icon

Nerešpektovanie zákazu vychádzania susedmi. Máme to riešiť?

smochi
27. okt 2020

Máte aj vy susedov,ktori napriek zákazu vychadzania prijímajú navstevy a s deťmi behajú po bytovke akoby sa nechumelilo? O tom že fajčia na chodbe a pritom ziapu na celú chodbu ani nevravim. Ako by ste to riesili vy?

dusankomoj
28. okt 2020

Všetci riešite ziapajúce deti,ale autorka ako prvé spomenula prijmanie NÁVŠTEV,napriek zákazu.Jeden o voze a druhý o koze!

sylvia_123
Odpoveď bola odstránená
akinom0077
28. okt 2020

@smochi Nikdy by som nesla takto niekomu ublizovat aby som ho nahlasila a uz vobec nie suseda

sylvia_123
Autor odpoveď zmazal
sylvia_123
28. okt 2020

Prečo mi admin vymazal link? Tento sa sem nehodí a iné áno? Prosím o odpoveď.

amienne
28. okt 2020

@sylvia_123 OMG. Ty si citala ten dokument naozaj podrobne a dala si vsetko do suvislosti? Si pozorne studovala tie datumy pri grafoch a krajiny napriklad? Nejdem to tu rozpisivat, kto vie a chce pochopi. Takmer cely svet prijma opatrenia a snazi sa pribrzdit zastavenie sirenia lebo zastavit sa to uplne neda a aj napriek tomu zomrelo uz vyse 1000 000 ludi. Si predstavte kolko ludi by zomrelo ak by sa neprijali ziadne opatrenia. A tym nemyslim len na Covid ale aj ine ochorenia, ktore by neboli liecene lebo by nemali byt kym a kde. Snahy o premorenie tu boli a okrem toho, ze je to v podtstate nehumanne, tak navyse aj neucinne. Pri miliardach nakazenych a milionoch mrtvych za tak kratku dobu by svetova ekonomika padla na hubu aj bez lock downov. Kde a ako by sa pochovavali tie haldy ludi ani nechcem pomysliet.

sylvia_123
28. okt 2020

@amienne ja média nesledujem 🙂 odporúčam, aby si to prestala robiť, lebo už si infekčná a nie je to z covidu.

sonia1990
28. okt 2020

A čo je na tom ved co majú byť celé dni zavreté doma ved by sa zbláznili všetci moje deti musia chodiť do školy tak prečo by sa nemohli aspoň na chodbe hrať keď už nemôžu byť vonku. Aši mate malo starosti keď sa miesate do druhých.

jennky13
28. okt 2020

@smochi no, asi si mala byt ticho, ked clovek vazne berie situaciu tak je tu na MK na smiech a blby , smutne

poopsie
28. okt 2020

Čím chceš byť? Udavač! Udavač! 🤦‍♀️Hanbila by som sa na tvojom mieste

amienne
28. okt 2020

@sylvia_123 OMG. Akoze postavit cely argument na tom, ze ASI 10% populacie je nakazenych ( co nemaju podlozene) a potom pouzit jednoduchu matematiku je ozaj vysoko odborne. Ja ti zas odporucam sledovat relevantne statistiky napr za Slovensko. Vo WHO je tiez kopec diletantov. Slepo im doverovat potom co najprv neskoro informovali o celej veci, potom ruska neodporucali, nasledne ich vysoko odporucali, mohla by som pokracovat. A odpust si invektivy.

sylvia_123
28. okt 2020

@amienne Ver si tomu, co uznas za vhodne. Ja robim to iste. Na konci tejto maskarady si mozeme vymenit uz objektivnejsie fakty 😉

cacesova
28. okt 2020

O môj bože nechápem ako môžu existovať taky hlúpy bezcitny ľudia

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sylvia_123
28. okt 2020

@ptmt1011 Ďakujem 🤗 A je dost mozne, ze po druhej vlne pride priznanie, ze je na urovni nachladnutia 🙃

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
makulienka1
28. okt 2020

"Kto verejne podnecuje na trestný čin alebo verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom alebo na jeho základe, alebo na závažné porušovanie verejného poriadku, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky." Dámy, takže všetky, čo sa tu chválite nenosením rúšok a nedodržiavaním opatrení gratulujem. Opatrenia sú vydané v súlade so zákonom č. 355/2007 Z. z. § 48 a ich dodžiavanie je takisto podložené zákonmi (č. 355/2007 Z. z. § 51). Takže autorke len toľko k tomu, že áno, zavolaj políciu. Kľudne aj každý deň. Myslím, že kamoška s takými susedmi asi aj tak nechceš byť. Pre príklad - na našom sídlisku keď raz puberťáci robili v noci párty tak tam polícia bola aj viac ako 10x krát za noc.
A ešte k tomu druhému, že WHO vyhlásila že covid má smrtnosť chrípky. Viete aký je rozdiel medzi priemerom a kĺzavým mediánom? Link na spomínanú štúdiu tu už zverejnený je. Štúdia mimochodom nie realizované WHO, ale Stanfordskou Unverzitou a WHO túto správu iba zverejnila. Preštudujte si ju a nezabudnite použiť svoj sedliacky rozum. 😉

danusiatko
28. okt 2020

@ptmt1011 to nesmies takto povzbudzovat k verejnemu odporu, lebo ta niekto uda a dostanes 2 roky basu 🙄
Toto je diskusia a kazdy ma pravo na nazor snad. Aj uhol pohladu mame kazdy iny.
Takze poprosim kupit si dalekohlad a podme na to. Len , ked bude clovek pozitivny na kovid, ci ho do tej basy daju.
A este trosku k tomu odporu, vsetky revolucie sa robili koli nespokojnosti ludi a boli proti pravnym predpisom danej doby. Ak by sa ludia nikdy nevzopreli, asi by sme boli v nevolnictve.
Najvacsie udavanie sa dialo okolo roku 1939 pozehnanim zakona a co z toho vzniklo.
Nie, udavat sa nema. Na to aby sa dodrziavali zakony su tu pokial viem ozbrojene zlozky. Ale nikoho, kto by kontroloval zakaz vychadzamia som vonku nevidela.

danusiatko
28. okt 2020
danusiatko
28. okt 2020

Co si o tom myslite. Na SR budeme mat 2 kategorie ludi. S covid testom a bez. Nic vam to nepripomina. Dejepis nie je silna stranka slovenskeho skolstva.
Ale hlavne je sa pochvalit novym ruskom s motivom co ja viem mimoňa.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
malinoismum
29. okt 2020

@smochi A odkiaľ ste? 🙂

malinoismum
29. okt 2020

@ptmt1011 nic ti nehovori vyhlaseny stav??? A uznesenie? tolko pravnikov na MK do prdele som este nevidela 😀 a to mam styri pismena pred menom a pracujem kde pracujem ...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená