icon

Neprispôsobivý brat, ktorý s nikým nekomunikuje

slniecko_12
11. dec 2020

Chcem vás poprosiť o radu. Mám dospelého brata, ktorý s nikým nekomunikuje. Odmalička bol učený k tomu, že zaňho každý všetko spravil, od malička bol zlý, proste nenapraviteľný, atď. Teraz každému rozkazuje: daj mi jesť, daj mi kľúč, daj mi peniaze,...každý ho ešte aj teraz počúva, vrátane st. rodičov a mamy. Otec si ho zastáva, pretože s nami nebýva, a keďže brat u neho pracuje, potrebuje od neho peniaze, tým pádom je k nemu iný ako k nám doma. Nikto mu nič neurobil, a dokonca sme sa všetci ospravedlnili, ak nám náhodou aj niečo ušlo. V izbe má smetisko, samý plast, všetko čo zoberie, napríklad taniere, príbory, necháva v izbe aj 3 mesiace. Z jeho izby ide smrad, nekúpe sa, a aj keď potrebuje niečo vyprať, perie vo vani aj o polnoci, a ráno kúpeľňa vyzerá tak, že je všade mokro, rozhádzané uteráky, prášok po celej zemi, záchod nespláchnutý. Po dome chodí len v slipoch, nepozdraví sa, len keď niečo chce, vie sa ozvať aj to štekotom. Triliónkrát sme ho upozornili aj po dobrom aj po zlom, ale každý na to úplne kašle, a mne začína byť už zle aj po psychickej aj po fyzickej stránke. S manželom planujeme dieťa a toto nám ani malému nebude prospievať, tak sa rozhodujeme, či sa neodsťahovať. Chcem sa vás opýtať, ako ho vykázať z domu. Konečne sa k tomu aspoň babka dokopala. Je dospelý, má 22 rokov, niekoľko prác a brigád a keď mu babka oznámila, že sa má odsťahovať, smeje sa. Po dobrom to teda nejde. Seriózne teda chcem vedieť, ako dospelú osobu vykázať z domu, keď dom nie je jeho. A nie, nezmení sa...toto trvá už od detstva a normálnu reč s ním nie je možné realizovať. Vďaka.

Strana
z2
0silvia0
11. dec 2020

@slniecko_12 a ked pracuje a ma vlastne peniaze, naco akoze pyta peniaze stylom ze daj mi peniaze? A stylom ze daj mi jest si pyta od koho? Od teba? Ty nabehnes a obluzis ho? Toto je uz ale dost od veci, preco ho obsluhujete? Ked povies, jozko, jedlo je v chladnicke, zober si, obsluz sa, tak co? Zbije ta?
Akoze kto ho toto naucil? Kto bol ochotny skakat podla nejakeho neprisposobiveho decka, teraz mladeho muza? Mne toto hlava neberie. Ked mu hrabe, bude robit bordel, volajte 112, ale toto si nechat?

hindakus
11. dec 2020

Ten brat asi nie je neurotypický (nepoznaný Asperger, či niečo iné), ale vykázať ho mi príde scestné, sebecké, divné. Ten člen rodiny, ktorý má k nemu najbližšie, by ho mohol nenásilne povzbudiť k psychologickemu vysetreniu.

gabci_gabca
11. dec 2020

Možno by bolo dobré, keby sa s ním porozprával niekto voči komu má rešpekt, od koho si to vezme k srdcu.

lindusss2016
11. dec 2020

@slniecko_12 nuz ale ty nemozes svoj rodinny zivot obetovat babke a ak mas priniest dieta do domacnosti, kde uz teraz spolu nevychadzate, tak to rozhodne nie je ok. Proste by som babke povedala, bud ja alebo on.

Strana
z2