstahovali do Nemecka, stresny byt, trojposchodova bytovecka, sami dochodca, vsetci velmi mili. No ale sused pod nami silny fajciar v jednoizbovom byte pod nasou spalnou, takze vetrat sa dalo len rano🙂 Inac super byt, uplne tichucko, balada😉 Teraz byvame v inom meste tiez vramci Nemecka. Chceli sme stresny byt, ale narychlo sa nepodarilo zohnat, takze byvame v trojposchodovej novostavbe, velmi pekna, moderna, ale v strednom byte. Nad nami chodi sused domov ,,nastastie,, len na vikend. Dupe jak slon, hruuuuza 😠 Radi cez vikend oslavuju. Nad nasou spalnou maju kuchynu🙂 Stale s niecim buchaju, vrzgaju so stolickami o druhej v noci, parada🙂 V lete, ked tahaju hore dole posuvne dvere na stresnej terase do jednej v noci tak buchot, ako ked chodi elektricka 😠 Takze oni si v nedelu cely den spinkaju a ja kvoli nim idem spat v sobotu o tretej rano a v nedelu o siedmej vstavam a venujem sa malej😉
Dnes som si od kolegynky vzala to cudo smradlave co palia v kostoloch 😀, a vela ludi mi povedalo ked mali problemy zo susedmi ze to staci zapalit...ked nie su doma..postat pred dverami..a ten dym prejde do bytu..a smrdi to jak fras....haha...a nepriznat sa k tomu...ze kto z koho....
@slnecnica174 akoze, u vas to vidim na jedine riesenie....opusteny ostrov...tam ti hadam nik dupat, fajcit a neviem co nebude.....
@sorciera24 😀 Byvali sme na ostrove, ale nie opustenom 😉
@fidka79 Neboj, bola som aj spokojna 😉 Ja uz som sa stahovala velakrat, ale nie kvoli susedom 😀 Mas pravdu je to o tolerancii na oboch stranach 😉
@slnecnica174 nic v zlom ale chcela by som vediet ci aj tvoja mala chodi po spickach aby nerusila tych co su pod vami.... aj my sme mali fajciarov... nastastie uz su prec... je to na nervy aj u nas dym ako v krcme... fuj... to mi dost vadilo... ale buchot deti... no co... dieta o stol nepriviazes... 😉
@mimi321 Po spickach nechodi, ale v papuckach😉 Tam kde sa hra mame hruby chlpaty koberec🙂 Niekolkokrat som sa pytala susedov pod nami ci ich nerusime. Ja som velmi ohladuplna😉 Ja viem deti su deti a tak ako hovoris ,,nepriviazes ich,, 😝 ale vela sa da napravit aj vychovou. Myslim si, ze driblovat loptou sa da aj na ihrisku😉 a skakat nonstop zo sedacky sa tiez nemusi 😉 Jasne, nieco sa da tolerovat, ale proste su aj hranice😉
@slnecnica174 nemslim, ze je vsetko len vychovou, proste su deti, kt. ti nebudu sediet 2 hodiny v kute ako tutkosi...a halvne chlapci...mozno to raz zazijes a pochopis aj ty......mojho by som naozaj musela len priviazat...ten lietal na odrazadle aj ekd mal 39 teplotu....len obavam sa, ze ty take nepochopis, ekdze si to nezazila.... 😝
@sorciera24 Jeeejda, ja tiez nemam doma tutkosku, ale zive a vesele dievcatko 🙂 Snazim sa ju usmernovat, aby z nej nevyrastla ziadna divozienka 🙂 ale normalna kultivovana osoba, ktora dba na pocity druhych a niekedy sa pritom poriadne zapotim 🙂 Mozem povedat len to co vidavam a to su maminy, ktore si nevedia so svojimi detmi rady, vsetko im dovolia, pride im normalne, ze si dieta dribluje s futbalkou v obyvacke atd. Ja ta nepoznam a verim, ze ty do tej skupiny nepatris😉 Proste ide mi o to, ze nejake veci sa daju usmernit inac je to potom uz pripad pre tu ,,Nanny,, z televizie 😀 😀 😀
@slnecnica174 vies moja, mozes usmernovat kolko chces a mozno sa ti dieta v puberte odtrhne.... 😉 nic v zlom, len nehovor hop, kym si nepreskocila....mas este prilis male dieta.... ale ako pisem, kto nezazije, nepochopi.....
@slnecnica174 troška sa mi nepači ako ta tu buzeruju.... s tvojim pohladom na vec suhlasim...my mame teraz dve deti...ale ked sme boli na byte tak sme mali jedneho....mal cca 1-3 roky. za tu dobu pobytu na byte.... a susedia boli tiež u nas buchat...par krat... a bolo to za vozenie sa na motorke a na tatrovke po byte....takže je to ako pišeš...určite veci ...ked dieta sa hra..hadze niečo o zem, alebo mu spadne, plač, smiech, krik...a pod...to je všetko v norme,...pochopitelne... ale určite veci su skratka na von...vozenie sa na motorke, traktorke, kopanie, hadzanie lopty nejakej tažšej, nejake neopodstatnene buchanie...v takychto veciach sme aj my napomínali...a potom viac sa susedia nestažovali.... takže je to určitym sposobom usmernenie, vychova... dieta sa neprestane vyvyjat ked to nebude robit doma ale bude sa vozit vonku...
Teraz sme na dome a som rada že pod nami nikto nebyva...lebo by sa zblaznili... na byte musi byt človek naozaj ohladuplny...a aj susedia by mali byt...potom to spolužitie bude fungovat...
Tu prvu temu som zakladala ja.Mozem k tomu povedat len tolko,ze kto nezazil,nepochopi.My sme takych susedov trpeli 10 rokov a nepomohol nam ani Mestsky urad. Dotycna rodina mala 3 synov,ona bola na invalidnom kvoli psychickym problemom a denne opatrovala vzdy jedno,popripade dve ci tri ine deti.Kazdy den tam bolo cca 5- 6 deti.Nejdem rozpisovat,co robili,to by bolo nadlho,kazdopadne po nich byt kupila slecna,ktora ho dala zas do podnajmu.Dalsia rodina tam mala tiez tri deti a o nich sme ani nevedeli,ti po roku odisli a je tam dalsia,s jednym a je za troch.Take reci typu,je to dieta,co ho priviazem?! Nie,netreba nikoho privazovat,ja mam dve deti,chlapcov, tiez zivych,ale iste aktivity sa urcieet ukorigovat daju! Nedovolim im nezmyselne skakat,behat,nahanat,vrieskat,trieskat dverami,popripade- to milujem,hrat v byte na parketach futbal.Naco sa stavali detske ihriska??? Ja nepoviem,nas tiez urcite pocut,ale snazim sa mysliet na to,ze nezijem v tom panelaku sama a tiez mame chvile,ked sa ponahanaju,povymyslaju,ale nie,aby to robili cely den,s argumentom,no a co,su to deti.Tak akoze ked je dieta,nech niekoho pichne nozom,lebo ved dieta?na to ma,preboha,rodicov! A argument,ze sex susedov asi niekto zavidi,sa musim zasmiat,lebo nechapem,co je na tom k zavisti,ja skutocne iste potreby svojich susedov nepotrebujem vediet. Ide tu skutocne len o to,aby boli ludia k sebe ohladuplni,skutocne sa nejake aktivity daju eliminovat a robit tichsie.Ved je ine,ked cudzie dieta dupe alebo skace,ci sa jasi isty cas a je rozdiel,ked to robi cely den.Ti nad nami mali stredneho syna,ktory vkuse skakal,vkuse,on aj vonku ani chodit nevedel,len skakal.Ono sa to povie,ze nevsimat si,ale aj vam ked niekto tuka hodinu ceruzkou po stole pri uchu,nie je to hluk,ale ide riadne na nervy,ci?
To som rada, ze sme tu aj take s podobnym zmyslanim. Je to len o ohladuplnosti a hlavne o charaktere. Fakt hrozne, ked clovek nema vo vlastnom byte chvilu klud, preto sucitim s autorkou tejto diskusie a babami, ktore boli v podobnej situacii.
@blahowoman Ak sa to nedá ozaj vydržať a sedia sú ozaj takí , že neberú ohľad na nikoho, aj keď ich pekne požiadate,treba ísť na obecný, alebo mestský úrad, neviem kde žijete a podať sťažnosť , popísať do tej žiadosti čo sa vlastne deje a si susedov zavolajú a budú prešetrovať celú vec.
@blahowoman môžem vedieť ako ste to vyriešili?

@miskamaj Dakujem 😉